Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man United overleeft penalty's mede dankzij Onana en gaat naar FA Cup-finale

Laatste update:

Manchester United heeft zondag op Wembley met enorme moeite de finale van de FA Cup gehaald. The Red Devils stonden tegen Coventry City na een uur spelen op een 0-3 voorsprong dankzij doelpunten van Scott McTominay, Harry Maguire en Bruno Fernandes. Uit het niets kwam de nummer acht van de Championship in het laatste half uur helemaal terug tot 3-3. Diep in de verlenging zag Coventry de winnende treffer afgekeurd worden, waardoor een penaltyserie volgde. Die serie werd met 2-4 gewonnen door Manchester United. André Onana keerde de derde strafschop van Coventry, de vierde werd over geschoten. Rasmus Højlund knalde de winnende binnen voor United. Zo haalt Ten Hag opgelucht adem.

Casemiro startte door grote blessureproblemen bij Manchester United centraal achterin naast Harry Maguire. Scott McTominay was op het middenveld de enige nieuwe naam in het elftal van Ten Hag. Bij Coventry City stond Milan van Ewijk, ex-speler van ADO Den Haag en sc Heerenveen, als gebruikelijk opgesteld als rechtsback.

De eerste kans van de wedstrijd was na negentien minuten voor Marcus Rashford, maar de linkeraanvaller van Manchester United nam de bal de slecht aan en schoot mede daardoor naast de verre paal.

Vier minuten later was het alsnog raak voor de manschappen van Ten Hag. McTominay toonde andermaal zijn dynamische kwaliteiten en stootte helemaal door tot aan het vijfmetergebied van Coventry-keeper Bradley Collins, waar de Schot een uitstekende lage voorzet van Diogo Dalot kon binnenlopen: 0-1.

Manchester United ging met een heerlijk gevoel de rust in, want in blessuretijd van de eerste helft werd het 0-2. Maguire werd volledig over het hoofd gezien door de Coventry-defensie en kon eenvoudig een hoekschop van Bruno Fernandes binnenkoppen.

Vlak na rust kwam Bruno Fernandes met een schitterend gekruld schot dicht bij de derde treffer, maar de Portugees zag de bal rakelings voorlangs eindigen. In de 58ste minuut wist Bruno Fernandes alsnog te scoren.

Een dribbel van Marcus Rashford strandde door een mislukte kapbeweging, maar Bruno Fernandes zette knap door en pikte de bal in het strafschopgebied weer af bij de Coventry-verdediging. Het schot van de nummer 10 van Manchester United ketste af op een verdediger en liet doelman Collins daardoor kansloos.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Manchester United, dat de tegenstander zeer verrassend helemaal terug liet komen. Ellis Simms werd in de 71ste minuut compleet vrijgelaten door de verdediging van Manchester United. De spits van Coventry profiteerde optimaal door een voorzet van Fabio Tavares uit de stuit binnen te schieten: 1-3.

Aaron Wan-Bissaka werd de schlemiel aan de zijde van Manchester United. De linksback veranderde in de 79ste minuut een inzet van Callum O'Hare met een blok zeer ongelukkig van richting. De bal kreeg een enorme boog en liet Onana, die op het verkeerde been stond, kansloos.

Het werd nog erger voor Wan-Bissaka, die diep in blessuretijd een penalty veroorzaakte met een ongelukkige handsbal. Haji Wright stuurde Onana van elf meter de verkeerde kant op en voltooide daarmee de ongekende comeback van Coventry: 3-3.

In de verlenging probeerde Manchester United zich te herpakken en the Red Devils werden in de vierde minuut daarvan levensgevaarlijk. Amad Diallo legde de bal terug op Bruno Fernandes, wiens schot via de onderkant van de lat terugkwam in het veld.

Manchester United mocht van geluk spreken dat de penaltyserie gehaald werd. In de 116de minuut raakte Coventry-aanvaller Simms uit de draai de onderkant van de lat. Vijf minuten daarna tikte Victor Torp binnen uit een lage voorzet van Wright, maar laatstgenoemde bleek millimeters buitenspel te hebben gestaan: geen geldig doelpunt.

Casemiro opende de strafschoppenserie met een panenka, die door doelman Collins doorzien en uiterst simpel gekeerd werd. Het moment deed denken aan de penalty van Manchester City-speler Bernardo Silva midweeks in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid.

Onana moest de eerste twee penalty's van Coventry laten gaan, maar verrichte een knappe redding op de derde strafschop, genomen door Callum O'Hare. Onana dook vervolgens bij de vierde penalty, van Ben Sheaf, de verkeerde hoek in, maar zag tot zijn grote geluk hoe de bal naast de kruising vloog.

Na de misser van Casemiro schoot Manchester United alle pogingen binnen. Dankzij rake strafschoppen van Dalot, Christian Eriksen, Bruno Fernandes en Højlund staat de ploeg op 25 mei in de finale tegen stadsgenoot Manchester City.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een schande dit, als dit wordt weggegeven is het einde Ten Hag. Wat een verschil ook met of zonder Kobbie Mainoo.

21 april 2024 om 19:31

Snap ook niet waarom hij Garnacho eruit haalt en dan Anthony erin zet. Dan vraag je erom

21 april 2024 om 19:35

Het stond toen nog 3-0. Dat kan toch niet afhangen of Garnacho er wel of niet staat?

21 april 2024 om 19:46

Op de counter heb je meer aan Garnacho om er 4/5-0 te maken

21 april 2024 om 19:48

Garnacho is een ventje van 19 jaar die vrijwel altijd alles speelt als basisspeler. Die kun je prima wisselen als je 3-0 voorstaat tegen een Championship ploeg nota bene. Beetje zeuren om te zeuren dit, dat was echt geen rare wissel m.i.

Wat een onkunde zeg! Wauw, het zou toch volledig terecht zijn als Ten Hag nog voor de verlenging op staande voet ontslagen zou worden? Ik dacht dat wij het erg hadden, maar United lijkt er alles aan te doen om zichzelf nog meer voor schut te zetten..

21 april 2024 om 18:48

Je denkt nog steeds dat dit aan de trainers ligt? Trap die spelers die niet willen gewoon uit je selectie. Bovenaan die lijst staat Rashford.

21 april 2024 om 18:55

Niet alles ligt aan de trainer nee, maar toen dit onder Mourinho en Solksjaer gebeurde lag het volgens de Nederlandse voetbalfans wel allemaal aan de trainer dus dan is dat nu niet anders toch?

21 april 2024 om 19:07

Tja, iedereen mag een mening hebben maar het lijkt mij dat dit iets structureel is. Dus mijn mening is dat heel wat Nederlandse voetbalfans maar wat onzin roepen om mensen met hun nationaliteit te beschermen. Begrijp me niet verkeerd, met de huidige PL stand moet Man U hem er gewoon uit knikkeren aan het eind van de rit. Maar ik zou ook gelijk die lamlendige spelers op de verkooplijst zetten anders heeft de volgende trainer weer hetzelfde probleem. Op basis van instelling en kwaliteit kun je een compleet elftal op die lijst kwijt.

21 april 2024 om 19:10

Wat vind je nou Yoeri, dat het aan de trainer ligt en Mourinho en Solskjaer terecht zijn ontslagen, of niet?

21 april 2024 om 19:13

Helemaal mee eens. Bij United zou je in een ideale wereld praktisch alle spelers verkopen en inwisselen in de komende 3 jaar. Het is een structureel rotte club.

21 april 2024 om 19:19

@leidsehood, Ik denk dat het mes aan twee kanten snijdt. Alle drie de heren zijn niet perfect geweest, maar het feit dat er sinds het vertrek van Ferguson en Gill geen trainer meer geweest is die "succesvol" geweest is zegt wel heel wat over die club. Vandaag ook kun je zonder al te veel moeite hard maken dat Ten Hag het heel slecht gedaan heeft, daar heeft de structuur van de club weinig mee te maken. Het zou terecht zijn als Ten Hag ontslagen wordt.

21 april 2024 om 19:33

Ligt niet aan de trainers, maar ten Hag is ook niet die trainer die het dan wel kan doorbreken. Is gewoon net als alle anderen

21 april 2024 om 19:37

Mwah vandaag zet Ten Hag het toch gewoon zo neer dat ze moeiteloos naar 3 0 komen? Dan wisselt hij Mainoo en stort het in elkaar. Dus zowel goed als slecht gedaan vandaag van hem. Uiteindelijk staat hij in de finale met een team wat daar niet hoort, dus doet hij het goed. Verder is dit een erg zwak jaar van hem en zijn team. Ik zou een ontslag begrijpen maar niet nu en ik denk niet dat een opvolger het beter gaat doen. Er is geen fundament.

21 april 2024 om 19:41

Het probleem voor Ten Hag is dat hij een stuk meer invloed had dan zijn voorgangers. Het fundament had er wel kunnen zijn, maar hij heeft gewoon matig werk geleverd. Een ontslag zou gigantisch terecht zijn.

21 april 2024 om 19:47

We weten nu al een tijd dat je heel graag wilt dat Ten Hag ontslagen gaat worden, blijf het persoonlijk een heel vreemd iets vinden. Hopen op een ontslag van een ander, tenzij er iets gebeurd is wat niet buiten de beugel kan natuurlijk. Maar goed een ieder z'n ding natuurlijk.

21 april 2024 om 19:48

Jij zou Ten Hag ontslaan na het bereiken van een FA cup finale?? Ik vind het maar raar.

21 april 2024 om 19:51

@LeidseHood van Gaal is toch ook ontslagen na het winnen van de FA Cup finale

21 april 2024 om 20:07

Er zit een groot verschil tussen de Nederlandse fans en de United fans toch? Want wij als United fans weten al heel lang dat het niet alleen aan de trainer ligt.

21 april 2024 om 20:12

Tuurlijk heeft structuur ermee te maken.
Dat er hoop middelmatige spelers niet verkocht zijn en Rashford dikste salaris verdient en daardoor okk geen andere en mogelijk betere spelers gehaald zijn. Casemiro CV en AWB linksback. Eriksen als enige middenvelder op de bank en Antony als enige aanvaller op de bank.

En dan?? Ten Hag ontslaan. Potter halen die mislukte bij Chelsea? De Zerbi die niks gepresteerd heeft en zeker niet bij de grootste club van Engeland. Southgate?? Mijn god nee zeg. Er zijn verder ook geen betere alternatieven. Allemaal makkelijk roepen dat ten Hag ontslagen wordt. Maar niet met realistische en betere mogelijkheden komen. Hetzelfde als Poch ontslagen moet worden. Er zijn geen betere opties deze zomer. Volgend jaar komen er interessantere trainers vrij

Ten haggelijke situaties op Wembley

21 april 2024 om 18:41

Haha, geniale opmerking, origineel. Ech schandalig trouwens, 3-0 voorsprong weg geven. Nog tegen een 2e divisie club, ongelooflijk.

Wie kan überhaupt jaloers zijn op Ten Hag? Zijn ploeg heeft de mentaliteit van een brandslang. Zie daar maar eens tegen op te boksen. Respect dat hij het al zo lang vol houdt. Je zult maar een Martial of Rashford in je team hebben. Talent genoeg maar het komt er zo spaarzaam uit…

21 april 2024 om 19:16

Eens dat dit team verrot is van binnenuit. De spelers met talent werken niet, op een paar uitzonderingen na zoals Bruno. Lijkt me een lastige club om te managen. Maar dan nog is die Mainoo wissel slecht.

21 april 2024 om 20:17

Dat het team afhankelijk moet zijn van Mainoo is rond uit beschamend toch? Spelers als Casemiro Maguire Bruno Onana loopt er genoeg ervaring rond toch? Ben het oom zeker eens dat het erg lastig is om een schroef erin te draaien met een botte schroevendraaier dan met een schroefmachine. Hopen dat met de nieuwe mensen aan de top op een beter beleid. Middelmaat verkocht worden (Al wordt het lastig om 10 spelers te verkopen) en betere ervoor terug te halen.

21 april 2024 om 21:36

Ik snap de wissel wel. Je moet ook kijken naar wat hij op de bank heeft zitten. Allemaal jonkies. Het staat 3-1, je wil de wedstrijd over de streep trekken , dan breng je toch je meest ervaren spelers erin. En dan laat hij SMT staan ivm leeftijd (ervaring) en misschien ook omdat reiken en Mainoo te aanvallend is.
Garnajo had hij wel moeten laten staan. Rashford speelde bagger.

Verliezen dit en het is einde Ten Hag. Bizar om een 3-0 voorsprong uit handen te geven.

Ik denk dat City liever Utd in de finale treft als je dit ziet. Al winnen ze nog met 7-3 dit is een dikke blamage.

21 april 2024 om 19:57

Ach ja ze staan tenminste in de finale. En dat voor de 2de keer op rij.

Telkens haalt hij garnacho er af in plaats van rashford ten hag gaat het nooit leren

21 april 2024 om 19:47

En Antony brengen…

21 april 2024 om 20:18

3-0 voor. Heb liever dat die Garnacho spaart voor de komende wedstrijden dan Rashford
Probeer het positief te zien hahaha

22 april 2024 om 00:53

Jullie vonden Garnacho goed?

Hahhahaha. Ongelofelijk zeg, ik kijk nooit Man United. Vandaag schakel ik na ongeveer 60 minuten in, wedstrijd niet om aan te gluren, ik denk hoe zijn die ooit tot 3 goals gekomen. Uit verveling zet ik m weer af.. is het 3-3 geworden haha

21 april 2024 om 18:57

Ik had toto gespeeld alleen ManU nog nodig, keek naar de stand zag 0-3 dacht zo lekker die is binnen. Ging eten net klaar zie ik dat t verdomme 3-3 staat 😭

21 april 2024 om 19:00

Das zuur jonge. Pak iets lekkers om de pijn te stillen 😝

21 april 2024 om 19:31

Als je nou op bet365 speelt win je gewoon na 2-0 voorsprong...

21 april 2024 om 19:32

Bij 0-3 moet je die bet juist verzekeren dan is odd double chance Coventry torenhoog. Als je niet verzekerd ben je echt een amateurd.

22 april 2024 om 14:04

Ja dat was dus de hele grap ook moest toto spelen omdat bij bet365 mijn maandelijkse limiet overschrijden was 😭😂 dat maakt t nog zuurder

Ik heb nog zelden zo een bedroevend team gezien als united dat geen voorsprong kan vast houden.

21 april 2024 om 19:03

Hoe hebben ze dan in vredesnaam van Liverpool kunnen winnen? Toen las of hoorde ik niemand.

21 april 2024 om 19:09

Als ik dit zie moet dat het 8e wereld wonder zijn geweest

Niks tegen ten hag maar het word wel tijd nu voor een frisse adem , dit kan echt niet meer nu

Na die 1-3 zag je dit al aankomen, Ten Hag helpt niet mee maar qua mentaliteit is dit team zo zwak. Bij de eerste tegenslag zakt het gelijk in elkaar.

4-3!!! Coventry doet het!!

21 april 2024 om 19:35

Oh nee, toch niet..

21 april 2024 om 19:42

Haha altijd grappig dit. Coventry deed het helemaal niet. Wel een knappe come back maar hoe ze het laten liggen op het einde is Arsenal-esk.

Voor Ten Hag is het wel klaar nu. Dat dit je nu eenmalig kan overkomen tot daar aan toe. Maar dit is gewoon een terugkerend probleem. Hij weet het team totaal niet mentaal wendbaar te maken. Dit is al de zoveelste wedstrijd die ze uit handen geven. Je kan het niet meer gooien op domme pech. Als je zelfs met een 3-0 voorsprong nog steeds niet zeker bent van de winst dan komt het nooit meer goed.

Wat zat ik deze wedstrijd vol verbazing te kijken zeg! Dan denk je dat bernardo silva erg was met ze.penalty .. dan heb je meer casemiro nog die de keeper ff nog warm schiet .. sjongesjonge.. ik hoopte een klein beetje dat dit united zou verliezen na zo een voorsprong weg te geven zodat ten hag meteen zijn spullen kan pakken maar gelukkig toch wel gewonnen.. alhoewel denk ik dat ik de city fans alvast mag feliciteren! Want dit united gaat geen prijzen pakken

Ze moeten zich kapot schamen. Grote, hele grote schoonmaak nodig. We zijn een grap geworden.

Ajax-Spurs. Wissels en tactiek Ten Hag na 3-0. Man.Utd.-Cov. City. Na 3-0, wissels Ten Hag. Wat een tactisch onbenul.

Respect naar Coventry City. Mijn hemel, de finale missen omdat je met je teen buitenspel staat. Wat gigantisch zuur zeg voor ze.

Erik Ten Hag. Kapot schamen, heel snel.

Als Liverpool fan schaam ik me dood dat we niet hebben kunnen winnen dit seizoen van deze amateurs, onwaarschijnlijk 😂

Ieder met een beetje karakter zou EtH vandaag nog op staande voet ontslaan. Wat een absolute wanprestatie.

Ontzettend zuur met een afgekeurde 4-3 vlak voor tijd voor Coventry.

Als Man United deze wedstrijd had verloren zou ik Ten Hag serieus ontslagen zien worden. Als je het zo uit handen geeft is het een te grote vraagteken of je de club nog op de rit krijgt. Dus in Amsterdam zal er nu ergens wel gebaald worden denk ik. Iets zegt mij dat men daar serieus aan het wachten is op een ontslag van Ten Hag zodat hij kan instappen.

Ongelooflijk zuur voor Coventry! Die goal die werd afgekeurd in de laatste minuut van de verlenging.. ze hebben echt goed gespeeld. United mag van geluk spreken!

Wat zuur voor de Coventry aanhang, maar ze mogen met opgeheven hoofd Londen verlaten. Dit was een wedstrijd voor de geschiedenisboeken. Die pingel van Casemiro verdiend een fikse boete, ik heb me doodgelachen.

Onana maakte weer meteen misbruik van de nieuwe regel door met etteren in de strafschoppenserie de speler uit zijn concentratie te halen. Kreeg terecht voor de tweede keer geel, mocht blijven staan, waarna de speler over schoot. Die nieuwe regel dat de 2de keer geel bij strafschoppen niet rood is kunnen ze dus beter meteen maar weer afschaffen.

21 april 2024 om 19:49

Tja, hoort er gewoon bij. Ik hou wel van dat etteren. Zou me tegenvallen als hij dat niet had gedaan.

21 april 2024 om 19:50

Dan is ie geschorst voor de finale toch?

21 april 2024 om 19:54

Sowieso niet voor de finale toch?eerst volgende wedstrijd, net als Amad toendertijd.

21 april 2024 om 20:20

Hoezo nieuwe regel? De regel was er altijd al geweest. Dat de regel jou niet aanstaat wil nog niet zeggen dat het maar afschaft moet worden.

Damn wat een wedstrijd, en wat een passie en wilskracht van Coventry.. echt mijn hart gewonnen. Heerlijke wedstrijd voor neutrale supporter. Wat een gekke verlenging haha. Vind het voor de finale toch wel beter dat man u door is.

Wat een leuke pot was dit. Knotsgek die echt meerdere keren in het voordeel van Coventry dreigde te eindigen. Man United leek er mentaal ook door te zitten, maar toch je nog voldoende weten te herstellen om het te winnen na strafschoppen.

Als ik dit zo zie dan zitten we te kijken naar de laatste maanden van Ten Hag te kijken bij United. Kan me niet voorstellen, zelfs als de FA Cup gewonnen zou worden bij een toeval, dat ze bij United nog geduld hebben. Want United blijft hangen in de subtop van Engeland en ziet de top eerder verder uitzicht raken dan dichterbij komen.

21 april 2024 om 20:08

Heb de blessurelijst gezien bij Man Utd? Hier valt niks aan Ten Hag te verwijten. Ik vind het zelfs bewonderingswaardig wat hij met deze waslijst aan blessures presteert. Het zou volslagen belachelijk zijn om Ten Hag te ontslaan met deze tegenslagen.

21 april 2024 om 21:05

Ik weet niet in hoeverre dit fitheid te managen viel en of die hele blessurelijst louter pech is of dat ze toch ook zelf iets fout hebben gedaan.

Ik zou Ten Hag niet ontslaan om een specifieke wedstrijd, maar het feit dat er zoveel niet renderende spelers voor miljoenen zijn gekomen en dat United verder is verwijderd geraakt van de top zou een goede afweging kunnen zijn voor het bestuur om te zeggen: bedankt voor deze twee jaar maar er is iets anders nodig om ons verder te helpen.

Ik heb ook een beetje de indruk dat enkele spelers wel klaar zijn met Ten Hag. Nou zegt dat niet alles, want enige zinnige zelfreflectie bij spelers is zeldzaam. Maar goed, het is maar de indruk vanaf een afstandje gezien. Misschien zie ik dat gewoon totaal verkeerd en is een volgend hoofdstuk nog een serieuze optie. Het probleem is altijd dat iemand eruit gooien makkelijker is dan een geschikte opvolger te regelen.

Hoewel United gewonnen heeft, zal het toch voornamelijk voelen als een nederlaag en kunnen ze opgelucht ademhalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren