Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jonker maakt vertrekwens bekend bij clubleiding Bayern München

Laatste update:

Andries Jonker gaat na dit seizoen voor een nieuwe uitdaging. De 49-jarige Amsterdammer trad in de zomer van 2009 in dienst bij Bayern München als assistent van trainer Louis van Gaal. Na diens congé werd Jonker benoemd tot interim-trainer en nadat Jupp Heynckes werd gehaald, kreeg Jonker een functie als trainer van Bayern II. Nu hij die rol een jaar op zich heeft genomen, wil hij iets anders.

/

Bayern laat via de officiële clubwebsite weten dat Jonker naar de clubleiding toestapte met het verzoek na dit seizoen weg te mogen. “Het valt mij niet gemakkelijk weg te gaan bij Bayern. Ik heb hier een schitterende, succesvolle tijd gekend, maar nu zoek ik voor mezelf een nieuwe uitdaging.” Jonker werd als assistent van Van Gaal kampioen en bekerwinnaar in het eerste seizoen. Ook werd de Champions League-finale bereikt; die werd verloren van Internazionale.

Sportief directeur Christian Nerlinger stelt dat de clubleiding van der Rekordmeister akkoord gaat met het verzoek van Jonker. “We danken hem voor zijn verrichte werk hier. Het wordt niet vergeten dat hij onder andere Bayern naar een Champions League-plek wist te loodsen in vijf cruciale weken van het seizoen. We wensen Andries en zijn gezin het beste.”

Jonkers eerste serieuze werk als trainer was jeugdbondscoach bij de KNVB. Eind jaren negentig werd hij assistent-trainer bij FC Volendam en in 2002 nam Van Gaal hem mee richting Barcelona. Van 2003 tot 2006 stond Jonker vervolgens op eigen benen bij MVV; later was hij twee seizoenen hoofdcoach van Willem II. Met het tweede van Bayern, waar ook Timothy van der Meulen (ex-Ajax), Boy Deul (ex-Willem II) en Anduele Pryor (ex-Vitesse) spelen, staat hij dertiende in de Regionalliga Süd.

Andries Jonker zal een Eredivisieclub gaan trainen, volgend seizoen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij moet de hoofdcoach worden van deze grote topclub. Hij heeft zich vorig jaar geplaatst voor de CL. Deze speler konden goed met hem overweg. Hij verdient een eerlijke kans. En ik weet zeker dat hij een goed resultaat gaat behalen.

Willem II heeft ook veel te danken aan hem. Sinds zijn vertrek bij Willem II is de ploeg gedegradeerd en is het daar een financiele puinhoop. Jonker heeft de ploeg jarenlang voor degradatie weten te behoeden. Maar sinds zijn vertrek is het allemaal bergafwaarts gegaan met Willem II.

19 april 2012 om 14:34

Sorry?

Jonker heeft een praktisch failliete club achtergelaten, en daardoor is het slechter gegaan met Willem II. Bakken met geld uitgegeven aan busladingen met matige, maar dure, spelers. Heeft een half seizoen leuk voebal laten zien, voor de rest was het dramatisch. Hoe achter de schermen opereerde was helemaal schandalig.. Het enige dat Willem II aan Jonker te danken heeft, is de degradatie...

19 april 2012 om 14:40

Bayern Munchen en FC Barcelona zijn verre van falliet. Daar heeft hij meer dan keurig werk geleverd.

Bij Willem II heeft hij meerdere functies bekleerd om de club op te been te houden.
Deze man is erg gedreven en zette zich met heel zijn ziel en zaligheid in voor Willem Ii.
Dankzij Jonker bestaat Willem Ii uberhaupt nog. Hij heeft de club samen met voorzitter Verbunt op de been weten te houden in de moeilijke periode. Sinds het vertrek van deze twee vakmensen, is het financieel en sportief bergafwaarts gegaan met de club.
Ik vind het jammer dat mensen zo slecht over Jonker denken. De spelers van Munchen waren allemaal erg tevreden over hem.

19 april 2012 om 15:11

Maar FC Barcelona heeft toch wel een schulden van ongeveer 250-300 miljoen?

19 april 2012 om 15:15

volgens mij was hij bij bayern en barcelona niet verantwoordelijk voor de aankopen, daar waar hij dat bij willem2 wel is geweest en de boel op sterven na dood heeft achtergelaten.

19 april 2012 om 15:33

570 miljoen;

19 april 2012 om 16:00

Hou toch op man, alsof Jonker daar de enige schuldige in is. Daarvoor ging het al slecht en ook daarna ging het slecht. Blijkbaar zit het een beetje in de clubcultuur van Willem Ii.

Daarbij zegt Totti_nr10 dat Jonker het verdiend hoofdcoach te zijn bij een dergelijke club. Geen technisch directeur en dus niet verantwoordelijk voor aankopen en dus weinig relevant. Als trainer is hij de laatste geweest die Willem II een geslaagd seizoen gaf.

Hij zou na dit seizoen ook door Memet Scholl vervangen worden als coach van Bayern II en weer naar de jeugd moeten.

In dat interview afgelopen week scheen hij er nog dolgelukkig te zijn.. Niets is minder waar blijkbaar. Jammer voor die man.

Die vijf weken dat het goed ging, had volgens mij meer te maken met het effect van überhaupt een andere trainer, dan dat die trainer de naam Andries Jonker droeg. Wat Jonker bij Willem II heeft gedaan is op zijn zachtst gezegd niet netjes te noemen en ik ergerde me ook kapot aan zijn mediaoptredens bij die wedstrijden. Hij mag in zijn handjes knijpen dat 'hij het zo goed gedaan heeft' bij Bayern München. Ik ben blij dat Nico Dijkshoorn wel raad weet met deze zogenaamde goede trainer.

Zou van Gaal al ergens getekend hebben?

19 april 2012 om 14:43

die gedachte kwam ook in mij op!! kan ie weer als assistent van v gaal mee

Die gaat gewoon samen met zijn billenmaat van Gaal naar Rusland.

Haha prachtig hoe die hier de eer aan zich zelf lijkt te houden, alleen niet erg best getimed van Andries tussen 2 cl wedstrijdjes in. Dit nieuws moet als in bom ingeslagen zijn bij de club en de suporters van Munchen..

Wat een onzin dat mensen Andries Jonker altijd afschilderen als een dorpsgek, een imago dat mede gestigmatiseerd wordt door de heren clowns van Voetbal International. Bayern München zou echt niet zo gek zijn op Jonker als hij er 'geen fluit van kon'. Jonker zou een prima trainer zijn voor een Eredivisionist. En dat hij Willem II bijna failliet achterliet, ook voor zijn komst was het al slechter aan het gaan.

Ik lees het hierboven ook. Mijn eerste gedachte bij dit topic was direct. Zou van Gaal een nieuwe club hebben? Jonker kan altijd aan de slag als assistent van van Gaal, dat heeft hij altijd geroepen

Misschien een kandidaat voor Psv. Hij heeft het klappen van de zweep geleerd bij Barca en Bayern. Misschien nu op eigen benen bij een Nederlandse topclub. Het huidige PSV speelt overigens in eenzelfde stijl als Bayern dus dat zou hem passen.

Grappig dat mensen meteen beginnen over van Gaal.
Was mijn eerste gedachte ook hoor dat Louis weer ergens een clubbie heeft gevonden.

Komt samen met van Gaal naar Philips

Jonker wel eens de nieuwe hoofdtrainer worden van Psv.

Advocaat is te duur, Van Marwijk zit nog bij Oranje, De Mos is nu net adviseur bij Ado. Dan wordt het rijtje al dun met alternatieven !

Jonker wil niet verder bij de A1 van Bayern begrijpelijk. Denk dat die met van Gaal mee zal gaan mocht die ergens tekenen.

Chelsea had nog een trainer nodig? ;

Nee, maar dit was natuurlijk een leuke periode voor deze man. Heeft daar ook vast en zeker veel geleerd. We doen hier altijd lollig om hem, maar dat vind ik een beetje jammer.

Dit moet betekenen dat Jonker ergens anders een goede baan kan krijgen, of onder v. Gaal of als hoofdcoach, want als er iemand goede carrieremoves maakt zonder echt een goede trainer te zijn is hij het wel! Is altijd een beetje een lachertje geweest in de voetbalwereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren