Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jans kent geen mededogen en zet speler uit de selectie in aanloop naar PSV

Laatste update:

Yannick Leliendal maakt niet langer onderdeel uit van de A-selectie van FC Utrecht, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 21-jarige verdediger is door trainer Ron Jans uit de selectie gezet.

Wat zich precies heeft afgespeeld maakt het AD niet bekend. Jans wilde er tijdens het perspraatje ook niet teveel over uitweiden. "Het is míjn beslissing. En van niemand anders", is het enige wat Jans erover zei.

Utrecht neemt het zondag in eigen huis op tegen het nog foutloze PSV. Om de aandacht niet op verkeerde zaken te krijgen, besloot Jans er bewust geen groot thema van te maken. Leliendal is tijdelijk verbannen naar het beloftenelftal.

De actie van Jans is enigszins opmerkelijk te noemen, daar Utrecht te kampen heeft met een waslijst aan geblesseerde en zieke spelers. Het weerhield de 65-jarige coach er niet van zijn keuze door te zetten.

"Na de wedstrijd tegen PSV wil ik er meer over vertellen", aldus Jans. "Nu richten we ons volledig op een goed resultaat tegen PSV." Onder meer Isac Lidberg, Anthony Descotte, Marouan Azarkan, Bart Ramselaar en Zidane Iqbal moeten het duel met de koploper missen.

Leliendal staat sinds 2022 onder contract bij FC Utrecht, waar hij tot dusver vooral zijn minuten in het beloftenteam maakte. De linkervleugelverdediger kwam veertig keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong FC Utrecht.

Dit seizoen leek Leliendal er goed op te staan bij Jans. De verdediger kreeg zelfs even de voorkeur boven Souffian El Karouani, maar is inmiddels weer tweede keus. Dit seizoen kwam hij negen keer uit voor het eerste van Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We weten niet wat er gebeurd is, maar je kunt je afvragen hoe sterk je verhaal is als je iemand wel schorst, maar wel de schorsing over de wedstrijd heel tilt. Dat maakt je eigen positie zeker niet sterker.

19 januari 2024 om 16:08

Ik lees hem anders: de uitleg van de schorsing wordt over het weekend heen getild.

19 januari 2024 om 16:21

Ik bedoel ermee dat je hem moet schorsen op het moment dat er iets gebeurd en hem niet deze wedstrijd nog moet gebruiken en pas schorsen als het jou uitkomt. Dat het verhaal pas later vertelt is voor het moment van schorsen niet belangrijk.

19 januari 2024 om 16:24

Je leest het verkeerd kerel. Hij is per direct uit de selectie gezet en de uitleg komt later

19 januari 2024 om 16:33

Wat probeer je nou te zeggen. Hij is geschorst en Jans maakt na het weekend pas bekend hoe en wat omdat hij nu met het team op de wedstrijd tegen PSV focust.

19 januari 2024 om 17:26

Even goed lezen

19 januari 2024 om 16:08

Nee hij is al geschorst tegen PSV alleen pas na de wedstrijd wordt er meer over vertelt.

19 januari 2024 om 16:11

Waarom niet? Hij is per direct buiten de selectie gezet, dus dat gaat hoe dan ook naar buiten komen. Dan is het toch Jans zn goed recht om er verder niet over uit te wijden

Utrecht kent dit seizoen bijzonder weinig Pieken(hage) en erg veel (lelien)dalletjes. Jans als oud schoolmeester moet gedecideerd zijn, maar zal er uiteindelijk wel uitkomen met zo'n jongen.

19 januari 2024 om 17:59

Op basis waarvan basseer 'dat hij er uiteindelijk wel zal uitkomen'? Je weet helemaal niet wat er is gebeurd of wat de rede is. Veel te snel geconcludeerd. Daarnaast denk ik dat het op zich wel professioneel is van Jans om het na de wedstrijd van PSV naar buiten te brengen, 'voor een goed resultaat'. Alleen heb ik Utrecht en PSV dit seizoen gezien en is een resultaat tegen PSV voor Utrecht toch echt een utopie. Dus dat maakt dat weinig uit.

20 januari 2024 om 11:08

Op basis van de laatste alinea in het artikel.
Lijkt me eerder zo’n jeugdige kerel die gewoon ff niet kan dealen met het feit dat hij weer ff tweede keus is. Zo’n knuffelpapa als Jans kan daar wel mee omgaan.
Als het erger was geweest hadden we het allang vernomen via nieuwsartikelen van andere strekking vermoed ik.

Nou jongens het zit PSV toch weer flink mee he dit seizoen, nu dit weer

Grapje. Ben benieuwd, heb Jans hoog zitten dus er zal dan ook wel een logische reden voor zijn. Goed om een signaal af te geven wanneer iemand zich misdraagt of niet aan de regels houdt. Hij lijkt daar de laatste weken toch de koppies wat meer de goede kant op te krijgen en dan zijn dit soort acties soms nodig.

Benieuwd naar de wedstrijd maar vrees dat Utrecht wel een paar maatjes te klein is voor dit PSV.

Ik voel een record uitslag aankomen. Mijn clubje mag blij zijn als PSV zich inhoudt zeg...

19 januari 2024 om 17:33

Meh, dat dacht men tegen Excelsior ook. Mocht PSV winnen dan verwacht ik een 1-2 of 3.

19 januari 2024 om 17:36

Veerman en saibari doen niet mee. Schouten is nog twijfel en Babadi zit bij jong. Tuurlijk horen we te winnen maar heel dik denk ik niet. 0-2 is mijn voorspelling.

19 januari 2024 om 18:40

Is het al zeker dat veerman er niet bij is?

20 januari 2024 om 09:01

Utrecht is een wereldclub met wereldsupporters.
Bij een schandelijke uitslag gaat de pot op stil, gewoon laten staken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren