Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KKD Team van het Jaar: PEC Zwolle hofleverancier; Armenteros rechtsbuiten

Laatste update:

Het Keuken Kampioen Divisie-seizoen zit erop. Heracles Almelo kroonde zich tijdens de laatste speelronde tot kampioen, terwijl PEC Zwolle (nummer twee) en Almere City (play-offs) zich komend seizoen ook mogen opmaken voor Eredivisie-voetbal. PEC is hofleverancier in het Team van het Jaar met drie spelers, terwijl Heracles en De Graafschap ieder twee vertegenwoordigers afvaardigen. Dit zijn de uitblinkers van het afgelopen seizoen op basis van de statistieken van Opta!

Het doel wordt verdedigd door Romain Matthys. De Belgische sluitpost van MVV Maastricht noteerde het afgelopen seizoen de meeste reddingen (167) en had een reddingspercentage van 72 procent. Hamdi Akujobi van Almere City is de rechtsback in het Team van het Jaar. Er was geen verdediger die vaker scoorde (5 keer, net als Mawouna Amevor en Donny Warmerdam).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jeffrey Fortes van De Graafschap heeft een plekje in het hart van de defensie veroverd. De mandekker speelde alle minuten (3420) en had ook in aanvallend opzicht een grote bijdrage met vier goals en zes assists. Fortes vormt een centraal duo met Wessel Dammers, die namens Willem II 64 procent van zijn persoonlijke duels won. Slechts zeven spelers gaven meer passes (2173) dan hij. De defensie wordt gecompleteerd door Alexander Büttner. De linksback van De Graafschap noteerde de meeste geslaagde voorzetten uit open spel (47) en was bovendien de meest waardevolle verdediger van het afgelopen seizoen met vier goals en negen assists.

Op het middenveld is er natuurlijk een plekje ingeruimd voor Thomas van den Belt. Hij werd vorige maand al verkozen tot Speler van het Jaar en was met zestien doelpunten de meest scorende middenvelder. Zijn ploeggenoot Younes Taha behoort ook tot de uitblinkers. De middenvelder noteerde veertien goals en maakte gemiddeld één doelpunt per 153 minuten. Hij was in vier competitieduels minstens twee keer trefzeker. Matthijs Tielemans is de enige afgevaardigde van Jong PSV. Hij was het afgelopen seizoen de middenvelder met de meeste aangekomen passes (1777).

Samuel Armenteros mag niet ontbreken in het Team van het Jaar. Vandaar dat voor de Zweedse spits een plek als rechtsbuiten is ingeruimd. Hij werd derde op de topscorerslijst met zeventien goals en was naast Lennart Thy de enige speler met minimaal vier doelpunten met links (9), rechts (4) en het hoofd (4). Thy is dus de spits van dienst. De doelpuntenmachine van PEC Zwolle was in totaal 23 keer trefzeker en werd daarmee topscorer van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2022/23. Het elftal wordt gecompleteerd door Emil Hansson, die zich met zestien goals en negentien assists namens Heracles de meest waardevolle speler van de Eerste Divisie mag noemen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zo... ik hou ook wel van een statistiekje hier en statistiekje daar.

maar om nou je rechtsback te selecteren op het aantal gemaakte goals haha wat een grap.

maarja lijkt erop dat het gewoon een leuk samenwerkings dingetje is tussen opta de data toko en de kkd.
prima joh, ga lekker de spelers erin zetten met meeste goals, ook al veroorzaken ze (bijwijze van) 10 goals.

Nou ben ik als Heraclied misschien gekleurd, maar er hadden wel wat meer spelers van Heracles ingemogen. Brouwer is keeper van het jaar, maar zit niet in dit team? Verder had Schoofs minimaal wel in plaats van Tielemans gemogen en had Hoogma ook echt wel een plek in het centrum verdiend.

Het elftal is (volgens mij) vooral gebaseerd op statistieken. Als Graafschap fan uiteraard "blij" dat er 2 spelers tussen staan, maar van beide spelers had ik veel meer verwacht. Het zijn de ervaren spelers waarvan je hoopt dat ze in het veld de jonge talenten een boost geven. Dat heb ik bij al onze ervaren spelers te weinig gezien.

15 juni 2023 om 19:42

Snap er ook weinig van. Buttner viel juist erg tegen en was totaal geen uitblinker, idem voor Fortes die vorig seizoen wel een klasse beter was.

Er waren wmb maar 3 uitblinkers bij de Graafschap dit seizoen en dat zijn Jurjus, Brittijn en Neghli. Laat de eerste nou al zijn vertrokken en die andere 2 met een aflopend contract zitten. Word weer een zwaar seizoen volgend seizoen ben ik bang met het extreme verlies dat is gemaakt (1,8 miljoen geloof ik?).

16 juni 2023 om 06:57

Het is alleen dat ze aanvallend (assists en doelpunten) hun waarde hadden.

Inzake Neghli en Britijn heb ik het gevoel dat de eerste vertrekt en dat de 2de bijtekent. Het is alleen te hopen dat dat langer is dan de contractverlenging van Haen.

16 juni 2023 om 19:26

Dat gevoel heb ik ook. Neghli is inmiddels al 21 en kan in mijn ogen wel het niveau top KKD / onderin Eredivisie aan. Zou voor een Groningen of een Excelsior een absolute aanwinst zijn.

Ben wel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren volgend seizoen. Geen geld, spelers die gratis vertrekken, geen trainer.. pfoe. Wat een wespennest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren