Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Incidenten waren wraakactie voor politie-inval bij harde kern River Plate

Laatste update:

De return van de finale van de Copa Libertadores moest zaterdagavond afgelast worden, nadat de bus van Boca Juniors bij aankomst bij het het stadion van aartsrivaal River Plate belaagd werd. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer de Superclásico ingehaald zal worden. Volgens Horacio Rodriguez Larreta, burgemeester van Buenos Aires, waren de gebeurtenissen rond het stadion een wraakactie van de harde kern van River Plate-fans.

Een dag voor de wedstrijd viel de politie binnen bij de leider van de Barra Brava, de gewelddadige en machtige harde kern van River Plate-supporters. Bij die inval werden een geldbedrag van ruim 200.000 euro en driehonderd tickets voor de return van de finale tegen Boca Juniors in beslag genomen. “Het probleem is de Barra Brava, een maffia-organisatie die zich de afgelopen vijftig jaar in het voetbal genesteld heeft”, zegt Rodriguez Larreta tegenover de BBC. Rond het stadion vonden er ook confrontaties tussen de politie en fans van River Plate plaats.

“De Barra Brava is verantwoordelijk voor de incidenten die zich zaterdag hebben voorgedaan. Het is direct te herleiden naar de politie-inval. De driehonderd mensen die geen kaartje hadden, zijn de hoofdpersonen in wat hier gebeurd is”, stelt de burgemeester van Buenos Aires. Hij zegt dat men de zaak tot op de bodem zal uitzoeken. “We moeten uitvinden wie hen de tickets heeft gegeven, zodat we deze maffia-organisatie kunnen overwinnen.”

Volgens Tim Vickery, kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal, verkoopt de Barra Brava tickets op de zwarte markt. “Het gaat niet alleen om passie, maar ook om business. De tickets werden voor bizarre prijzen verkocht. Een verklaring voor het geweld van de River Plate-supporters is dat het een wraakactie tegen de politie is, omdat zij hebben gedwarsboomd dat er flink geprofiteerd kon worden van de finale.”

Verschillende spelers van Boca Juniors liepen verwondingen op toen de spelersbus bij aankomst bij El Monumental belaagd werd met verschillende voorwerpen. Zo kreeg Pablo Pérez bijvoorbeeld glas in zijn oog, terwijl andere spelers last hadden van het traangas dat door de politie gebruikt werd om de supporters van River Plate uit elkaar te drijven. In eerste instantie werd de wedstrijd zaterdagavond uitgesteld, waarna het duel naar zondagavond verplaatst werd. Ook zondagavond werd de eindstrijd uiteindelijk niet afgewerkt en de CONMEBOL besluit dinsdag wanneer de wedstrijd wél wordt gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus dan maar de tegenpartij bekogelen en verwonden. Klinkt logisch

26 november 2018 om 14:11

Had ook niet iets anders kunnen verzinnen😂

Grr, ik ben boos op de politie want die hebben mijn kaartjes (die ik illegaal wil verhandelen) en mijn tonnen aan zwartgeld afgepakt bij een huiszoeking.. Nu ga ik de spelersbus van de tegenstander vernielen en meerdere van hun spelers verwonden, doei! De logica is ver te zoeken jongens..

26 november 2018 om 14:31

Sander, had je de 'juiste' logica verwacht van dit soort types? 😉

26 november 2018 om 16:09

@sanderkoevoets

Er moet zo snel mogelijk een oorzaak gevonden worden waardoor men met een "kloppende" verklaring kan komen die iedereen slikt.
Ikzelf ben te nuchter om deze verklaring als juist te betitelen, omdat deze actie overduidelijk tegen Boca was gericht en niet per definitie tegen de politie.

De Conmebol is een jaartje te laat met het spelen van de finale op een ‘neutrale’ terrein, pff wat een afgang zeg.

26 november 2018 om 16:53

Aan de andere kant denk ik dat er maar weinig steden staan te springen om een finale te organiseren met Boca en River supporters in één stadion. Als je ziet hoe erg het nu al uit de hand loopt met twee wedstrijden zonder uitsupporters..

Daarnaast zie je dat het bij wedstrijden in het buitenland al makkelijker is voor fans met stadionverbod om binnen te komen, heb je deze gasten van de barras bravas in het stadion ipv erbuiten. Ik wil niet weten wat voor situaties je dan gaat krijgen.

26 november 2018 om 17:45

Schandalig dat dit is gebeurd. Ik hoop daarom dat Boca wint.

26 november 2018 om 18:53

Ik begrijp wat je bedoelt, maar dat dit jaar de finale uitgerekend de superclasico is, komt natuurlijk niet vaak voor, en voor landen/steden die de finale mogen organiseren is het gewoon aantrekkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren