Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Late nederlaag komt hard aan: MVV-fans vernielen het Roda-stadion

Laatste update:

Een deel van de supporters van MVV heeft zich zondag misdragen na de nederlaag van hun club in de Limburgse derby tegen Roda JC (1-0). Voetbal Ultras deelt via X video’s van het uitvak waarop fans de veiligheidsnetten slopen, om vervolgens stoeltjes op het veld te gooien. Ook is te zien hoe supporters de toiletten slopen in het Parkstad Limburg Stadion.

Een treffer van aanvaller Lennerd Daneels in de derde minuut van de blessuretijd bepaalde de eindstand zondag in het voordeel van Roda. Vervolgens ging het mis in het uitvak.

Supporters trokken de speciaal gemonteerde netten kapot, om vervolgens stoeltjes op het veld te gooien. Het thuispubliek reageerde met een striemend fluitconcert, waarna ook het sanitair het moest ontgelden.

Op een video is te zien hoe de wc’s en kranen in puin liggen. Een met capuchon bedekte supporter probeert ook de deuren te slopen, maar slaagt daar niet in. De maker van de beelden lacht hardop om het vandalisme.

MVV heeft nog niet gereageerd op het gedrag van de supporters, die mogelijk moeten vrezen voor een straf vanuit de KNVB. Ook is het mogelijk dat burgemeester Petra Dassen opnieuw een verbod voor MVV-supporters gaat invoeren.

De afgelopen vier jaar werd de derby in Kerkrade namelijk gespeeld zonder fans van MVV. Deels vanwege de coronacrisis, maar ook omdat de supporters van MVV zich meermaals hebben misdragen in het Parkstad Limburg Stadion.

Zondag waren er voor het eerst in jaren weer 500 supporters van MVV aanwezig in Kerkrade. Burgemeester Petra Dassen noemde het besluit afgelopen week ‘een kans om te laten zien dat het wel kan’, maar een deel van de MVV-aanhang is daar dus niet in geslaagd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laatste seizoen met uitsupporters dan maar?

Ik snap dat je teleurgesteld bent, maar waarom een stadion slopen. Ik kan hier zo boos om worden

Dit is toch wel weer ultieme treurigheid hoor. En dan straks janken dat de grote boze KNVB weer verboden heeft dat ze mogen afreizen.

Heerlijk om van MVV te winnen. In de KKD is Roda al de trots van Limburg en hopelijk snel weer zijn we ook weer de trots van Limburg ongeacht divisie!

Mss komt MVV weer met iets leuks op sociaal media daar blinken ze alleen in uit

Mag toch hopen dat het lulletje dat lachend staat te filmen dezelfde straf krijgt?

En van tevoren maar klagen dat ze te weinig kaarten kregen. Kansloos volk waar de gemiddelde MVV-supporter zich ook voor schaamt als ik het zo inschat. Ik las dat de MVV bussen na de wedstrijd staande werd gehouden door de politie en dat iedereen zich moest legitimeren. Hopelijk kunnen ze de vandalen eruit pikken en hard straffen.

Zal de komende jaren ook weer gelijk de laatste keer zijn dat er uitsupporters welkom zijn. Jammer.

Wat een trieste gasten … Sphinx nog steeds hun sponsor ? Kenne ze daar mooi hun spullen sponsoren om de boel weer netjes te maken, maar wel op kosten van deze Limburg Hoolies

Dit is waarom ik al jaren niet mee ga naar de derby's tegen Roda en Fortuna. Een deel van onze supporters kan zich niet normaal gedragen en verpesten het voor de rest. Doe toch normaal, idioten!

27 november 2023 om 09:11

Op dat ene jaar na waar MVV fans toiletpotten gooide richting het Fortuna uitvak, is er toch niet vaak iets gebeurd?

Je hebt een typisch Sittardse naam overigens!

27 november 2023 om 14:00

Typisch Sittardse naam? Komt toch echt uit Valkenburg haha.

Ik bedoel ook meer de vijandige sfeer die er hangt. Het constante uitschelden, aanstekers gooien etc. Ik heb het vaak genoeg zelf meegemaakt hoor. Ik kom graag naar MVV, maar die wedstrijden sla ik toch over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren