Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool maakt pijnlijke inschattingsfout en schrijft twee spelers niet in

Laatste update:

Jürgen Klopp baalt er stevig van dat hij in de laatste poulewedstrijden van de Champions League geen beroep kan doen op Alex Oxlade-Chamberlain en Naby Keïta. Het tweetal kampte lange tijd met blessures en werd om die reden niet ingeschreven voor de groepsfase. Oxlade-Chamberlain maakte afgelopen weekend tegen Nottingham Forest (1-0 nederlaag) echter al zijn rentree, wat maakt dat de medische staf van Liverpool een pijnlijke inschattingsfout heeft gemaakt.

Clubs moeten voor de start van de groepsfase maximaal 24 spelers doorgeven aan de UEFA die kans maken op speelminuten. Door de blessures bij Oxlade-Chamberlain en Keïta werden zij buiten de selectie gelaten. "Iedereen vertelde dat Ox en Naby veel langer uitgeschakeld zouden zijn, daarom zitten ze nu niet bij de Champions League-selectie", vertelde Klopp dinsdag tijdens de persconferentie. "Het is wel goed om te zien dat ze nu steeds fitter worden en Ox ook al minuten heeft kunnen maken."

De middenvelder kwam zaterdag in de uitwedstrijd tegen Forest een kwartier voor tijd binnen de lijnen. Het waren voor hem zijn eerste minuten sinds halverwege juli, toen hij een helft meedeed in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Crystal Palace. Klopp en zijn staf besloten Stefan Bajcetic en huurling Arthur Melo als vervangers aan te wijzen voor Oxlade-Chamberlain en Keïta, maar van dat tweetal is alleen Bajcetic inzetbaar. Arthur is geblesseerd en deed dit seizoen enkel een kwartiertje mee tegen Napoli.

Ook Thiago Alcântara is woensdagavond naar alle waarschijnlijkheid niet van de partij wanneer Liverpool het in Champions League-verband opneemt tegen Ajax. De Spaanse middenvelder, die in de heenwedstrijd op Anfield nog een plaag was voor de Amsterdammers, is geblesseerd en was niet aanwezig op de laatste training. Dat maakt de kans klein dat hij woensdagavond kan spelen. Darwin Núñez en Ibrahima Konaté waren wel van de partij en kunnen spelen tegen Ajax. Liverpool heeft aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren in de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou dit een inschattingsfout zijn? Ik denk dat dit gewoon ingecalculeerd is. Als een speler alleen de laatste 2 potjes in de groepsfase kan spelen, kun je wrschnlk beter iemand anders selecteren. Vanaf de knock out fase mogen ze toch weer gewoon alsnog geselecteerd worden.

26 oktober 2022 om 09:14

Als Liverpool niet in de 89e minuut de winnende had gescoord tegen Ajax, waren deze twee duels nog van levensbelang, en zou je alle spelers die je tot je beschikking kon hebben ook willen hebben. Zo dicht ligt het bij elkaar.

26 oktober 2022 om 10:35

Suarez 7,

Oke, een Liverpool (uit vorm) scoort pas heel laat de (terechte) winnende treffer. Op basis van de zin zonder haakjes kan je stellen dat Ajax en Liverpool aan elkaar gewaagd zijn.
Vind het wel mooi gevonden hoe je een tot op heden waardeloos CL seizoen goed praat.

Maar kan er nog een verrassende afsluiting inzitten als Ajax vanavond met 2 doelpunten verschil wint en Liverpool haat laatste duel van Napoli verliest en Ajax zijn laatste duel wint van Glasgow? Dan eindigen ze in punten gelijk. Weet niet of doelsaldo geldt of onderling resultaat.

26 oktober 2022 om 11:02

Jij leest dat ik het goed praat, en jij leest dat Ajax en Liverpool aan elkaar gewaagd zijn. Ik lepel een feit op, als Liverpool niet die late treffer had gemaakt, was dit een cruciaal duel. In die zin ligt het allemaal dicht bij elkaar. Jij laat er verder geheel jou eigen intepretatie op los. Overigens: onderling resultaat telt dan. Ajax moet met 2 doelpunten verschil winnen van Liverpool, dat vervolgens op Anfield moet verliezen van waarschijnlijk een B-team van Napoli. Ik schat die kans in op 1 procent. Je gaat gewoon volledig terecht Europa League spelen. L

26 oktober 2022 om 11:28

En ik zie Ajax op dit moment liever Europa League spelen dan dat we 2e in de poule worden en natuurlijk weer een City of Benfica treffen. Gewoon kampioen worden en volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen in de CL. Dit jaar zit het er gewoon niet in.

26 oktober 2022 om 13:04

Tja, als dat zondagsschot van Ajax er niet in was gegaan, was het al veel eerder afgelopen geweest. Je vergeet gemakshalve ook de enorme hoeveelheid kansen van Liverpool te vergeten. Het is werkelijk waar een klein wonder dat het slechts bij 2-1 bleef. Het ligt allesbehalve dicht bij elkaar. Ik snap ook niet dat je dit CL-seizoen als Ajacied wilt verdedigen. Of wil je dat Schreuder zijn contract uitdient?

26 oktober 2022 om 15:18

@4fRedondo

Knap dat jij uit de reactie van Suarez weet te halen dat hij een slecht CL seizoen wil goed praten. Het enige wat hij zegt is dat wanneer het doelpunt van Liverpool tegen Ajax in de 89e min niet was gevallen, de komende 2 potten heel belangrijk voor Liverpool waren geweest.

26 oktober 2022 om 09:37

Ik denk dat het een inschattingsfout blijft. Je weet nooit hoe de groep verloopt en of dat de laatste 2 wedstrijden nog belangrijk zijn. En dit zijn niet twee spelers alleen spelen in geval van nood. Dus als ze hadden geweten dat er enige kans was dat deze spelers mogelijk de laatste 2 poulewedstrijden hadden kunnen spelen, hadden ze zeker op de lijst gestaan.

26 oktober 2022 om 09:54

Je mag ze inderdaad inschrijven, maar meen dat je maar 3 nieuwe spelers mag toevoegen t.o.v. de selectie van de groepsfase. Dus als dit er al 2 zijn, dan kun je hooguit nog 1 aankoop toevoegen. Om die reden had ik ze wel al ingeschreven.

26 oktober 2022 om 11:01

Staat letterlijk in de tekst een quote van Klopp: "iedereen vertelde dat Ox en Naby veel langer uitgeschakeld zouden zijn, daarom zitten ze nu niet bij de Champions League-selectie".

Oftewel, een inschattingsfout.

Zo pijnlijk is de inschattingsfout niet, Liverpool wordt gewoon 2e in deze poule ga ik vanuit. Ik heb ook niet het gevoel dat Klopp ze vanavond heel erg gaat missen, zonder hen moeten ze ook gewoon van Ajax kunnen winnen.

Wel zonde maar kan gebeuren. Het is niet zo dat deze twee spelers het verschil maken dus zo pijnlijk is het allemaal niet.

Enorme aderlating dat waarschijnlijk Thiago niet kan spelen!
Een gelijkspelletje is gelukkig genoeg... moet minimaal te doen zijn!

Noch Keita noch Ox zou starten in de wedstrijd vanavond. Hooguit zouden ze in het laatste kwart even opdraven om ritme op te doen. Maar dat heeft dus niets te maken met het originele plan van Klopp qua tactiek en/of opstelling. Ga er maar gewoon van uit dat er elf anderen starten en er op de bank fitte spelers ter vervanging zijn en het alleen zo is dat in de eindfase, als de wedstrijd eventueel beslist is, geen Keita of Ox in het veld komt om wat ritme op te doen. Zo pijnlijk is die "inschattingsfout" dus.

Is Chamberlain serieus al 29 jaar oud? Damn wat gaat de tijd snel, ik dacht hij was 26 ofzo. Zijn loopbaan is bijna als een nachtkaars uitgegaan. Erg zonde.

'pijnlijke inschattingsfout' Valt toch ook wel mee? Iedereen ging er vanuit dat ze pas na het WK weer terug kwamen, dus het is normaal dat ze niet werden ingeschreven...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren