Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester United wil tóch af van Ten Hag en spreekt al met ideale vervanger’

Laatste update:

De positie van Erik ten Hag bij Manchester United is allerminst zeker. De voormalig Ajax-succestrainer gaat zich niet plaatsen voor de Champions League en deelname aan Europees voetbal op een ander niveau is verre van gegarandeerd. Inmiddels wordt er volop gespeculeerd over een mogelijk vertrek en potentiële opvolgers.

Volgens Foot Mercato is het hoogstwaarschijnlijk dat Manchester United na dit seizoen afscheid neemt van Ten Hag. De huidige achtste plek in de Premier League en een gebrek aan ontwikkeling op het veld liggen daaraan ten grondslag.

Het Franse medium komt meteen met een mogelijke opvolger op de proppen. Waar verschillende Britse en Duitse media de laatste tijd veelvoudig spreken over Thomas Tuchel, oppert Foot Mercato een andere naam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Gareth Southgate zou namelijk bovenaan het lijstje van Manchester United staan. Sir Jim Ratcliffe hoopt de huidige bondscoach van Engeland na het EK van komende zomer te presenteren.

"De Engelse coach is intern erg populair en de technische leiding van the Red Devils is ervan overtuigd dat hij de ideale trainer is om de club in goede banen te leiden en de leider van het project te zijn", zo schrijft Santi Aouna namens het medium.

Er is nog geen akkoord bereikt tussen Manchester United en Southgate, maar naar verluidt worden er reeds gesprekken gevoerd door beide partijen. Deze zouden positief verlopen en dus is een overeenstemming niet ver weg.

Mocht Southgate daadwerkelijk tekenen op Old Trafford en het Engelse nationale team achter zich laten, dan moeten the Three Lions voor het eerst in acht jaar op zoek naar een nieuwe bondscoach. Engeland ging in 2016 in zee met Southgate, met wie onder meer een tweede plek op het EK van 2021 werd behaald.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Southgate is een persoon die eigenlijk altijd onderpresteert als je kijkt naar de selectie van engeland. Snap nietbwaarom je hem zou halen. Rare opstellingen met rare keuzes van spelers

8 mei 2024 om 09:21

Halve finale WK na verlenging eruit, EK-finale op pingels verloren en WK kwartfinale eruit tegen Frankrijk. Zo erg is dat toch ook weer niet?

8 mei 2024 om 09:39

De resultaten zijn prima maar dat heeft ook nuance nodig. Onder southgate winnen ze amper op een toernooi van grote landen (alleen duitsland eens verslagen als ik het goed heb).

Daarnaast speelt Engeland best matig als je de overweldigende kwaliteit ziet.

Als je dat plakt op united, waar de kwaliteit minder is, als je dan aankomt met southgate dan gaat dat echt voetballend een accident waiting to happen zijn.

Dan zet je eigenlijk de lijn door van dat er geen enkele lijn in het spel zit. Stel nou eens een coach aan met een duidelijke visie. (geef diegene niet de sluitels over de transfers, maar een goede technisch directeur).

Koop dan geen spelers voor 60+ miljoen maar breng je scouting op orde. Werk aan een gedegen visie als club zijnde. trainers waren, blijven en zullen altijd passanten zijn. Maar ook een puzzelstukje wat het kloppend kan maken.

8 mei 2024 om 10:01

Daarnaast is het alweer 14 jaar geleden dat Southgate als manager bij een club heeft gewerkt. De premier league zit vol met vakidioten die zich continu blijven ontwikkelen. Die drive en die ontwikkeling zie ik bij Southgate niet terug. Als manager bij Middlesbrough nog best lang volgehouden, kijkend naar de bedroevende resultaten. Won daar slechts 2 van de laatste 26 duels las ik.

Lijkt me logisch dat ETH eruit vliegt. Presteert dit jaar abominabel met United. Heeft slechte en dure aankopen doorgeduwd. En maakt ruzie met de pers. Tel daarbij op een nieuwe eigenaar die het liefst zijn eigen trainer heeft. Dan is de uitslag snel bekend.

Zo zie je maar dat elke trainer afhankelijk is van een goede selectie en een goede TD.

8 mei 2024 om 08:32

Dat laatste, een gestructureerde voetbal organisatie is er niet bij United. Elke trainer na Ferguson kreeg een leidende rol in transfers, met alle gevolgen van dien. Radcliffe heeft inmiddels wat directeuren gekocht, dus als het goed is, komt er nu een volwassen voetbalstructuur. Dat gaat de volgende trainer helpen, alleen zit je nog met een sloot overbetaalde spelers.

8 mei 2024 om 08:43

Heeft hij die transfers doorgedrukt of werd naar hem gekeken om het probleem op te lossen? Ik neig naar het laatste namelijk

8 mei 2024 om 09:21

Ik denk dat hij het toch wel enigszins heeft doorgedrukt. Voorgaande trainers hadden minder invloed en het staat me nog bij dat hij bij zijn aanstelling invloed wou hebben op de transfers.

8 mei 2024 om 09:42

Als ik daar iets aan mag toevoegen: weet zijn spelers niet te motiveren zodat ze voor hem door het vuur gaan. Strijkt ze eerder tegen de haren zoals Cristiano Ronaldo en Sancho.

Hij heeft het -los van de prestaties want hij heeft wel veel blessures ook- ook gewoon niet goed gedaan op andere vlakken. Transfers pakken niet uit zoals gewenst (antony, Casemiro bijv.), spelers worden niet beter maar slechter, er is ook geen lijn in het spel te zitten. Dus alles bij elkaar opgeteld is de som natuurlijk snel gemaakt dat hij niet de juiste man voor deze klus is.

Geloof ik in zijn filosofie en denk ik dat hij een tactisch goede trainer is, jawel. Dit heeft hij onder meer bij Bayern II, FC Utrecht en Ajax laten zien. Deze periode bij United doet daar in mijn ogen niks aan af, maar het is wel tijd om je biezen te pakken als er 0 vooruitgang zichtbaar is. In spelers, spel of resultaten.

Ik zou Lyon of Gladbach wel een mooie club vinden voor EtH. Manchester gaat het helaas simpelweg niet meer worden. Thomas Tuchel voor Manchester? Wel een prijzenpakker maar United heeft meer nodig, ze moeten echt een project trainer hebben. Dat is Tuchel niet.

8 mei 2024 om 09:02

Een project trainer! Het moet niet gekker worden met dat constante geneuzel tegenwoordig over "project" in het voetbal. Simon Kistemaker en Fritz Korback zijn helaas overleden, zij waren ideale project trainers geweest om United in de PL te houden...

EtH moet een moeilijke keuze maken. Blijven zitten betekent dat hij binnenkort verblijd wordt met een gigantische oprotpremie die hem complete vrijheid geeft om te kiezen wat hij wil. Nu zijn eigen vertrek aankondigen geeft hem een veel betere kans om één van de high profile jobs te scoren in voetballand, voor die vergeven zijn aan concurrenten.

8 mei 2024 om 09:26

Lijkt me dat hij hierna even een stapje terug doet en voor een Europese subtop club gaat.
Hij zal dan wellicht weer kunnen laten zien dat zijn Nederlandse periode geen incidenten waren en hij topclub waardig is.
Een stap terug naar Ajax zal te makkelijk zijn en qua competitie uitdaging een paar etages tegelijk omlaag.

Lekker je oprot premie pakken en door naar duitsland

Al zet je er een technische staf van Guardiola, Arteta en Hiddink neer dan eindig je nog niet in de top 5. Die selectie is brandhout! Daar moeten minimaal 10 spelers vervangen worden wil je een gooi naar het kampioenschap doen. Kortzichtige gedoe altijd door de trainers er maar uit te gooien. Sinds Sir Alex is iedere trainer daar mislukt, waarvan een aantal hele grote trainers!

Dat ze toch van Ten Hag af willen kan ik me helemaal voorstellen, maar om dan door te gaan met Southgate zou waanzin zijn.

Zijn werk met de Engelse ploeg vind ik behoorlijk teleurstellend, na elk toernooi sinds 2018 zijn er twijfels over zijn functioneren. Het is niet zo dat ze de pannen van het dak spelen, ondanks dat ze de beste selectie hebben van Europa/de wereld.

Southgate is toch echt wel de laatste waar ik aan zou denken, wat een slechte trainer is dat. Zou best wel een goede 'peoples manager' zijn maar hij presteert toch echt ondermaats bij Engeland.

Het staat of valt bij j United deze zomer bij de transfers. Gebeurd er niks tot weinig, kan je elke trainer voor de groep, maar wordt het niks. Er moet een enorm contingent miskopen weg en dienen nu echt vervangen te worden door kwaliteit spelers. Dus niet 1 Brit voor de hoofdprijs kopen, omdat hij nu populair is in de UK. Maar meerdere aankopen en raadzaam buiten de UK te kijken, want de prikzen thuis maakt dat je 1 of 2 spelers kan halen en er moet echt meer gebeuren.

Ik hoop op mourinho, nu die redcliff daar zit die die kent word hij miss wel gesteund, en kan die nu wel wat moois neerzetten!

Ik kan me bijna niet voorstellen dat er een Engelsman staat te popelen om in dit scheepswrak in te stappen. En ja, die trainers (incl Ten Hag) voldeden uiteindelijk ook niet, maar ik zou gewoon proberen misschien iemand met wat minder naam aan te stellen die niet heel veel eisen stelt en vanaf de grond gaan herbouwen.

8 mei 2024 om 11:53

Dan maak je een gigantische inschattingsfout. Southgate en Potter zouden een moord doen om manager bij United te worden en hun zaakwaarnemers hebben allang aangegeven dat ze wel oren hebben om manager te worden als ETH weggestuurd wordt.

8 mei 2024 om 12:01

Zou je Southgate overigens graag zien? Vast niet toch?

8 mei 2024 om 12:03

Nee, van alle opties die genoemd worden is hij de laatste die ik zou willen

Kan toch niet waar zijn dat een Tuchel gewoon weer een droombaan aangeboden krijgt? Die clubs blijven maar in datzelfde vijvertje vissen.

Jarenlang mismanagement bij Man United is het echte probleem dat er zoveel trainers sneuvelen. Een van de grootste clubs van de wereld die links en rechts plankgas is ingehaald. Geld is niet het probleem maar met het geld dat ze hadden zoveel verkeerde aankopen doen is bijna een kunst. Als je mee wilt doen om de prijzen (eis van bestuur maar zeker van fans) en je hebt zo'n beroerde achterhoede, zelfs als iedereen wel fit is. Een middelmatig middenveld die toch een vermogen heeft gekost en over de aanvallers is ook bijna niks positiefs te melden. Daarnaast is de keuze voor de verschillende managers ook niet te begrijpen. Van Jose, parkeer de bus, Mourinho tot Erik, soms naïeve trainer, ten Hag. Met zo'n verschil in speelstijl kan je nooit een evenwichtige selectie samenstellen.

Kortom ik wens de nieuwe trainer veel succes met zijn afkoopsom want een contract uitdienen is nu al kansloos. P.s. ik kan er ook geen bal van maar ben best bereid om daar een paar maanden een zooitje van te maken en ook een afkoopsom te krijgen......

Ik blijf het gek vinden dat Ten Hag meteen al heeft gezegd dat hij geen Ajax voetbal met dit elftal kan spelen, iets waarvoor hij wel is gehaald en zich in de kijker van Man Utd heeft gecoacht. Hij wilde ineens het beste counterteam ter wereld bouwen, vrij vertaald. Vervolgens heeft hij veel spelers gehaald of aanbevolen die hij kent uit de eredivisie. Maar een Onana of Martinez zijn juist belangrijk in het bewierookte Ajax voetbal. Wat wil hij nou? Hij had veel beter kunnen vasthouden aan zijn spelopvattingen die hij bij Ajax ook had en dan ten onder gaan in schoonheid. Na het vertrek van de Ligt, de Jong en Ziyech in '19 heeft hij toch ook een heel nieuw elftal samen weten te smeden? Dat moet dan met United toch ook kunnen met dit budget? Ik ben bang dat het ook te maken heeft met de manier waarop hij het overbrengt op de groep. Als je zijn interviews ziet, denk ik toch hoe komt dit hakkelende Engels over op een groep? Er helemaal niks 'ten Hags' te zien in dit elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren