Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jens Toornstra staat na acht jaar Feyenoord voor terugkeer bij oude liefde

Laatste update:

Jens Toornstra kan Feyenoord na acht seizoenen verlaten voor zijn oude club FC Utrecht, zo meldt Voetbal International. Henk Fraser wil de 33-jarige middenvelder dolgraag naar De Galgenwaard halen. In de zomer van 2014 maakte Toornstra als speler van Utrecht voor 3,5 miljoen euro de overstap naar Feyenoord. In Rotterdam ligt hij nog vast tot medio 2024.

Sinds zijn komst speelde Toornstra maar liefst 313 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 65 doelpunten maakte en 62 assists leverde. In De Kuip groeide hij uit tot een ware clublegende. Met name in het kampioensjaar had Toornstra een belangrijke rol. Als aanvallende middenvelder achter Nicolai Jørgensen maakte hij maar liefst veertien doelpunten, allemaal in thuiswedstrijden.

In de jaren dat hij bij Feyenoord speelde wist Toornstra zijn prijzenkast flink te vullen met één kampioenschap, twee TOTO KNVB Bekers en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De publiekslieveling mocht als speler van Feyenoord twee keer aantreden in het Nederlands elftal. In zijn eerste periode bij Utrecht speelde Toornstra hetzelfde aantal interlands, waardoor hij nu op een totaal van vier staat. De aanvoerder van Feyenoord kwam zondagmiddag tijdens de 0-1 uitzege van Feyenoord op RKC Waalwijk nog in actie.

Tussen 2012 en 2014 stond Toornstra al onder contract bij Utrecht, voor wie hij 58 officiële duels speelde. Daarin wist de rechtspoot 23 keer te scoren en tien assists te geven. De club uit de Domstad is met twee punten uit drie wedstrijden slecht gestart aan het nieuwe Eredivisie-seizoen en hoopt zich nog te versterken op meerdere posities. Eerder kwam ook al naar buiten dat Utrecht Mees Hoedemakers van sc Cambuur wil overnemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Utrecht wordt een ploeg met voetballers zonder echte sprekende kwaliteiten. (Bas Dost kan aardig koppen, dat dan wel) Elke voetballer kan best een balletje trappen, maar er zit niemand bij waarvoor je echt naar het stadion komt, of waarvan je denkt: Hey, die voegt deze bepaalde eigenschap toe. Dat maakt het naar mijn mening een hele saaie ploeg, die absoluut de top 3/4 niet gaat aanvallen.

Lijkt me nog altijd een bruikbare speler bij Feyenoord, maar waarschijnlijk gunnen ze hem dit wel. Nog lekker een paar jaartjes basis staan een niveautje lager.

21 augustus 2022 om 22:36

Van mij mag hij weg. Zeker nuttig geweest, maar vorig seizoen al uiterst matig. Vaak 1x goed in 8 wedstrijden, vaak tegen psv ofzo en daar teert hij dan weer een tijd op. Nu de selectie kwalitatief omhoog gaat en hij minder en minder wordt lijkt het een goede timing om te vertrekken. Vandaag ook geen bal goedgeraakt. 700-800k voor een bankzitter lijkt me wat te veel.

22 augustus 2022 om 09:42

Ben met je eens dat hij tegen RKC enorm teleurstelde. Toch zou ik hem niet weg doen.
Populaire uitspraak, maar hij is nou eenmaal een hele fijne 12e man. Op het middenveld hebben we ook gewoon een goeie bankspeler nodig en dat is hij over het algemeen gewoon.

Ik gun hem een mooi vervolg van zijn carriere, maar op de bank bij Feyenoord en regelmatig invallen en minuten maken lijkt mij niet veel slechter dan basis staan bij een wederom lachwekkend Utrecht.

Mooi. Toornstra is te goed om elke week in te mogen vallen.

Toen ik de titel en ‘oude liefde’ las.. wist zeker dat dit alleen maar over ADO kon gaan waar hij debuteerde in het betaalde voetbal! Niet dus…

21 augustus 2022 om 22:38

Jens is echt nog steeds veelste goed om bij dit ADO Den Haag te voetballen!
FCU is een goede stap voor hem.

22 augustus 2022 om 09:27

Volgens mij haalde Alphense Boys hem als eerste op bij zn oude liefde uit Ter Aar. Ado was zn 3e club, Utrecht zn 4e.

Kan het haast niet geloven.. hoop dat dit niet gebeurt want hij is nog steeds de ideale 12e man. Al die jaren alles gegeven voor Feyenoord! We love you Jens.

21 augustus 2022 om 23:35

Mooie reactie die ik helemaal deel. Hoop dat Feyenoord nog even weekje kan rekken mocht dit door gaan.

22 augustus 2022 om 00:02

Waarom hebben mensen toch zon roze bril op als het gaan om Jens? Ideale 12e man??? Deed vandaag weer werkelijk waar niks goed toen hij in het veld kwam. Elke bal springt van zijn voeten, passes zijn niet goed en dan nog maar te zwijgen over hoe sloom hij is. Nee helaas Toornstra is gewoon echt passé ookal heeft hij een hele hoop voor ons betekent.

22 augustus 2022 om 07:58

Ik zou hem wel eens in een sprint met Blind willen zien, wie zou echt de traagste van de eredivisie zijn?

22 augustus 2022 om 10:25

Afgelopen weekend HET commentaar van het jaar gehoord bij Sparta - Ajax.

Uitbraak Sparta: Blind probeert nog wel een overtreding te maken, maar komt zelfs daarvoor te laat.

Illustreert wat mij betreft perfect waarom Blind gewoon niet meer kan in je laatste linie.

Gaan we met alleen maar middenvelders spelen? Naja niet dat de verdediging veel slechter kan worden.

21 augustus 2022 om 22:36

Nou we kunnen Jens zeker gebruiken.

Eh, ik wil hem eerlijk gezegd niet kwijt. Alleen al voor de wedstrijden tegen PSV waarin hij standaard in Zidane verandert zou ik em al houden.

21 augustus 2022 om 22:45

Ik ook niet ... Jens is de leukste (ok, mss wat arbitrair) voetballer op de NL velden, zeer bruikbaar als sub en zeker 2 wedstrijden per jaar in de basis. ..

21 augustus 2022 om 23:55

In elk geval de meest nederige. Hij is echt dankbaar voor het leven dat hij mag leiden. Vergeleken met de meeste andere profs is dat een verademing.

21 augustus 2022 om 22:50

Ik weet niet wie het was, maar er was ooit iemand hier die schreef dat hij in de ochtend met een salto uit bed opstond als psv op het programma stond. Die gast veranderde echt in een prime zidana als psv de tegenstander was.

21 augustus 2022 om 23:53

Zou het niet handig zijn om een constructie te bouwen waarin Toornstra gewoon standaard meespeelt bij de volgende tegenstander van PSV in de Eredivisie?

Een ontzettende nuttig kracht die Toornstra, echt een prachtige carrière en heeft een positieve uitstalling.

Het is hem van harte gegund! Voorbeeldige prof geweest, maar komt waarschijnlijk te weinig aan spelen toe dit seizoen.

Toornstra.. het boegbeeld van wat het vroegere Feyenoord was! Heeft altijd bewezen dat keihard werken een hoop goed maakt!
Geweldige prof!!
Jens verdient speeltijd, waar hij bij het huidige Feyenoord gewoon geen kans meer voor krijgt, puur omdat Feyenoord eindelijk een nieuwe fase in is gegaan!

Ik gun het je Jens!
Eens een Feyenoorder, altijd een Feyenoorder

Ik zou hem dit seizoen er nog lekker bij houden als Feyenoord zijnde, heeft nog genoeg waarde als invaller of basisspeler tegen teams uit het rechter rijtje. Ze hebben genoeg spelers laten gaan deze zomer, het moet nu maar eens afgelopen zijn.

Zou een geweldige aanwinst voor FC Utrecht zijn. Onderschatte speler imo

21 augustus 2022 om 22:38

Onderschat, door jou dan ook? Je hebt het regelmatig een speler genoemd die alleen maar kan lopen, haha

21 augustus 2022 om 22:58

Dat wil toch niet zeggen dat ik hem dan onderschat en hoe jij het hier verwoord dat heb ik nooit gezegd. Ik heb gezegd het is een loper met diepgang en niet iemand die structureel aanvallers vrij voor de goal zet. Niet elke speler beheerst elk facet van het voetballen en dat is ook geen schande

21 augustus 2022 om 23:14

Nou maakt ook niet uit. Je hebt inderdaad niet gezegd dat hij er niets van kan. 'Een loper met diepgang, niet iemand die structureel aanvallers vrij voor de goal zet,' is alleen wel een wat meer respectvolle benadering dan zeggen dat er totaal geen voetbal in zit 😅. Maar hopelijk vind je inmiddels ook dat hij ook in de passing wel het een en ander kan

22 augustus 2022 om 00:23

Ik heb niet gezegd dat er geen voetbal in zat. Ik zei er zit weinig creativiteit in

1 van de beste Martin van Geel aankopen, mag ook wel eens gezegd worden. Heeft veel meegemaakt, en veel geleverd. Veel mooie goals, die van vorig jaar psv uit staat me nog goed op het netvlies. Denk dat hij van meer waarde kan zijn bij Feyenoord, dan bij Utrecht. Bij Utrecht wordt er gelijk veel van hem verwacht, terwijl bij Feyenoord hij meer een 12e man is. Hopelijk valt het gunstig voor heem uit.

Zou dit erg jammer vinden! Jens levert elk seizoen wel een aandeel aan de seizoenen van Feyenoord, al wordt het nu het team steeds beter wordt steeds wat minder. Als Toornsta dit zelf graag wil moet je hem zeker de kans geven, erg loyale speler en vrijwel nooit gezeurd om zijn plek in het elftal

Mister Feyenoord is dit inmiddels. Een van de weinige die echt nog lang bij een club blijft. Mocht hij vertrekken verdient Jens een groots afscheid

Had 'm graag nog even zien blijven desnoods in de winterstop maar denk dat Jens nog zeer bruikbaar is

Kan die man dan niet gewoon naar het buitenland gaan? Dan heeft PSV een grote zorg minder 😉

Kom maar op met die miljoenen van Timber!

Maar alle gekheid op een stokje. Eigenlijk is hij mijn favoriete voetballer bij Feyenoord geweest al die jaren. Ik zou hem een transfer niet kwalijk nemen, maar jammer is het wel...

Ik zou graag zien dat Toornstra nog een jaartje blijft. Een goal in de Eredivisie zou hem op gelijke hoogte zetten met Coen Moulijn in de zin dat hij dan 9 seizoenen op rij een Eredivisie goal voor Feyenoord heeft gemaakt. Dat zou ik hem zo gunnen.

21 augustus 2022 om 22:51

Dat is nog eens feiten kennis!Laat Moulijntje nou lekker dat record houden,ondanks mn respect voor wat Jens ons al die jaren heeft gegeven met zijn inzet en prestaties

Heeft Feyenoord toch een wapen minder in wedstrijden tegen PSV, want in die wedstrijden was Toornstra echt altijd heel goed en scoorde hij vaak of gaf hij een assists. Zal mij niets verbazen als Toornstra dat nu bij FC Utrecht zal krijgen in wedstrijden tegen Ajax, zoals Duplan destijds altijd had tegen Ajax maar voorlopig mag Toornstra wel wachten met zijn rentree bij Utrecht en die wel maken na 28 augustus..

Wel jammer dat hij nu weggaat bij Feyenoord, kon naar mijn mening ook dit seizoen nog een rol als 12de of 13de man vervullen bij Feyenoord en denk dat hij ook dan nog steeds zijn minuten zou maken. Jarenlang gewoon een zeer gewaardeerde en nuttige kracht geweest en zeker een groot aandeel gehad in meerdere prijzen en prestaties bij Feyenoord. Het seizoen dat Feyenoord kampioen werd, was hij gewoon heel goed met 14 goals en 11 assists in de Eredivisie en nu ik zijn statistieken heb opgezocht vind ik dat echt hele goede cijfers. Wist niet eens dat hij dat seizoen dit soort statistieken achter zijn naam had staan.

Maar ook in de seizoenen ervoor en erna altijd prima statistieken gehaald. Toornstra is bij Feyenoord altijd een beetje geweest wat Schöne bij Ajax was. Waren niet ieder seizoen zeker van hun basisplek aan het begin van een seizoen, maar de trainer kon op de een of andere manier toch niet om ze heen en ze vochten zichzelf iedere keer weer terug in de basis en ook op verschillende posities op het middenveld of in een rol als vrije vleugelaanvaller.

Las vorige week dat Utrecht ook nog bezig was met Jahanbakhsh en Klaiber, denk dat dat opzicht ook geen verkeerde versterkingen zullen zijn voor Utrecht.

Niet onze Jens! Laat hem gewoon zijn carrière afsluiten bij ons. Je hebt er de ideale man aan en hij staat er als het moet. Laat jens de club bewaker en cultuurbewaker blijven

Ik vind het allemaal leuk hoor. Jens is een topgozer en die verdient het niet om op de bank te verpieteren. De realiteit is echter dat hij voorbij is gestreefd. Daar is niks mis mee. Ik snap best dat hij meer perspectief wilt en het liefst gewoon alles wilt spelen. Ik snap echt wel dat hij nog een stap wilt maken naar een andere club en dat verdient hij ook echt wel. Jens is een echte Feyenoorder, die alles heeft gegeven voor de club! Maar Feyenoord heeft al veel spelers zien gaan deze transferperiode. En laat FC Utrecht nou net een club zien die met Timber ook keihard heeft onderhandeld. Feyenoord moet vooral niet zoals voorheen zich opstellen als een filantropische instelling, die spelers voor een zacht prijsje wegdoet. Als Utrecht hem wilt, zullen ze ook gewoon een fatsoenlijk bod moeten doen. Toornstra mag wellicht een speler zijn die op zijn retour is. Maar het is nog steeds een goede speler die zowel voor Feyenoord als FC Utrecht nog een belangrijke rol kan spelen. Voor kwaliteit moet ook gewoon betaald worden, ondanks welke leeftijd dan ook. Ik hoop daarom dat Feyenoord hem niet voor een habbekrats naar FC Utrecht laat gaan!

21 augustus 2022 om 23:08

Kijk eens verder dan gisteren zou ik zeggen.
Kijk eens naar de transfers van Kuyt ,boschaard en Amrabat.
Zo zijn er wel meer die voor een fooitje naar Feyenoord gingen.
Kuyt was 10 miljoen waard maar ging voor iets meer dan 1 miljoen naar Feyenoord.

Wat de redenen toen ook waren Feyenoord profiteerde daarvan.
Wat mij betreft zie ik hem graag komen maar niet meer betalen omdat Timber nu eenmaal duur was.

En dan nog, ik vindt het triest dat er nu weer spelers gehaald moeten worden omdat onze trainer er niets van bakt.

maar goed dat is mijn mening.

21 augustus 2022 om 23:22

Kuyt was 10 miljoen waard ...

Wanneer dan? Niet in zijn tijd bij Utrecht iig...

21 augustus 2022 om 23:23

Geloof me. Ik kijk zeker verder dan “gisteren”. Je betrekt het nu heel erg op FC Utrecht maar ik bedoel het in zijn algemeenheid. Feyenoord laat spelers over het algemeen al snel voor een habbekrats weggaan. Veel andere clubs profiteren hier vaak van. Voorbeelden hiervan zijn Linssen, Diemers, Haps, Jorgensen, Fer, Van Beek, Nieuwkoop, Teixeira, Tapia, Hansson, Ayoub, El Hankouri, Basacicoglu en Hamer.

Toornstra is een clubicoon die nog waarde heeft. Het is nog steeds een goede speler. Normaal zou Feyenoord een speler met zo’n staat van dienst vast een transfer “gunnen”. Maar ik ben van mening dat ze dat juist niet moeten doen en dat FC Utrecht gewoon een transfersom moet betalen voor hem. Ten eerste omdat hij dat waard is. En ten tweede omdat Utrecht zelf bij Timber hoog in de boom zat. Waarom zou Feyenoord dan nu water bij de wijn moeten doen? Het is gewoon nog een bruikbare speler. Dus het gunnen zit er wat mij betreft dan hopelijk niet in. En ik hoop dat Feyenoord ook zo denkt!

21 augustus 2022 om 23:40

Njfromvol zijn zgn transfer waarde werd geschat op 7 tot 12 miljoen. dus maakte ik er gemakshalve 10 miljoen van.

21 augustus 2022 om 23:45

Ik betrek het op Utrecht omdat jij begint over de onderhandelingen mbt Timber.
Iedere club dus ook Utrecht of Feyenoord is vrij te vragen wat ze willen.

Voor Utrecht zou het mooi zijn als Feyenoord Toornstra het gunnen maar ik kan begrijpen dat ze geld willen zien.

Vindt het wel belachelijk dat ze nu ineens weer spelers gaan halen.
Is een teken van slecht management en inzicht.

maar goed dat is mijn mening.

22 augustus 2022 om 00:06

Ik zeg ook niet dat het erg is dat je het op Utrecht betrekt. Ik zei dat je dat in je eerste post ‘heel erg’ deed. Ik doelde meer in zijn algemeenheid. Het gaat mij er om dat Feyenoord wisselspelers vaak voor fooien de deur uit doet. En aangezien Toornstra voor FC Utrecht ook gewoon een ontzettend goede speler is, moeten ze het sentiment even los laten m.b.t. het gunnen en gewoon een transferbedrag vragen die hoort bij een speler met zijn waarde en kwaliteiten.

Ik denk overigens dat je Fraser wel de tijd moet gunnen. Die is net anderhalve maand werkzaam bij FCU. Dan kan je nog niet verwachten dat alles gelijk soepel loopt. Of spelers halen het proces gemakkelijker maakt, dat denk ik ook niet. Alleen zou Toornstra wel een absolute buitenkans zijn. Het echt een goede speler met bakken aan ervaring, wat voor FCU natuurlijk ook onwijs mooi meegenomen is. Ik snap de interesse wel, het zou echt een aanwinst zijn. Begrijpelijk dat Utrecht daar vol voor zou gaan.

22 augustus 2022 om 01:07

Jajowi, dat slaat natuurlijk nergens op. Tien miljoen in 2003... dat was toen voor Eredivisiebegrippen heel veel. En Kuyt was een speler waarbij twijfel was of hij het zou redden. Jij denkt dat zo'n speler toen tien miljoen waard was?

23 augustus 2022 om 16:50

Ja dat denk ik. Lees mijn reactie naar Njfromvol toe.
Dan begrijp je waarom ik op ongeveer 10 miljoen uitkwam.

Mols ging voor kuyt voor iets meer weg dus ook in die tijd vielen die bedragen.

Maar goed dat is mijn mening.

Niet weggaan Jens, jouw ervaring is precies wat Feyenoord nodig heeft! Sluit je carrière af bij ons.

Zou jammer zijn aan de ene kant,want Jens komt altijd weer boven drijven
Maar gun hem dat hij elke week speelt en Utrecht is een goede club voor hem denk ik

Ik kan me voorstellen dat Jens nog graag elke week wil spelen. Bij Feyenoord kan dat gewoon niet meer. Utrecht heeft met Van der Kust een hele leuke Linksback rondlopen ik zou proberen daar een mooie deal van te maken.

Gevoelsmatig heeft Utrecht nu 324837 middenvelders in de selectie. Zou zonde zijn met het oog op de wedstrijden tegen psv

Mooi te zien dat de Feyenoorders hem het beste gunnen! Zou hem graag bij Utrecht zien, middenveld is erg licht en onervaren... Altijd wel fan van hem geweest, voorbeeldig prof.

Gewoon een jaartje avonturieren als Australië of Amerika en daarna lekker afsluiten bij een ADO

Ik denk dat zijn echte grote liefde ADO Den Haag hem veel beter kan gebruiken op het moment. Hij voegt niets meer toe aan Utrecht. Bij ADO kan hij nog wel van hele grote waarde kunnen zijn.

Zou Feyenoord sieren als ze hem gratis laten gaan. Jarenlang loyaal geweest en zeker zijn waarde bewezen. Voor mijn gevoel was het wel elk seizoen wachten op die ene speler die zijn plek in zou nemen. Hij was in ieder geval niet die speler die Feyenoord ff naar een hoger niveau zou tillen. Verder niks dan lof voor hem, prima speler voor Utrecht.

Zijn oude liefde is Utrecht niet. Heeft daar maar even gespeeld. Den Haag is zijn oude liefde.

Er zit er weer één stiekem in de knip van V Seumeren te graaien zeker.
Utrecht lijkt na nog geen handvol wedstrijden alweer in paniek.

Toornstra…
De Eredivisie kan die vrijwel niet meer belopen maar is nog veel te goed voor de Eerste Divisie.

Bij Feyenoord zal die op de bank wegkwijnen en ik ben bang bij Utrecht ook.

Liever zie ik hem een niveau zakken en terugkeren naar de club waar zijn profcarrière begon; ADO Den Haag.
Samen met zijn goede vriend Kuyt alsnog promotie proberen af te dwingen.
Hij zal de beste speler van de Eerste Divisie zijn, iedere week schitteren, de sterren van de hemel spelen en door de Haagse fans op handen gedragen worden.
Een mooiere afsluiting van je carrière is er niet.

Toornstra ook nog weg. Zo blijft er wel heel weinig over op het middenveld. Maar ik snap dat Jens nog 2/3 jaartjes ergens basis wil staan.

Kokcu, Szymanski, Timber en Wieffer is natuurlijk nooit genoeg. Daar moeten nog 3 spelers bijkomen.

Laten we hopen op Bullaude, Aouichiche en Mannsverk.

Hancko nog erbij en dan eventueel nog een linksback al zie ik wel toekomst in Lopez en Hartman.

Extra spits (Borbas) en winger (toch nog Gnonto?) is altijd welkom. Alireza, Marciano en Idrissi mogen van mij weg.

Aan de ene kant denk ik: lekker bij Feyenoord blijven je contract uitdienen om vervolgens bij de jeugd aan de slag gaan. (Als hij dat ambieert)
Aan de andere kant gun ik hem heel veel speeltijd. Helaas gaat dat bij Feyenoord niet lukken. Daarom lijkt mij een stap naar Utrecht de beste keus.

Ligt een beetje aan de afkoopsom maar zou mooi zijn voor Utrecht.

Altijd houden natuurlijk..is een prima eredivisie speler die ook op meerdere plekken inzetbaar is. Gaat net als ieder jaar gewoon meer dan genoeg minuten maken en ook weer de nodige goals en assists afleveren. Ik zit het onbegrijpelijk vinden hem te verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren