Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lofuiting na 10 (!) clean sheets op rij: ‘Hij is de beste keeper ter wereld’

Laatste update:

Nick Pope is bezig aan een geweldig seizoen als doelman van Newcastle United. De Engelsman wist in zijn laatste tien wedstrijden zijn doel schoon te houden en dat is hem op lovende woorden komen te staan van ploeggenoot Bruno Guimarães. In de ogen van laatstgenoemde is Pope 's werelds beste keeper. Dinsdagavond zorgde de sluitpost voor zijn nieuwste clean sheet door Southampton van scoren af te houden in de halve finale van de EFL Cup.

Het verrassend knap presterende Newcastle beschikt met slechts elf tegentreffers over de minst gepasseerde defensie van de Premier League. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor Pope, die tegen Southampton opnieuw de aandacht op zich vestigde door twee keer schitterend te redden op inzetten van Ché Adams. Een kwartier voor tijd sloeg Joelinton aan de andere kant wel toe, waardoor Newcastle op koers ligt om het in de finale op te nemen tegen Manchester United of Nottingham Forest.

"Eén doelpunt is genoeg, maar we hadden vaker moeten scoren", aldus Guimarães. "Ik wil vooral Nick Pope bedanken. Ik denk dat hij de beste keeper ter wereld is." Ook Joelinton sprak lovende woorden richting zijn ploeggenoot. "Hij is mentaal erg sterk. Hij toont echte veerkracht en laat zich niet uit het veld slaan. Hij heeft geen moeite om met beide benen op de grond te blijven staan als hij successen behaalt of veel complimenten krijgt. Als we hem nodig hebben, staat hij er."

De laatste keer dat Pope een tegentreffer moest slikken was op 6 november vorig jaar. Newcastle United werd daarna nog wel gepasseerd in de FA Cup tegen Sheffield Wednesday (2-1 verlies), maar toen stond de van Manchester United teruggekeerde Martin Dúbravka op het doel. Pope maakte afgelopen zomer voor zo'n 11,5 miljoen euro de overstap van het gedegradeerde Burnley. In 2018 maakte hij al zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gister zien Keepen zeker een goede doelman maar bij Newcastle staat het verdedigend heel goed is een team effort. Botman moet zeker geselecteerd worden door Koeman!

25 januari 2023 om 09:55

Ik hoop dat Koeman de voorkeur gaat geven aan spelers als Botman en Bijlow, en afscheid gaat nemen van de categorie van Dijk/depay/blind. Het wordt tijd dat Oranje zich gaat richten op het voetballen en winnen i.p.v. randzaken zoals afgelopen jaren.

25 januari 2023 om 10:01

"spelers als Botman en Bijlow", wat is precies de overeenkomst tussen die spelers dan? En geen enkele weldenkende bondscoach zou afscheid nemen van Memphis of Van Dijk, dat slaat echt nergens op. Hou toch eens op met dat populistische gedoe joh, zelfs Stevie Wonder kan zien dat die twee eenvoudig tot de Oranje selectie behoren, nog even los van een basisplaats ja of nee.

25 januari 2023 om 10:03

Van Dijk en Depay zijn nog toppers voor Oranje. Van Dijk en Botman centraal zou een goeie zijn voor het Ek. 443 is ook beter dan kan Depay in de punt en daarnaast 2 snelle buitenspelers

25 januari 2023 om 10:03

Blind zou wel een keer klaar mogen zijn ja. Je hebt Malacia, Bakker en Meijer (doet het prima bij Brugge) als jonge en talentvolle linksbacks. Daar kunnen we prima mee verder.

Depay en Van Dijk blijven nog wel even bij Oranje. Je hebt het over de topscoorder van de afgelopen jaren en de captain van Oranje. Ongeacht wat je van ze vindt gaat Koeman die niet laten vallen.

25 januari 2023 om 10:11

Botman en Bijlow zitten er vast bij. Depay en Van Dijk normaliter ook natuurlijk. Blind hadden we allang afscheid van moeten nemen. Bedoel je qua randzaken o.a. de boycot van Depay en Van Dijk? Want dat is de enige reden die ik kan verzinnen waardoor jij hen noemt

25 januari 2023 om 10:16

Wat is dat toch met Nederlanders en hun aversie tegen hun topspelers? Van Dijk afscheid? De beste man beleeft inderdaad een minder seizoen,maar is alsnog de beste CV van Nederland.

25 januari 2023 om 10:19

Wel ja, laten we Gakpo , Frenkie en Dumfries dan ook direct thuis laten. Oh wacht....

Sommige mensen haha.

25 januari 2023 om 10:25

Sanderr, overeenkomst lijkt me duidelijk, begint beide met een B. Ik verwacht dus zeker Brobbey, Berghuis, Bergwijn,bakayoko, Beijen, Bruno Martins Indi en Bram van Polen in de selectie

25 januari 2023 om 10:30

Helemaal eens! Ik denk ookdat we met 443 een grotere kans maken op titels.

25 januari 2023 om 10:36

De categorie van Dijk en Depay...je bedoelt dat Koeman afscheid moet nemen van de top categorie spelers forzazittard? Lijkt mij een strak plan. Niet.

25 januari 2023 om 10:54

Lachwekkende reactie. Je wilt afscheid nemen van Van Dijk terwijl dat ons meest stabiele verdediger is en behoort tot de top-10 beste CV ter wereld, daar gaat Botman geen verandering in brengen voor nu. En wie heb je in gedachte op te stellen inplaats van Depay, enorme armoe als je afhankelijk moet gaan zijn van een Weghorst, Luuk de Jong en Jansen. Aan de verdediging laag het ook niet afgelopen WK. Ik denk dat als we een sterke kompaan kunnen vinden naast Frenkie de Jong dat we al een heel eind komen. Voorin zijn Gakpo en Depay ons vaste waardes voor komende 3-4 jaar, het is alleen zoeken naar een geschikte spits naast deze twee mannen.

25 januari 2023 om 11:04

Meest stabiele verdediger? Dit seizoen is Botman wel echt wat stabieler bezig. Maar ik snap wat je bedoeld. van Dijk in een 433 zal al enorm helpen. in 532 afgelopen WK was hij meer bezig met spelers proberen goed neer te zetten, dan dat hij zelf daadwerkelijk kon voetballen.

25 januari 2023 om 11:06

@messiutreecht. En dan Aker er naats zetten? Was onze beste speler op het WK.

25 januari 2023 om 11:07

Even zomaar een gedachte hè? Wat als we nou 4-4-4 gaan spelen? Daar kan toch niemand tegenop?

25 januari 2023 om 11:51

Wat dacht je van 10-10-10? Dan heb je altijd een overtal in elke situatie.

25 januari 2023 om 11:57

@29er,

Doe niet zo bot man. Je doet bij iedereen zo low.

Het is uiteraard bijzonder knap en mede door een sterke verdediging die ook hun beste tijd in hun carriere beleven, maar om hem nou meteen de beste keeper ter wereld te noemen gaat was te ver. Maar ik snap het dat je dat als teamgenoot zegt als je keeper zo goed presteert.

Om echt de beste ter wereld te worden zal Pope de CL moeten halen (bij de eerste 4 komen) en daarin zien te overtuigen en uitblinken. Dan kunnen we pas echt zien of hij structureel presteert.
Maar het begin is er! Wat een cijfers!

Doet Pope idd heel netjes. Maar die verdediging van NU staat ook echt als een huis. En als daar een gaatje in valt, staat Pope er heel erg vaak dit seizoen.

25 januari 2023 om 09:58

Het is 9 van de 10 keer niet alleen de verdienste van de keeper. Een keeper houdt in z'n eentje natuurlijk niet zomaar de 0. Je ziet het bij mijn club ook, een goede tactiek/organisatie is van groot belang bij weinig tegendoelpunten.

25 januari 2023 om 10:22

Volgens sommige Ajacieden kwam het allemaal door Pasveer al die cleansheets toentertijd…

Maar ik ben het met je eens hoor. Als de tactiek, organisatie en verdediging goed staat hoeft een keeper echt niet altijd wat te doen. Wel een knappe prestatie maar meer gericht op het team!

25 januari 2023 om 11:53

Die sommige Ajacieden zullen er dan 1 of 2 geweest zijn. Iedereen weet dat Martinez en Timber by far het beste centrale duo was in de Eredivisie.

Zeer goeie keeper, maar denk dat Courtois nog steeds overduidelijk de nummer 1 van de wereld is.

25 januari 2023 om 09:58

@spitsenduo

Overduidelijk is veel gezegd hoor. Ook Ter Stegen keept dit seizoen weer als vanouds en heeft al 13 clean sheets gehouden. Courtois is wel nummer 1 geef ik zeker toe. Alleen het woordje overduidelijk was er teveel aan.

25 januari 2023 om 10:20

@fbinsider

Ter Stegen als vanouds? Die man is nog nooit een jaar constant geweest. Kan soms heel goed keepen maar zal nooit tot de allerbeste behoren.

25 januari 2023 om 10:33

@frank_the_tank

Euhm tussen 2016 en 2018 was hij absoluut de beste keeper ter wereld hoor.

25 januari 2023 om 13:35

Wij van WC-eend.

In de CL heeft ie in de door jou genoemde periode ook niet weten te imponeren in de belangrijkste wedstrijden. Verre van zelfs. Alleen de grootste kunnen dat.

25 januari 2023 om 13:47

@frank_the_tank

In 2015 won ie de CL samen met Barcelona waar hij de hele campagne heeft gekeept.... Dus die argument kan je ook al in de vuilbak smijten.

25 januari 2023 om 13:47

@frank_the_tank

In 2015 won ie de CL samen met Barcelona waar hij de hele campagne heeft gekeept.... Dus dat argument kan je ook al in de vuilbak smijten.

25 januari 2023 om 14:02

Zal wel, maar jij had het over de periode 2016-2018, toen vond jij hem klaarblijkelijk beter dan in 2015. Beetje een vreemd verhaal zo.

Vergeet ook niet dat Ter Stegen het pas mocht laten zien als echte eerste keeper proberen toen Bravo vertrok en Cillessen als concurrent werd aangetrokken. Zegt ook wel wat.

25 januari 2023 om 14:07

Frank_the_tank noemt alleen de periode die jij zelf als voorbeeld geeft waar hij zogenaamd de 'absoluut beste keeper ter wereld' was. Maar het is natuurlijk onmogelijk je argument te verdedigen dat hij tussen 2016 en 2018 het beste was, dus snap ik dat je met een nieuw argument teruggrijpt op 2015.
In 2015 had die inderdaad een sterk champions league seizoen(waar hij verder amper wedstrijden in actie kwam), maar was die niet eens de beste duitse keeper.
Neuer werd zowel in 2015 als 2016(daarvoor ook al 2x) keeper van het jaar en Buffon in 2017. Ook in 2018 was het natuurlijk iemand anders dan Ter Stegen(courtois)
Als Ter Stegen consistent was geweest had hij dat misschien ooit kunnen worden, maar hij moet zeker nog wel wat keepers voor hem laten die simpelweg beter en consistenter zijn.
Daarbij om nou te zeggen dat hij de beste keeper is terwijl hij niet eens de beste keeper uit eigen land was, is natuurlijk al helemaal pijnlijk.

25 januari 2023 om 14:13

@frank_the_tank

Daar heb je gelijk in, had het beter kunnen verwoorden door te zeggen tussen 2015-2018. Neuer was in die periode ook sterk maar had zeker ook een mindere seizoen tussen. Over het algemeen gezien was Neuer wel beter, dat wil ik je alvast geven.

25 januari 2023 om 14:26

@mh8145

Grappig om te zien dat het er zo veel daar mee eens zijn gezien de feiten van die jaren. Eerder teleurstellend.

25 januari 2023 om 14:29

@fbinsider

Het is voor mij gewoon een goede keeper, maar is volgens mij nooit de beste geweest. Zijn akkefietje met Neuer heeft natuurlijk ook niet geholpen.

25 januari 2023 om 10:13

Ik vind Becker of Ter Stegen wat betreft hun kwaliteiten (allround) niet minder dan Courtois hoor. Laatstgenoemde is alleen erg bepalend geweest in de CL, dus terecht bewierookt. Maar overduidelijk de beste wil ik hem niet noemen

25 januari 2023 om 10:32

Vindt Alisson laatste tijd een beetje tegenvallen (als Liverpool supporter) en ik zeg je eerlijk dat ik nou nooit in Ter Stegen überhaupt een top 3 keeper zag. Dan vind ik Neuer en Oblak nog wel wat beter dan hem.

Maar ieder zijn eigen mening natuurlijk haha

25 januari 2023 om 11:11

Alisson heeft niet zijn beste periode inderdaad. Alleen hiervoor vond ik hem ook weergaloos. En heel compleet.

Oblak en Neuer had ik tot een jaar geleden ook gezegd, maar die bakken er momenteel nog minder van. Al is dat in het geval van Neuer op dit specifieke moment helemaal niet zo gek

Ter Stegen vond ik ook nooit heel sterk, maar de momenten dat ik hem nu zie (ik volg Barca alleen nog met samenvattingen moet ik bekennen, want dat Spaanse voetbal is allemaal vreselijk, de clubs zijn dat tenminste wel) , maar daar verrast hij mij toch. In ieder geval niveau Courtois momenteel. Beter ga ik ook niet zeggen nee

Dat is nog wel een beetje overdreven maar hij keept ontzettend goed. Ook de verdediging voor hem ziet er uitstekend uit met onder andere Botman. Die heeft toch wel een perfecte stap gekozen naar Newcastle. Hopelijk ontwikkelt die zich nog beter. Hopelijk zit hij erbij in maart bij Oranje. Verdient het op dit moment meer dan bijvoorbeeld een Timber.

25 januari 2023 om 10:00

Timber, de vrij en van Dijk zijn dit seizoen gewoon een stuk minder in vorm dan onder andere Botman en hij zou wat mij betreft zeker in plaats van Timber of de Vrij er bij mogen zitten, de volgende interlandperiode. Eigenlijk spelen alleen Botman, Ake en de Ligt een goed seizoen tot nu toe qua centrale verdedigers (en Schuurs, maar bij een veel kleinere club). We hebben sowieso opeens wel echt een probleem met de defensie voor het Nederlands elftal. De namen die ik eerder noemde vallen tegen, Dumfries speelt een somber seizoen, Malacia speelt de laatste 3 maanden eigenlijk meer niet dan wel, Blind dramatisch seizoen. Misschien sowieso eens tijd voor een grote schoonmaak en namen als Botman, Geertruida en Schuurs er is bij nemen.

25 januari 2023 om 17:03

Op basis waarvan speelt De Ligt een goed seizoen? Is derde keuze en speelt alleen door de blessure van Hernandez. Ake presteert wel fantastisch dus ik zie het probleem niet zo. Van Dijk en Ake is toch een geweldig centrum. Eventueel Ake op links als Malacia niet voldoet en De Ligt/botman centraal. Dan heb je echt een enorm sterke verdediging.

Mooie reeks van Pope! Ook onze eigen Marc-André ter Stegen keept dit jaar uitstekend en heeft 13 CS op 17 wedstrijden.

25 januari 2023 om 10:28

ging het al te lang niet meer over Barcelona?

25 januari 2023 om 10:36

@29er

Ik heb het niet over Barcelona maar over Marc Andre Ter Stegen. Dat is namelijk ook een keeper en aangezien onze heer Guimaraes zijn collega Pope de beste ter wereld vond , vond ik het ook wel passen dat ik Marc Andre ter Stegen noem. Die is namelijk aan een ijzersterk seizoen bezig.

Voila, duidelijker dan dit kan ik het niet brengen. Als je het nu niet snapt, dan ligt het aan jou.

25 januari 2023 om 10:58

Wat een waardeloze opmerking 29er.. Ik wist niet dat Marc-André ter Stegen het zó goed deed bij Barcelona en dit is dan voor mij weer een leuk nieuwtje. Je zag hem overigens ook echt het meest balen toen Real Madrid nog net in de laatste minuten dat gelukkige doelpunt maakte.

Mede dankzij hem zijn we aan een gewéldig seizoen bezig. Pope is een geweldige keeper, die ook in het elftal van Engeland hoort te keepen.
Maar verder verdienen andere topaankopen Botman-Guimareas en de totaal opgefleurde Joelinton ook de credits. Dit samen maakt NUFC tot een topelftal zonder extreme grote sterren.

Het is te hopen dat CL gehaald wordt, we liggen in ieder geval op koers!

25 januari 2023 om 10:38

Jullie coach, eddy howe, zou echt meeste credits moeten krijgen. Vorig jaar degradatie ontlopen en met een aantal gerichte aankopen zo organisatie neergezet binnen een jaar tijd is echt heel knap. Bij bournemouth was hij al top, nu wederom met nog betere faciliteiten.

25 januari 2023 om 10:38

@nufc_u2

Gun het jullie van harte. Zo'n grote club dat in verval werd geraakt door die idioten van een Ashley Fraser Group. Volgend jaar Champions League in the Toon? Ik zie het graag gebeuren!

Ook respect aan de weg die ze bouwen, het is niet maar lukraak de eerste beste speler kopen maar echt gericht kopen.

25 januari 2023 om 10:44

Jullie halen wel CL, daar ben ik van overtuigd. Ik weet niet hoe Howe het doet, maar Newcastle laat zich totaal niet gek maken terwijl Howe zelf maximaal middenmoot PL gecoacht heeft en die andere jongens allemaal uit middenmoot/subtop andere comptetities komen en ook weinig ervaring op het allerhoogste niveau hebben. Het is in elk geval razendknap, heel gedisciplineerd.

Ik verwacht eerlijk gezegd dat de huidige top-4 ook de top-4 blijft dit seizoen als mijn club zich kan herpakken na dat gelijkspel tegen Palace en verlies tegen Arsenal. Tottenham pakt van de overige clubs nog het meest consistent punten, maar die voetballen nooit door een tegenstander heen en dat blijft ze dit hele seizoen nog wel opbreken in gelijke spelen en een verliespartij af en toe.

25 januari 2023 om 11:01

Sinds 1996 ben ik Newcastle fan; ik heb alles gezien en beleefd wat er in al die jaren is gebeurt bij ons maar het Newcastle onder Keegan en SBR blijft voor mij 100% favoriet. Ik denk ook niet dat er gauw een Newcastle elftal zal zijn dat daar tegenop kan. Spelers uit die tijd waren zo goed joh en we speelden zo aanvallend en leuk toen. Tuurlijk ben ik blij dat we het nu eindelijk weer naar behoren doen maar het is spel is niet zoals Newcastle om bekent staat en zoals we onze club altijd graag gezien hebben, aanvallend met veel wedstrijden als 4-3, 4-4 etc. Zoals in die tijd. Kan me nog goed herinneren hoe wij met Kerstmis 2001 bovenaan in de PL stonden na uitoverwinningen tegen Leeds (in de barre sneeuw 3-1 achter, 3-4 winnen) en Arsenal (1-0 achter 1-3 winnen) en op 31-12-2001 stonden we bovenaan! Super tijden waren dat en ik vind dat dit, 6x 0-0 al dit seizoen, en ook aantal keren 1-0 vlak voor tijd overwinningen, daar nog niet bij in de buurt komen hoor. Spijt me zeer. Maar ja ik ben altijd kritisch geweest op deze mooie club en ik ben ook al 26+ jaar voor deze club dus ik mag ook wel dit soort commentaar leveren vind ik.
Ik wist trouwens niet eens dat ik hier al jarenlang een profiel had lol ik wist mijn eigen chatnaam hier niet eens meer. Ik zag laatst iemand hier die mij bekend voorkwam nufcmg heet ie geloof ik, en ik dacht die ken ik toch? En toen wilde ik hier een profiel aanmaken en toen zag ik dat ik dat al sinds 2010 heb haha ik word oud.

25 januari 2023 om 13:58

Die jaren midden 90 waren dik gap.
Beardsly, ferdinand, asprilla, gillespie.
Later van shearer erbij.

25 januari 2023 om 14:45

Zeker weten. En dan vergeet je o.a nog David Ginola (die vandaag jarig is btw) Phillipe Albert (onze Belgische tank achterin die tegen Man Utd in oktober 1996 met een schitterend stiftje over Schmeichel heen voor de 5-0 zorgde) en Rob Lee (een onderschatte maar vreselijk nuttige man op het middenveld die jarenlang verdienstig is geweest) ik mis die tijden. We speelden zó aanvallend in die jaren dat was gewoon bangelijk haha maar 1 ding wat ik nu wel echt geweldig vind om op teletekst te zien staan, en wat ik al sinds eind jaren 90 niet meer heb gezien is: Bekerfinale lonkt voor Newcastle. Dat doet me echt zo goed. Al die jaren van vechten tegen degradatie en ook 2x gedegradeerd zijn heeft me écht pijn gedaan. Vooral die allereerste degradatie in April 2009, na een 1-0 nederlaag bij Aston Villa, die deed écht zeer. Hopelijk maak ik het nog een keer mee dat Newcastle kampioen zal worden van Engeland. En dan de dag erna sterven dat zou het ultieme einde zijn voor mij! Maar eerst maar eens een keer weer champions league spelen 🙏

25 januari 2023 om 16:21

Gefeliciteerd met Ginola!!!!

Ik dacht dat al die clean sheets te danken waren aan Botman. Maar het is dus te danken aan Nick Pope?

Of zou het dan toch een combinatie zijn van op zijn minst de keeper en alle verdedigers? En misschien ook wel de andere spelers?

25 januari 2023 om 10:57

Ja, je doet het natuurlijk met zijn allen. Maar wel als keeper ben je een schlemiel als je een fout maakt, jouw fouten worden het hardst afgerekend. Laat 'ze' dan nu ook maar wat meer lof krijgen.

25 januari 2023 om 11:14

Doelde meer op de titels van de berichten hier:

Botman incasseert opnieuw geen goal en staat met een been in EFL Cup-finale

en

Lofuiting na 10 (!) clean sheets op rij: ‘Hij is de beste keeper ter wereld’

25 januari 2023 om 11:19

Ach, je weet toch hoe het gaat Paul.

Dit wisten de FIFA spelers al sinds vorig seizoen hoor

Na Tripper de beste aankoop op m'n FPL, hoe vaak die de nul houden is echt absurd.

25 januari 2023 om 11:16

Hij heeft ook een groot aandeel in het succes van Nufc. Blij met hem, zeer blij met hem. Maar van hem wist je het dat hij een succes zou worden. Aankopen zoals Pope, Botman en Guimaraes hebben me volledig verrast!

Ben echt benieuwd naar Botman in oranje. Van Dijk is geblesseerd en had al niet meer het super hoge niveau van een aantal seizoenen geleden. Koeman duidde er al op dat hij hoogstwaarschijnlijk bij de volgende selectie zit

Zo zie je maar dat de ploeg ontzettend belangrijk is waar je in speelt. Zeker een goede keeper, maar toen Schmeichel met Leicester kampioen werdt zei toch ook niet iedereen dat hij de beste keeper was ter wereld. Dus er zijn nog wel wat stappen te zetten voor deze man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren