Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Krantenpraat’ bij Standard: ‘Ajax moet ze zeker niet onderschatten’

Laatste update:

Standard Luik en Ajax staan dinsdagavond voor de eerste keer tegenover elkaar in de derde voorronde van de Champions League. Jelle Van Damme speelde tussen 2001 en 2004 in Amsterdam en droeg 2010 en 2015 het shirt van les Rouches. De 34-jarige verdediger beschouwt Ajax als favoriet in het tweeluik.

Van Damme noemt de uitspraken van Standard-trainer Michel Preud’homme in gesprek met Ajax Showtime ‘tactisch’ en ‘krantenpraat’. “Veel mensen verwachten dat Ajax zal doorgaan in plaats van Standard. Ajax is een grotere club in Europa dan Standard, dus dan is het normaal dat je de druk bij je eigen elftal wilt weghalen. Maar Ajax moet Standard zeker niet onderschatten”, zegt de verdediger. Hij noemt les Rouches een ‘fysieke ploeg’.

“Ze hebben een aantal jongens met een goede trap en kopsterke spelers. Maar er zit ook wel voetbal in. Het is een beetje een mix van alles. De standaardsituaties kunnen een doorslaggevende factor zijn”, analyseert Van Damme. De verdediger voorspelt dat Standard furieus van start zal gaan in eigen huis. “Ze willen de tegenstander onder druk zetten en de fans staan er ook achter. Ze noemen het ook wel de Hel van Luik.”

“Vooral in het eerste kwartier is dat gaande. Aan Ajax is het dan om rustig te blijven en de bal in de ploeg te houden om zo onder de druk vandaan te komen”, vervolgt Van Damme. Als speler van Ajax bereikte hij de kwartfinale van de Champions League. “Of dat nog een keer kan? Natuurlijk kan dat. Die ambitie heeft Ajax ook denk ik. Ik heb heel goede tijden bij Ajax meegemaakt.”

Wie bereikt de volgende voorronde van de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is wel leuk dat iedereen iets anders zegt, Preud'homme vertelt dat Standard gaat voetballen want ze hebben de spelers niet voor een fysieke strijd en onder andere Van Damme vertelt dat Standard een fysieke ploeg waar enigzins nog wel wat voetbal in zit.

7 augustus 2018 om 10:05

Daarom zegt Van Damme ook dat het krantenpraat is van Preud’homme en hij hiermee Ajax op het verkeerde been wil zetten.

7 augustus 2018 om 11:40

Nee, dat bedoelt hij niet zo. Krantenpraat duidt op het feit dat Preud'Homme zei dat Ajax de favoriet is en door zou moeten gaan naar de Champions League en helemaal met de aankopen. Ajax op het verkeerde been zetten door iets compleet anders te zeggen slaat nergens op. Dat heeft ook totaal geen zin. Net als Ten Hag zou zeggen, we hebben de spelers niet om te voetballen en gaan er hard in.. slaat ook nergens op en werkt totaal niet.

Je merkt aan alles dat ze de angst voor Ajax van hun af willen praten.
De taak aan Ajax om daar niet in mee te gaan en hun eigen spel te spelen.
Ajax moet gewoon doorgaan natuurlijk, Standard is echt niet zo goed als men denkt.

7 augustus 2018 om 10:15

Standard is totaal niet in vorm en nu Edmilson weg is zijn ze aanvallend minder sterk.

Ajax moet dit normaal wel winnen, wat van Damme zegt is in principe ook krantenpraat, ze gaan furieus van start in eigen huis en Ajax moet oppassen bij Standa(a)rd situaties. Ajax heeft denk ik de beste spelersgroep sinds tijden met nu eindelijk ook veel ervaring dus ik verwacht dat ze een maatje te groot zijn voor Standard.

Tuurlijk moet Ajax hun onderschatten, ze hebben net 2 zeer goede spelers verkocht (edmilson en Anderson). Standard is geen partij voor Ajax en als dat zo zou zijn dan heeft Ajax niks te zoeken in de CL.

7 augustus 2018 om 15:17

Onderschatten betekent in de sport dat je iemand of een team slechter inschat dan ze in werkelijkheid zijn. Dit is zeer gevaarlijk aangezien je bij onderschatting minder alert bent en niet weet waar de eventuele gevaren liggen bij de tegenstander. Je kan dus beter Standard naar waarde inschatten en niet onderschatten. Dat jij Ajax veel beter inschat kan ik wel begrijpen. Wat ik echter ook begrepen heb is dat jij Standard niet kent. Als Standardsympathisant ken ik wel Edmilson maar wie is die "goede speler Anderson" die ze verkocht hebben? Ik ken hem niet maar jij ook niet, toch?

Als Ajax dit niet wint eet ik mn schoen op. Kom op man. Standard gaat er aan.

Als ik de reacties her en der zo zie zit de overmoed bij de Ajacieden, in combinatie met onderschatting, en al goed in.

7 augustus 2018 om 10:48

Op papier is Ajax ook veel beter, maar hé papier zal niet gaan voetballen. Het blijft koffiedik kijken

7 augustus 2018 om 10:53

Valt reuze mee, jij leest waarachijnlijk wat je wil lezen. In alle topics zie ik bijna iedereen gewoon respectvol reageren betreft Standard. Wel wordt er opgemerkt dat zij 2 sterkhouders kwijt zijn en dat Ajax gewoon meer kwaliteit in de selectie heeft. Dit heeft niks met overmoed te maken, dat is gewoon een feit, dit wordt ook onderstreept door tal van Belgische analytici die stuk voor stuk Ajax als favoriet aanwijzen. Standard is niet meer het Standard van vroeger namelijk en Ajax heeft voor het eerst in tijden weer een gebalanceerde selectie met de nodige ervaring. Bovendien lees ik echt nergens, op misschien een enkeling na maar dat hou je altijd, dat het makkelijk gaat worden. Fysiek is Standard erg sterk en zeker in eigen stadion kan het wel eens spoken daar, dus Ajax moet er gewoon vol tegenaan. Desalniettemin vertrouwen in een positief resultaat over 2 wedstrijden, niets met onderschatting te maken, enkel met vertrouwen in mijn eigen ploeg.

7 augustus 2018 om 11:01

Reacties? Ik tel er precies één. En van die geloof ik niet dat hij erg serieus is..

7 augustus 2018 om 11:09

Ik word hier altijd zo moe van. Het aanpraten van arrogantie en onderschatting. Er zijn maar weinig ajacieden die denken dat Standard Luik er niks van kan en Ten Hag en zijn spelers al helemaal niet. En als Ajax vanavond verliest omdat het een slechte avond heeft of Standard een goede (of allebei) dan gaan mensen hier op voetbalzone weer refereren aan die paar ajacieden hier op het forum die het wel als een formaliteit zien. Die heb je bij iedere club maar bij Ajax worden altijd die meningen uitvergroot en aangestipt. Het is niet gek om te denken dat ajax over twee wedstrijden de bovenliggende partij is. Ajax is ook in 2018 een grotere club dan standard luik. Kijk maar naar begroting, omvang stadion, aantal supporters, historie, merkwaarde etc.). Dat is puur realisme. Dat wil (gelukkig) in sport niet altijd zeggen dan Ajax ook wint. Maar het voert veels te ver om dat als onderschatting of overmoed te kwalificeren.

7 augustus 2018 om 11:22

Ja tuurlijk joh. Een Ten Hag die het een fifty-fifty wedstrijd noemt is een duidelijk teken van onderschatting en overmoed. Ook zijn opmerkingen na Sturm, dat het tegen standaard toch echt beter moet willen ze die over de streep trekken, duidelijk teken van overmoed.

Huntelaar die zegt dat ze scherp moeten zijn en een stuk beter moeten spelen dan tegen Sturm, nou wat een onderschatting.

Ik ben eerder geneigd te zeggen dat Ajax niet moet gaan overschatten dan zeggen dat ze onderschatten.

Wat fysiek voetbal betreft. Er lopen er nu toch een paar bij Ajax rond die daar op zich niet vies van zijn en ook wel kunnen uitdelen. Dus Ajax is enigszins gewapend tegen dat soort spel, maar of het genoeg is komen we vanavond achter. Zou wel een hele grote stap in de goede richting zijn als het team ook mee kan in vechtvoetbal gekoppeld aan techniek.

Standaard Luik zou in Nederland ook gewoon meedoen om het kampioenschap. Ik vind zelf dat ze ongeveer op het niveau van Feyenoord zitten. Ajax is licht favoriet. Ik denk dat de uitwedstrijd 60/40 is in het voordeel van Ajax.

7 augustus 2018 om 10:58

Ik denk niet dat Standard mee zal doen om het kampioenschap hoor in Nederland. Ik schat Ajax en PSV wel een maatje te groot voor Standard en zal dus om de 3e plek strijden met Feyenoord AZ en misschien Vitesse.

7 augustus 2018 om 11:15

Feyenoord doet in NL ook gewoon mee om het kampioenschap. Al zijn Ajax en PSV wel de favorieten voor de titel.

7 augustus 2018 om 12:15

Denk persoonlijk dat enkel Club Brugge en Anderlecht daadwerkelijk mee zouden strijden met PSV en Ajax. Standard gaat weken nodig hebben om ingespeeld te geraken in het nieuwe systeem, wat hen punten kost. Zonder de puntenhalvering (zoals hier in België) kunnen ze een eventuele achterstand niet goedmaken. Ook op papier zijn Club Brugge en Anderlecht sterker dan Standard.

Ik hoop alleen dat de fans zich gedragen, die zijn vast het fakkel incident nog niet vergeten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren