Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leeuwinnen stunten tegen Wiegman dankzij buitenspelgoal en gouden wissel Jonker

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond knap gewonnen van het Engeland van Sarina Wiegman. In de Galgenwaard eindigde het tweede duel in de Nations League in 2-1. Namens Oranje maakte Lieke Martens een controversieel buitenspeldoelpunt en scoorde Renate Jansen op prachtige wijze de winnende. De Engelse goal kwam op naam van Alessia Russo. Door de overwinning houdt Oranje zicht op plaatsing voor de Olympische Spelen van 2024, daar Nederland de poule moet winnen om zich te kunnen kwalificeren voor de Spelen.

Daphne van Domselaar was weer fit genoeg om te starten bij de Oranje Leeuwinnen. In het verloren duel met België (2-1) van vrijdag ontbrak de doelvrouw van Aston Villa nog, waardoor Jacintha Weimar het doel van Oranje verdedigde. Door haar fout laat in het duel ging de wedstrijd tegen de zuiderburen verloren. Weimar zit tegen Engeland echter niet eens op de bank. De andere tien namen in de basisopstelling waren dinsdagavond hetzelfde als tegen de Belgen.

In het eerste halfuur waren er geen grote kansen. Nederland deelde wel enkele speldenprikjes uit, maar wist geen enorme mogelijkheden bij elkaar te spelen. Dit duurde tot de 34ste minuut, toen slecht uitverdedigen van de Engelsen tot de openingstreffer leidde. Na goed drukzetten van Jackie Groenen kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Daniëlle van de Donk terecht, die aflegde op Martens. De buitenspeelster schoot vervolgens knap binnen: 1-0. Van de Donk bevond zich op het moment van het ontvangen van de bal in buitenspelpositie, maar door de afwezigheid van de VAR bleef de goal staan.

In de tweede helft drong Engeland meer en meer aan. De ploeg van Wiegman kwam tot grote kansen, onder meer voor Lauren Hemp. Telkens bracht Van Domselaar echter redding. Na ruim een uur spelen kon echter zelfs de Villa-doelvrouw niet voorkomen dat Engeland langszij kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant belandde via het been van Dominique Jansen voor de voeten van Russo. Met een beetje geluk ging haar inzet achter Van Domselaar: 1-1.

De Engelse storm ging na de gelijkmaker enigszins liggen en ook Oranje kreeg het niet meer voor elkaar om groot gevaar voor het doel van de Engelse keepster te stichten. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd wist Nederland echter nog één keer gevaarlijk te worden. FC Twente-spits Jansen werd door Martens de diepte ingestuurd en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Jansen feilloos binnen: 2-1. Daardoor sleepten de Oranje Leeuwinnen alsnog de overwinning binnen en pakten ze de eerste punten in de Nations League.

Na afloop van de wedstrijd werd nog afscheid genomen van zes voormalig internationals. Stefanie van der Gragt, Sari van Veenendaal, Kika van Es, Marije Brummel, Kelly Zeeman en Ellen Jansen liepen na afloop van de wedstrijd in de uitverkochte Galgenwaard een ereronde en werden op deze manier bedankt voor hun interlandcarrière.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch leuk voor de dames!

26 september 2023 om 22:25

Sorry, qua voetbal is het nog zeker niet het allerbeste, maar qua afmaken zijn deze dames op een hoger niveau dan de gemiddelde Ajax spits. Man man man, wat lekker ingeschoten. Sorry, vrouw vrouw vrouw....

Lekker goaltje van Renate.

26 september 2023 om 22:14

Zieke goal inderdaad, hallo zeg.

26 september 2023 om 22:22

Die schiet ze 100x beter in dan Brobbey

Beetje geluk met de eerste treffer. Natuurlijk wel knap om na de zeperd tegen België van Engeland te winnen.

Erg knappe beslissende goal! Briljante pass van Lieke ook, precies de juiste snelheid.

Los van het algehele niveau is dit natuurlijk wel gewoon een hele knappe overwinning

Sarina Wiegman mag van mij betreft echt wel een van de eredivisie clubs gaan trainen.. wat die dame heeft bereikt pfff.. en dit meen ik echt zonder grap... ze kan echt wel een Ajax weer op de rails krijgen

26 september 2023 om 22:46

Hoe zie je dat voor je wanneer ervaren trainers als Steijn en Schreuder al bezwijken onder de druk en om zich heen beginnen te slaan in interviews? Wellicht kan ze het eens bij Heerenveen of Vitesse proberen. Maar de laatste drie trainers hebben toch wel uitgewezen dat werken bij Ajax als coach heel, heel veel druk met zich meeneemt. Wiegman is om die reden dan ook totaal onrealistisch.

26 september 2023 om 22:56

Hij is sarcastisch denk ik...

26 september 2023 om 23:06

Issy010.. die naam zegt al genoeg. Maar ergens denk ik wel dat hij het hoopt.

27 september 2023 om 00:21

Haha is goed met je. Hoeft echt niet mee ge experimenteert te worden bij Heerenveen met haar. Laat zich dan eerst maar bij de kkd wat doen.



Die ´buitenspelgoal' is wel heel erg nipt buitenspel lijkt me als het al is. Hooguit millimeters, degene die het mogelijk opheft staat niet eens in de buurt en degenen die haar wel tegen zouden kunnen houden waren al heel erg naar voren.

Je kan het ook gewoon een blunder van de Engelsen noemen dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren