Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB krijgt stevige kritiek: ‘Ik vind het getuigen van geen karakter’

Laatste update:

Reza Ghoochannejhad is kritisch op het besluit van de KNVB om de OneLove-aanvoerdersband niet om de bovenarm van Virgil van Dijk te schuiven. De FIFA dreigde met het uitdelen van gele kaarten aan spelers die de veelbesproken band dragen en dat maakte dat de Nederlandse voetbalbond van koers wijzigde. Eerst werd nog gezegd dat er ongeacht de straf voor gekozen zou worden om de band te dragen.

In de studio van de NOS wordt door Ghoochannejhad, voormalig spits en international van Iran, voorbeschouwd op de wedstrijd tussen zijn vaderland en Engeland. Eerst werd hem door presentatrice Rivkah op het Veld gevraagd naar de beslissing van de KNVB om de OneLove-aanvoerdersband niet te dragen. "Ik vind het getuigen van geen karakter", reageert Ghoochannejhad stellig. "De mevrouw (directrice topvoetbal Marianne van Leeuwen van de KNVB, red.) zegt dat we daarheen gaan om te voetballen, maar dat wist je al voordat je het standpunt innam."

De koerswijziging van de Nederlandse bond, en alle andere Europese landen die de OneLove-band wilden dragen, is volgens de Iraniër een zwaktebod. "Als je van tevoren aangeeft dat je ongeacht de sancties met die band wil spelen, dan moet je daar achter blijven staan. Nu terugkrabbelen vind ik een beetje te makkelijk. Natuurlijk moet iedereen zelf weten wat hij doet, maar nu komen ze met het excuus dat er gevoetbald moet worden. Dat wisten we allemaal al."

De FIFA heeft maandag aan de Europese bonden laten weten dat het dragen van de OneLove-aanvoerdersband een gele kaart op zal leveren. De KNVB reageerde daar ontsteld op. "Wij staan voor de OneLove-boodschap en blijven die uitdragen, maar onze eerste prioriteit op het WK is de wedstrijden winnen. Dan wil je niet dat de aanvoerder de wedstrijd begint met het krijgen van een gele kaart. We betreuren dat het niet is gelukt om gezamenlijk tot een redelijke oplossing te komen. Wij gaan de komende tijd samen met de andere betrokken landen kritisch kijken naar onze relatie met FIFA."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat me een groter vraagteken is waarom is Ghochanejhad niet opgeroepen voor Iran?

21 november 2022 om 13:53



Is 35 en zou daar niet eens tweede spits zijn. Azmoun (Kan ook linksbuiten) en Taremi zijn gewoon veel verder dan Ghoochjannejhad ooit is gekomen. Niets mis mee. Iran heeft prima opties in de spits

Edit: Overigens is Reza ook al sinds het WK in Rusland geen international meer. Geen enkele pot gespeeld sinds die tijd en Iran heeft hem eigenlijk ook niet meer nodig gehad

21 november 2022 om 13:54

gestopt met voetballen.
daarnaast hebben ze voorin betere spelers

Dachten we al die tijd dan dat de KNVB enige vorm van karakter had?

21 november 2022 om 13:53

Zelfde met die wedstrijd tegen Wit-Rusland. Hoop geblaat, weinig wol.

21 november 2022 om 14:06

Makkelijk praten, maar als je onder druk wordt gezet door bepaalde bonden. Als de KNVB de rug recht had gehouden en de dames zouden het EK volgend jaar niet gehaald hebben, dan zou de KNVB het damesvoetbal niet serieus hebben genomen. En als vanmiddag Van Dijk door die Braziliaan binnen 20 minuten op de bon wordt geslingerd, en Nederland verliest die wedstrijd, vinden we het dan nog zo goed van de KNVB dat ze de rug recht hebben gehouden.

Het zijn de bonden die onnodige straffen bedenken om maar iedereen in de polonaise te laten lopen.

21 november 2022 om 14:24

Ik zou dat nog steeds prima vinden ja. Liever verliezen met principes dan winnen en geen stuiver waard zijn. Nu blijkt maar weer eens dat iedere zogenaamde statement voor de buhne is. Die gasten kan het niks schelen. Tenzij het over racisme gaat. De rest is niet zo belangrijk dat je daar echt iets voor over hebt als voetballer/organisatie. Er waren zat alternatieve zoals iedere wedstrijd een andere aanvoerder, die band is toch symbolisch. Maar als NL wel die gele kaart pakt is de statement deste sterker en zullen er zomaar andere landen volgen

21 november 2022 om 14:34

KeyboardHeld, helemaal met je eens. KNVB: "We staan hiervoor, ongeacht de sancties". "Maar elke wedstrijd krijgt je aanvoerder aan t begin geel!""Ok, dan laten we onze principes varen".

21 november 2022 om 15:23

Keyboardheld. Er w waren meer landen dacht ik waaronder Duitsland. Had je de poot stijf gehouden en desnoods dreigen met opstappen dan had ik het nog wel willen zien. Dit getuigt van zwakte. Net als die idiote toesprak van Infantino.

21 november 2022 om 16:03

Wat ik wel raar vind is die band mag niet maar knielen wel? Dan moet je door alles wat niet met voetbal te maken heeft ook schrappen dus ook het knielen. De fifa doet net waar ze zin in hebben omdat alles corrupt is. Blatter en die andere pipo waren erg maar wat er nu zit spant ook wel de kroon

21 november 2022 om 14:23

Jazeker dat ze karakter hebben! Ze boycotten vi al 2 jaar! Dus nu nog een keer karakter tonen is iets teveel van het goede denk ik....

21 november 2022 om 14:43

Wat wil je dan? Dat Virgil van Dijk meteen met geel begint? Lekker makkelijk praten.

21 november 2022 om 15:01

Als je claimt dat je principes zogenaamd belangrijker zijn dan "sancties" dan moet je inderdaad kunnen leven met die gele prent.

Of je moet niet van te voren zo van de daken schreeuwen. Nu sta je gewoon voor lul.

21 november 2022 om 15:35

De KNVB zegt dat het ze niks kan schelen. Maar Virgel wilt niet al geschorst zijn in de laatste 16 of erger al in de groepsfase omdat ie een gele kaart krijgt hoor het dragen van een aanvoerdersband

21 november 2022 om 15:40

Zoals ik al zei, lekker makkelijk praten👍

21 november 2022 om 16:38

En ik ben het deels met je eens. Het is zeker makkelijk praten. Niet makkelijk daadwerkelijk achter je principes te blijven, zoals de KNVB hier laat zien dus

21 november 2022 om 15:33

Slappe hap die Oranje selectie. Die boycotten alleen wat ze lekker uitkomt

21 november 2022 om 16:02

Als jij een echte vent bent, kijk je ook niet. Wel makkelijk om weer mensen af te zeiken

21 november 2022 om 15:54

Makkelijk scoren zo. De KNVB is een voetbalbond. Die zijn op aarde om voetbal te bedrijven. Niet om aan politiek te doen. Als je je aanvoerder laat starten met geel, dan doe je iets niet goed.

De fout ligt niet bij de Knvb. Dit hele toernooi had niet in Qatar moeten zijn. Maar dat is niet de schuld van de Knvb.

21 november 2022 om 16:05

@veron mee eens maar als we niet aan politiek doen tijdens voetbal waarom wel knielen als ik vragen mag? Is toch ook respect of zie ik dat verkeerd?

21 november 2022 om 16:39

Merk wel aan alles dat de waarde van het bandje nu anders is dan toen Kokcu zei ik draag hem niet

21 november 2022 om 20:07

Jeffrey

Dat klopt. En daar kan je wat van vinden. Ik denk zelf dat consequent zijn niet mogelijk is. Niks doen is ook politiek. En wel wat doen is ook politiek. Sommige dingen komen vanuit de spelers, andere dingen vanuit de maatschappij, de bond, de overheid, whatever. Ik steun zowel het knielen als die armband, en de KNVB staat het ook allebei toe. Alleen bij die band wordt de KNVB door een hogere macht teruggefloten. Dan houdt het op.

21 november 2022 om 20:09

Welnee Bliek, dat is appels met fietsen vergelijken.

Kokcu mocht hem gewoon dragen maar koos ervoor om het niet te doen. Daar kwam kritiek op vanuit de maatschappij. Nu wordt deze armband verboden door de Fifa, en daar komt ook gewoon kritiek op vanuit de maatschappij. Er gebeurt dus niks vreemds.

Alsof dat niet in overleg met de spelers en staf was. Ik denk dat Van Dijk ook niet zit te wachten op een schorsing vanwege een band, terwijl de FIFA iets soortgelijks heeft. Dan ben je na 4 wedstrijden al door 2 basisspelers heen. Dan moet je straks nog tactisch gaan doen betreft het aanstellen van een captain ook.

Het is sowieso te laat allemaal. Zo'n bandje helpt sowieso nauwelijks tot niets en het kwaad is al geschied. Alles wat nu nog toegestaan is, is voor de buhne en om de critici in bedwang te houden. De KNVB heeft allang kleur bekend, dus het is ook niet verrassend dat ze het niet doorzetten. Je moet nu de spelers niet meer gaan lastigvallen met dit soort dingen. Die willen gewoon voetballen. De bonden hebben zichzelf geen dienst bewezen door zich 10 jaar lang bewust stil te houden.

21 november 2022 om 14:01

Bandje is sowieso onzin, maar de knvb is ook onzin, de fifa is onzin, en de nos ook. Er worden alleen mensen uitgenodigd die politieke statements uitkramen, we willen een voetbal wedstrijd zijn, met voetbal analyses. Het volk heeft gister middels kijkcijfers afgerekend met al die moraalridders. Als de nos zo begaan is, hadden ze de uitzendrechten niet moeten kopen. Het is allemaal zo hypocriet.

21 november 2022 om 14:12

bochherief Ja de NOS roept dan dingen zoals ''jaa we willen juist er heen en filmen hoe de situatie daar is'' enige waarom ze het laten zien is voor de kijkcijfers. Hypocriet gedoe. 10 jaar stil zijn en een half jaar voor het WK opeens met zn alle moord en brand schreeuwen.

21 november 2022 om 14:19

Liever NOS dan AL ( moet ik nieuws verzinnen) JAZEERA

21 november 2022 om 20:10

De NOS verslaat dit WK soberder dan anders. Dus nee, niet alles voor de kijkcijfers.

21 november 2022 om 20:11

Wat een onzin bochherief. Vandaag zitten Van Basten, Van Hooijdonk, en daarna Afellay aan tafel. Die zitten er gewoon voor het voetbal.

21 november 2022 om 14:06

Het bandje is anders wel het enige wat er nog over is. Zo'n slappe hap. Ik heb hier op VZ genoeg suggesties voorbij zien komen waar ik me wel in kon vinden. Een wisselspeler, de keeper, van Gaal of samen de koppen bij elkaar als West Europese landen en alsnog doen. Maar men kiest de makkelijkste weg. Jammer en in mijn ogen een gemiste kans. Daar gaan je waarden voor een gele kaart..

21 november 2022 om 14:43

Als iedere wedstrijd sen ander speler het draagt ga je niet door 2 spelers. In je team weet iedereen wie de captain is, voor naar buiten laat ze maar iets anders denken. Next time miss goed dat KNVB haar mond houdt voor het iets roept. Geen ruggengraat

23 november 2022 om 19:54

@frsds - Maar de spelers moeten ook nog wedstrijden spelen. Dan loop je op hete kolen als je die band draagt, want je hebt dan immers al geel. Dat is gewoon geen optie. Dat gaat je ongetwijfeld minstens een rode kaart en zeker schorsingen opleveren.

23 november 2022 om 20:06

Hmm, nu je het zo aankaart heb je indd een punt niet bij stilgestaan. 👍 je hebt een goed punt.

21 november 2022 om 15:52

Wat mij betreft maakt het de boodschap net veel krachtiger. Gewoon een bandje dragen merken de meesten zelfs niet op. Als miljoenen mensen voor de tv zitten en zien dat een voetballer voor het eerst ooit een gele kaart krijgt omdat ie een band draagt die het gastland niet leuk niet vind heeft toch veel meer impact. Is er bovendien een regel die een lan ervan weerhoudt hun aanvoerder elke wedstrijd te veranderen?

Bovendien, in zo'n eitje van een poule kan je gewoon de eerste wedstrijd van het veld afstappen als team om een statement te maken en je vervolgens alsnog kwalificeren als je het heel extreem wil maken.

Ach het had al geen karakter om die band wel te dragen, dus het niet dragen van de band maakt nou niet bepaald een verschil

21 november 2022 om 14:22

Waarom niet Inke?

21 november 2022 om 15:13

Omdat een bandje dragen helemaal niks zegt of doet Technobastard

Kein geloel, fussball spielen!!

Er staan nu toch zwaardere sancties op, zoals een gele kaart voor de captain ipv alleen een geldboete voor de knvb?

21 november 2022 om 13:56

Ja en dat is schandalig dat dat zomaar besloten mag worden door de fifa.

21 november 2022 om 15:06

Fifa kan en doet alles waar ze zin in hebben en wat ze t beste uitkomt...

21 november 2022 om 16:07

Is niet alleen bij de fifa is ook bij de voetbalbonden zo het geval

KNVB had hooguit een boete verwacht, geen gele kaarten voor spelers. Tja het kan allemaal bij de Fifa. Infantino is een smerige rat. Nog veel erger dan Blatter was. Infantino past prima in een rijtje dictators.

21 november 2022 om 14:04

en wat heeft Memphis hiermee te maken?

21 november 2022 om 14:46

Oprecht. Leg uit aub want elke stok om Memphis te slaan grijp ik aan.

6500 doden is niet erg, maar een gele kaart, dat is toch wel echt iets té !!!
Ik snap de KNVB !

21 november 2022 om 15:04

Hoe komt toch iedereen steeds aan die 6500 doden door de bouw van de stadions ? Komt het doordat mensen alles blindelings geloven of is het gewoon haat ?

Het getal 6500 werd meermaals in twijfel getrokken, omdat The Guardian niet alleen keek naar doden bij de bouw van stadions, maar ook bij andere activiteiten. Het was dus niet altijd duidelijk of de werknemer wel echt was overleden bij werkzaamheden voor het WK.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5345979/hoeveel-arbeidsmigranten-overleden-qatar-door-bouw-stadions-wk

22 november 2022 om 08:15

@voetballlll
Ik maak hem anders, waardoor hij niet minder erg is:

10 doden is niet erg, maar een gele kaart, dat is toch wel echt iets té !!!
Ik snap de KNVB !

Grote regenboog vlag meenemen voor op de foto tijdens de line up. Jeetje moet ik dan ook alles zelf bedenken?!

Gewoon alle 11 die band om doen en dat bij elk land

Ik snap het besluit wel van de knvb. Ze hadden dit alleen vooraf niet moeten roepen. Waarschijnlijk hebben ze alleen rekening gehouden met een mogelijke boete, maar een gele kaart zou ik ook niet willen. Vraag me overigens af waarom de rest dan niet zo'n band kan dragen als alleen de aanvoerder geel krijgt...

21 november 2022 om 14:21

Ik vraag me af waarom daar de mannen in een jurk lopen. Heel gevaarlijk lijkt mij dat, met dat regime.

21 november 2022 om 15:11

Wel mooi dat ze meehelpen met afwassen, tenminste ik neem aan dat ze daar die theedoek voor gebruiken normaal gesproken...

Wie had dit verwacht van de KNVB . Als je een standpunt wilt maken en van te voren zegt dit te gaan doen ongeacht de sancties..haha ja lijkt me duidelijk .

Begrijpelijk van de KNVB, je gaat daar voor het voetbal en niks anders, heel goed!

21 november 2022 om 15:02

Mensen moeten dan ook nooit meer kritiek uiten op Kokcu omdat hij die band niet draagt

Een gele kaart krijgen, cynisch applaudisseren en dan een tweede gele kaart krijgen. Dan ga je denk ik de wereld rond. Misschien een optie om dat Klaassen of zo tegen Qatar te laten doen, dat win je ook met 10 man.

Lastig vraagstuk.. aan de ene kant ben je daar zelf voor je hoogst haalbare sportieve podium... aan de andere kant wil je iets met ene statement doen. Stel je voor hij doet het wel en krijgt na 10 minuten een lullige gele kaart dan kun je er af.. ik begrijp Van Dijk wel maar de KNVB niet.. die hadden een standpunt in moeten nemen en een boodschap moeten afgeven.. van dijk is puur de pion die gebruikt wordt voor het statement. Die kan er weinig aan. Pakt ie een tweede geel en rood dan lacht de hele wereld hem uit omdat ie zo nodig een statement moest maken.
Doet ie het niet is het een zwakkeling.. het is nooit goed in de ogen van de wereld.. moet over het voetbal gaan nu. Dat daar nooit gespeeld had moeten worden is al besproken maar is al te laat om terug te draaien..

21 november 2022 om 15:45

De Europese landen die de band wilden dragen hadden dit collectief niet moeten accepteren. Uitgaan van eigen kracht: wij dragen die band en anders gaan we allemaal weer naar huis. Dan had de Fifa wel anders gepiept. En principes zijn niks waard als je niet bereid bent er iets voor te doen / te laten.

21 november 2022 om 16:41

En Engelse, Duitse etc. Is niet alleen KNVB he, 7 bonden die dit nu besluiten

22 november 2022 om 13:14

Artikel gaat hier specifiek over KNVB (andere Europese bonden zijn al genoemd maar men noemt hier de Knvb), we zitten op een Nederlandse site dus ik benoem de KNVB (nederland) specifiek in deze. Wij hier in Nederland hebben te maken met de KNVB dus vandaar 'hollandse ruggegraat'...

Je hebt vijf wissel, je kunt best een wisselspeler in de basis zetten met de aanvoerdersband, die krijgt dan geel en dan wissel je hem. Dit natuurlijk als je principes je echt geen gele kaart waard zijn natuurlijk.

Toelichting ter voorkoming dat ook dit wordt verwijderd. Het lijkt erop dat het dragen van een one love armband met een gele kaart bestraft zal worden. Als je dat echt dermate erg vind zou mijn hierboven beschreven methode dit voorkomen. Als je principes je geen gele kaart waard zijn dan wellicht wel een wissel?

Aldus reza die het prima vond om voor iran uit te komen. Los van de mensenrechten situatie in Iran (ook toen al), het financieren en organiseren van terrorisme, de katalysator van alle bloedige conflicten in het midden oosten ...los daarvan...mochten Iraanse sporters niet tegen sporters of clubs uit Israël uitkomen. Hier heeft hij dus aan mee gedaan ...en dan dit zeggen

stelletje slappelingen! had niet anders verwacht 🤭

21 november 2022 om 16:03

Zo iedereen zijn plasje gedaan?
Gaan we allemaal weer kijken om 17.00 uur.

21 november 2022 om 16:39

Orakel, wat verwacht jij dan wel

Makkelijk praten als je zelf niet meedoet, dit is een sport evenementen, dus sportieve belang gaat voor politieke belang. Hoe erg het ook is, het is gewoon common sence.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren