Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leeds wil na succes met Kristensen opnieuw verdediger met verleden bij Ajax

Laatste update:

Leeds United hoopt Maximilian Wöber deze winter naar de Premier League te halen, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano via Twitter. De vermogende Engelse club ziet in de 24-jarige Oostenrijker de ideale versterking voor in het hart van de defensie. Wöber, die in totaal zo’n zestien miljoen euro moet kosten, ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een uitstekende verdediger bij RB Salzburg en kent Leeds-manager Jesse Marsch daardoor goed.

Volgens Romano gaat het om een vaste transfersom van elf miljoen euro, waarna Salzburg middels bonussen nog vijf miljoen euro extra kan gaan verdienen aan de linkspoot. In de Red Bull Arena is Wöber de aanvoerder en daarmee een belangrijke schakel voor de Oostenrijkse koploper. Op Transfermarkt.com vertegenwoordigt de verdediger, die bij Salzburg tot medio 2025 vastligt, overigens een marktwaarde van twaalf miljoen euro.

Salzburg nam Wöber in 2019 voor zo’n tien miljoen euro over van Sevilla, waar hij slechts in acht officiële duels in actie kwam. Tussen 2017 en 2019 stond de mandekker onder contract bij Ajax, waar hij nooit wist uit te groeien tot een vaste waarde. Uiteindelijk speelde Wöber slechts 39 wedstrijden in Amsterdamse dienst, om vervolgens roemloos naar Spanje te vertrekken. Wöber leverde Ajax met zijn transfersom overigens wel een winst van twee miljoen euro op.

In Salzburg wist Wöber het plezier in voetbal weer helemaal terug te vinden. In de afgelopen drie seizoenen won hij telkens de dubbel met die Roten Bullen. Ook maakt Wöber inmiddels vast deel uit van de selectie van Oostenrijk, nadat hij jaren niet geselecteerd werd. De teller staat inmiddels op 125 wedstrijden in dienst van Salzburg, waarin Wöber goed was voor negen treffers en negen assists. Leeds hoopt hem deze winter te herenigen met Rasmus Kristensen, die afgelopen zomer dezelfde transfer maakte en het uitstekend doet.

Had Ajax spelers als Kristensen en Wöber vaker de kans moeten geven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat gerijpt noem je dat.. Kristensen en Wöber kwamen toen tekort, niet stabiel genoeg.

27 december 2022 om 18:15

Ik vond Wöber altijd wel een prima speler in tegenstelling tot Kristensen. Achteraf onbegrijpelijk dat je hem verkocht en Magallan terug haalde.

27 december 2022 om 18:57

Wober was altijd een prima verdediger, hoefde ook helemaal niet weg (zeker niet van veel supporters). Alleen Daley Blind en De Ligt waren toen het onomstreden centrale duo, tagliafico de onbetwiste nr 1 op de backpositie.

Het ergste van zijn verkoop: hij mocht gaan en Magallan werd de nieuwe back-up. Die kon er bijzonder weinig van en zijn we nog steeds niet van verlost.

27 december 2022 om 20:30

Wober heeft nog een tijdje achter elkaar de kans gehad, kan me die geweldige pot van hem tegen Bayern München nog herinneren.

Kristensen was gewoon niet een type back dat ajax nodig heeft.

Wöber…. De man die op de bank plaats moest nemen omdat frenkie de jong zonodig in de verdediging gezet moest worden. Nooit begrepen waarom die niet meer kansen kreeg. Prima verdediger. Ook mooi om te zien hoe kristensen het daar zo goed doet. Sommige spelers krijgen de tijd niet helaas….

27 december 2022 om 18:26

Met de opbrengsten van Wöber kon Blind worden aangetrokken, geweldige upgrade geweest destijds.

27 december 2022 om 18:34

Nee. Wöber vertrok in de winter van 2018/2019. Blind kwam in de zomer. Magallan was de vervanger van Wöber. Al was 12 miljoen wel een redelijk bedrag voor Wöber gezien zijn plek op de bank.

27 december 2022 om 19:01

Toen Wober vertrok, kwam Ajax in het succesvolste CL seizoen van de laatste 20 jaar.

27 december 2022 om 19:09

Magallan was 1 of 2 transfperiodes daarvoor ook al in beeld bij Ajax, dus ook toen Wã¶ber er nog speelde, dus daarom lijkt het me niet dat hij dé vervanger van Wã¶ber was.

Overigens gaf ik ook aan dat de opbrengsten van Wã¶ber geholpen hebben, is toch een iets andere nuance.

OT: Prima verdediger en gozer destijds, maar niet goed genoeg voor de basis. Niet meer dan logisch dat hij naar Salzburg vertrok, aangezien hij daar wel in de basis zou gaan staan.

27 december 2022 om 19:14

Wöber zat nog tot de winter van dat seizoen bij Ajax. Kreeg nog rood tegen Bayern, haha.

Wel een goede gozer en een talentvolle verdediger.

27 december 2022 om 19:17

Klopt, bedoelde die winter maar uitstekende verdediger hoor.

27 december 2022 om 18:49

Is toch gewoon een kwestie van spelers die op een andere manier spelen dan bij Ajax graag gezien wordt? Wober is net zoals Botman een vrij sobere verdediger die opbouwend niet bijzonder is. Kristensen een vrij druistige back zonder al te veel techniek

27 december 2022 om 18:59

Kristensen heeft meer dan genoeg kansen gehad en zou nu nog niet bij Ajax meekunnen. Veel PL clubs spelen veel minder verfijnd dan Ajax, gewoon andere speelstijl.

27 december 2022 om 19:14

Frenkie stond centraal achterin omdat Ajax geen linksback meer had na het wegvallen van Sinkgraven en Dijks.Toen moest Wöber naar links.

28 december 2022 om 10:19

Beiden zat kansen gehad. Beide matige spelers al zou ik ze graag met Bassey ruilen.

Leuk voor die jongen! Is hem gegund... sympathieke kerel volgens mij, met straks een hele mooie lijst aan clubs op zijn naam. Ajax is té veel spotlight, dat kan niet iedereen aan. Betekent niet dat je dan geen goede verdediger bent..

27 december 2022 om 18:19

Klopt voor ajax spelen is ook niet makkelijk.
Je moet ten eerste het befaamde ajax-spel snappen.
Je speelt bij de Europese top.
Nee daar speel je niet zomaar!!!

In Kristensen heb ik nooit echt potentie gezien. Maar Wöber vond ik vaak goed spelen of invallen. Ik vond toen al dat Ajax hem wel snel heeft laten laten gaan.

Is Wober nog maar 24? Aan de hand van de titel wist ik wel dat het om Wober zou gaan, maar zijn leeftijd schrik ik van.

27 december 2022 om 18:16

Kwam volgens mij ook als 19 jarig broekie binnen.

Snapte nooit wrm hij niet meer speelde. Als hij en De Ligt samen achterin stonden had je echt 2 beesten achterin die niet te passeren waren.

27 december 2022 om 19:00

Omdat je dan veel minder voetbal van achteruit hebt. Toen Wober niet meer speelde, kwam Ajax in de halve finale CL.

27 december 2022 om 19:17

Wöber was altijd ziek, zwak of misselijk.
Net als juffrouw Mazraoui.

Wober is een onderschatte speler. Sinds hij weg is hebben we geen capabele back-up meer gehad achterin. Stiekem had ik hem best terug willen zien ipv die gekke Bassey. Voor de helft van de prijs ook nog.

Prima verdediger, goed aan de bal en lag ook goed in de groep volgens mij. Leuk dat ie captain is tegenwoordig. Vond hem veel beter bij Ajax passen dan die draver Kristensen.

27 december 2022 om 20:14

Ben het met je eens over Wober in plaats van Bassey. En eigenlijk is dit best veelzeggend. Zelfs de spelers die onder Overmars te licht werden bevonden (op dat moment) zouden nu geliefde basisspelers kunnen zijn...

27 december 2022 om 20:15

Ja je geeft hiermee indirect aan dat je een stapje terug hebt gezet. Maar alles wat nieuw is, is lang niet altijd beter, blijkt maar weer. Gemiste kans.

Had hem er graag bij gehad, hij is ook pas 24. Nog lang niet gestopt met ontwikkelen.

Blijf het zonde vinden dat Wöber bij Ajax heel weinig kansen heeft gehad. Had na zijn komst bij Ajax wel redelijk lang nodig, want volgens mij speelde hij zijn eerste minuten bij Ajax pas na 10 à 12 wedstrijden maar vanaf het moment dat hij toen in de basis kwam vond ik hem heel goed. Werd toen volgens mij als vervanger van Davinson Sánchez gehaald en was dan wel een andere typ dan Sánchez, maar stond verdedigend altijd zijn mannetje en kon als centrale verdediger en linksback spelen. Als back vond ik hem overigens ook heel goed, maar als centrale verdediger nog beter.

Had bij Ajax wel pech met blessureleed, maar desondanks vond ik toch dat hij te weinig kansen kreeg als hij fit was. Is nu ook pas 24-jaar en heeft zich de afgelopen jaren ook gewoon sterk ontwikkeld bij Salzburg. Een vaste en belangrijke basisspeler en inmiddels ook minder blessuregevoelig.

Overigens heeft Wöber volgens mij afgelopen zomer (in ieder geval niet zo lang geleden) zijn contract verlengd bij Salzburg. Vond dat toen al opvallend, maar hij speelt natuurlijk in zijn eigen land, wordt ieder jaar kampioen, zal waarschijnlijk een goed en flink salaris verdienen bij Red Bull (zeker voor Oostenrijkse-begrippen), vaste basisspeler, speelt Champions League en met een beetje geluk kunnen ze daar de poulefase overleven en misschien tot de kwartfinale komen en speelt daar vrijwel ieder seizoen met spelers samen die (mega)veel potentie hebben (de afgelopen jaren o.a. Haaland, Adeyemi, Camara, Aaronson, Daka, Szoboszlai, etc. en nu met o.a. Pavlovic, Solet, Okoh, van der Brempt, Gourna Douath, Seiwald, Kjaergaard, Sucic, Kameri, Okafor, Sesko, Adamu, Simic, Baldoo, Konaté, etc.).

Mocht Wöber vertrekken, dan heeft Salzburg toch al een vervanger klaarstaan met o.a. Pavlovic en Solet voor dit seizoen en vanaf volgend seizoen Okoh en Baldoo. Ik blijf het beleid binnen het Red Bull-concern geweldig vinden.

Waren beiden niet goed genoeg en dat zijn ze nog steeds niet. In de houthakkers competitie komen ze vermoedelijk wel tot gun recht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren