Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Laatste update:

Jamie Carragher vraagt zich af of Arne Slot de juiste manager is om de succesvolle Jürgen Klopp op te volgen bij Liverpool. Dat liet de clubicoon van the Reds woensdagavond weten als analist bij Sky Sports. Carragher noemt een transfer van Feyenoord naar Liverpool ‘een gigantische overgang’ en stelt dat trainers als Klopp en Rafael Benítez al meer hadden laten zien dan Slot toen zij tekenden op Anfield.

Carragher was woensdag analist bij de Merseyside derby tussen Everton en Liverpool (2-0) en werd logischerwijs gevraagd naar zijn mening over de concrete interesse van Liverpool in Slot. Carragher sprak daarbij lichte twijfels uit, maar is vooral benieuwd naar de kwaliteiten van de Bergentheimer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Als je de stap bekijkt, van Feyenoord naar Liverpool, dan is dat echt een gigantische overgang”, aldus Carragher. “Dat is het écht. Het lijkt alsof het niet lukte om twee topmanagers te halen: Xabi Alonso en Rúben Amorim. Nu is Slot de duidelijke favoriet voor de job.” Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano zijn de onderhandelingen tussen Feyenoord en Liverpool in volle gang.

Volgens Carragher is Slot een stuk minder bekend dan zijn voorgangers. “Dit is geen aanstelling zoals Jürgen Klopp of eerder Rafael Benítez dat was. Benítez had de UEFA Cup gewonnen en twee keer LaLiga veroverd. Klopp haalde al eens de Champions League-finale en won meermaals de Bundesliga.”

Bovendien zijn de verwachtingen nu hoger op Anfield, zo stelt Carragher. “Liverpool zat toen in een ander tijdperk. De club vocht voor een plaats in de top vier. Tijden zijn veranderd. Nu moet de manager gaan strijden om de Premier League-titel.”

Ook Europees zullen de verwachtingen torenhoog zijn, denkt Carragher. “In de Champions League wordt minstens een plaats bij de laatste acht verwacht. Het is een gigantische stap, maar Slot heeft bewezen een goede coach te zijn met prima resultaten bij AZ en Feyenoord”, besluit Carragher met een subtiele nuance.

Virgil van Dijk


Liverpool-captain Virgil van Dijk, landgenoot van Slot, leek een stuk positiever over de mogelijke komst van de trainer van Feyenoord. “Ik denk dat Slot misschien wel een van de betere Nederlandse coaches is van dit moment. Door de manier van spelen en zijn filosofie kan hij denk ik een Liverpool-coach zijn. Alleen, wat ik lees en ook hoor is dat het nog lang niet rond is.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft het over Amorim, maar is de stap van Sporting naar Liverpool dan minder groot? Dat lijkt me niet. Ik denk dat Slot ze in de 'sollicitatiegesprekken' met Liverpool wel in weet te palmen. Dat kan hij als geen ander.

25 april 2024 om 09:50

Sporting is Europees wel wat bekender dan Feyenoord de afgelopen 20 jaar. Vooral als je ziet wat voor voetballers daar vandaan komen. Ik denk dat dat in Carraghers hoofd zit.

25 april 2024 om 09:56

Dat zou dan toch juist in het voordeel van Slot moeten spreken? Sporting heeft in Europa vergelijkbare resultaten en er komen meer goede spelers vandaan.

25 april 2024 om 09:51

Hier dacht ik ook aan. Feyenoord en Lissabon zijn qua niveau en qua competitie vergelijkbare teams. Lissabon is misschien een bekendere naam in Europa, maar ik vind de stap Lissabon - Liverpool en Feyenoord - Liverpool ongeveer even groot.

25 april 2024 om 10:28

Wat betreft naam is Sporting wel wat groter. Ze hebben de afgelopen jaren toch redelijk wat goeie spelers voortgebracht. Spelers als Pedro Porro, Bruno Fernandes, Raphinha, Matheus Nunes, Palhinha, Nuno Mendes. En dan nog een aantal spelers die ook leuk meedoen bij subtoppers.

De grote uitgaande transfers van Feyenoord kan je nog niet echt een succes noemen met Sinisterra, Kokcu, Malacia. De enige die het wel redelijk doet is Senesi bij Bournemouth. Ik denk dat dit een grote rol speelt bij de naam 'feyenoord'

25 april 2024 om 11:11

Vergeet je Aursnes voor t gemak? En Kokcu doet t prima bij Benfica. Ligt alleen niet lekker met de coach. maar zn prestaties zijn gewoon goed te noemen.

25 april 2024 om 11:41



Sinisterra heeft veel te maken met blessures maar speelt vaak gewoon goed als hij speelt hoor. Kokcu doet het ook totaal niet slecht dat is gewoon onzin. Malacia ook veel geblesseerd, ben benieuwd hoe die zich laat zien als hij fit is. Daarnaast hebben gasten als de Vrij, Wijnaldum en Pelle het in een iets verder verleden ook gewoon prima gedaan in het buitenland.

25 april 2024 om 11:46

Want Aursnes is een topspeler? En Kokcu is niet eens vaste basisspeler bij Benfica, blijkbaar ben jij snel tevreden als je dat al prima vindt. Is totaal niet het niveau spelers wat Sporting heeft geleverd (die ik heb opgenoemd) afgelopen jaren. Sporting is dit jaar ook gewoon beter dan Benfica.

Kom op, Sporting heeft toch veel meer spelers afgeleverd die (meer) geslaagd zijn. Dat zij dan een grotere naam zijn voor topclubs in Europa is logisch.

25 april 2024 om 11:46

@ajaxnl: juist jij als Ajax fan zou moeten weten dat de "grote naam" van een club natuurlijk niet alleen over de laatste jaren gaat. Ajax heeft zijn grote naam nog steeds te danken aan de jaren 90 en de spelers die er toen vandaan kwamen. Niet dat Feyenoord diezelfde grote naam heeft,maar spelers als Van Bronckhorst,Larsson,Van Persie, Wijnaldum,De Vrij,Kalou,Ake passen prima in het rijtje spelers die je opnoemt van Sporting Lissabon

25 april 2024 om 11:53

Met die redenatie is er helemaal niemand op misschien Frenkie de Jong geslaagd in het buitenland van het grote Ajax. Ajax levert al jaren helemaal niks af behalve Kudus. Daarnaast gaat het nu om de trainer en niet om de spelers, voor een trainer is het toch weer heel anders dan voor een speler? Hij moet zijn tactiek uit kunnen voeren op een hoger niveau met betere spelers, maar hij staat zelf niet in het veld.

25 april 2024 om 11:54

Malacia stelde voor zijn blessure ook niet veel voor hoor. Wijnaldum en De Vrij zijn wel geslaagd ja maar dan praat je alweer over een lange tijd geleden. Ik heb nooit gezegd dat Kokcu het slecht deed maar het is ook niet goed te noemen, bij een matig Benfica. Graziano Pelle was een prima speler maar geen wereldtop, Sporting heeft ook wel 10 tot 15 van zulke spelers voortgebracht.

Rui Patricio, William Carvalho, Joao Mario, Adrien Silva, Joao Moutinho, Podence, Acuna, Rafael Lea. Zo kun je nog wel even doorgaan met spelers die het goed hebben gedaan buiten Sporting.

25 april 2024 om 11:55

Haha ga je nou gelijk Ajax erbij halen? We hebben het hier over Sporting en Feyenoord. Hoe kom je dan gelijk weer bij Ajax, ik heb hier geen woord over gezegd. Triest om zo de discussie te ontwijken.

25 april 2024 om 12:14

Je hebt het over grote uitgaande transfers. Daar was Aursnes er 1 van. En hij doet het meer dan goed. Zou in Nederland ook gewoon bij de beste 3 middenvelders van de competitie horen.

25 april 2024 om 13:25

Aursnes is een prima speler maar geen wereldtop. Ik zie hem niet bij een betere club dan Benfica. Dat geeft niet want dat is een mooie club.

Mijn punt is en was echter dat Sporting een grotere naam is in Europa. Niet voor niks dat zij bijna jaarlijks voor 100 miljoen verkopen en topspelers hebben afgeleverd. Iets was Feyenoord tot nu toe nog niet op het niveau Sporting heeft gedaan. In de toekomst zal de naam Feyenoord best groeien maar tot vandaag heeft Sporting meer gepresteerd qua transfers. Clubs zullen voor een speler van Sporting momenteel meer betalen dan een speler van Feyenoord. Gyokeres en Diomande zullen naar verwachting meer opleveren dan Gimenez of Geertruida.

25 april 2024 om 14:52



Ik noem juist Ajax in de discussie om mijn punt te maken dat het raar is om de spelers die zijn 'geslaagd' in het buitenland te noemen als referentiekader voor het vergelijken van beide clubs. If anything laat het zien dat spelers uit de Portugese competitie beter aarden in het buitenland dan spelers uit de Eredivisie. Met het Ajax voorbeeld laat ik juist zien dat of spelers slagen in het buitenland niks te maken heeft met de grootte van de club, Ajax is namelijk ontegenzeggelijk de grootste club van NL maar laat dit met uitgaande transfers totaal niet zien. Je kunt beter de prestaties zowel nationaal als internationaal van beide clubs met elkaar vergelijken en daarin ontlopen ze elkaar (sinds Slot er zit) niet zoveel.

25 april 2024 om 09:55

@repuiztav, je was me net voor. Ik denk niet dat de prestaties die Amorim tot nu toe op de mat heeft gelegd groter zijn dan die van Slot.

Ik volg de Portugeze competitie verder niet zo, maar ik heb altijd wel het idee dat de druk bij Porto en Benfica groter is dan bij Sporting. Ik denk dat de druk om te presteren bij Sporting vergelijkbaar is met Feyenoord.

25 april 2024 om 09:55

Feyenoord en Sporting zijn wel aardig vergelijkbaar. Qua clubgrote maar ook wel qua successen de afgelopen 30 jaar. Maar wellicht dat Sporting wat zichtbaarder is doordat ze wat vaker in de CL hebben gespeeld in deze periode.

25 april 2024 om 12:00

Maar Sporting kon ook vaak CL spelen door de coëfficiëntenlijst. Die positie is voor aankomend jaar overgenomen door NL.

25 april 2024 om 10:03

Slot goede trainer. Maar voor Engelse top 5 zijn wij subtoppers. Ik zie wel potentie voor Slot maar nu al Liverpool die stap is hoog.

25 april 2024 om 11:01

Dat zal moeten blijken inderdaad. Alleen ik heb er als Feyenoord supporter wel vertrouwen in. Hij heeft echt voor dingen gezorgd in een paar jaar, waar ik niet van had durven dromen. Een kampioenschap, een Europese finale, twee keer afslachten van Ajax, twee keer achter elkaar CL voetbal en nu weer de bekerwinst.

25 april 2024 om 12:24

Dat is wel erg positief beken. Maar vraagje: betekent dit dan ook dat jij bang bent dat het bij Feyenoord in zakt als Slot weg gaat? Want dat zou wel eens kunnen betekenen dat de positieve vibe bij Feyenoord van korte duur is geweest. Overigens is naar mijn mening het afslachten van Ajax en het behalen van 2x CL meer op het conto van Ajax te schrijven dan op dat van Slot. Maar ik begrijp dat de oorzaak voor een Feyenoorder relatief weinig verschil maakt.

25 april 2024 om 10:59

Lol de portugeese competitie is paar klasse beter dan de eredivisie.

25 april 2024 om 11:05

Dat valt mee. De grote drie zijn naar mijn mening wel licht beter, maar wat eronder speelt is vergelijkbaar.
Dus een paar klasse beter is wat overdreven. Ik volg Sporting CP zelf en moet wel zeggen dat het voetbal anders is. Maar uiteindelijk scheelt het qua niveau niet zoveel.

25 april 2024 om 11:54

Volgens de UEFA-ranking: Erdedivisie 6e plek, Portugese liga 7e. Ontloopt elkaar dus niet veel.

Op de UEFA-ranking voor clubs: Feyenoord plek 30, SCP plek 31. Ontloopt elkaar niet veel.

25 april 2024 om 16:49

Totale ongegronde onzin. Wellicht een sterke top maar daarna is er ook héél lang niks

26 april 2024 om 19:00

Nou dat is toch een klasse beter.

25 april 2024 om 16:45

Sporting staat wel treedje hoger dan Feyenoord. Los daarvan Slpt is gewoon prima trainer dus waarom niet, hij is zowieso beter dan Benitez dus dat vb slaat nergens op.

25 april 2024 om 19:48

En toch staat (zoals hier boven al genoemd) Sporting 1 plek lager op de Europese clubranking

Het is ook een enorme stap. In Liverpool zijn ze ook allemaal verdrietig met de waarschijnlijke aanstelling van Arne slot, geef ze eens ongelijk, ze kennen hem helemaal niet.

Ik ben wel van mening dat Arne Slot een uitstekende voetbalvisie heeft, mochten de aankopen goed zijn dan red hij het wel. Hij moet absoluut niet gaan shoppen in de Eredivisie. Dat is Exit.

25 april 2024 om 10:14

Alleen te hopen dat grote sterren naar hem luisteren en niet denken wat gaat deze gast mij vertellen hoe ik moet spelen. Voordeel is dat v dijk daar zit dus die daar wel voor zorgt.

25 april 2024 om 10:24

ETH laat bij ManU maar weer eens zien dat shoppen in de eredivisie geen goed idee is. De PL is wel een divisie hoger....

25 april 2024 om 10:56

@supergroover, niet dat ik ETH het goed vind doen maar dit is wel erg makkelijk. Hij heeft het zijn eerste jaar heel aardig gedaan, dit jaar is het dramatisch, maar dat hele Man U is verrot imo. Ik kan me oprecht geen coach bedenken die een verschil zou maken bij dit Man U.

25 april 2024 om 11:52

@norgenederland:

Supergroover zijn punt gaat toch nog niet over hoe Ten Hag presteert? Het gaat over het feit dat hij toch een groot aantal (ex) Eredivisie spelers gehaald heeft en dat je bezwaarlijk kan zeggen dat dat succesvolle transfers zijn.

En wat dat betreft heeft Supergroover gewoon een valabel punt. Je mag toch gaan hopen dat Slot bij Liverpool niet met Timber en Gimenez komt aanzetten?

25 april 2024 om 10:29

Je bedoelt: hij moet geen Ten Hagje doen!
En dat klopt inderdaad! Hij moet gearriveerde spelers halen en daar het beste van maken. Met teveel beloftevolle en kneedbare spelers red je het niet in de PL, in ieder geval niet om de plekken waar Liverpool voor wil spelen.

25 april 2024 om 11:56

Dnsdkr toch deed klopp dat ook best veel.

25 april 2024 om 14:30

gelukkig hoeft hij ook geen ten hagje te doen omdat liverpool een veel aantrekkelijkere club is dan united waar elke groter speler heen wil en dus ook bijna elke speler kan krijgen. Ook is de selectie al dik in orde dus met 1 a 2 nieuwe spelers zou hij al klaar kunnen zijn. Eigenlijk is zn enige belangrijke doel spelers behouden zoals salah en v dijk.

25 april 2024 om 10:54

Bij Liverpool zit er volgens mij wel een stuk meer idee achter het aankoopbeleid. Die gaan echt niet zomaar halen wat slot wil.



We gaan het meemaken. Een Ange Postecoglou doet het bij Spurs ook prima en had nou bijvoorbeeld ook niet in grote competities getraind. Arne Slot heeft (samen met Ten Kloese uiteraard) van het Feyenoord wat jarenlang het zwakke broertje is geweest van de Nederlandse top omgetoverd tot een vechtmachine die Europees meekan. Vorig seizoen kampioen geworden met veel nieuwe spelers, en dit seizoen bewezen veel van deze spelers ook beter te maken. Zolang een trainer een duidelijke visie heeft en bewezen heeft dit te kunnen overbrengen, kan deze gewoon slagen ongeacht de grootte vd club. Tel daarbij op dat Slot communicatief zeer vaardig is. Enige waar hij aan zal moeten wennen is een overvolle speelkalender en waarschijnlijk grotere ego's in de selectie.

25 april 2024 om 11:54

En ondanks goed voetbal is Klopp toch helemaal niet zo succesvol geweest als dat ze zeggen? Oke, hij heeft pech gehad met een super dominant City, maar qua prijzen zal Slot in zoveel jaar echt niet onder hoeven te doen voor Klopp.

Klopp heeft 8 prijzen gepakt in 10 jaar waaronder De Community shield, Uefa Super Cup en WK clubteams waar je alleen voor geplaatst bent met een grote prijs op zak. 1 UCL, 1 Prem, 1 Fa cup en 2 League cups vind ik best mager om als echte succescoach bestempeld te worden.

25 april 2024 om 12:19

Puur op prijzen kijkend wel, maar dat is imo niet helemaal eerlijk als je moet strijden tegen dit City - inclusief aanklachten. Zonder City was die lijst wel iets langer geweest of in ieder geval vaker een PL gewonnen. Je moet ook kijken naar hoe Liverpool er voor stond toen Klopp kwam en wat hij allemaal gedaan heeft.

25 april 2024 om 12:23

Heb het vanochtend ook al gezegd, zoals Samcro ook al benoemd. Puur kijkend naar de resultaten kun je zeggen dat het tegenvalt. Maar kijk je naar de volledige situatie dan is het wel gewoon indrukwekkend. Je concurreert met een zeer goed City (dmv 115 aanklachten)

25 april 2024 om 13:01

Daar ben ik het 100% mee eens. Toch heeft hij al 6 à 7 seizoenen echt een top team en dan vind ik dat nog best mager. Hij heeft ook wat finales verloren uiteraard, maar toch. En zoals ik zei een super dominant City.

Ik zou het raar vinden als ze na de prestaties van Ten Hag staan te springen om een kale trainer uit Nederland ja. Al lees ik ook veel United fans zeggen, dat als Liverpool nu ook zo'n kale uit ons land haalt en het wel goed gaat, ze helemaal gek worden.

Dit laat wel zien dat ondanks onze 6e plek de Portugese league toch hoger wordt aangeslagen. Want Amorim is toch ook maar 1 keer kampioen geworden?

25 april 2024 om 10:11

Haha. Ik lees ook overal dat ze een ten Hag 2.0 verwachten. Gebaseerd op nationaliteit en gebrek aan haar. Ik denk wel dat het een hele klus gaat worden voor Slot om Klopp te doen laten vergeten, maar op de een of andere manier zie ik het hem toch beter doen dan Ten Hag. Al is het alleen al om zijn uitstraling en soft skills. En van die Amorim begrijp ik het ook niet echt. Tot vorig jaar nog nooit van die vent gehoord, maar dat kan ook aan mij liggen uiteraard.

25 april 2024 om 10:57

Ach ja, de fans zijn Engelsen, maar de Premier League is eigenlijk een internationale competitie, die vooral door buitenlanders kleur wordt gegeven. Er heeft nog nooit een Engelse manager de Premier League gewonnen, dus ik neem het oordeel van de Liverpoolfans op dit moment niet al te serieus. Die kunnen net drie clubs uit Nederland opnoemen.

25 april 2024 om 11:14

Ik heb even op thisisanfield gekeken en ik moet zeggen dat het niveau op dat forum om te huilen is. Je ziet 0 fatsoenlijke onderbouwing. Alleen dat hij ook kaal is en Nederlands. En verder nog een hoop onzinnige argumenten.

25 april 2024 om 11:34

Ja ik zit op Redcafe, das natuurlijk United, maar ook wel met wat Liverpoolsupporters. Hij is daar inmiddels al een fraud uiteraard.

25 april 2024 om 11:55

Want het is een evidentie dat Engelse supporters Arne Slot kennen? Als morgen een goeie coach uit Slovenie aangesteld zou worden als Feyenoord trainer, dan zal het gros van de supoporters ook iets hebben van 'wie?'... Dat is toch logisch?

Maet alle respect maar die hebben met Jurgen Klopp en Rafa Benitez echt wel grotere namen gehad als trainer dan Arne Slot. Dus ik snap de scepsis wel eerlijk gezegd.

Dat had ik, als Arsenal fan, enkele jaren geleden ook toen Arteta werd aangesteld.

25 april 2024 om 11:50

Dat laat ook wel een beetje de intelligentie van de gemiddelde Engelse voetbalsupporter zien. 2 compleet verschillende trainers en mensen maar ze zijn beide kaal en komen uit Nederland dus dan zijn ze ineens hetzelfde.

25 april 2024 om 11:54

Naja, trainer die het goed doet in Nederland is geen garantie op succes. Dat is geen heel onlogische gedachte.

25 april 2024 om 11:58

Nee, dat laat vooral zien dat Arne Slot in Engeland een nobody is (met alle respect). Of denken jullie dat ze in Engeland de Eredivisie op de voet volgen? Een beetje perspectief is weer ver te zoeken...

Zoals ik hierboven ook aangeef: als de vervanger van Slot een (voor jullie) onbekende (maar wel goede) trainer uit apkweg Slovenie zou zijn, dan zouden jullie ook zo reageren zoals de Liverpool supporters nu reageren.

Van zodra hij aangesteld is, zal dat sentiment wel omdraaien.

25 april 2024 om 11:59

madmarcel ach hoe vaak lees je hier niet dat clubs niet iemand uit een bepaald land of van een bepaalde club moeten kopen omdat de vorige 1-2-3 geen succes waren. Dat is echt geen typisch engels ding.

Amorim en Slot hebben vergelijkbaar gepresteerd, met vergelijkbare ploegen en in vergelijkbare competities, Waarom is Amorim dan een topmanager en Slot niet?

Het probleem met al die pundits is dat ze hun mening geven ook al is die niet onderbouwd. Carragher geeft z'n smoel maar een draai en kent Slot en zijn werkwijze niet, maar heeft al wel verzonnen dat hij op voorhand kritisch is. Beetje flauw. Maar goed, dat soort weinig toevoegende meninggevers hebben we op de Nederlandse televisie ook.

Die Engelsen leven vooral in hun eigen bubbel. Volgen de Nederlandse competitie niet en hebben daarom nog nooit van Arne Slot gehoord. Op social media is het merendeel van de Liverpool supporters ook al aan het huilen over de mogelijke aanstelling van Arne omdat hij een kaal hoofd heeft en Nederlands is. Dan wordt gelijk de link gelegd met Ten Hag en is Arne nu al ongeschikt bevonden. Of ze vinden dat kampioen worden met Feyenoord geen prestatie is want wij hebben een farmers league. Daar kan iedereen wel kampioen worden. Let maar op, binnen 2 maanden na zijn aanstelling zullen ze anders in de wedstrijd zitten en is Slot ineens de grote held. Zo gaat het altijd daar in Engeland

25 april 2024 om 10:56

Ja veel opportunistischer dan in Engeland ga je het niet krijgen.

25 april 2024 om 11:09

En als Ajax een Duitse TD overweegt dan staat alles hier ook vol hoor.

25 april 2024 om 11:20

Oh eens hoor. Dat was ook hetzelfde met Roger Schmidt toen hij naar PSV kwam. Al kijken die Engelsen vaak niet verder dan de Premier League en volgen Nederlanders vaak nog wel meerdere competities

Ja nee want Amorim en Alonso hebben veel ervaring....

Ik snap de twijfel natuurlijk wel, maar ik denk dat de grootste kracht van Slot is, dat die spelers weet te overtuigen van zijn speelstijl. Volgens mij kan die zich ook beter verstaanbaar maken in het Engels dan Ten Hag bijvoorbeeld.

25 april 2024 om 12:00

S.snape ten hag zijn engels is soms lachwekkend, maar natuurlijk wel altijd gewoon verstaanbaar.

25 april 2024 om 13:01

Ja tuurlijk is het verstaanbaar maar je beeld over iemand veranderd echt wel door hoe je er uit ziet of spreek bijvoorbeeld. Tuurlijk zou het alleen om de inhoud moeten gaan maar zo is het nou eenmaal niet. Een door morgan Freeman ingesproken documentaire klinkt toch echt veel interessanter dan wanneer ik het voorlees. Terwijl de inhoud hetzelfde zou zijn

Probleem is dat analisten zowel in Nederland als Engeland zovaak met hun gezicht op tv zijn of in een podcast zitten dat ze over veel dingen een mening moeten hebben waar ze geen onderzoek naar gedaan hebben.Eigenlijk zou je vandaag tegen Carragher moeten zeggen we willen graag volgende week zondag een mening over Arne Slot. Neem de tijd om wedstrijden te bekijken, interviews te bekijken en met mensen die de Eredivisie volgen hierover te spreken.

Daar gaat Slot mee te maken krijgen, aldie ouwe Engelse voetbalwijven met een mening. Liverpool heeft Klopp laten zitten, die ruimte moet Slot ook krijgen.

Honderden dan wel niet duizenden voorbeelden te noemen dat het onzin is om te kijken naar de ervaring en prestaties bij een andere club...
Van Gaal en Mourinho bij Manchester United... Echt niet veel beter, misschien zelfs wel slechter, gedaan dan een Solskjær...

Soms komt er een voetballer van Sporting naar de Premier League en wordt het een van de beste voetballers/atleten ooit...
Soms komt er een voetballer van Benfica naar de Premier League en kan ik me niet voorstellen dat mensen er nou echt heel vrolijk van worden...

Dus tja.

Uiteindelijk weet je pas of het gaat werken als je hem de kans geeft en hem laat falen of succes behalen, voor die tijd is het nutteloze speculatie.

Ondanks dat ik Slot hoog heb zitten snap ik Carra wel. Als fan van zowel Liverpool als Feyenoord vind ik de stap naar Liverpool ook te groot. Beide clubs hebben vele raakvlakken, maar bij Liverpool is alles groter, dus ook de druk om te presteren. Helaas voor Liverpool heeft de ideale opvolger besloten te blijven bij Leverkusen.

Ik denk dat nog altijd cultuurverschillen in het voetbal worden onderschat: de Nederlandse voetbaltrainer is iets anders dan de Engelse Football Manager. En daarom aarden Nederlanders nooit optimaal in de Engelse Premier League.

Daarbij werkt de Nederlandse voetbaltrainer vaak ook als opleider en ontwikkelaar, om spelers klaar te stomen voor een stap naar iets beters of groters. Die vorm van trainen heb je minder nodig bij gearriveerde spelers die spelen voor internationale topclubs en daarom is de Nederlandse voetbaltrainer minder effectief in Engeland.

Gullit, Van Gaal, De Boer, Ten Hag: allemaal trainers van verschillende niveaus en reputatie, maar toch schieten ze allemaal tekort in Engeland, in die zin dat ze niet over een kortere of langere termijn het maximale uit een groep weten te halen. Guus Hiddink had als interim wat succes, maar daar noem je ook een wereldburger.

De kwaliteiten van Slot staan buiten kijf, maar ook hij heeft een trainersprofiel geen managementsprofiel; hierdoor vrees ik dat ook hij tekort gaat komen bij een Engelse Premier League-club.

Zijn stijl en aanpak zouden veel beter passen bij een leuke Duitse of Spaanse club, voordat je de stap naar de Engelse Premier League zou kunnen overwegen. In die zin heeft Carragher gelijk dat succesvolle trainers in Portugal, Nederland en Belgie eerst beter een tussenstap kunnen maken in Duitsland, Spanje of Frankrijk alvorens het te proberen in Engeland.

Alsof Benite die top coach was, kwam nooit in de buurt van de titel en had geluk met de CL winst. Milan deed alles fout wat je maar kon doen in 1 helft. Vervolgens zien we Benitez nergens meer slagen. Dus dat Benitez succes had in La Liga klopt, maar dat heeft Slot in de ED ook.

Is Amorim zo’n top manager dan? Slot heeft met vrije beperkte middelen een kampioenschap binnengehaald, een Europese finale en vorig jaar nog een halve finale: zijn toch ook puike prestaties: mensen zullen snel naar ten Hag wijzen maar voor mijn gevoel mist Ten Hag gewoon charisma en manager skills om succesvol te zijn in de (absolute) top. Kwaliteiten die ik bij Slot wel zie. Het blijft natuurlijk de vraag hoe het uitpakt maar Liverpool heeft z’n zaken gewoon prima op orde en is niet zo’n wespennest en puinhoop als United. Had me ook niks verbaast als Ten Hag wel succesvol was geweest bij Liverpool::

Onzin, Liverpool kan niet meedoen om titel. Eens in de drie jaar wellicht als alles meezit. Die krijgen zelfde syndroom als ManU en Arsenal jarenlang. Arsenal doet nu ook leuk mee maar redden t ook niet. Eens in de zoveel jaar moet je er maar net staan, dan heb je mazzel

Tja, alle toptrainers zijn al bezet.
Tenzij je in zee wilt gaan met rare snuiters als Tuchel of Mourinho. Die staan garant voor een hoop drama en een dikke afkoopsom omdat ze nooit hun contract uitdienen.

Slot past perfect. Aantrekkelijk voetbal met hoge druk in een 433 systeem. Hij maakt spelers altijd beter.

Klopp is gewoon een trainer van de buitencategorie, dus die vervangen is bijna onmogelijk.

Dom van slot imo. Een gevierde, lang zittende manager die uit eigen beweging vertrekt als Klopp of binnenkort Pep opvolgen loopt zelden tot nooit goed af. De fans en media zitten nog met de voorganger in hun hoofd en stellen hun verwachtingen niet bij. Dat doen ze doorgaans pas na een ontnuchterende periode onder de directe opvolger waarna de volgende manager het een stuk makkelijker heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren