Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ED onthult het bedrag dat PSV wil betalen om Driouech los te weken bij Excelsior

Laatste update:

PSV wil niet meer dan een bedrag tussen de anderhalf en twee miljoen euro betalen om de komst van Couhaib Driouech te realiseren. Dat schrijft Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

En dat is een bedrag dat fors lager ligt dan in januari, toen PSV een bod van zo'n vier miljoen euro had neergelegd in Kralingen. De Eindhovenaren waren naarstig op zoek naar een vervanger voor de naar FC Union Berlin vertrokken Yorbe Vertessen.

Nu bevindt PSV zich in een veel sterkere onderhandelingspositie, en Excelsior juist in een zwakkere. Na dit seizoen beschikt de buitenspeler nog maar over een eenjarig contract en bovendien heeft PSV veel meer tijd om een alternatief in kaart te brengen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook is een eventuele degradatie een factor. In geval van afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie zal de huidige nummer zestien nog minder sterk in de schoenen staan. "Excelsior verlangt nog altijd een bedrag dat dicht bij het winterse transferbod van PSV ligt, maar Earnest Stewart (technisch directeur van PSV, red.) wil volgens bronnen niet meer zo ver gaan", schrijft Elfrink.

De Rotterdammers hopen ondertussen op een fikse concurrentiestrijd, zoals dat het ook was in de winter, toen PSV en Feyenoord beide in de race waren voor de handtekening van de behendige vleugelspeler.

Dat scenario kan zich zomaar nog eens ontvouwen. Woensdagavond meldde Voetbal International namelijk al dat Royal Antwerp FC een bod van onbekende hoogte heeft uitgebracht op Couhaib Driouech. De clubleiding in Kralingen schermt bij PSV dan ook met de buitenlandse interesse, zo verzekert Elfrink.

"Anass el Ghouche (de zaakwaarnemer van Driouech, red.) denkt dat er andere clubs zijn dan PSV die de voor Driouech verlangde prijs willen betalen. De speler wil zelf heel graag naar PSV, maar dat kan niet zonder akkoord met zijn huidige club."

PSV beschouwt Driouech als 'een goede en interessante speler', maar Stewart heeft meer troeven in hand en lijkt niet voornemens om zich onder druk te laten zetten door de competitiegenoot.

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Excelsior moet niet in paniek raken, als PSV de vraagprijs niet betaald dan is er wel een andere club die dit wel doet.

De transfermarkt is al jaren op hol dus geen paniek.

9 mei 2024 om 08:37

Als de speler niks anders wil dan heeft Excelsior niks te willen. In het slechtste geval blijft hij een jaar en loopt gratis de deur uit

9 mei 2024 om 08:51

Maar nog een jaar Excelsior is ook iets anders dan de speler wil. Dus als Excelsior niet akkoord gaat heeft ook de speler niets te willen.

9 mei 2024 om 08:52

Hou toch eens op met denken dat de club volledig in controle is en bekijk het daarnaast ook eens uit het perspectief van de speler. Net wat hierboven wordt gezegd de speler moet er zelf ook heen willen, he. Antwerpen is een financiële puinhoop aan het worden en hij heeft al warme gevoelens voor PSV (lees Bosz). Kun je wel aankomen met andere clubs maar dat boeit hem stukken minder ... als hij onverhoopt een arbitrage zaak begint is Excelsior de Sjaak. Twee miljoen met doorverkoop percentage vragen lijkt mij het max haalbare voor de Kralingers.

9 mei 2024 om 09:16

@Savano,

Kom nou. Je tekent met je volste verstand een contract. Je bent meer waard geworden en de club wil iets aan je overhouden. Clubs gunnen het je echt wel, zeker Excelsior. Maar die willen ook gewoon het beste voor hun duurste '' bezit ''. En, ja, bezit is hier nogal ongelukkig gekozen maar uiteindelijk willen zij ook gewoon het meeste eruit halen.

PSV moet gewoon lappen en anders kijken ze een deurtje verder.

9 mei 2024 om 09:22

Jaaah wat dom ook om te denken dat andere clubs kans maken.

Iedereen wil na 1 top seizoen voor PSV spelen.

Excuses!

9 mei 2024 om 11:06

@Savano, niemand zegt toch dat Excelsior volledig in controle is? Maar dat zijn de speler en PSV uiteraard ook niet. Wellicht is Antwerp niet zo interessant voor hem maar er kunnen ook nog andere clubs komen.Daarnaast denk ik dat Excelsior ook niet meteen de boot ingaat bij een arbitragezaak. Als ze ergens zwart op wit hebben dat PSV 4 miljoen wilde betalen een half jaar geleden dan denk ik niet dat PSV het met een arbitrage zaak voor 1,5/2 miljoen gaat redden.Denk dat Excelsior er wel 2,5 uit zou moeten kunnen halen incl bonussen excl doorverkooppercentsge.

9 mei 2024 om 14:39

Lachwekkend jullie reacties... Hij wekt wel de indruk dat Excelsior helemaal de controle heeft, kwestie van begrijpend lezen. Dan komt Tinus met hij is duurder geworden hoezo? Zijn contract termijn is verminderd en daarnaast is ie een tijdje geblesseerd geweest of heeft hij een reeks hattricks gemaakt die iedereen gemist heeft? Met jullie logica moet Excelsior dan maar het risico lopen om helemaal geen geld te vangen voor hem en het laatste seizoen met een ontevreden speler te zitten. Of zoals ik al zei een arbitrage zaak die vaak lager uitvalt qua geldsom. Hij wilde in de winterstop graag naar PSV (die 4m van toen was ook gebaseerd op last minute benadering en daar is nu geen sprake meer van). Speler was gecharmeerd van met name Bosz en zijn spel. Dit is letterlijk in interview door hem gezegd destijds. Dat verzin ik niet om maar aan te geven hoe goed men op de hoogte is. Maar goed, gelukkig zijn we niet aan de onderhandelingstafel. Niet waar!? :D

9 mei 2024 om 17:06

Beetje flauw om andermans mening lachwekkend te noemen.

Dat is toch wat het mooie aan onderhandelen is? PSV loopt het risico dat er een andere club komt, Excelsior loopt het risico dat hij volgend jaar gratis de deur uit loopt en dat ze met een teleurgestelde speler zitten en Driouech loopt het risico dat hij nog een jaar bij Excelsior speelt.
Alle drie hebben ze een beetje controle. Alledrie zullen ze ook wel weten dat het niet de 4 miljoen van de winterstop gaat worden maar als Excelsior er voor kiest dat 1,5/2 miljoen niet voldoende is dan is het helemaal geen gek scenario dat er een andere club komt die wel 2,5 wil betalen.

Wellicht gaat de voorkeur van Driouech naar PSV en dat zal zeker meespelen maar als Ajax
Feyenoord of een mooie Franse club komt en die hebben een goed verhaal en salaris dan zal hij ook daar naar luisteren.

9 mei 2024 om 19:00

@Scummyman toegegeven ik had dat anders kunnen verwoorden. Uiteraard zal Driouech openstaan voor andere aanbiedingen, dat is logisch. Echter gaat zijn sterke voorkeur naar PSV. Hij zal dus iedere andere aanbieding vergelijken met PSV of hen hiervan op de hoogte brengen. Slot gaat weg bij Feyenoord dus het is nog maar de vraag wie het daar overneemt, bij Ajax is het een wissel jaar en de Ligue1 kan wel interessant zijn. Twee miljoen plus een paar ton aan bonussen en een doorverkoop percentage lijkt gezien de omstandigheden de beste oplossing. Excelsior kan eventueel een eerste optie afdingen eisen op een speler van Jong PSV huren.

9 mei 2024 om 21:41

Sterke voorkeur voor psv alsof je zijn gedachtes kunt lezen... Zal er best heen willen maar als er iemand komt die meer salaris betaald dan wil ik het nog wel even zien.

10 mei 2024 om 09:15

Alsof ik een interview met hem heb gezien bedoel je ... Nou laat jouw Ajax maar met meer salaris komen dan? :D

9 mei 2024 om 09:14

Ik vind hem een leuke speler. Zeker om je bank te versterken. En voor de toekomst kan hij door breken.

9 mei 2024 om 09:25

Die jongen heeft totaal geen indrukwekkende cijfers. Clubs gaan daar echt geen grof geld voor betalen.

9 mei 2024 om 09:38

Hij speelt bij Excelsior. Mbappe maakt er ook geen 25 per seizoen in een Excelsior shirt.

9 mei 2024 om 09:44

Dallinga deed het anders prima

9 mei 2024 om 09:55

Hij maakte er 32 in de eerste eredivisie. We beoordelen Driouech nu op zijn statistieken binnen de eredivisie. Dat is wel echt een wezenlijk verschil.

9 mei 2024 om 11:01

Hij is op dit moment de beste speler van de selectie en de duurste dan mag psv ook bieden wat excelsior vraagt

9 mei 2024 om 15:59

Prima speler voor de breedte. Ook een prima gedachtegang van PSV, niet teveel bieden. Voor een mooie deal prima en anders doooor!

Van beide kanten logisch. Excelsior zie niet in waarom dat half jaar de helft verschil uit maakt en PSV ziet een kortlopend contract bij een team dat wellicht zelfs in de KKD speelt volgend jaar.
Ze kunnen beide pokeren en dan zal er een winnaar uitkomen. Aan de andere kant denk dat er ook ruimte is om er nu al uit te komen en dat het niet persé in het nadeel van een van beide partijen hoeft te zijn.

Ik zat zelf te denken aan 2 miljoen als ze erin blijven 2.5 als ze degraderen. Doet PSV ook extra haar best tegen RKC denk ik zo.

Beetje een tendentieus artikel. Excelsior zou wel gek zijn als ze hem voor 2 miljoen euro verkopen. Je zou ook kunnen zeggen, er zijn genoeg andere clubs die interesse hebben in Driouech dus Excelsior kan rustig afwachten en de clubs tegen elkaar op laten bieden.

Hoe vaak gaat Elfrink nog zo'n artikel schrijven met dezelfde strekking?

Onderdeel van de onderhandelingstechniek. Zal wel uitkomen op ca 3,5 miljoen + prestatiebonussen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren