Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus verhuurt Douglas Costa ondanks kortlopend contract

Laatste update:

Douglas Costa keert tijdelijk terug bij Grêmio, zo meldt Juventus. De dertigjarige vleugelspits wordt tot medio 2022 verhuurd aan de Braziliaanse club, waar hij zijn voetballoopbaan ook begon. Douglas Costa werd dit seizoen door Bayern München gehuurd van Juventus, dat geen prijs meer stelde op zijn aanwezigheid.

Dat Juventus akkoord gaat met een verhuurperiode is opmerkelijk, omdat de Zuid-Amerikaan nog slechts één jaar vastligt. Na zijn periode bij Grêmio kan Douglas Costa dus een transfervrije overstap maken. De overgang werd eerder al gemeld door Fabrizio Romano, die nog uitging van een definitieve transfer. Douglas Costa levert volgens Romano in om terug te gaan naar Brazilië. De aanvaller is bijna hersteld van een zware voetblessure, die hij op 15 februari van dit jaar opliep. Hij kan dit seizoen niet meer spelen en heeft zijn laatste duel voor Bayern dus al gespeeld.

Douglas Costa werd in 2017 door Juventus voor veertig miljoen euro overgenomen van Bayern, maar in Italië wist de Zuid-Amerikaan nooit volledig aan de verwachtingen te voldoen. Bayern huurde Douglas Costa afgelopen zomer terug van Juventus, maar mede door de opgelopen blessure blijft hij dit seizoen steken op slechts elf optredens in de Bundesliga, waarin hij één goal en één assist verzorgde. Douglas Costa speelde in het begin van zijn carrière dertig officiële wedstrijden voor zijn jeugdliefde Grêmio, alvorens hij naar Shakhtar Donetsk vertrok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me dan af of dit geen mooie opvolger was voor Neres. Gratis binnen te halen en dan voor Neres dik cashen. Ongeveer zelfde niveau.

14 mei 2021 om 18:32

Volgend seizoen 31 met geen enkele restwaarde. Zou alleen maar de jeugd in de weg zitten.

14 mei 2021 om 18:38

Voor een overbruggingsjaar zal het niet misstaan hoor. Het is ook niet zo alsof Ajax ruim zit in de talentvolle vleugelaanvallers.

14 mei 2021 om 18:52

Als je hem transfervrij binnen kunt halen dan maakt wel of geen restwaarde niet uit, lijkt mij.

14 mei 2021 om 18:57

@JeroenB93.....Je weet dat overmars begin dit seizoen al zei dat dit een tussenjaar zou worden hè.....
2 tussen jaren doen we niet aan hoor.

14 mei 2021 om 19:07

@Soccerfan. Waar jij op doelt is toch iets heel anders dan wat ik bedoel man. Wat Overmars zei is gericht op prestaties in Europa. Waar ik op doel is de doorstroom van talenten

14 mei 2021 om 19:37

Salaris + evt. tekengeld? Alles wat je aan deze jongen zou uitgeven zouden sunk costs zijn. Je zegt net alsof hij Ajax geen enkele cent zou kosten. Dan zou ik zelfs liever Hansen of Unuvar voor de leeuwen gooien. Daar kan je tenminste nog wat aan verdienen.

14 mei 2021 om 18:36

Denk niet dat het mogelijk was aangezien gremio zijn jeugdliefde is en ajax niet dus gremio was al een paar stappen voor.

14 mei 2021 om 18:40

Ik weet niet welke overeenkomsten jij ziet tussen Douglas Costa en Neres, want ik zie ze niet. Costa is bloedsnel en maakt daar gebruik van, Neres niet. Costa heeft een geweldige dribbel, Neres niet. Alleen in kleine ruimte hebben ze gelijkenissen

14 mei 2021 om 18:58

Dan moet je toch echt beter naar Neres gaan kijken. Zijn grootste wapens zijn juist zijn snelheid en zijn dribbel. Persoonlijk zou ik ze overigens niet ruilen, want hoewel de dribbel van Costa nog wat beter is most hij werkelijk waar elk schot.

15 mei 2021 om 16:09

David Neres staat nou ook niet echt bekend om zijn klinische afmaken, heeft dit seizoen 3 doelpunten in 24 eredivisie duels zie ik. Costa is in bijna alles een betere voetballer dan Neres is, Costa is sneller, meer ervaren en technisch begaafder. Als ajax deze speler zou kunnen halen moet je dat echt willen, maar hij heeft waarschijnlijk te hoge salariseisen.

22 mei 2021 om 08:38

Neem het dan volledig. 3 doelpunten en 5 assists in 25 wedstrijden verdeeld over 1185 minuten. Dat zijn zo'n 13 hele wedstrijden. Als David Neres iets is, is het wel een afmaker zeker voor een vleugelspeler. Heeft weinig kansen nodig. Echter ben ik er een beetje bang voor dat Neres ook enorm blessure gevoelig is en dat daardoor zijn statistieken laag blijven.

14 mei 2021 om 18:36

Vrij onrealistisch denk ik. Ik denk dat Douglas Costa genoeg mooie opties in de top 5-competities van Europa had als hij had gewild, maar gewoon terugwilde naar zijn oude club in zijn eigen land. Als Ajax zou melden zou hij vrijwel zeker niet zoveel salaris inleveren als dat hij voor Gremio doet. Dit soort keuzes zijn vaak niet om er sportief of financieel beter van te worden. Wel jammer dat hij van de Europese velden verdwijnt, het is een ontzettend sierlijke speler. Veltman is ruim 2 jaar later vermoedelijk nog steeds in het bos door die panna van Costa. Jammer dat hij alleen zo inconsistent is.

14 mei 2021 om 18:48

@groninger typisch iets zomaar opgooien... Costa verdien bij juve, 10 miljoen euro per jaar (2018) hij gaat alleen voor Gremio daar ver onder zitten lijk mij, niet voor een club als Ajax. Ajax kan hem niet betalen, en al zou hij met de helft al genoegen nemen, zal hij de duurste betaalde speler ooit worden bij Ajax en dus nog steeds niet haalbaar. kortom, niet haalbaar, want als hij niet naar Gremio gaat, zal hij naar een club gaan die dat wel (in de buurt) kan ophoesten

14 mei 2021 om 19:02

Costa verdiend geen 10 miljoen per jaar. Het werd vorig jaar bekend dat De Ligt na Ronaldo met 8 miljoen per jaar de best verdienende speler in de Serie A is. Volgens mij zit Costa op ongeveer 6 miljoen. Aangezien Haller nu bij Ajax 5 miljoen verdient is dat echt niet onmogelijk.

Los daarvan verwacht ik überhaupt niet dat Ajax hem wil en verwacht ik ook niet dat Costa naar Ajax wil. Ajax zoekt liever spelers met restwaarde en Costa wil waarschijnlijk gewoon graag terug naar zijn oude clubje in Brazilië.

14 mei 2021 om 19:12

Die lonen in Italië zijn netto. In Nederland zijn ze bruto. Haller verdient dus naar Italiaanse normen ongeveer 2,5 miljoen (ik ken dat hele Italiaanse belastingsysteem niet goed genoeg).

14 mei 2021 om 19:18

ja netto, dan kom je bruto hoger uit, iets wat Nederland gebruikt. nog steeds onhaalbaar

14 mei 2021 om 19:24

Zoals ik zei als je Neres verkoopt, kan je daar prima budget voor vrijmaken. Daarnaast kloppen jouw cijfers niet zoals hier boven uitgelegd is

14 mei 2021 om 19:45

@groninger Hopp, toen hij zn contract tekende pakte hij 10 mil(bruto), althans dat ik overal op het internet, in 2018. kan best zijn dat hij nu 6 mil netto pakte, maar Bruto is hoger dus zal hij om en naarbij 8 mil bruto pakken, nog steeds onhaalbaar. dus of Neres zou weggaat, of niet, Ajax zal nooit geen topsalaris kwijt willen aan Costa, dus het klopt niet dat het haalbaar is zoals jij hier boven uitlegt. maar goed, zinloze dicussie, Romano heeft het bijna nooit fout en is deze gozer nu op weg naar Gremio en dus is het hele Ajax verhaal niet meer relevant. had leuk geweest, maar dit in een te hoog salaris schaal voor Ajax, zeker als je ziet dat topverdiener Haller 4 mil bruto pakt, Ajax gaat nooit een topsalaris geven aan een 31 jarige en al helemaal niet boven de 4/5 mil bruto...

14 mei 2021 om 19:08

Ongeveer zelfde niveau? Dan onderschat je Costa of overschat je Neres flink.

14 mei 2021 om 20:52

Douglas Costa en Neres ... Zelfde niveau? Alsjemenou! Neres mag zijn welbekende veters nog niet strikken. Schei uit hoor!

14 mei 2021 om 21:27

Niets is gratis in de voetballerij. Begrijp je dat echt niet.

14 mei 2021 om 21:56

Dik cashen op Neres? Op basis waarvan?

goed nieuws voor Juventus dat scheelt behoorlijk wat salaris en als ze de CL niet halen dan zal Ronaldo vertrekken, en hebben ze weer ruimte voor nieuwe aankopen. en Buffon gaat ook al weg grootverdieners Bonnuci en Chiellini houden het nog maximaal 2 jaar vol, dus dan kan Juventus werken aan een nieuw team vol met jonge spelers paar spelers met ervaring en echte wereldtoppers zoals Dybala De Ligt en een top aankoop. mochten ze de CL wel halen dan blijft Ronaldo gewoon en heb je door het vertrek van Buffon en Costa wat meer financiële ruimte

14 mei 2021 om 19:09

Buffon grootverdiener? Hoe kom je daarbij? Ronaldo blijft alleen als er cl is, dat is wel sneu trouwens maar dat ter zijde. Ronaldo is degene die je weg moet doen, vanwege het hoge salaris en ongelukkig huwelijk. Veel salaris vrij, kan je weer een iets beter team dan nu in elkaar zetten denk ik. Daarmee bedoel ik dat het voor ronaldo individueel leuke jaren zijn geweest, vanwege alle goals en die bijdrage en paar inviduele prijzen maar juve is er qua prijzen alleen maar op achteruit gegaan dat bedoel ik meer.

14 mei 2021 om 19:22

bij Buffon zat ik fout dat scheelt maar 1,5 miljoen per jaar maar door het vertrek van Costa komt er wel ruimte vrij. als je Ronaldo wegdoet dan moet je ook hard zijn als club en Chiellini Bonucci Guadrado en Ramsey laten gaan en aan een heel nieuw team werken, met spelers die nog een toekomst hebben en de aankomende jaren wat toevoegen alleen is niemand zo gek om Ramsey gratis over te nemen,

14 mei 2021 om 20:42

Cuadrado niet hoor. Hij is een van de lichtpuntjes van Juve dit seizoen. Speelt haast altijd op rechtsback en heeft maar liefst 18 assists op zijn naam staan dit seizoen. Waaronder 6 in de CL (hoogste van iedereen dit seizoen) en 10 in de Serie A.

Verrassend dat hij nu al terug gaat naar Brazilië, maar aan de andere kant ook wel mooi.

Heb hem altijd wel een prima aanvaller gevonden, zeker als hij het op zijn heupen had. Maar had ook wel vaak het idee dat hij er veel meer uit kon halen en ook een beetje een 'luie' voetballer was en vond hem qua rendement eigenlijk ook wel vaak tegenvallen en ik zat net even naar zijn statistieken te kijken en hij is nooit verder gekomen dan 7 goals (alle competities bij elkaar) en iemand met zijn kwaliteiten en techniek moet eigenlijk ieder seizoen wel plusminus 15 goals kunnen maken, alle competities bij elkaar.

Vond hem vaak een soort mindere versie van Robinho, die er ook veel meer uit had kunnen halen. Maar desondanks blijf ik Douglas Costa wel gewoon een prima voetballer vinden.

Wel zonde dat hij nu al terug naar Brazilië gaat. Maar is inderdaad niet bij Juventus geworden wat er van hem verwacht werd

Had bij Costa altijd het idee dat het echt een topper kom worden. Is toch te wisselvallig gebleken en alweer 30 jaar. In vorm vind ik hem echt geweldig en zo gevaarlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren