Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweede Liverpool-routinier vertrekt naar Saudi's: Reds incasseren 47 miljoen

Laatste update:

Fabinho is de volgende Liverpudlian die onderweg is naar Saudi-Arabië. Volgens Fabrizio Romano is Liverpool nagenoeg rond met Ittihad Club, dat zo'n 47 miljoen euro betaalt voor de 29-jarige middenvelder. Fabinho was zelf al akkoord met zijn nieuwe werkgever, maar het was het restant van de deal dat voor oponthoud zorgde. Het gerucht ging dat dat kwam door Fabinho's Franse buldogs.

Romano schrijft vrijdag dat de clubs het bijna eens zijn over Fabinho. Volgens The Athletic tellen de Saudi's 40 miljoen pond (omgerekend zo'n 47 miljoen euro) neer voor de balafpakker. Als hij de medische keuring doorstaat tekent de Braziliaan binnenkort een driejarig contract in Jeddah. Daar wordt hij ploeggenoot van onder meer Karim Benzema en N'Golo Kanté, die deze zomer ook al naar het Midden-Oosten trokken.

De deal leek enkele dagen geleden nog in gevaar. Het gerucht deed de ronde dat dat kwam door Fabinho's honden, die niet toegestaan zijn in Saudi-Arabië. Het land karakteriseert de Franse buldog namelijk als 'gevaarlijk en agressief'. The Athletic meldde echter dat de honden niet voor het oponthoud zorgden. Daar lagen vooral problemen met het papierwerk aan ten grondslag.

Naast Fabinho trok ook Jordan Henderson onlangs naar Saudi-Arabië. De voormalig aanvoerder van Liverpool, die in totaal 492 wedstrijden voor de club speelde, gaat onder Steven Gerrard spelen bij Al-Ettifaq. Ook Karim Rekik leek eerder deze maand onderweg naar die club. De viervoudig Oranje-international gaf echter toch de voorkeur aan een dienstverband bij het Al-Jazira van Frank de Boer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt wel een gekke competitie daar. 98% kan niet voetballen en 2% kan ontzettend goed voetballen.

28 juli 2023 om 15:11

En nu een 2e poging waarin je je wiskundeknobbel iets beter gebruikt? Ben wel benieuwd of ze daar nu klaar zijn in SA of dat dit nog een tijdje zo doorgaat..

28 juli 2023 om 15:18

Mis ik iets?

28 juli 2023 om 15:20

Ik denk dat Adodenhaag even is vergeten dat er nog 12 teams zijn in de competitie die nog geen enkele speler uit Europa hebben gehaald. Denk dat je met 2% best aardig in de buurt komt.

28 juli 2023 om 15:26

Met zijn berekening is niks mis hoor. Voor zover ik weet zijn er ruim genomen nu 17 spelers van naam die onder het categorie heel goed kunnen voetballen vallen. De Saudi League telt 18 clubs. Laten we zeggen elke club heeft 24 selectie spelers dan kom je op 432 spelers uit. 17 van de 432 komt uit op ~4 dus ja prima schatting dunkt mij

28 juli 2023 om 15:43

En dan even voor het gemak doen alsof de jongens die een goed WK hebben gespeeld NIET kunnen voetballen… goed bezig!

28 juli 2023 om 15:55

Als jij laatste van de groep een goed WK noemt... ok inderdaad goed bezig!

28 juli 2023 om 16:01

Winnen van de latere wereldkampioen is toch zeker niet slecht.

28 juli 2023 om 16:08

Krijgen we dit weer... SV Spakenburg heeft halve finale KNVB Beker gehaald... Hoeveel van die spelers spelen nu betaald voetbal?

28 juli 2023 om 18:03

Krijgen we dit weer. Dat heeft echt letterlijk 0.0 te maken met het feit dat je weldegelijk een goed WK speelt als je als relatief klein land van Argentinië, dat later ook dan nog eens het WK wint, kan winnen in de groepsfase.

28 juli 2023 om 19:33

Maar dat heeft wel te maken met het feit dat je niet goed hoeft te kunnen voetballen om eens een keer een goed toernooi te voetballen. Ze zullen best een prima WK hebben gespeeld (goed gaat me nog steeds te ver, daar is 1 overwinning niet genoeg voor), maar dat betekent niet dat het ook allemaal goede voetballers zijn. Alleen die Al Dawsari is echt een goede voetballer. De rest zou bij een FC Utrecht met moeite meekomen schat ik zo.

28 juli 2023 om 15:12

Soort kelderklasse dus alleen zonder derde helft

28 juli 2023 om 15:26

Ik zie Benzema en Ronaldo idd niet de andere teams onder de trafel drinken in de plaatselijke voetbalkantine.

28 juli 2023 om 15:31

Tegen Ronaldo hoef je alleen maar te zeggen dat hij daar niet goed in is en hij pakt de uitdaging aan.

28 juli 2023 om 17:58

De uitdaging lijkt me eerder om het biertje (of andere alcohol) te vinden, dan de "wedstrijd" zelf.

28 juli 2023 om 15:19

Valt best mee, natuurlijk zie je dat een Benzema en Ronaldo beter is maar het is niet zo dat ze er elke wedstrijd minimaal 3 inleggen.

28 juli 2023 om 15:22

Ronaldo wordt door Celta de Vigo ook gewoon over de slachtbank gelegd. De Saoedische competitie stelt natuurlijk helemaal niks voor.

28 juli 2023 om 15:27

En gisteren spelen ze gelijk tegen inter. Of is dat plots nietszeggend?

28 juli 2023 om 15:39

Inter was ook gewoon een stuk beter en die zijn net begonnen aan de voorbereiding.. De uitslag kan een keer tegenvallen hoor, maar Al Nassr stelt nog steeds niks voor.

Je denkt toch niet dat buiten de spelers die uit Europa komen er ook maar 1 succesvol zou zijn in Europa?

28 juli 2023 om 15:43

Nee maar ik vind het wel grappig dat bij een overwinning van een Europees team bewezen wordt dat Al Nassr niks voorstelt zonder rekening te houden met randfactoren maar dat bij een goed resultaat van Al Nassr er niks bewezen wordt en er randfactoren aangehaald worden.

28 juli 2023 om 15:44

Oefenpotjes zijn altijd al nietszeggend, niet plots.

28 juli 2023 om 15:55

Oefenpotjes tegen Celta zijn voor hem blijkbaar wel relevant. Vandaar de “plots”.

28 juli 2023 om 19:34

Aha, wist niet eens dat Al Nassr tegen Celta had gespeeld. Dan klinkt het allemaal een stuk logischer inderdaad haha.

28 juli 2023 om 17:38

Kunnen ze wellicht 4 vs 4 of 5 vs 5 gaan spelen? Maar alle gekheid op een stokje, in het tempo waarin nu spelers naar Saudi-Arabië verkassen zal het niveau van de competitie snel heel veel sterker worden.

28 juli 2023 om 21:01

Ze halen wel bijna allemaal spelers die over hun top zijn en daar maar voor 1 ding naartoe komen. In ieder geval niet om hun eigen niveau op te krikken

29 juli 2023 om 10:09

Wellicht over de top ja, maar nog steeds veel betere spelers dan wat je doorgaans tegenkomt in die competitie.

28 juli 2023 om 18:57

Je krijgt dan een soort competitie als de Chinese Super League.

Er is nu minder aandacht in het Westen maar alle Chinese clubs hebben nog steeds een paar buitenlanders onder contract, al zijn dat tegenwoordig vooral onbekende Brazilianen. Maar alsnog staan er in de topscorers top 10 acht buitenlanders.

Eventjes geleden nog een geweldige CDM en zelfs een uitstekende CB wanneer dat nodig was. Vorig seizoen was een vreemd seizoen voor Liverpool waarin iedereen op wat momentjes na het voetballen was verleerd. Jammer dat Fabinho "nu al" die kant op gaat al staat er een nieuw middenveld al klaar

28 juli 2023 om 15:14



Het gaat om veel geld. Volgens mij willen de meeste voetballers die niet moslim zijn daar na 1 jaar en flink cashen al weer weg.

Fabinho is trouwens zo'n speler die vroeg gepiekt heeft. Was al een stuk minder dynamisch zoals je zelf aangaf wat nodig is voor Klopp zijn pressing-voetbal.

28 juli 2023 om 15:17

Ik begrijp het ook niet helemaal. Vorig jaar had Fabinho een moeilijk seizoen. Opvallend was vooral dat hij minder atletisch leek te zijn en vaak voorbijgespeeld werd. In voorgaande jaren behoorde hij tot de besten op zijn positie. Zijn lange, uitgestrekte benen zorgden ervoor dat hij veel onderscheppingen kon doen. Ik hoop dat ze naast Lavia iemand anders aantrekken die ervaren is, zodat ze deze problemen kunnen oplossen.

28 juli 2023 om 15:26

Dat nieuwe middenveld vind ik wel tegenvallen hoor. Szoboszlai en Mac zijn prima spelers met groeimarge maar nog geen wereldtop en dat zouden plots de grote namen moeten zijn? Verder zijn het Bajcetic, Jones, Elliot en Thiago. Drie leuke talenten en een routinier met veel kwaliteit maar fysieke klachten. Dit is een middenveld dat je verwacht bij een team dat strijdt om plek 7, niet bij Liverpool. Ik zie ze nagenoeg als kansloos in de strijd om CL voetbal volgend seizoen. City en Arsenal liggen mijlenver voor maar ook NU, MU en Chelsea vind ik qua selectie veel sterker.

Als je dan bedenkt hoe hun nieuwe middenveld eruit had moeten zien met hun pogingen om Tchouameni en Bellingham binnen te halen de laatste 2 zomers dan is dit toch wel een zeer pijnlijke ontnuchtering voor de fans volgens mij.

28 juli 2023 om 15:37

Ik blijf het jammer vinden dat liverpool is afgehaakt voor Bellingham. Geweldige speler en Real mag heel blij zijn met hem. Ik denk dat hij perfect bij Liverpool had gepast.

28 juli 2023 om 18:57

Totaal geen balans ook. Je mist een goeie verdedigende middenvelder. Je kan niet alles op Bajecetic gooien. Daar moet echt nog wel wat bij want anders wordt je als Liverpool zijnde alweer overlopen zoals vorig seizoen.

28 juli 2023 om 19:13

Lavia wordt vaak genoemd. Zeker een goede speler maar wel nog een talent.

Het gaat inderdaad wel echt een jong en in de top onervaren middenveld worden op die manier.

28 juli 2023 om 19:05

Klopp vernieuwt nu wel rap door. Spelers als Wijnaldum, Henderson, Milner, Keita, Fabinho, Firmino, Mane, daar is echt het maximale uitgehaald in het Klopp-systeem, maar dat kon niet eeuwig duren in dat moordende tempo.

Ik denk dat het vervangen van die oudere spelers door nieuwe topfitte 24-25-jarigen (zoals Klopp eerder ook in 2016-2018 deed) een beter idee is dan het experiment om met technische spelers als Thiago en Arthur Melo wat meer variatie in het spel te leggen, wat op papier wel slim leek maar in de praktijk nooit echt gewerkt heeft.

Haha zijn Franse buldogs zouden een probleem kunnen vormen, maar in SA hebben die rijke Arabieren gewoon leeuwen en tijgers als huisdier.

Mwah als je Fabinho niet kunt vervangen weet ik t ook niet meer. Lekker gecasht

Toch bizar dat Fabinho misschien wel de beste verdedigende middenvelder was in 21/22 en hij dan zo aftakelt vorig seizoen en dan een stap maakt naar All-Ittihad in de Saudi League. Dat had niemand 2 jaar geleden voorspeld voor Fabinho. Zeker omdat hij pas 29 jaar is. Liverpool moet nu wel de transfermarkt op want zonder verdedigende middenvelder ga je weer overlopen worden. Bajcetic kan je niet op rekenen en Trent zou je al helemaal niet daar willen zien.

28 juli 2023 om 19:12

Ik denk dat de kracht van dat Liverpool vooral in het collectief en het Klopp-systeem zat en niet zozeer in de individuele kwaliteiten van die spelers als Fabinho, Wijnaldum, Henderson etc.

Het is wel lastig om de chemie van dat succesteam terug te krijgen, maar als je dat wil, dan heb je er iig spelers voor nodig die langdurig in een ontzettend hoog tempo kunnen spelen en elkaar kunnen ondersteunen met druk zetten en meeverdedigen. Het is denk ik ook geen toeval dat Liverpool nu een serie middenvelders met hetzelfde profiel aan het aantrekken is, fysiek en conditioneel aan het begin van hun topjaren.

28 juli 2023 om 19:14

Je hebt gewoon kwaliteit nodig hoor. Of dacht je dat Fabinho geen goed niveau had? Het is tuurlijk belangrijk dat je collectief sterk bent want het is tenslotte een teamsport. Dat doet er niet toe dat er bij Liverpool gewoon kwalitatief goeie spelers staan. Een Henderson is daar niet voor niets 12 jaar en ook Wijnaldum heeft zijn waarde bewezen.

29 juli 2023 om 01:53

Ja natuurlijk zijn Wijnaldum, Henderson en Fabinho geen complete koekenbakkers, anders kon elke club met een stel random Jupiler League spelers wel de Champions League winnen. Maar er is toch wel een verschil tussen dat soort typische systeem-spelers, en de spelers die je normaal gesproken in de categorie "beste middenvelders ter wereld" zou zetten.

Allemaal geldwolven. Als Europese clubs gewoon afspreken geen enkele speler die daarna toe gaat nog terug te halen.

29 juli 2023 om 16:25

Eens. Maar terugkomen zullen ze sowieso niet, meeste zijn al in hun nadagen en worden voor een hoop geld het speeltje van die Arabieren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren