Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leonid Slutsky smeedt plan voor Ajax-uit: ‘Hij is kwetsbaar op snelheid’

Laatste update:

Leonid Slutsky weet dat Vitesse het enige team in Nederland is dat Ajax sinds 2012/13 driemaal in Amsterdam heeft verslagen. Het Ajax van nu is echter niet te vergelijken met andere Amsterdamse elftallen en daarom is een forse verdedigingsmuur voor de oefenmeester de enige manier om dinsdagavond succesvol te zijn in de Johan Cruijff ArenA. Vitesse gaat in Amsterdam in een 5-4-1-systeem spelen, met Matus Bero als rechtsback.

Bero is de vervanger van Vyacheslav Karavaev, die door blessureleed tegen PEC Zwolle enkele weken uit de roulatie is. Alexander Büttner ontbreekt in Amsterdam vanwege zijn rode kaart in het duel met PEC. Slutsky is niet van plan om Danilo Doekhi als back in te zetten. “Hij is die plek niet gewend en is kwetsbaar op snelheid”, verklaart de coach in het Algemeen Dagblad. “Dat hij daar tegen PEC speelde, was al een noodoplossing.”

Thomas Buitink wordt tegen Ajax de enige spits, daar Bryan Linssen een linie terugzakt. “Ajax beschikt over het best voetballende team in Nederland”, stelt de Rus. “Er zit veel beweging in de linies. Er is techniek en tempo. En voorin staat klasse.” Slutsky weet dat Ajax dit seizoen in eigen huis alleen van Real Madrid heeft verloren. “Wij hebben in de competitie in GelreDome één tik op de neus gekregen, een kansloze 0-4 nederlaag tegen Ajax.”

“In alles staat dus vast dat wij top moeten zijn voor een resultaat in de ArenA." Vitesse zal het dus van de counters moeten hebben. “We stellen alles in het werk om in de rij met Real Madrid te komen. We moeten onder de druk uitkomen. Ik heb daar zo wel mijn ideeën over."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je onder de druk wilt uitkomen, dan helpt het meestal niet om met 1 spits te spelen. Heel makkelijk kun je de bal dan namelijk niet kwijt voorin om van daaruit door te voetballen. Voor de rest hoor ik niet echt een plan, behalve dat hij de bus gaat parkeren.

23 april 2019 om 08:07

Zou niet heel slim zijn om het plan vooraf aan te kondigen, of wel?

23 april 2019 om 08:12

Wat ik van Vitesse volgers en supporters heb begrepen is het juist niet al te snugger om Matus Bero op rechtsback te gaan zetten. Zou namelijk een van de vastigheden op het middenveld zijn en op die positie van enorme waarde zijn. Naar het schijnt is Bero naar rechtsback een soort de Jong als CV, ze kunnen het beide wel invullen, maar daar ligt hun kracht niet. Als je dan de statistieken ziet van 8 doelpunten en 2 assists in 28 wedstrijden in de eredivisie, ben ik geneigd om de volgers te geloven. Misschien krijgt hij een vrije rol waarin hij de gehele rechterkant kan en mag bestrijken....

23 april 2019 om 15:54

Ze kunnen de bal niet kwijt en ajax is dit seizoen zeer sterk in de kleine ruimte. Als vitesse 90 min lang gaat verdedigen gaan ze het moeilijk krijgen

Zo gaan gewoon proberen zo lang mogelijk stand te houden , het spek van Ajax frustreren. En dan maar hopen op die ene kans die gaat komen .

Wel weer jammer dit, dit zal weer een zaadpot worden waarbij één team er alles aan doet om ballen weg te pompen en één wil voetballen.

23 april 2019 om 08:47

Kun je maar beter aan gaan wennen... Hebben we dit seizoen al vaker gezien als tactiek om Ajax en PSV te bestrijden. En het werkt soms ook wel. Snap ook wel dat tegenstanders geen openhuis gaan spelen natuurlijk.

23 april 2019 om 09:04

Nou PSv hebben we thuis gewoon vol aangepakt. We kwamen telkens op voorsprong in die wedstrijd en verdienden meer dan 1 puntje.

23 april 2019 om 10:09

Denk het niet hoor, vitesse kan bij vlagen echt leuk voetbal spelen en heeft ook een aantal spelers die vooruit denken. De voorste 3 zullen echt wel wat meeverdedigen, maar vooral linssen en odegard zullen regelmatig hun mannetje laten lopen om zelf vrij ze komen voor de tegenaanval. Ben wel benieuwd hoe odegard speelt, heb hem nog te weinig gezien.

Vitesse gaat spelen voor 1 punt. Kwaliteit op de bank ontbreekt, waardoor je op het veld allerlei noodgedwongen maatregelen moet treffen. Tel daarbij op dat ik Leonid bij Vitesse nog niet op een tactische verrassing heb kunnen betrappen. Dus verwacht een eenvoudige overwinning van Ajax. Centraal achterin is normaal al onze zwakste bezetting. V/d Werf met een draaicirkel en snelheid van een graafmachine. En Clarke Salter maakt ook geen goede indruk de laatste weken. Bero op rechtsback lijkt me ook geen wenselijke situatie. Want hij moet het juist van zijn inzet en doorstomen op het middenveld hebben. Serrero mag dus die vuile meters gaan overnemen. Linssen is al weken uit vorm (ondanks zijn opvlieging tegen Zwolle).Het hopen is op een faaldag van Ajax, die op 80% willen voetballen om een maximaal resultaat van 3 punten willen halen. Dan hebben we een procentuele kans op een verrassing en anders niet.

Als je van Ajax wil winnen moet je ze 90 minuten onder druk zetten..

Doordat we met blessures en schorsingen te maken hebben, komt er een fantasie opstelling uit de hoge hoed.

Het zal tegenhouden worden en dan hopen dat de ballen die naar voren geschoten worden opgepikt worden door Odegaard en Linssen, zodat zij voor gevaar kunnen zorgen.

Ik hoop op een puntje, want dat zou al pure winst zijn. Maar eigenlijk verwacht ik dat Ajax thuis in de titelflow blijft...

We moeten snel zien te scoren, dan mag Slutsy zn hele plan weer omgooienen hebben we er 3 inliggen voordat zn planB eindelijk gaat werken😋✌

Ik heb het idee dat teams zich altijd tactisch instellen tegen Ajax, terwijl ze tegen PSV meer open huis spelen. Blijft raar, omdat PSV iets meer moeite heeft met het spel maken dan Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren