Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

James Rodríguez angstig in Midden-Oosten: ‘Ik mocht niet douchen zoals ik wil’

Laatste update:

James Rodríguez is blij dat hij terug is in Zuid-Amerika. De 32-jarige aanvallende middenvelder speelt sinds een half jaar voor São Paulo en blikt in gesprek met Globo terug op zijn moeizame periode in Qatar. "Ik mocht niet douchen zoals ik wil", zegt James, die in de zomer van 2021 tekende bij Al-Rayyan.

"Ik vond het leven en de cultuur in Qatar erg moeilijk", geeft James toe. "Het was een land waar ik me moeilijk aan kon aanpassen. In het voetbal doucht iedereen naakt, maar mijn teamgenoten zeiden tegen mij: 'Dat mag niet.' Ik werd er bang van."

Ook de eetgewoonten vond James lastig. "Iedereen eet met zijn handen. Ik vroeg om bestek, maar ze zeiden dat ik met mijn handen moest eten, waarop ik antwoordde: 'Je bent gek, ik ga niet met mijn handen eten.'"

De Colombiaan hield het precies een kalenderjaar vol in Qatar. Daarna volgde nog een kort avontuur in Griekenland bij Olympiacos, om vervolgens de stap terug naar Zuid-Amerika te zetten.

James' avontuur bij São Paulo is nog geen onverdeeld succes te noemen. De routinier kampt regelmatig met pijntjes en wisselt, als hij wel fit is, tussen bank en basis. Na veertien officiële duels staat hij op één goal en drie assists namens de Braziliaanse club. São Paulo werd slechts elfde in de Série A.

Hoewel zijn contract doorloopt tot medio 2025, sluit James een transfer in januari zeker niet uit. "Oh, ik weet het niet", aldus de 96-voudig international. "In het voetbal verandert alles heel snel. Ik praatte nooit graag over de toekomst, alleen God weet het. Ik praat graag over het heden. Ik weet niet wat er in 2024 zal gebeuren."

"De ene dag zijn we hier, de andere dag zijn we ergens anders. Ik weet het niet, ik praat graag over het heden. Ik zal proberen fit te blijven om het team te helpen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jeetje als dat nou het grootste probleem is… je verdient miljoenen en je moet met een zwembroek aan douchen. Ander continent gelden nou eenmaal andere regels…

Off topic: Ander verhaal vind ik mensen die hun boxershort aanhouden onder hun zwembroek in het zwembad, dat is echt bizar onhygiënisch.

27 december 2023 om 19:25

Hij werd er bang van dat hij niet naakt mocht douche… beetje bizar als je het mij vraagt, Dat hij het zo belangrijk vond om naakt te douchen in een voetbal team vol met mannen.

27 december 2023 om 19:29

Ik heb van de f pupillen tot aan de a junioren gevoetbald. Naakt douchen was toen normaal. Maar ik ben ook alweer 40 hè. Tijden veranderen.

27 december 2023 om 19:38

Tegenwoordig is het in nederland al wat minder normaal. Maar hoe normaal het ook is, ik denk niet dat je het mist, want dan maak ik me toch wel een beetje zorgen hoor. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen ‘ah ik mis het zo om na het voetballen even lekker naakt te douchen met de boys’

27 december 2023 om 19:44

Hier is het nog steeds de normaalste zaak van de wereld gelukkig.

27 december 2023 om 19:49


Wat insinueer je nou in je beide reacties cr7? Ik snap je punt niet zo goed.

Deze jongen vind het, net als de oudere garde hier, gewoon normaal als je naakt doucht. Sta jij ook met je broekkie aan thuis onder de douche?

Ook zou ik graag uitleg willen over het onhygiënische van het aanlaten van de boxer tijdens het zwemmen. Mijn boxers zijn erg schoon al zeg ik t zelf. Dat is viezer dan je blote ster?

27 december 2023 om 19:49

Het is prima dat het hier normaal is, en dat hij dat wellicht mist in het buitenland (ook wel apart hoor), maar om dan bang te worden van een onderbroek is weer een heel ander uiterste.

27 december 2023 om 20:24

Ik insinueer, eigenlijk helemaal niks, mijn reacties zijn volgensmij vrij duidelijk, zit geen verbogen message achter. Ik zeg ook duidelijk in mijn comment dat ik het bizar vind; lees mijn persoonlijke mening. Dus er wordt helemaal niks geïnsinueerd, maar ik zet juist voorop hoe bizar ik het vind. Heel leuk dat James het normaal vind, maar om nou angstig te zijn dat je niet lekker met zijn alle naakt kan douchen, tja heb er geen ander woord voor dan bizar.

27 december 2023 om 20:24

Ik denk dat hij "bang" wordt van de dwingende cultuur en die zwembroek is daar zijn voorbeeld van.

27 december 2023 om 20:36

Precies. Bijzonder hoe iedereen hierboven de referentie aan 'bang' in zijn verhaal zo simpel oppakt..

De beste jongen voelde zich er gewoon totaal niet thuis een geeft wat voorbeelden van dingen die hij niet goed kan plaatsen en liever geen deel van uitmaakt. En toen is ie na een jaar gewoon weer vertrokken. Wat je in dat geval dan ook gewoon moet doen.

27 december 2023 om 20:45

Nou, thuis douche je toch lekker in je eentje (neem ik aan)? Tussen alle andere mannen kan ik best begrijpen dat dat niet voor iedereen prettig voelt.

27 december 2023 om 20:48

@grasnaaier als je een beetje hebt opgelet zie je dat letterlijk elke moslims vanuit religieuze overtuiging zijn geslacht niet laat zien. Mocht je moslims kennen, misschien vragen waarom ze het doen. Leuk dat het voor jou normaal is, niet ieder persoon op de wereld denkt zoals jou. Blijkbaar is het lastig voor te stellen dat er andere culturen zijn maar dat het westen superieur is blijkbaar.

Daarnaast met je handen eten? Wat een onzin van James. Je hebt in Doha letterlijk zoveel foodcourts waar je gewoon met bestek kan eten, nog nooit meegemaakt dit.

27 december 2023 om 20:52

In het westen mag iedereen met zijn onderbroek aan douchen hoor. Verschil moet er zijn natuurlijk.

27 december 2023 om 20:55

Ik vondt het altijd prachtig. Douchen bij de voetbal. Altijd lol, altijd gein en respect. Alleen die ene met die onderbroek (geen Moslim) aan werd in de zeik genomen en niet degene die een kleintje hadden. Leuk de eerste die schoon was optillen en jonassen in de modder. Het grootste verschil is dat er toen geen mobieltjes waren

27 december 2023 om 23:29

@Fcfootbal, hij zal vast niet aan een foodcourt refereren, maar aan de maaltijden op de club.

27 december 2023 om 23:42

Nou Cr7, mijn zaalvoetbalteam en ik denken daar toch echt anders over. Ieder teamlid zal, weliswaar voor de grap, zeggen dat het samen douchen het hoogtepunt is van de wedstrijddag.

28 december 2023 om 00:13

@FCVoetbal23 maar als dat de reden is om met zwembroek aan te douchen dan zorg je toch gewoon voor douche cabines in de kleedkamer? En niet voor een gemeenschappelijke douche ruimte.

Vind het ook nogal vreemd

28 december 2023 om 08:18

@cr7_arsenal
Behalve dat je slap ouwehoert onder de douche, gaat het niet om het wel of niet naakt zijn. Door een onderbroekje aan te houden wordt er een situatie gecreëerd waarin dat plots wel uitmaakt.

Ik had nog nooit nagedacht over het naakt zijn onder de douche, totdat er een teamgenootje met onderbroek in de douche kwam. Ik vond dat een beetje gek, maar wat kan mij het schelen? Iedereen moet doen waar hij gelukkig van wordt.

Ik zou alleen nooit aan iemand anders willen vertellen wat hij met zn onderbroek moet doen. De piemel van een ander interesseert me nou echt helemaal niks.

28 december 2023 om 09:28

Blijkbaar is de cultuur uit het Midden-Oosten superieur, want daar wordt je gedwongen je eraan te houden. De cultuur die we hier in het Westen hadden is inmiddels bijna volledig verwaterd en achterhaald.

27 december 2023 om 19:49

Wat heeft miljoenen verdienen te maken met je ongemakkelijk voelen bij de gewoontes in een bepaald land.

27 december 2023 om 19:52

Het bijzondere is vooral dat als het een buitenlandse jongen zou zijn die het in "het Westen" ongemakkelijk vind om naakt te douchen, iedereen zou roepen dat hij zich maar moet aanpassen en niet moet zeuren. Helaas lijkt dat andersom dus niet het geval te zijn.

27 december 2023 om 20:08

In het Westen zou je natuurlijk niet in de problemen komen door te douchen met ondergoed aan. In Qatar kan je heel veel problemen krijgen als naakt doucht. Volgens mij heeft Rodriguez zich juist helemaal aangepast door gekleed te douchen daar.

27 december 2023 om 20:22

Het zijn inderdaad verschillende culturen en gebruiken, het verschil is alleen dat het Midden-Oosten een stuk minder tolerant is dan "het Westen".

27 december 2023 om 20:41

Wat bedoel je nou?
Hij heeft zich toch ook aangepast en in een boxershort gedoucht?
Je trekt het een beetje uit zijn verband zo hoor.
Daarnaast denk ik toch dat we hier stuk makkelijker omgaan met mensen die zich ergens ongemakkelijk bij voelen als daar.
Hij voelde zich er duidelijk niet thuis. En is toen na een seizoen weer vertrokken. Niets mis mee lijkt mij.

Dit is echt weer een gevalletje 'problemen zoeken die er niet zijn'

27 december 2023 om 20:47

Heeft helemaal niks met minder tolerant te maken. Andere regels, klaar. Hier gelden ook weer andere regels waar je je aan dient te houden, waar dat in andere culturen weer niet zo hoeft te zijn.

27 december 2023 om 22:23

Sorry, maar juist in het westen houden we rekening met andere gebruiken. Je mag hier gewoon douchen in je onderbroek hoor. Vrij veel openbare gebouwen hebben geen kerstboom meer omdat het niet inclusief is (die vind ik overigens stom, gezellig zo'n boom). Je kan veel janken over het westen, maar we zijn echt wel toleranter naar andere culturen en (religieuze gebruiken) dan de meeste landen in het midden oosten.

27 december 2023 om 22:38

@migi, het is echt pure onzin wat je schrijft. Denk je echt dat er ook maar één moslim in Nederland is die aanstoot neemt aan een kerstboom? Sterker nog, ik denk dat (bepaalde stromingen) christenen en klimaatactivisten er meer moeite mee hebben. Ik denk dat het ook vooral te maken heeft met de brandveiligheid dat je ze minder ziet (merk ik zelf overigens niks van, want hier in Rotterdam staan ze echt overal) en anders daag ik je uit ook maar één protest te vinden tegen kerstbomen in openbare gebouwen (en dan niet van klimaatactivisten).

28 december 2023 om 16:35

Wie heeft het over protesten? Iemand zegt dat we hier boos worden als iemand zich niet aanpast aan onze gebruiken. En als je denkt dat er nooit werknemers protesteren tegen een kerstboom/ een gebedsruimte/ de kleur van het behang/ wat dan ook, kan ik me niet voorstellen dat je bij veel bedrijven hebt gewerkt. Ik toevallig bij heel veel (ben immers freelancer) en mensen klagen over werkelijk alles.

Alsnog is dit totaal niet het punt. In Nederland houden we relatief veel rekening met religieuze en culturele gebruiken van anderen, gevraagd en ongevraagd.

Bij dit verhaal roepen dat je juist in het westen niet jezelf kan zijn, dát is echt pure onzin. Dat is zelfs exact het tegenovergestelde van de werkelijkheid.

27 december 2023 om 19:50

Misschien dat het ook in de vertaling zit. Kan me niet voorstellen dat hij echt bang werd van met onderbroek douchen maar mogelijk was er een lange opsomming met andere normen en waarden daar en dan als afsluiter dat hij bang werd van alle verschillen ofzo?

27 december 2023 om 19:51

Het heeft natuurlijk niet alleen daarmee te maken, maar met je niet thuisvoelen. Als kleine zaken zoals naakt douchen al een probleem kunnen geven ga je, je afvragen waar je nog meer problemen mee kan krijgen. Als je het gevoel hebt dat je om zaken waar je, je normaal bij voelt in de problemen gaat komen dan voelt iemand zich niet snel lekker.

27 december 2023 om 19:51

Het gaat niet alleen om de zwembroek natuurlijk. Het is zoals je zegt, ander continent andere regels, en die regels passen niet bij zijn persoon, zo simpel is het.Wat ik overigens goed kan begrijpen, want op gebieden zoals vrouwenrechten en noem maar op ga je een paar eeuw terug in de tijd.

27 december 2023 om 22:55

Ik vind het altijd grappig dat er terug wordt gegrepen naar vrouwenrechten, terwijl er een forse stijging is van vrouwen die zich bekeren tot de islam. Zou dat zijn omdat ze het zo slecht hebben? Hmm ik betwijfel het.

27 december 2023 om 23:37

Ben je weleens in het midden-oosten geweest? Ik wel en niet voor vakantie. Vrouwen mogen alleen onderbegeleiding van broer, vader, man het huis uit verplicht Habaya, alleen met toestemming van de man werken etc. Verder een aantal mishandelingen gezien, dus ik ben niet zo positief over de vrouwenrechten daar. Heb in Oman en Bahrain gewerkt en ben blij dat ik er weg ben.

28 december 2023 om 00:30

Haha een forse stijging van het bekeren. Dat is toch altijd zo'n gigantische lulkoek die alleen geloofd wordt door mensen die het heel graag willen geloven.

Het gaat om een paar honderd vrouwen per jaar. Nou, nou. Poeh poeh.

Daar staat tegenover dat er meer en meer moslims en moslima's zijn die zich steeds meer kunnen vinden in de omgangsvormen van een seculiere staat. Daarnaast heb je ook ex-moslims, hoe moeilijk dat ook is.

Kortom, ik betwijfel ten zeerste je claim dat er een "forse stijging" is. Tenzij je het vergelijkt met 19e eeuws Nederland.

Tot slot fijn voor jou dat jij erom kunt lachen, ik lach wat minder als ik kijk naar alle rapporten over vrouwenrechten en de enige die deze ontkennen uit de hoek komen waar vrouwen systematisch minder rechten hebben.

28 december 2023 om 23:29

Je hebt internet neem ik aan? Er staan honderden artikelen, zowel Engels als Nederlands, waar het gaat over vrouwen die zich bekeren tot de islam. Ik snap misschien dat jij het niet wil geloven, maar dat is wat anders. Ik wil je eigenlijk vragen om eerst je research te doen voordat je hier komt scoren. Bedankt!

27 december 2023 om 20:00

Hij kan het toch gek en ongemakkelijk vinden?! Ik eet met bestek en vreet niet met mijn handen, ik douche naakt op de voetbal, klaar! Ik snap hem volledig dat het niet bij je past

27 december 2023 om 21:04

Met je eens ander continent andere regels. Maar als ze hier zijn houden ze zich ook niet aan onze regels dusja. En als hij zich er niet fijn bij voelt. Zelfde als eten met je handen snap dat hij dat niet doet. Je leeft toch niet meer in 1500. En als die jongen wel met bestek wil eten geef die jongen lekker bestek. Ook al verdient die zo veel miljoenen

27 december 2023 om 22:48

Welke regels doel je dan op? Ik wordt graag gewezen op een Nederlandse wet die je verplicht om naakt te douchen. Raar ook dat iedereen over "ons" en "hier" begint te praten, terwijl Rodriguez waarschijnlijk nog nooit in Nederland is geweest.

27 december 2023 om 23:40

Zijn die regels in Qatar op een wet gestoeld?

27 december 2023 om 22:40

En wat nou als je een schone boxershort, speciaal voor het zwemmen mee neemt?

28 december 2023 om 00:07

Even geheel off-topic: Gewoon uit interesse, waarom zou je een boxershort onder je zwembroek dragen? De meeste zwembroeken hebben al een binnenbroek. Wat is het voordeel?

28 december 2023 om 10:04

Ik trek een aparte boxer onder mijn zwembroek, gewoon omdat het lekker zit. Wat is daar onygienisch aan?
Daarbij zijn de zwembaden gevuld met cloor wat best wel wat bacterie dood.
Ik vinf die ouders die hun babys in luiers het grote bad mee nemen een veel ernstiger en onhygiënischer dan een boxer onder je zwembroek.

Wat een goed WK met iemand kan doen. Als hij geen goed WK had gespeeld was hij nooit naar Real Madrid gegaan. In mindere mate geldt hetzelfde voor Ambarat. Gewoon een aardige middenvelder maar nu bij United.

27 december 2023 om 19:44

Dat zie je eigenlijk altijd. Door een goed WK te spelen wordt de hype en de marktwaarde van een speler gigantisch opgeblazen. Wat eigenlijk nergens op slaat, want het is heel goed mogelijk dat een speler 5 of 6 potjes achter elkaar boven zichzelf uitstijgt. En het niveau op een WK is natuurlijk redelijk belabbert. Het niveau in de PL, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 en Champions League (en wss Europa League) is hoger dan het niveau op het WK. In de groepsfase zijn er zo veel zwakke landen. Zeker nu er steeds meer landen mee mogen doen. Maar een paar potjes op een WK, dat is heel wat anders dan een of twee seizoenen achter elkaar uitblinken in een top 5 competitie.. Kijk naar indd bijv Amrabat die door een gedeelte op dit forum een top 5 CVM in de wereld werd genoemd na het WK. Echt lachwekkend Of een Oenahi, die nu bij Marseille niet eens opvalt, terwijl dat ook geen topteam is. James vind ik wel een beetje een ander verhaal. Die heeft echt heel veel talent, maar lijkt niet de juiste mentaliteit te hebben gehad.

27 december 2023 om 20:50

En toch heeft hij het bij Porto, Monaco, Real Madrid en zelfs Bayern helemaal niet onaardig gedaan. Sterker nog, hij kan gewoon redelijk tot goede statistieken overleggen voor een aanvallende middenvelder/buitenspeler.

Nounou, wat een zwaar jaar moet dat geweest zijn.

Wel grappig dat hij nu/continu in Dubai is….

Ze verdienen miljoenen dan klagen over zulke dingen

27 december 2023 om 19:22

734 schreef (inmiddels aangepast): "mooie titel ook weer. Hij heeft nergens aangegeven dat ie het angstig vond . Aparte titel"

Mijn reactie: "tive medo", zegt James in het interview met Globo: "ik was bang."

27 december 2023 om 19:23

In de eerste alinea staat het toch. Maar misschien is het later toegevoegd.

27 december 2023 om 19:26

Ja klopt inderdaad

27 december 2023 om 19:30

Stond er al van het begin.

Wat was dit een geweldenaar in zijn jaren bij Porto en Monaco, om vervolgens op het WK alles aan gort te schieten.

Helaas wel zo'n 10 á 20 jaar te laat geboren, net zoals een Isco. Zulke spelers worden steeds vaker op links- of rechtsbuiten neergezet want een nummer 10 opstellen in de top gaat niet meer. Doodzonde, wel.

Ben je in Colombia opgegroeid maar pas bang als je niet naakt mag douchen met andere mannen.

Wel jammer trouwens dat niet het volledige interview hier staat waarin hij ook over zijn mislukte avontuur bij Bayern had.
Daar was het ook wel eens koud wat hij verschrikkelijk vond……dus meneer zoekt vooral naar excuses voor zijn mislukte carriere na Real.

Had hij het ook moeilijk toen zijn salaris werd gestort? Op mijn werk moeten wij ook doen wat daar normaal Is en niet wat wij normaal graag doen…..sjonge jonge….het zware leven van een voetballer

Iedereen moet tegenwoordig toch zelf kunnen beslissen hoe te douchen? Kom op man, ik douche ook naakt en als iemand het niet doet ook prima. Als je er over nadenkt is het toch belachelijk dat je ergens op de wereld nogsteeds jezelf niet kunt zijn

Dat onderbroek douchen is iets van de grote steden. Overgenomen van andere culturen denk ik. Hier op het platteland douchen de jongens/mannen gewoon normaal hoor. Ik snap best dat het voor James een cultuurshock was. Ook het eten met de handen. Dat is helemaal niet fijn eten als je gewend bent met bestek te eten. Maar goed, leef je op een ander continent dan zul je er naar moeten gedragen of je er senang bij voelt of niet.

Zou hij zijn Arepas ook met mes en vork eten?

Deze man is opgegroeid in het gooi van colombia

Dan ga je toch lekker terug naar het land waar elke dag mensen worden ontvoerd en het land wat verantwoordelijk is voor de wereldwijde drugsprobleem en kartels. Gaat die zeiken om hoe er gedoucht en gegeten wordt..

Blijft een fenomeen waar ik niet aan wil wennen.
Gek gedoe mbt een bepaalde schaamtecultuur en preutsigheid ofzo.

Over 20 jaar zie je al niet meer anders in geheel NL denk ik

28 december 2023 om 09:59

Heeft niets met preutsigheid te maken. In de Islam is het niet toegestaan om naakt te zijn voor andere mensen. Zo simpel is het

28 december 2023 om 17:58

Maar dit is iets wat losstaat van de islamitische godsdienst. Ook in teams zonder islamitische spelers speelt dit. Dit hele verhaal speelt ook al zeker zo’n 15 - 20 jaar, het is allesbehalve nieuw.

Overigens een prima verklaring waarom sommige mensen vanuit geloofsovertuiging voor kiezen niet naakt te gaan. Maar een hele grote groep zit met andere overwegingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren