Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB maakt scheidsrechter voor duel tussen PSV en Ajax bekend

Laatste update:

Scheidsrechter Danny Makkelie fluit aanstaande zondag de wedstrijd tussen PSV en Ajax, zo maakt de KNVB maandagavond bekend. De veertigjarige arbiter wordt in Eindhoven bijgestaan door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. René Dieperink is vanuit het ARAG Replay Center in Zeist de VAR van dienst.

PSV en Ajax nemen het zondag om 14:30 uur tegen elkaar op in het Philips Stadion. Op de wedstrijd in Eindhoven staat veel druk, daar de Amsterdammers als nummer zeventien (!) afreizen naar Brabant. Vooralsnog lijkt het erop dat de bekritiseerde trainer Maurice Steijn tegen PSV ‘gewoon’ voor de groep staat bij Ajax.

Wat in ieder geval zeker is, is dat Makkelie de wedstrijd fluit. De KNVB heeft ook direct de arbiter van de inhaalwedstrijd tussen Ajax en FC Volendam bekendgemaakt. Martin van den Kerkhof fluit de wedstrijd op 2 november. Om 20:00 uur trapt Ajax die donderdag af tegen Volendam, dat mogelijk de rode lantaarn kan overgeven aan de recordkampioen.

De KNVB heeft ook de andere aanstellingen voor komend weekend bekendgemaakt. De topwedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord in Enschede wordt gefloten door Dennis Higler, die afgelopen weekend de spectaculaire wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax (4-3) mocht fluiten. AZ, dat het in eigen huis opneemt tegen NEC, krijgt te maken met arbiter Jeroen Manschot.

In de Keuken Kampioen Divisie staat vrijdag de topper tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo op het programma. De Limburgers zijn momenteel koploper op het tweede niveau van Nederland, terwijl ADO op een verdienstelijke derde plek staat. Martin Pérez is de scheidsrechter van dienst bij de wedstrijd die om 20:00 uur begint.

Makkelie
In vijf van die tien vorige onderlinge competitieduels tussen PSV en Ajax was Makkelie scheidsrechter. Daarmee lijkt hij de favoriete leidsman bij de KNVB voor het altijd beladen onderonsje. Dit jaar lijken er echter andere spanningen op het duel te staan, daar Ajax maar liefst 22 punten achter staat op PSV in de competitie.

Voor het vertrouwen van Makkelie zal de aanstelling fijn zijn, daar De Klassieker eerder dit seizoen aan hem voorbijging. Serdar Gözübüyük kreeg de leiding over de tweedelige wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Het gestaakte duel eindigde uiteindelijk in een 0-4 zege voor de regerend landskampioen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch leuk voor Makkelie om bij een historie 7-0 aanwezig te zijn

23 oktober 2023 om 19:31

Ik geloof ook wel in een schokeffect nu Steijn weg is. Maar PSV 7-0 weg spelen vind ik wel wat veel van het goede, vindt je niet?

23 oktober 2023 om 19:44

sterker nog; onmogelijk aangezien Ajax uit speelt Martijn..

Ligt het aan mij of fluit Makkelie elke editie van PSV - Ajax? Dat idee krijg ik wel een beetje

23 oktober 2023 om 18:36

Niet heel gek, hij is wat mij betreft de beste scheidsrechter die we hebben

23 oktober 2023 om 18:40

Het is ook altijd de scheidsrechter die gewoon altijd PSV fluit, voornamelijk als PSV tegen Feyenoord speelt. Kan me nog heel wat goedkope pingels herinneren.

23 oktober 2023 om 18:42

Nou ik ben benieuwd, noem ze eens op dan?

23 oktober 2023 om 18:44

Vond Makkelie in de laatste wedstrijden niet bijster sterk. Vorig jaar in de Kuip geen grote fouten, maar wel veel kleine dingen steeds in het voordeel van Feyenoord. Daarnaast ook belachelijk veel blessuretijd van wat ik me herinner. Desalniettemin moet het niet uitmaken wie de scheidsrechter is.

23 oktober 2023 om 20:46

Rickert heeft zijn mening al gevormd, ga hem nou niet verwarren met de feiten…

Maakt weinig uit wie er fluit denk ik.
Het lijkt me een utopische gedachte om te denken dat Ajax ook maar met een punt vertrekt uit Eindhoven.
Voetballende één van de beste ploegen momenteel, dit gaat gewoon weer een 4 of 5-0 worden vermoed ik.

Beste scheidsrechter die we hebben samen met Bas Nijhuis. Logisch dat hij deze wedstrijd krijgt al kan je natuurlijk de vraag stellen of dit als een topper benadert moet worden. Het zal bij Ajax in ieder geval voorlopig nog wel onrustig zijn en ik vrees dat het vertrek van de trainer het laatste beetje vertrouwen bij de spelers wegneemt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren