Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool raakt opnieuw schat aan ervaring kwijt: vijfde routinier vertrekt

Laatste update:

Fabinho maakt definitief de overstap van Liverpool naar Ittihad Club, zo maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. De Saudi's leggen naar verluidt zo'n 47 miljoen euro op tafel voor de 29-jarige middenvelder. Fabinho was zelf al enige tijd akkoord met zijn nieuwe werkgever, maar het was het restant van de deal dat voor oponthoud zorgde. Het hardnekkige gerucht ging dat dat kwam door Fabinho's Franse buldogs, die niet zijn toegestaan in Saudi-Arabië.

The Athletic wist eerder al te melden dat Ittihad Club zo'n 40 miljoen pond (omgerekend zo'n 47 miljoen euro) neertelt voor de diensten van Fabinho. Na het succesvol doorstaan van de medische keuring heeft hij een contract getekend voor drie seizoenen. Liverpool neemt op de clubsite met gepaste trots afscheid van zijn middenvelder. "Iedereen bij Liverpool wil Fabinho bedanken voor al zijn bijdragen aan de successen van de club in de afgelopen vijf jaar."

Fabinho, die in mei 2018 overkwam van AS Monaco, brak al snel na zijn komst door in het elftal van Jürgen Klopp en zou een steunpilaar worden in het aanhoudende succes van the Reds. In zijn eerste seizoen verloor Liverpool slechts één keer in de Premier League, maar liep het desondanks de titel op een haar na mis. Wel werd dat jaar de Champions League gewonnen. In totaal kwam de Braziliaan 219 keer in actie in alle competities.

Fabinho is niet de eerste routinier die de deur achter zich dichttrekt op Anfield. Eerder gingen Jordan Henderson (Al-Ettifaq), Roberto Firmino (Al-Ahli), Nabi Keïta (Werder Bremen) en James Milner (Brighton & Hove Albion) hem al voor. Fabinho komt bij Ittihad Club een aantal andere routiniers tegen. Eerder maakten Karim Benzema en N'Golo Kanté al de gang naar de kooplustige Saudi's. Nuno Espírito Santo is er de trainer van dienst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het eerlijk gezegd wel slim van liverpool, achteraf misschien zelfs een jaar te laat gaan door selecteren. Maar goed, achteraf is altijd makkelijk praten.

1 augustus 2023 om 07:57

Vind ik zeker ook, net zoals Keita toch niet helemaal wat je verwacht had. Nu vraag ik mij wel af, Henderson Milner Keita Fabinho zijn toch wel ander soort middenvelders. Ben benieuwd of hij nog een controlerende midden gaat halen.

1 augustus 2023 om 08:03

Ik val zowat van mijn stoel. Fabinho niet wat je verwacht had? Hele belangrijke schakel in de succesformatie van Liverpool die de CL, PL en 2x met 90+ punten 2de werd.
1 minder jaar en hij is ineens niet helemaal wat je verwacht had..

1 augustus 2023 om 08:04

Gaat denk ik nog wel gebeuren. Meeste vuurwerk komt meestal in augustus qua transfers. Maar zou zo 1, 2, 3 niet echt een beschikbare optie weten.

1 augustus 2023 om 09:25

Mooiste zou toch zijn Romeo Lavia

1 augustus 2023 om 09:36

Ik mag hopen dat er naast Lavia toch nog een wat meer ervaren en kwalitatief betere (kortere termijn) speler komt. Ze zijn nu veel te veel ervaring kwijt op het middenveld en met effectief maar één 6 in Lavia ga je het niet een heel seizoen redden, zeker gezien Thiago vaak geblesseerd is. Maar ja, wie?

1 augustus 2023 om 12:17

@fr_jurre,

Wat men soms roept zonder goed in te verdiepen. Hij was EEN speler van de succes formatie. Niet een belangrijke schakel zoals jij het hier probeert te verkopen.

Tijdens kampioen jaar nog aantal wedstrijden gemist daarna heeft hij nooit in top 5 gestaan met meest gemaakte minuten. Ja daar stond Wijnaldum wel, denk dat hij belangrijker was dan een Fabinho.

Je doet net alsof het Salah was of Virgel destijds.

1 augustus 2023 om 16:49

Ook toen Monaco de halve finale CL haaldde, het waren vooral een jonge Mbappe die de doelpunten maakte en een jonge Fabinho die alles stofzuigde. Ik vond het verschrikkelijk dat hij destijds niet werd opgenomen in de WK selectie. Oranje heeft daar ook een hand van om hele goeie spelers buiten de selectie te laten, iemand als Danjuma, Boadu, Veerman of heel vroeger v Bommel of natuurlijk vd wiel boven Affelay selecteren.

1 augustus 2023 om 08:34

‘Achteraf is mooi wonen’ zeggen de Brabanders altijd

1 augustus 2023 om 09:42

En toen waren er ook geen Saudi's die er miljoenen voor neer legden.

1 augustus 2023 om 09:02

@Timfeenstra2.0 niet helemaal mee eens. Doorselecteren zou bij een selectie in balans ieder jaar geleidelijk moeten gaan. Wel goed dat Liverpool dit nu doet, maar dit moet niet in één keer zo hard gaan.

Wauw 47 miljoen voor Fabinho is voor Liverpool gewoon een hele mooie prijs, zeker gezien het feit dat ze hem voor 45 miljoen kochten van Monaco toendertijd. Heb hem altijd een beetje een overschatte speler gevonden. Was de laatste jaren ook gewoon een stuk minder dan in zijn debuutseizoen. Hier missen ze, behalve ervaring, in mijn ogen niet zoveel aan.

1 augustus 2023 om 07:55

Laatste 1,5 jaar minder goed maar daarvoor een onmisbare kracht voor Liverpool hoor. Wel een ontzettend goede deal voor Liverpool idd! Ze moeten er naar mijn mening wel echt een defensieve middenvelder bijhalen. Dat mist nu in hun selectie.

1 augustus 2023 om 08:44

De middenvelders van Liverpool worden vaak juist enorm onderschat. Fabinho is blijkbaar overschat, Henderson en Milner zijn houthakkers en Wijnaldum voegt niks toe. Wel gek dat ze 3 Champions league finales hebben gespeeld in 5 jaar tijd.

1 augustus 2023 om 09:07

Bizar dat mensen zulke dingen blijven roepen he. Voor de mensen die denken dat de middenvelders van Liverpool niet veel toevoegen, raad ik jullie aan om op Youtube te zoeken naar "pep Lijnders Masterclass", waar hij de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Barcelona analyseert.

1 augustus 2023 om 09:16

Fabinho was juist zwaar onderschat naar mijn mening stond er altijd en heeft meerdere prijzen gepakt. Vergeet ook niet dat hij op meerdere posities heeft gespeeld. Vorig jaar was niet best, maar dat waren zijn ploeggenoten ook niet.

Vind toch dat Liverpool wel heel snel de hele kern uit de deur doet eerlijk gezegd. Fabinho was misschien het laatste jaar/anderhalf niet zo goed als daarvoor maar je moet ook een beetje aan de kleedkamer denken qua leiderschap en sfeer. Fabinho, Milner, Henderson, Firmino en Keita allemaal weg. Het is een Football Manager-achtig doorselecteren. Ben benieuwd wat Szoboszlai en MacAllister gaan brengen. Een extra defensief ingestelde middenvelder zal ook nog wel prioriteit hebben?

1 augustus 2023 om 09:08

Die gaan nu wss voor Lavia.
Ben het verder helemaal met jou eens. Het wordt echt een totaaaal nieuw middenveld. Zou bijzonder zijn als dat direct gaat lopen. Vind het bij Liverpool sws erg lastig. Achterin was het vorig jaar enorm matig, dus daar moeten ze zich herpakken. Voor de aanvallers geldt bijna hetzelfde op Salah na.

1 augustus 2023 om 09:14

Ze halen een compleet nieuw middenveld. Met Lavia, Szoboszlai en Mac Allister. Prima spelers natuurlijk maar een compleet nieuw middenveld gaat niet opeens lopen. Daarnaast is het ook veel ervaring dat weggaat.

1 augustus 2023 om 11:07

Precies arsenal890, het is geen FIFA natuurlijk (of wat is het nu, Eafc?). Het is zelfs niet alleen hun basismiddenveld maar ook de backups die weggaan. Thiago wordt ook al aan getrokken en die schijnt ook te willen vertrekken, want het is natuurlijk niet helemaal wat ie er van had gehoopt.

Saudi doet 1 window mee en het voetbal is al compleet verpest. Liverpool ontvangt enorme bedragen voor spelers die zij anders niet hadden kunnen verkopen.

Maar hoe zit het nou met die Franse Bulldogs?

1 augustus 2023 om 10:15

Die blijven achter in Frankrijk.

1 augustus 2023 om 11:13

The one true question. Ik gok dat die achter moeten blijven.

1 augustus 2023 om 19:28

Die zijn ingewisseld voor tijgers

Kante-Fabinho is toch ni zo slecht. Zou elke ploeg van dromen

1 augustus 2023 om 09:59

In de Eredivisie heb je dan gelijk het beste middenveld, ongeacht wie de 3e is die er bij staat.

ON: Veel geld dus ik snap het van beiden partijen wel. Was in het CL jaar van onschatbare waarde en ook met PL winst, vond het vorig jaar alleen niet best. WK winnen zat er voor hem niet in, nu zeker niet meer dus in principe heeft hij alles gewonnen wat hij kon.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe is het nou afgelopen met het hardnekkige gerucht? Mogen ze mee? worden ze afgemaakt? Waarom mogen er uberhaupt geen honden mee? mogen ze wel op familiebezoek soms? Worden ze opgevangen? vragen vragen vragen.

Hoe zit het eigenlijk beteft financial fair play? Die Saudi clubs kunnen toch nooit zoveel geld genereren met kaartverkoop en sponsoren?

Het probleem is dat dit geld nu in de EU clubs gepompt wordt en dat de verhoudingen weer verder scheef trekt.

1 augustus 2023 om 09:44

De FFP zijn regels van de Uefa, niet de Fifa. Dus de Saudi clubs vallen daar niet binnen. Daarnaast kunnen "ze toch niet worden uitgesloten" van de CL of andere Europese competities, om dezelfde reden.

Doorselecteren noemen ze dat. Met een frisse nieuwe ploeg het nieuwe seizoen in.

Sangare kom er maar in, gegarandeerd dat ie op Liverpools lijstje staat als beter en goedkoper alternatief voor Alvarez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren