Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luka Modric hangt celstraf boven het hoofd na aanklacht Openbaar Ministerie

Laatste update:

Luka Modric en Dejan Lovren worden door het openbaar ministerie in Kroatië aangeklaagd wegens meineed, zo weten verschillende media in het Zuid-Europese land te melden. De twee internationals werden in 2017 gevraagd om getuigenverklaringen af te geven in een corruptiezaak. Ze werden er toen al van verdacht niet de waarheid te hebben gesproken, maar werden vrijgelaten vanwege een gebrek aan bewijs. Modric en Lovren moeten nu alsnog voor de rechtbank verschijnen.

De twee sterkhouders van het nationale elftal van Kroatië worden ervan verdacht meineed te hebben gepleegd tijdens het Mamic-proces in 2017. Zdravko Mamic is een Bosnische spelersmakelaar, die Dinamo Zagreb door middel van corruptie vijftien miljoen euro heeft afgetroggeld. Hij was onder meer betrokken bij de transfers van Modric naar Tottenham Hotspur en Lovren naar Olympique Lyon.

Over die transfers kregen de twee voetballers vragen gesteld. Het Kroatisch openbaar ministerie beweert dat die vragen niet naar waarheid zijn beantwoord. Door deze beschuldigingen zal Modric binnenkort niet op het trainingsveld bij Real Madrid, maar in de rechtbank van Osijek verschijnen. Mochten hij en Lovren schuldig worden bevonden, hangt hen een celstraf van zes maanden tot vijf jaar boven het hoofd.

Deze maand was de Modric nog in Nederland te bewonderen. De enkelvoudig Ballon d’Or-winnaar gidste zijn land in de Nations League-finals langs het Nederlands elftal, maar werd in de finale van het toernooi op strafschoppen verslagen door Spanje. Lovren speelt inmiddels weer in Lyon, waar hij ook tussen 2010 en 2013 actief was. Hij kwam eerder in opspraak omdat hij na de Russische invasie van Oekraïne weigerde het land te verlaten en zelfs zijn steun voor het Russische voetbal uitsprak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gaan niet gestraft worden. Lovren kwam in opspraak omdat hij een mening had? Vrijheid van meningsuiting totdat je het niet eens bent met het officiële narratief? Enge ontwikkeling..

29 juni 2023 om 22:12

Meineed is het opzettelijk afgeven van een valse getuigenis. Dus heeft weinig te maken met vrijheid van meningsuiting. Weet verder trouwens niets van deze zaak.

Ik verwacht niet dat er iets zal gebeuren. Wel weet ik dat, omdat het om een merengue gaat, dit héél snel zal gaan liggen en er verdomd weinig aandacht aan besteed zal worden in spanje

30 juni 2023 om 11:59

Want het is altijd zo rustig bij Real Madrid? Valverde zjin zaak loopt ook nog altijd terwijl iedereen zo zou reageren maar omdat het een voetballer van Real Madrid is, heeft het een naam gekregen.

Hierin valt er verder weinig bijzonders te schrijven. Het is meineed of het is geen meineed. Nogal moeilijk om daar een hele mediaverhaal van te maken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren