Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Locadia staat op 29-jarige leeftijd voor interlanddebuut en mag dromen van WK

Laatste update:

Jurgen Locadia gaat in juni debuteren voor het nationale elftal van Curaçao. De 29-jarige spits, die in het verleden voor meerdere jeugdelftallen van Nederland speelde, is geselecteerd voor de kwalificatieduels van los Azules voor de Gold Cup. Locadia kan op 17 juni zijn debuut maken tegen St. - Kitts and Nevis. Curaçao hoopt, met de ambitieuze bondscoach Remko Bicentini aan het roer, zich uiteindelijk te kwalificeren voor het WK van 2026.

Bicentini begrijpt de keuze van Locadia om zich aan te sluiten bij Curaçao. “Wie wil er nou niet op de Gold Cup spelen? Nadat we vorig jaar een goed gesprek hebben gehad is hij anders gaan denken over ons nationale elftal. Na meerdere jaren te hebben toegekeken heeft hij gezien dat de ogen nu op ons gericht zijn. Als alles goed gaat, is hij straks eindelijk van de partij.” Locadia speelde eerder in diverse jeugdelftallen van Oranje. Voor Jong Oranje kwam de Emmenaar tot zeven interlands, waarin hij eenmaal trefzeker was.

‘Zijn brutaliteit is geweldig, hij had zelfs meer geslaagde dribbels dan Messi’

Voetbalzone sprak onlangs uitgebreid met bondscoach Bicentini over een oefeninterland van Curaçao tegen wereldkampioen Argentinië.Lees artikel

Locadia was onlangs dicht bij een terugkeer in de Eredivisie. FC Emmen en NEC Nijmegen hoopten op de komst van de spits, die uiteindelijk koos voor een lucratief avontuur in China. Inmiddels heeft Locadia alweer acht officiële duels gespeeld voor de Guangzhou Mighty Lions, waarin hij goed was voor drie doelpunten en twee assists. In China ligt Locadia vast tot het einde van dit kalenderjaar. De rechtspoot staat nu, op 29-jarige leeftijd, alsnog voor zijn interlanddebuut.

Naast Locadia debuteert PEC Zwolle-rechtsback Daijiro Chirino in de selectie van Bicentini. De 21-jarige vleugelverdediger speelde in het verleden drie jeugdinterlands voor Oranje, maar heeft in Zwolle tot dusver nog geen basisplek kunnen veroveren. Wanneer Curaçao weet te winnen van St. - Kitts and Nevis wacht een confrontatie met Sint Maarten of Frans-Guyana. Indien ook dat duel wordt gewonnen stroomt het elftal van Bicentini door naar de groepsfase van de Gold Cup, die tot halverwege juli wordt gespeeld in de Verenigde Staten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig om op deze leeftijd uit te gaan komen op een dergelijk toernooi. Dit zou ik zelf ook gekozen hebben omdat interlandvoetbal echt iets speciaals is. Succes Jurgen, hopelijk knal je er veel in. Straks komt hij over een jaar of 2-3 wel terug in de eredivisie verwacht ik, nu nog even cashen.

20 mei 2023 om 12:17

Radamel

Zeker geweldig! Lekker avontuur ook. Naar veel (ei)landen voor interlands. Plekken waar je normaal misschien niet snel zal komen.

Jaloersmakkend

20 mei 2023 om 22:41

Ook nog eens met een best aardige selectie en groep om te selecteren. Oa: Room, Broertjes Bacuna, Gorré, Kuwas en Anita. Niet verkeerd.

20 mei 2023 om 13:34

"straks komt hij over een jaar of 2-3 wel terug in de eredivisie verwacht ik, nu nog even cashen."

Voordat hij naar China gingen, waren alleen Emmen en NEC geinteresseerd. Niet echt clubs waar je bij kunt gaan "cashen".

20 mei 2023 om 16:25

Daarom zegt hij ook "nu nog even cashen" waarna hij eventueel nog terug kan keren naar de Eredivisie als hij genoeg centjes heeft binnen gehaald in China

20 mei 2023 om 22:19

Je hebt gelijk, even over het woordje "nu" heen gelezen.

Deze jongen was in de jeugd van PSV echt goed. Geweldige trap in zowel zijn linker als rechter. Droeg niet voor niets de bijnaam "messi van de maandagavond" vanwege zijn ijzersterke statistieken in de beloftencompetities. Helaas toch niet uitgekomen wat er van verwacht werd. Weet nog dat zijn debuut voor het grote Oranje niet doorging omdat de interland tegen Duitsland werd gecanceld vanwege terroristische dreigingen. Mooi dat hij via een omweg toch nog van een WK kan dromen

21 mei 2023 om 12:58

Ken hem al sinds de Btjes bij Willem 2… scoorde echt aan de lopende band. De eerste training die ik van hem zag, schoot hij alle ballen zo zuiver en hard in dat ik mijn ogen niet kon geloven, dat het een 15 jarige jongen betrof. Heeft ook maar een jaartje bij Willem 2 gespeeld om daarna naar PSV te gaan. Ook daar maakte hij de ene na de andere goal. Echt jammer dat hij die lijn niet kon doortrekken. Had echt verwacht dat hij ver zou komen.

Heeft zich sinds zijn vertrek uit Eindhoven toch vooral getoond als een luie geldwolf die meer met andere dingen bezig is dan met voetbal, er moet toch een betere spits met curaçaose roots te vinden zijn lijkt me.

20 mei 2023 om 12:43

Curacao heeft in Nederland en in Curacao samen nog geen 300000 inwoners, dat is nog minder dan een stad in Utrecht. Tel daarbij op dat honkbal de absolute nummer 1 sport is bij Curacao en je hebt een zeer kleine pool

20 mei 2023 om 15:14

En in honkbal zijn ze groot! Denk dat de eilanders eerder dromen van de MLB dan van voetballer worden. Er was geloof ik een periode dat Curaçao de meeste MLB spelers had per 10k inwoners.

Relatief gezien redelijk veel talentvolle sporters vandaan gekomen

20 mei 2023 om 15:37

Zeker waar, hoor, die droom. Is trouwens nog steeds zo, van die MLB spelers. Zijn er momenteel 5. Aruba heeft er 2. Nederlands Team honkbal is ook echt bizar. Wint bijna elk EK en anders worden ze 2e, zou zonder de eilanden echt helemaal niets voorstellen.

21 mei 2023 om 13:26

Wel in acht nemend dat de sporters met Curaçaose roots in Nederland wel voornamelijk voetballen, denk ik. Daar moet het toch een beetje van komen als ik naar de selectie kijk.

Fantastische speler voor Curacao. Zijn carriere is vooralsnog niet heel lekker verlopen maar kan me niet voorstellen dat hij het voetballen verleerd is. Was echt wel een klasse speler bij PSV.

Locadia moest minder DJen en meer voetballen dan was hij beter als lacazette geweest.
Hij werd bij PSV misbruikt als linksbuiten maar deed het alsnog goed. Getalenteerde spelers die niet bezig zijn met voetbal. Ik denk dat scouting echt de zwaarste baan is in de voetbal. Haast onmogelijk om spelers op discipline te scouten.

20 mei 2023 om 13:48

Geweldig schot deze man. Keihard en zuiver. Met zo'n schot kun je ver komen en ook zijn positiespel en actie was best prima. Stel je voor dat Brobbey zo'n trap had.
Idd getalenteerde speler, had het als spits best ver kunnen schoppen. Zonde

Is deze jongen nu echt niet op te pikken door een club uit het rechterrijtje van de eredivisie? Kan op eredivisie niveau toch nog makkelijk een jaar of 2-3 mee? Zeker voor ploegen in dat segment die willen hangen en counteren heb je aan hem geen slechte. Zal bovendien inmiddels financieel wel lang en breed binnen zijn in dat gekke China.

20 mei 2023 om 22:44

Hij speelt pas 1 seizoen in China, ook nog niet eens het hoogste niveau. Toch zijn dat hele andere cijfers dan je bij Emmen op papier ziet lijkt me. Zou het ook leuken vinden hem weer in de ED te zien, maar heb er begrip voor dat hij nog even casht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren