Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Legend in the making’ moet op 31-jarige leeftijd stoppen door kapotte knieën

Laatste update:

Davide Santon heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De 31-jarige verdediger zegt dat zijn lichaam het profvoetbal fysiek simpelweg niet meer kan bijbenen. Santon doet tegen Tuttomercatoweb zijn verhaal. "Mijn lichaam kan het gewoon niet meer aan. Mijn knieën zijn weg."

Santon zegt niet te hebben willen stoppen. "Het is niet dat ik geen aanbiedingen heb gekregen, maar mijn lichaam kan het niet meer aan na zoveel blessures. Ik word gedwongen dit te doen. Ik wilde het niet, maar ik moest. Ik heb eindeloos veel testen en consultaties gehad, maar er was niets meer aan te doen. Ik kan nog lopen, maar dat is niet genoeg om een professionele atleet te zijn. Als ik door had blijven gaan, liep ik het risico dat ik een prothese nodig zou hebben. Mijn linkerknie is gewoon weg. Mijn rechterknie, waar ik drie keer aan ben geopereerd, zwelt op zodra ik er spanning op zet."

Santon maakte in de zomer van 2009, een paar weken na zijn debuut, naam in Europa. In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League speelde hij Cristiano Ronaldo van Manchester United volledig uit de wedstrijd. Santon kreeg de bijnaam the Kid en werd door media een grote toekomst voorspeld. Zo noemde Bleacher Report hem een legend in the making. Zo liep het echter niet. De achtvoudig Italiaans international won onder José Mourinho wel de Champions League, maar kampte gedurende zijn carrière met zestien blessures. Daardoor kon Santon zijn belofte dus niet waarmaken.

De Italiaanse rechtsback doorliep de jeugdopleiding van Internazionale, waarna hij in het seizoen 2008/09 debuteerde voor de hoofdmacht. In de zomer van 2011 volgde een huurperiode bij Cesena. Nadien verhuisde Santon naar Engeland, waar hij speelde voor Newcastle United. Na zijn terugkeer bij Internazionale in 2015 stapte hij in de zomer van 2018 over naar AS Roma, dat 9,5 miljoen euro overmaakte naar Milaan. Bij de Romeinen kwam Santon tot 53 wedstrijden, waarna hij sinds deze zomer clubloos was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

31 jaar en dan moet je nog rest van je leven met kapotte knieën doen. Klote voor die jongen.

9 september 2022 om 19:01

Heeft ie in ieder geval 3 jaar langer van z’n carrière kunnen genieten dan Marco van Basten. Alles hangt van het perspectief af

9 september 2022 om 19:15

Inderdaad klote, maar risico van het vak als je met je benen werkt.
Al die duizenden die nooit knieklachten hebben of zullen krijgen worden nooit vermeld.

9 september 2022 om 19:43

Zeker klote, dit gun je niemand. Maar hij kan nog lopen, dus juiste beslissing. Dan kan hij nog wat in de volgende 50 jaar.

Ik heb zelf ooit mijn enkel nogal gebroken, en toen was het ook de vraag of die nog heel zou worden. Is echt niet leuk met het vooruitzicht dat je fysiek niet goed met je kids kan spelen, sporten niet meer kan beoefenen, etc. Is gelukkig in zoverre goed gekomen dat ik weer kan voetballen en weinig beperkingen heb, ik mag alleen niet meer een marathon gaan doen, en de flxibiliteit is echt minder. Toch wel fijn als je nog wat kan blijven doen. Een voetballer met kapotte knieen kan misschien wel een stuk minder

9 september 2022 om 21:26

Tja, financieel al binnen, dus hij hoeft niet te werken als hij slim omgaat met zijn geld.

10 september 2022 om 09:28

Klote voor die jongen?
Is jaren lang prof geweest heeft veel geld verdiend en kan nu gaan rusten...
Zijn ook stratenmakers die op die leeftijd weinig meer kunnen die zijn pas zielig.. deze jongen heeft een aardige bankrekening en zal genieten van zijn geld.

Bleacher Report dat schrijft over voetbal is net zoiets als de lokale boer uit Markelo die schrijft over American Football. Die Amerikanen moeten het houden bij heel hard met een helm op tegen elkaar aan rennen.

9 september 2022 om 18:49

Ik heb dit een aantal keren moeten lezen voordat ik het begreep, maar het zal aan mij liggen.

9 september 2022 om 18:53

Ja dat lijkt me wel ja

9 september 2022 om 18:58

Samenvatting: Amerikanen weten niets van voetbal.

9 september 2022 om 20:50

Ik begreep t toch aardig dacht ik zo...

Ai, hierbij ga je snel denken aan Van Basten al was die wel al een europese superster voordat ie moest stoppen. Ik kan me voorstellen dat je er goed doorheen zit als je constant in de lappenmand zit en zo vroeg moet stoppen.

9 september 2022 om 18:51

Tegen van Basten hadden ze eigenlijk ook al vele jaren eerder gezegd dat ie al moest stoppen.

9 september 2022 om 19:09

Een teamgenoot van mij in de vijfde klasse is jaren geleden op z'n 22e al gezegd dat hij moest stoppen gezien de staat van z'n enkels, voetbalt rustig door. Zal er later spijt van krijgen.

9 september 2022 om 20:28

Ach, mij werd het op mijn 16e al gezegd. Uiteindelijk ben ik pas 10 jaar later moeten stoppen door iets compleet anders. Wel een knieprobleem, maar ongerelateerd aan het andere.

Was inderdaad een gigantisch talent. De eerste speler die ik kocht in FIFA Manager 2010. Eeuwig zonde dit.

9 september 2022 om 21:24

Alleen een gigantisch talent op de voetbal carreer mode spelletjes of ook in het echt? Naast de wedstrijd tegen Man Utd ooit verder nog een goede pot gespeeld? Heb zon gevoel dat deze jongen enorm is gehyped na die wedstrijd tegen Man utd

9 september 2022 om 22:16

Heeft bij newcastle ook wel vrij goed gespeeld. Alleen kreeg hij weer knieklachten en toen was alles redelijk downhill gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren