Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Kwakman ziet ‘ernstige’ schwalbe: ‘Het zag er niet uit, of wel?’

Laatste update:

Het duel tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht eindigde zaterdagavond in een 1-1 gelijkspel. Na afloop van de wedstrijd in het Riwal Hoogwerkers Stadion gaat het voornamelijk over Joeri Schroijen, die door scheidsrechter Robin Hensgens op de bon geslingerd werd na schwalbe in het strafschopgebied. Kees Kwakman begrijpt weinig van de actie van Schroijen.

“Dit is wel ernstig, ja. Dan nog protesteren, hè. Het gebeurt in een split-second, dus je moet het gewoon accepteren. Maar dan nog protesteren, dat is ongelofelijk. Je zou eigenlijk rood moeten geven voor schwalbes, dan zou hij er hier wel eentje krijgen”, zegt Kwakman bij FOX Sports. Schroijen protesteerde even toen Hensgens besloot om hem een gele kaart te geven. De aanvaller van MVV is na afloop schuldbewust.

“Ik wist dat ik eerder bij de bal kwam dan de verdediger en ik hoopte dat hij me aantikte. Maar hij raakte me niet. Het zag er niet uit, of wel?”, vraagt Schroijen met een glimlach. De aanvaller was Noah Lewis net voor, maar de verdediger van FC Dordrecht trok op tijd zijn been terug. “Je kan het altijd even proberen, toch? De scheidsrechter had het goed gezien, het was een terechte gele kaart. Je weet het nooit, even kijken hoe hij fluit.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier moet je inderdaad rood voor geven. Die verschrikkelijke schwalbes zijn al erg genoeg, maar als je dan nog gaat protesteren ook. Gewoon je mond houden, opstaan en weglopen. Sowieso moet er iets zijn, een commissie ofzo, die achteraf schorsingen kan geven. Eerste schwalbe is 1 wedstrijd schorsing, tweede is twee wedstrijden en zo verder. Ongeacht of de scheidsrechter het wel of niet (goed) heeft beoordeeld.

Ik weet nog dat ik Kees Kwakman vervloekte om zijn twee goals tegen PSV toen hij bij NAC speelde. Zure nederlaag toen. Maar ik moet bekennen dat hij het leuk doet als analist en bij Voetbalpraat, vind het wel prettig om naar hem te luisteren.

On: dit zou inderdaad gewoon met een rode kaart bestempeld worden. Of een tweede gele vanwege het protesteren terwijl je zo'n slechte schwalbe maakt.

Jammer aan voetbal is dat het bedriegen van de scheidsrechter, of eigenlijk valsspelen, een belangrijk onderdeel van het spel geworden is.
Wat mij betreft pakken ze dit keihard aan. Achteraf gewoon drie wedstrijden schorsen. Dan krijg je van de club vanzelf de instructies om normaal te gaan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren