Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is Ivan Toney het koopje van de zomer? ‘Arsenal en Chelsea horen vraagprijs’

Laatste update:

Ivan Toney gaat Brentford komende zomer mogelijk verlaten. De 28-jarige spits ligt volgens journalist Florian Plettenberg goed in de markt bij meerdere clubs uit de Premier League. Zo zou West Ham United al navraag hebben gedaan, terwijl Arsenal en Chelsea de situatie rondom Toney nauwlettend in de gaten houden.

Bij zijn huidige werkgever ligt Toney nog tot medio 2025 vast. De tweevoudig international van the Three Lions wil graag de volgende stap in zijn carrière zetten en is niet van plan zijn verbintenis bij Brentford te verlengen.

The Bees moeten Toney komende zomer dus verkopen om nog iets aan zijn vertrek over te houden. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 50 miljoen euro. Plettenberg denkt echter dat Brentford al genoegen neemt met een bedrag tussen de 35 en 45 miljoen euro. In november 2023 meldde Sky Sports nog dat Toney meer dan honderd miljoen euro moest opleveren, maar die vraagprijs is dus fors gedaald.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Plettenberg weet dat minstens drie clubs uit Londen de gelouterde Toney op hun lijstje hebben staan. Arsenal, Chelsea en West Ham United staan klaar om de rechtspoot voor het juiste bedrag naar de Britse hoofdstad te halen.

Toney moest een groot deel van dit seizoen missen vanwege zijn gokschorsing. Sinds januari van dit jaar is hij weer beschikbaar voor Brentford. In dertien Premier League-wedstrijden was Toney goed voor vier doelpunten en een assist.

Ook maakte Toney onlangs zijn eerste doelpunt namens het nationale elftal van Engeland. Tijdens de oefeninterland tegen België (2-2) schoot de spits vanaf de strafschopstip raak. Tegen Brazilië zat Toney nog zonder speelminuten bij de wedstrijdselectie van bondscoach Gareth Southgate.

Voor Toney wacht in ieder geval een spannende zomer. De centrumspits hoopt in juni deel uit te maken van de EK-selectie van Southgate. Engeland is tijdens het eindtoernooi in Duitsland ingedeeld in Groep C, waarin Denemarken, Servië en Slovenië de eerste horde zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Juich het zeker toe! Chelsea sla maar toe. Goede prijs voor een goede speler. Geen overbetaald talent, nee, iemand die er direct staat voor +/- 15 goals per seizoen. Deze transferperiode is belangrijk voor ons, vooral het uitgaande deel. Er moet ruimte vrij komen, we hebben zat troep in de selectie!

11 april 2024 om 14:34

Vind 15 goals voor de eerste spits van Chelsea wel echt heel summier hoor. Die moet echt wel richting de 25 goals moeten gaan wil hij het predikaat ‘succesvol’ krijgen.

11 april 2024 om 14:40

Op Haaland vorig seizoen na was de laatste keer dat de topscorer van de Premier meer dan 23! goals scoorde in het seizoen 2017/2018. Richting de 25 goals gaan is dus niet zo makkelijk in de prem als jij nu zou schetsen.

11 april 2024 om 14:42

Spits van Chelsea met 15 goals en +/- 7 assist in competitieverband is gewoon prima hoor. Dat is na Hazard niemand meer gelukt zo uit mijn hoofd. Jackson heeft er nu 12 maar had er 62 kunnen maken om het maar even zo te zeggen.

11 april 2024 om 15:35

Kane legde er vorig seizoen ook nog 30 in voor Spurs. Verder is 25 natuurlijk ambitieus, maar echt onhaalbaar is het ook niet. Minimaal 20 zou ik wel verwachten van een spits die bij een topclub speelt.

11 april 2024 om 15:57

Klopt, maar ik heb het over de topscorer in het algemeen. Als sinds 2017/2018 er pas 1 keer een topscorer boven de 23 goals is gekomen dan vind ik het vrij ambitieus om te zeggen dat een spits richting de 25 goals moet gaan om "succesvol" te zijn. Of in Kane zijn geval zou hij dus alleen vorig seizoen succesvol geweest zijn, terwijl iedereen weet dat Kane een fantastische spits is.

Wanneer 3 clubs uit Londen interesse hebben dan wordt het sowieso geen koopje meer lijkt me

Volgens verschillende serieuze bronnen staakt Arsenal de race voor Toney ivm zijn persoonlijkheid.

11 april 2024 om 14:41

Zie jij hem graag komen? Oprechte vraag. Jullie hebben toch prima opties voor in de spits?

11 april 2024 om 14:45

Twijfelachtig. Jesus is blessuregevoelig en is geen killer, Havertz zal er ook nooit 20 gaan maken en Nketiah zal wss wel vertrekken. Een type Toney is dan wel echt iets anders en hem zie ik er wel 20+ inschieten.

11 april 2024 om 14:48

Als je Nketiah kunt slijten voor 25 en er 15 bij moet doen voor Toney wel. Een goed 2e plan als je opportunistisch moet spelen.

11 april 2024 om 14:53

Er moet wel een spits bijkomen vind ik. Jesus is prima voor erbij maar scoort te weinig en is te vaak geblesseerd. Nketiah verkopen en havertz is prima erbij voor middenveld en aanval. Maar als echte basis spits niet voldoende. Een echte goalgetter is dus wel fijn.

11 april 2024 om 15:32

Ben het 100 ermee eens dat als je Nketiah kan slijten voor 25mil en je Toney kan halen voor 40mil dat het een optie is. De vraag is dan wel of Toney zich kan schikken als geen vaste basisspeler. Je hebt het over zijn persoonlijkheid. Meld een van de serieuze bronnen hier iets over?

11 april 2024 om 15:56

Als we het over een pinchhitter hebben dan zie ik toch liever een pure spits komen, die geweldig is in de lucht. Een type Giroud. Dan wel een (in potentie) dodelijke striker. De naam Gyökeres zingt al een tijdje rond. Ik ben fan van Toney, maar voor mij valt hij er net tussenin - aardige afmaker, kan aardig meevoetballen - maar je verwacht er geen wonderen van en zeker geen 30 doelpunten.

11 april 2024 om 16:21

Leuk die Gyokores maar die speelde met 25 nog op 2e niveau in Engeland. Ik weet het dan niet hoor. Maar eerlijk heb die jongen nog nooit zien voetballen. Moet ook een vermogen 100miljoen kosten.

11 april 2024 om 14:46

Wat is er mis met zijn persoonlijkheid dan? Heeft dat te maken met dat gokken van hem of andere dingen?

11 april 2024 om 14:54

Geen idee, het schijnt niet bepaald de makkelijkste te zijn.

11 april 2024 om 15:07

Ah okee, nog niet eerder gehoord, maar kan me op zich best voorstellen dat clubs daardoor spelers niet kopen als het niet een speler van een kaliber is wat ze normaliter niet kunnen krijgen (en dat is hier niet het geval).

Guardiola doet spelers ook gewoon weg als ze hem niet zinnen en daar is hij wel succesvol mee geworden. Hoopte dat hij naar United zou komen als back-up/kortetermijnoplossing naast Hojlund, maar misschien hoef ik hem daar dan ook niet echt meer; al heb ik sowieso het idee dat Ineos uit een andere vijver dan gebruikelijk gaat vissen bij United. Misschien komt Terem Moffi van OGC Nice wel (geen idee hoor, leg alleen even die link omdat Nice ook van Ineos is).

11 april 2024 om 14:48

Wat zijn de twijfels rond zijn persoonlijkheid? Ik vindt hem echt een geweldige voetballer, zou volgens mij echt een versterking zijn voor Arsenal

11 april 2024 om 18:45

Gewoon een beetje een aparte gozer. Dat gokken natuurlijk maar kan me ook nog een filmpje herinneren waarin ie 'F*ck Brentford' roept. En dat constant praten over een overstap naar een andere club is ook niet zo respectvol naar zijn huidige club.

bij Arsenal zijn ze allang niet meer geïnteresseerd in Toney. Kijken al naar andere spitsen (gyokeres en Osimhem etc). Misschien dat er nu weer nieuwe interesse is vanwege zijn lagere prijskaartje maar betwijfel het.

Bovendien doet Havertz het nu ook gewoon goed en Toney is dan ook niet echt een verbetering imo. Als 2e man mocht Jesus vertrekken zie ik hem wel graag komen mocht je aanvallend iets willen forceren in wedstrijden.

Ik heb veel leiever Mbeumo van Brenftord als aanvaller. Oogt sneller, fysiek sterker. Is kleiner waardoor minder in de lucht dan Toney. Hij speelt een goed seizoen bij Brenftord.
Toney oogt trager dan vorig seizoen en Arsenal had zo'n spits twee jaar terug goed kunnen gebruiken maar ik vind hem niet echt beter dan Havertz of Jesus als spits zijnde.

Zag hem eerst wel graag naar Arsenal komen, maar mede door de wedstrijd tegen ons zie ik toch wel graag van hem af...

Daarnaast vind ik dat Toney sinds zijn terugkomst van de schorsing nog niet bijsterveel heeft laten zien. Hij speelt nagenoeg alles, maar maakt amper een fatsoenlijk velddoelpunt. Ja, spelhervattingen is hij goed in, maar ik denk dat Toney voor een ware topclub ook te weinig scoort.

Zie Arsenal dan nog liever gaan voor een Watkins, Evan Ferguson, Victor Osimhen, Boniface, Joshua Zirkzee of Alexander Isak.

Enige voordeel zou zijn dat Toney gewend is, Engels is, een klootzakje is en daarnaast waarschijnlijk ook relatief goedkoop zal zijn (35 miljoen als dat klopt?)....

Dat is dan ook het enige, die prijs. 35 miljoen zou ik het voor doen, mits je Nketiah verkocht krijgt voor 20+ miljoen. Zou wel een upgrade zijn.

Van Brentford zou ik Mbeumo ook liever zien komen, al is het een Afrikaan en blijft dat minder vanwege de Afrika Cup ofcourse....

Ik zie Arsenal liever voor Isak gaan. Die is ook groot, sterk, snel, scorend vermogen (veldoelpunten), kan meevoetballen, heeft al met Odegaard een klik en gespeeld en daarnaast ook nog eens de optie om op linksbuiten te spelen... Vul je indirect nog een positie in....

Dan zou je Nketiah verkopen en Isak kopen... Heb je Martinelli/trossard/isak op de linksbuiten.
Spits dan Isak, Havertz en Jesus (en bij nood Trossard of Nelli) en op rechts heb je dan Saka, Jesus en Nelson.... En eventueel nog Cozier Duberry als die eens wat minuten gaat krijgen...

Ik zou als Arsenal zijnde in ieder geval voor een topspits gaan ala Osimhen (en dus veel geld uitgeven) of voor een multi inzetbare speler als Isak gaan, die zowel op de zijkant als in dep unt kan spelen en een bewezen doelpuntenmaker is....

Dan kan je het geld namelijk nog steken in andere posities waar je wel wat nodig hebt, zoals een creatieveling achter Odegaard en een back-up van Saliba....

Ik zou Isak, Doué, Yoro en Restes mooi vinden als vervangers van Nketiah & Ramsdale

11 april 2024 om 18:59

Isak zie ik ook erg graag komen. Is alleen wel een beetje blessuregevoelig

12 april 2024 om 07:55

Dat is wel waar, maar ja. De andere ''toppers'' die ''beschikbaar'' zijn, zijn ook blessuregevoelig.

Althans. Osimhen is ook wel aardig blessuregevoelig. Isak ook.

De rest vind ik een gradatie eronder of te duur (watkins).

Toney vind ik persoonlijk minder, scoort amper open spel doelpunten.

Evan Ferguson zal ook kneiter duur zijn, maar heeft nog niet veel gepresteerd (en niet eens vaste basisspeler bij een team als Brighton, met concurrenten als Danny Welbeck en Joao Pedro, met alle respect).

12 april 2024 om 08:21

Ja dan is Isak wel de beste optie. Dan heb je Jesus en Havertz ook nog. Lijkt mij echt fantastisch. Kans was ook aanwezig dat Newcastle wat moest verkopen ivm ffp dacht ik?

12 april 2024 om 08:58

Yes. Maar om dan hun meest invloedrijke te verkopen, ben benieuwd.

Bij Newcastle zullen Isak, Guimaeras en Gordon toch de trekpleisters zijn. Één van die verkopen en ze zijn alweer ''binnen'' qua Ffp.

Anders moet je er relatief veel verkopen, want die leveren niet veel op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren