Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van den Brom kan nieuw bedrag met zes nullen overmaken naar NEC

Laatste update:

Elayis Tavsan staat in de serieuze belangstelling van het Lech Poznan van trainer John van den Brom. Dat weten Poolse media, waaronder Meczyki, te melden. De vleugelaanvaller van NEC heeft nog een contract voor een seizoen in het Goffertstadion en dus lijkt verkopen de enige mogelijkheid voor de Nijmegenaren.

Lech zoekt een opvolger voor Michal Skoras, die deze zomer voor vier jaar heeft getekend bij Club Brugge, en is naar verluidt uitgekomen bij Tavsan. De dribbelstatistieken van de handige aanvaller van NEC zijn opgevallen in Poznan en daarnaast heeft men graag een Nederlands jeugdinternational in de gelederen. Men verwacht dat de aanwezigheid van Van den Brom en het spelen van Europees voetbal extra drijfveren zijn voor Tavsan om de stap naar de Poolse competitie te maken. Over de prijs moet wel nog onderhandeld worden.

Het gerenommeerde Transfermarkt weet namelijk dat Tavsan 1,6 miljoen euro waard is, maar Meczyki schrijft dat Lech dat bedrag liever niet wil betalen voor de 22-jarige vleugelspeler. De financiële mogelijkheden zijn er wel, mede door het behalen van de kwartfinale van de Conference League en de derde plaats in de Poolse competitie, maar Van den Brom en de zijnen denken dat een lager bedrag ook genoeg zou kunnen zijn.

Onder het miljoen zal het bedrag voor Tavsan echter niet uit gaan komen en dus kan NEC zich wellicht opmaken voor nog een fraaie transferklapper. Eerder deze zomer werd Ibrahim Cissoko al voor zo'n 2,5 miljoen euro verkocht aan Toulouse en met een eventueel vertrek van een volgende vleugelaanvaller wordt er nog meer financiële ruimte gecreëerd. Daarmee kan Carlos Aalbers, de technisch directeur van NEC, dan weer aan de slag om de selectie te versterken. Eerder deed hij dat al door Mees Hoedemakers, Sontje Hansen en Lars Olde Larsen binnen te halen. Laatstgenoemde werd pikant genoeg ook begeerd door Lech Poznan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou geweldig zijn voor NEC!
Tavsan is lang niet zo goed als men denkt!
Ziet niemand om hem heen en verprutst meer kansen dan dat hij creëert!
Graag tot een deal komen!

18 juni 2023 om 22:16

Als je hem kan verkopen voor een prima prijs ook gewoon lekker laten gaan. Hij kan fantastisch voetballen, maar het komt er zo verdomd weinig uit. Maakt constant verkeerde keuzes en wil de bal vaak gewoon niet afspelen. Hij heeft wel eens goede bevliegingen, maar meer heeft hij ook niet gebracht afgelopen seizoen.

18 juni 2023 om 22:45

Is dit niet gewoon een speler die als tweede spits moet spelen? Hij kan alle kanten op maar bij NEC moet die altijd rechtsvoor spelen tegen twee verdedigers dan snap ik wel dat het wel eens mis gaat.

19 juni 2023 om 03:18

Nee, kan niet zeggen dat hij dubbele dekking kreeg. Tavsan is een meester in verkeerde keuzes. Gevaarlijke speler, maar echte dreiging blijft vaak uit bij hem. Loopt te lang met de bal, speelt niet of te laat af. Zonde van zijn talent. Maar hij kan er echt wel komen als hij het wel gaat zien.

Ik denk dat Tavsan samen met Proper tot de spelers hoort met de meeste potentie in de selectie van NEC. Alleen drukt hij in Nijmegen het helaas niet uit in goals of assists. Het was vaak heel dreigend, maar de laatste actie was vaak verkeerd. Niet afleggen, maar zelf gaan en dan missen of zichzelf vastlopen… Doodzonde, maar ik ben bang dat het komend seizoen ook niet gaat veranderen. Daarom, met nog een jaar op contract, prima als deze jongen voor een bedrag a 2 miljoen verkocht kan worden komende zomer.

18 juni 2023 om 21:58

2 miljoen vind ik echt ontzettend veel voor Tavsan, als Aalbers dat eruit weet te slepen is hij echt een genie! Dit is echt een van de meest frustrerende spelers die we hebben mogen aanschouwen in de Goffert, vooral omdat je weet dat wanneer het erin zit bij hem. Wanneer hij betere keuzes maakt, zoals jij al aangeeft, zit er zoveel meer rendement in.

Heb me eigenlijk het hele seizoen wel een beetje (heel erg) geërgerd aan Tavsan. En dat is niet omdat hij niet kan voetballen, integendeel zelfs. In potentie is het namelijk met afstand onze beste aanvaller vanwege zijn uitstekende dribbels en een goede linker. Maar ik heb het gevoel dat hij totaal de bereidheid mist om pijn te lijden om echt beter te willen worden. Alles gaat in een tempo, meneer wilt altijd de bal in de voet, gaat nooit diep, aannames altijd met gezicht naar de eigen goal toe en meeverdedigen doet hij niet aan. Is ook niet voor niets dat NEC met Sontje Hansen al in een vroegtijdig stadium een zeer serieuze concurrent voor 4 jaar vastlegde. Transfer is het beste voor alle partijen waarbij het me heel verstandig lijkt dat NEC een goed doorverkooppercentage bedingt want ik zie het zomaar gebeuren dat hij in een nieuwe omgeving helemaal opbloeit want het talent heeft hij wel. Of Lech Poznan de juiste stap is, is weer een tweede, vraag me af of die gaan betalen wat NEC verlengt, zeker aangezien de club met de transfer van Cissoko al miljoenen heeft binnen weten te harken en daardoor sterker zal staan in de onderhandelingen.

18 juni 2023 om 21:46

Misschien eens naar de trainer kijken dan, want alle kritiekpunten die je noemt zijn treinbaan.

18 juni 2023 om 21:50

Daar ben ik het niet mee eens. De bereidheid om echt tot het gaatje te gaan en 110% te geven, of zoals Keizerstad zegt de bereidheid om pijn te lijden, moet toch echt uit jezelf komen.

18 juni 2023 om 22:10

Nou, moet @wandering toch deels gelijk geven dat bijvoorbeeld Meijer geen fan is van ‘de kortste weg naar het doel zoeken’. Hij laat buitenspelers niet het krijt van de lijnen lopen, veel voorzetten geven en van afstand schieten. Het is aan beide kanten vaak eerder kappen, draaien en opnieuw opbouwen, dan de spits in stelling brengen. Verder wel eens met het feit dat het bij Tavsan (en met hem nog een paar) vaak lijkt alsof ze op 80% spelen.

18 juni 2023 om 22:53

'' Nou, moet @wandering toch deels gelijk geven dat bijvoorbeeld Meijer geen fan is van ‘de kortste weg naar het doel zoeken’. Hij laat buitenspelers niet het krijt van de lijnen lopen, veel voorzetten geven en van afstand schieten.''

Dit is wel een beetje een kip en het ei-verhaal. Meijer is zeker geen fan van direct spel, NEC speelt sinds hij trainer is positiespel met bij voorkeur korte passes. Zeker dit seizoen heb je daar de spelers ook gewoon voor. Schone en Proper zijn twee controleurs die vaak voor de korte voortzetting kiezen, de backs dit seizoen hebben zich ook meer beziggehouden met het kortere positiespel i.p.v. 5-6 keer per wedstrijd de achterlijn halen en zelfs onze keeper speelt de bal bij voorkeur kort. Sandler is de enige die af en toe een linie overslaat met een strakke bal tussen de linies maar dat is eigenlijk ook bijna altijd over de grond. Onze vleugelspelers dit jaar met Matsson en Tavsan vallen ook onder dat profiel, zijn allebei spelers die het.liefste de bal in de voet hebben en dan gaan dribbelen. Het zat zeker afgelopen seizoen ook gewoon voor een groot deel in je selectie. Dan kan je als trainer nog zo vaak aangeven dat ze diep moeten gaan zonder bal maar als ze dat niet kunnen of gewoonweg vertikken dan kan je een gat in de lucht springen maar dan houdt het snel op, zeker als je alternatieven Cissoko (erg matig als hij mocht starten) en Musaba (altijd heel erg matig) zijn. We hadden gewoon geen goede vleugelspelers met snelheid, diepte of een natuurlijke drang richting de goal. Wat dat betreft is het ook meer een gebrek van de selectie als geheel en van de intrinsieke motivatie van spelers en vooral dat laatste ontbreekt voor mijn gevoel nogal bij Tavsan. Enige speler die af en toe wat direct is in zijn spel is Tannane, die knalt nog wel eens een bal van 40 meter of doel of verstuurt een mooie lange pass maar dat is lang niet genoeg. Hoop dat het komend seizoen wat aan de selectie wordt toegevoegd qua diepte, snelheid en directheid want dat kan deze ploeg heel goed gebruiken.

19 juni 2023 om 00:27

“Dan kan je als trainer nog zo vaak aangeven dat ze diep moeten gaan zonder bal maar als ze dat niet kunnen of gewoonweg vertikken dan kan je een gat in de lucht springen maar dan houdt het snel op. Zeker als je alternatieven Cissoko en Musaba zijn”

Alleen wil Meijer dit niet, ook als hij wel met Cissoko of Musaba startte, werden deze jongens alsnog in de voeten ingespeeld. Terwijl (zoals je zelf al aangeeft) daar hun kracht totaal niet ligt. Cissoko excelleert juist in de ruimte, zoals bijvoorbeeld met Tannane tegen Go Ahead-thuis. Tavsan is goed met de bal aan de voet, maar heeft ook de kwaliteiten om in de ruimtes te duiken en weggestuurd te worden, zoals bijvoorbeeld met Proper tegen RKC-uit. Of Meijer moet spelers in hun kracht laten spelen of er moeten spelers komen die in het plaatje van Meijer passen. Typisch voorbeeld hiervan is een spits. In de huidige spelopvatting van Meijer gaan er maar weinig spitsen meer doelpunten maken dan Dimata, omdat een spits in dat systeem simpelweg niet tot nauwelijks een bal in de 16 krijgt. Natuurlijk moet NEC het hebben van buitenkansjes, maar ik denk dat je het maximale uit Meijer kan halen als je spelers haalt die in zijn systeem passen ipv spelers geforceerd in een systeem propt.

Dit is echt een speler die leeft van zulk soort statistieken. Als je hem 90 minuten ziet spelen snap je een stuk minder van de interesse. Tavsan maakt domme keuzes en heeft vaak oogkleppen op. Hij heeft soms geweldige acties maar wil na de eerste en tweede man ook nog de derde voorbij. Daarnaast mist hij voor mijn gevoel het 'heilige vuur'. Voor alles boven de 1,5 miljoen plus een doorverkoop percentage gelijk verkopen.

Van den Brom was zaterdagmiddag bij de wedstrijd GVVV-Hercules (play offs promotie/degradatie Tweede Divisie). Het zou kunnen dat ie naast familiebezoek Tavsan probeert te overtuigen om naar Polen te komen. Dat zou voor Tavsan een mooie stap zijn. Afgelopen seizoen deed Lech Poznan het goed in Europa en de trainer kent hem natuurlijk goed.

Elk bedrag met 6 nullen erin is een goed bedrag om te ontvangen voor Tavsan.
Potentieel erg gevaarlijk, maar zoals zo vaak gezegd, het komt er niet uit.
Hopelijk ook nog een clausule erin met doorverkooppercentage zodat als het er alsnog uit komt en hij verkocht wordt, dat NEC dan nog uiteindelijk een leuk bedrag eraan overhoudt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren