Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Louis van Gaal gaf me een ontzettend hoge boete, hij was zó boos op mij!’

Laatste update:

Marcos Rojo denkt met warme gevoelens terug aan zijn periode bij Manchester United onder Louis van Gaal. Dat vertelt hij in gesprek met FourFourTwo. De Argentijnse verdediger waardeerde de directheid van zijn manager, ook toen dat betekende dat hij een boete van 300 duizend pond moest betalen. Van Gaal nam het Rojo kwalijk dat hij door een eigen fout te laat kwam opdagen bij de club.

In 2015 speelde Rojo met het Argentijnse nationale elftal de finale van de Copa América tegen Chili (verlies na strafschoppen), waarna hij aan kon sluiten bij het trainingskamp van United in de Verenigde Staten. Dat lukte echter niet, omdat Rojo met een verlopen paspoort werd geweigerd op het vliegveld. De verdediger had niet op tijd een nieuw paspoort aangevraagd en dat leidde tot woede bij Van Gaal. "Ik kreeg een ontzettend hoge boete van Van Gaal, het was 300 duizend pond", brengt Rojo in herinnering. "Hij was zó boos op mij!"

Dat leidde niet tot frictie tussen de twee. Rojo begreep de boete en betaalde die zonder morren. "Het is misschien heel eng als je hem niet kent, want hij is altijd heel serieus en dat was toen dus ook zo. Als je hem beter kent, kom je er wel achter dat hij eigenlijk heel zorgzaam is. Streng maar rechtvaardig, zo lang je respect naar hem toont en doet wat hij vraagt. Ik ben hem heel dankbaar voor alles wat hij voor mij betekend heeft."

Rojo speelde twee seizoenen onder Van Gaal in het shirt van Manchester United. De Argentijn kwam in 2014 voor twintig miljoen euro van Sporting Portugal, net nadat de Amsterdammer als manager was aangesteld. Later wist Rojo onder andere managers ook nog de Europa League en de League Cup te winnen met United. Tegenwoordig staat de 33-jarige linkspoot onder contract bij Boca Juniors, waar hij de afgelopen tijd niet speelde vanwege een gescheurde kruisband.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag mij af wie die boetes bepaald? Te laat komen 100.00, verlopen paspoort paspoort 300.000 voetbalschoenen vergeten 25.000.. is daar een lijst van?? Zo van, ff opzoeken, o ja, dan is dat 300.000 alstublieft

30 maart 2023 om 16:34

Denk niet dat er voor zulke dingen een lijst is. Misschien voor een paar standaard dingen maar meestal verzint de club maar gewoon iets met de coach denk ik, afhankelijk van de stemming misschien.

30 maart 2023 om 17:07

Volgens mij hebben veel clubs gewoon een boetepot, je hoort het wel eens in ieder geval. Lijkt me overigens niet dat een verlopen paspoort er op staat.

30 maart 2023 om 17:40

Haha de boetepot, daar gaan ze dan aan het einde van het jaar gezamenlijk van op teamuitje. In het geval van Van Gaal bij United werd dat teamuitje een volledig betaalde maand op een privé-eiland voor de hele club, inclusief kantinejuffrouw. 300 duizend pond boete voor een verlopen paspoort, hallo zeg. Wel mooi dat die Rojo er gewoon doorheen prikt en Van Gaal ziet voor wat hij was. Daar kunnen de juffers bij het Nederlands elftal nog wat van leren. Die klimmen al in de boom als je als trainer het durft om een ander systeem voor te stellen.

30 maart 2023 om 16:37

Een zeldzaamheid: een Argentijn die niet boos is op van Gaal.

30 maart 2023 om 19:27

Vaak is het een bepaald percentage van het salaris, want lang niet alle spelers verdienen evenveel, dus is een boete voor de ene speler veel ingrijpender dan voor een andere speler.

Weet nog dat van gaal een email had gestuurd naar alle spelers met een lap tekst over tactiek, voeding en weet ik veel wat. Ondertussen had lvg ook een tracker waarin hij kon zien wie de mails openden, bleek dat 80% zijn mails ongeopend in de prullenbak gooide haha
Wat een afgang was lvg's termijn bij utd. Zwakke spelers aangekocht, slecht systeem, saai voetbal

30 maart 2023 om 16:24

Vind dat eerder een afgang van de spelers en ook een teken van de professionaliteit van de betreffende spelers.
Geen wonder dat het sportief in die jaren niks voorstelde

30 maart 2023 om 16:27

Kom op man je bent prof voetballer, geen kantoormuis. Wie heeft tijd om die geschreven essay onzin te lezen als voetballer.
Gewoon bespreken tijdens tactiekbesprekingen. Van Gaal sloeg gewoon door in z'n obsessie

30 maart 2023 om 16:36

Ben het met FR010FRDAM eens.
Als je echt de absolute top wil bereiken ga je gewoon op zijn minst zo'n mail door heeft niks met kantoormuis te maken, voetballers hebben zat tijd maar veel voetballers vinden het wel best om op 70% van hun kunnen de jaren te laten verstrijken. Er is maar een select groepje dat er echt alles voor wil doen.

30 maart 2023 om 16:39

Zo'n mail lezen maakt mij geen betere voetballer. Trainen op het veld wel. Totale tijdverspilling om mails te moeten lezen als voetballer

30 maart 2023 om 16:40

@bochherief: juist het woord 'prof' in profvoetballer doet vermoeden dat ze daar wel tijd voor hebben.

30 maart 2023 om 16:42

@bochherief - Precies, prof(!)voetballer. Nu was het avontuur van Van Gaal bij United lang niet altijd even goed, maar we moeten niet gaan doen alsof de omstandigheden ook maar enigszins ideaal waren. Bovendien klaagde Van Gaal dat hij niet de spelers kreeg die hij wou. Niet voor niets wist geen enkele coach tot nog toe meer dan een seizoen stabiel te presteren. Daarin was Van Gaal zeker geen dissonant of zo.

En wie de tijd heeft? Voetballers. Niet dat ze geen druk leven hebben, maar die hebben meer tijd om een mail te lezen dan een gemiddelde burger. Hypothetisch gezien: Als jouw leidinggevende je een bericht stuurt over te verrichten werkzaamheden, wordt er ook van je verwacht dat je het bericht leest. Nu ben je totaal irrelevante argumenten aan het gebruiken om een vrij normale gang van zaken tegen te spreken...

30 maart 2023 om 16:43

Je bent in de eerste plaats gewoon werknemer en je hebt een baas, bochherief. Of je nou 'kantoormuis', vuilnisman of profvoetballer bent. Je luistert naar je werkgever die je betaald. Simpel toch? Maar dat is waar het misgaat in de voetballerij, het zijn voornamelijk egootjes bij elkaar.
Daarnaast zit je in een team en als 2 mensen afhaken, dan heeft dat invloed op de dynamiek. Dat begrijp je toch ook wel? Ik snap niet hoe je zo oppervlakkig kan denken....

30 maart 2023 om 16:47

Als mijn baas mij mails stuurt, dan zijn dat werkinhoudelijke mails, die lees ik. Ze zijn bondig, to the point.Als mijn baas mij een boekwerk mail gaat sturen over hoe hij vindt dat het leven geleefd moet worden, dan tik ik hem op de schouders en zeg ik dat ie heel snel normaal moet doen. Van Gaal is zo'n laatste type baas.

30 maart 2023 om 16:50

Een email lezen maakt je geen betere voetballer?

Oke, laten we geschreven tekst maar opdoeken en terug gaan naar de tijd van de primaten want het is niet nuttig.

Iemand heeft je niet geleerd dat alles wat vandaag de dag mogelijk is voornamelijk komt omdat we doormiddel van tekst informatie van generatie op generatie kunnen doorgeven itt de generaties van mensen die rond een kampvuurtje moesten zitten en daar verhalen vertellen?

30 maart 2023 om 16:56

@bochherief: is het niet juist een essentieel onderdeel van profvoetballer zijn dat dit werk doorwerkt in je gehele leven? Juist vwb voeding, ritme en dergelijke? En daar komt bij dat deze figuren niet eens weten wat de inhoud van de mail was, ze hebben de mail namelijk ongeopend weggegooid. Mijn inziens onacceptabel wanneer je ziet wat voor een honorarium voetballers bij ManU toucheren.

30 maart 2023 om 16:58

Het ongeopend weggooien laat zien dat ze vaker zulke mails kregen. De inhoud van die mails waren zwak. Typisch van gaal, praten over van alles en nog wat. Denk dat de spelers daar geen tijd meer in wilden steken

30 maart 2023 om 17:01

Misschien als ze de mails geopend hadden, de inhoud tot zich genomen hadden en deze toegepast hadden dat de prestaties wel beter waren geweest?

Of nee wacht, ze zijn geen grijze kantoormuizen dus geen tijd en ze weten het natuurlijk beter dan een professionele staf die juist de kennis en kunde heeft om de beste prestaties uit spelers te halen.

30 maart 2023 om 17:02

Zou hij zonder zijn methode ook succesvol zijn geweest dan? Beetje meer respect op zijn plaats voor dhr. van Gaal. Dat hij eigenaardig kan zijn, dat staat vast, maar dat hij ongelijk heeft niet. Maar het zegt genoeg dat je het blijkbaar normaal gedrag vind, dat zegt ook wat voor persoon je bent😂

30 maart 2023 om 17:08

Bochherief zijn mentalieit is nou juist het probleem vandaag de dag.
Mensen die denken dat ze alles beter weten zonder enige beargumentering en vol losse aannames

30 maart 2023 om 17:19

Heb Bochherief dan ook niet vaak zinnige dingen zien schrijven over voetbal. Hier zit hij er ook weer volledig naast. Tuurlijk hoor je mails te lezen en
als je het niet eens ben ga je het gesprek aan.

30 maart 2023 om 16:28

Hij kreeg niet de spelers waar hij om vroeg maar de bazen wilden geen geld uitgeven en kochten 2cnd best spelers in hun ogen

30 maart 2023 om 16:35

Denk je dat de clubleiding daley blind heeft gekocht of dat dit uit de koker van lvg kwam? Denk het laatste he, geen enkele topclub had interesse in blind. Van Gaal kreeg z'n eigen keuzes, en wilde afscheid nemen van de di marias enzovoorts. Goede keus van lowie

30 maart 2023 om 17:00

Dat wordt heel vaak gezegd (Van Gaal zelf hint ook vaak in die richting), maar is echt onzin. Van Gaal kreeg Di Maria wat destijds de duurste inkomende transfer in de PL ooit was en kreeg daarnaast ook nog genoeg andere destijds prima spelers, deels op zijn voorspraak (shaw, Herrera, Depay, Blind, Schweinsteiger, Falcao).

Ja, hij kreeg niet alles, maar dat lag niet zozeer aan de club. Hij wilde bijvoorbeeld Sergio Ramos naar United halen terwijl United het seizoen daarvoor zevende was geëindigd en met een oude selectie zat opgescheept terwijl Ramos één van de beste verdedigers bij één van de beste clubs ter wereld was.

Ik heb Van Gaal hoog zitten als coach, maar bij United heeft hij gewoon gefaald. Hij heeft te makkelijk gedacht over het enorme project dat hij daar moest opvangen en van hoeveel markten je thuis moest zijn om Sir Alex Ferguson op te volgen. Nu neem ik hem dat ook niet heel kwalijk, want dat was misschien ook wel een schier onmogelijke taak (10 jaar later is het lek nog steeds niet helemaal boven, al lijken we nu weer de goede kant op te gaan). Echter heeft Van Gaal echt wel backing gekregen vanuit de directie, zowel met aankopen als met de tijd die hij kreeg. Van Gaal is een groot tacticus die in zijn lange trainersloopbaan ploegen heel mooi voetbal heeft laten spelen, maar mensen vergeten echt hoe verschrikkelijk zijn voetbal was bij United. Zelfs Mourinho speelde op de topwedstrijden na waar hij de bus parkeerde veel beter voetbal dan Van Gaal bij United.

30 maart 2023 om 16:42

@bochherief het zijn professioneel voetballers, geen kleuters... Een email over de speelstijl en bijhorende informatie omtrent levensstijl en teamregels is toch heel normaal? Ik speel zaterdag 4e klasse en ook wij krijgen dit soort informatie, kleine moeite... Laat staan als je er miljoenen voor krijgt

30 maart 2023 om 16:45

Een korte informatieve mail is wat anders dan een eindeloze scroll mail van prof. Dr. Van Gaal over hoe het leven in elkaar steekt en wat je als voetballer zou moeten doen. Ik had ook ballen getoond en klik delete.

30 maart 2023 om 16:49

bocherief

LvG is ook geen leeghoofd ofzo he. Die weet echt wel waar hij over praat. Als hij een e-mail stuurt over voeding, rust etc dan zal dat ook allemaal wetenschappelijk onderbouwd kunnen worden.

Als je door paar tips misschien1 a 2% beter kan worden waarom zou je dat niet willen aanpakken als prof?

Als je kijkt hoe bijv profs in de VS omgaan met hun beroep. Menig football speler van een willekeurige universiteit lijkt meer inzet, traint meer, tacktiek trainingen volgen, gym pakken etc. (ik weet zin is super krom). Laat staan als deze gasten later in de NFL komen.

Het is super schandalig van die spelers om ongelezen die e-mails weg te gooien.
LVG is hun manager.

30 maart 2023 om 16:57

Je gaat niet beter worden als voetballer door een mail van van gaal te lezen over allerlei gekke filosofieën.

30 maart 2023 om 17:04

bocherief

Hoe weet jij dat? Heb je de e-mail gezien?

Ik weet niet wat voor e-mail het was. Was het algemeen of maatwerk?

En ook al was het algemeen, hij zal wel onderbouwing gegeven hebben over rust, voeding, training.

Wat heb je te verliezen als topsporter? Je leest een 'boekwerk'. En je kan daarna zelf besluiten wat er mee te doen. Ik geloof er oprecht in, dat niet alles 100% onzin zoals jij wilt beweren. Misschien iets nuttig wat de persoon kan oppakken.

30 maart 2023 om 17:17

Maar Mrkrillin... als ze echt een (!) heel boekwerk moeten lezen, wanneer hebben ze dan de tijd om te Tiktokken of naar de Porsche-dealer te gaan? De horror...

/sarcasme

30 maart 2023 om 16:49

Voor mij zegt het eigenlijk heel wat meer over de toenmalige selectie dan over Louis. Je krijgt een mail van je nieuwe baas en je verwijdert hem gewoon? Inderdaad, heel erg professioneel van die spelers.

Het is ook gebleken uit de resultaten.

30 maart 2023 om 16:54

Denk dat ze na een tijdje met Louis doorhadden dat ze een ouwe gek voor de groep hadden staan en daarom die mails niet lazen.

30 maart 2023 om 16:58

Gek of geniaal? Hij haalt resultaten dus hij zal het spelletje echt wel snappen.

30 maart 2023 om 16:59

Zijn laatste resultaat is van 2010.
Daarvoor 2008 ofzo, en daarvoor moet je alweer naar de jaren 90. Valt allemaal mee

30 maart 2023 om 17:09

3e met een matig Oranje op het WK in 2014 is geen resultaat halen? Geen prijs is misschien, maar echt wel een prestatie, ongeacht de route naar die halve finale toe

30 maart 2023 om 17:45

Bocherief het valt op dat je de laatste tijd veel onzin uitkraamt hier op voetbalzone. Vind wel mooi om te zien dat iedereen hier er lekker doorheen prikt 😅

Eigenlijk toont het aan hoe ziek de voetbalwereld wel niet is. Een boete van 300.000 gbp en blijkbaar kon deze man dat eigenlijk wel hebben.

Mensen met een gewone job moeten vele jaren werken om zo een bedrag uberhaupt te verdienen.

30 maart 2023 om 16:30

Goed verdienen bij goed presteren, flinke boetes bij slecht presteren (buiten het veld om).

Correct me if I'm wrong, maar volgens mij betaal je in Zwitserland boetes die worden gebaseerd op je inkomen. Verdien je meer? Dan is de boete voor jou hoger dan voor iemand die dezelfde overtreding begaan heeft maar minder verdient. Alleen hebben we het dan over boetes van de overheid en niet van United

30 maart 2023 om 16:49

Mensen met een gewone job vermaken niet de hele wereld wekelijks. Daarnaast hoeven die ook niet te leven zoals de mensen die deze job uitoefenen.

Ja tuurlijk, ze zitten aan de goede zijde. Maar ze moeten hier ook veel voor opgeven toch, als je hier reëel over nadenkt.

Waar jij uit eten of een avondje gaat stappen met vrienden familie. Zijn zij aan het trainen.

Waar jij normaal een zondag gaat winkelen zonder lastig gevallen te worden, kunnen zij dit vaak niet.

Het is het leven waar je voor kiest.

30 maart 2023 om 20:15

Deze Rojo vermaakte ook zelden mensen toch? Er waren vast weinig mensen die speciaal voor deze speler naar het stadion gaan.

30 maart 2023 om 18:42

Mensen met een gewone baan krijgen ook niet zulke hoge boetes van hun werkgever. Het is allemaal naar verhouding. Niet gek toch? Je wil dat iemand het voelt wanneer hij een boete krijgt.

Hebben we hier zowaar een Zuid-Amerikaan gevonden die iets positiefs weet te melden over Louis van Gaal? Het einde van de wereld is nabij geloof ik?!

Van Gaal bij United was ook zo'n raar verhaal.. Je bleef maar wachten tot het een keer zou gaan lopen, maar Van Gaal kreeg het maar niet aan de praat. Ik vind het ook niet vreselijk gek als je kijkt naar wat er toen rondliep bij United, maar het spel was zo vreselijk lang ongelofelijk matig! Ik was dat eigenlijk niet van Van Gaal gewend. Ondertussen ken ik hem bijna niet anders meer. Zijn Oranje teams, United team, zijn Bayern, allemaal speelden ze verre van aantrekkelijk, aanvallend voetbal.

30 maart 2023 om 16:38

Ook nog een Argentijn, hoe is het mogelijk! Hangt ook wel een beetje van het persoon af denk ik. Nederlanders zijn erg direct en niet alle buitenlanders kunnen dat altijd waarderen. Di Maria houdt er waarschijnlijk totaal niet van, die vond Van Gaal maar niks.

30 maart 2023 om 16:47

Genoeg zuid Amerikanen die wel over weg konden met Van gaal hoor ook Romero Moreno konden goed over weg met Van Gaal.

30 maart 2023 om 17:14

Van Gaal is veranderd als coach, dat is het denk ik. Tactisch ziet hij het spelletje nog steeds als geen ander en hij blijf innovatief; tegen Argentinië bijvoorbeeld had hij al een plan B én een plan C klaarliggen, maar zijn hele voetbalfilosofie is gewoon veranderd. Van totaalvoetbal zodat de tegenstander de bal niet krijgt is hij naar defensief voetbal zodat je niet in het mes loopt gegaan.

United kreeg hij inderdaad los van wat zijn intenties ook waren gewoon niet aan de praat, maar dat komt denk ik zoals ik hierboven in een langere reactie ook al aangaf denk ik gewoon doordat hij zich vergist heeft in het enorme project wat Manchester United en het opvolgen van SAF was en is.

30 maart 2023 om 18:48

Van gaal kijkt gewoom naaar het materiaal, met dit materiaal voetbal je er niet effe door heen dus dan stapt ie af van het traditionele en doet ie wat er moet gebeuren

Ook welleens leuk om te lezen dat een zuid-Amerikaanse speler lovend over van gaal is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren