Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Immense ravage: Belgische profvoetballer vliegt met auto door gevel sporthal

Laatste update:

Sofian Kiyine is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een spectaculaire autocrash in Leuven. De middenvelder van de gelijknamige profclub reed met hoge snelheid over de naastgelegen autobaan, toen hij werd gelanceerd en meters door de lucht vloog. De vlucht eindigde in een naastgelegen sporthal, waar hij de gevel doorboorde. In de sporthal waren op dat moment kinderen aanwezig, maar zij zijn ongedeerd gebleven. Kiyine is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Kiyine, die naast de Belgische ook over de Marokkaanse nationaliteit beschikt, met zijn auto op hoge snelheid door de lucht vliegt, waarna zijn auto de gevel van sporthal Flémalle doorboort. Op het moment van het ongeluk waren enkele kinderen aanwezig in de sporthal, maar zij waren net naar de kleedkamers vertrokken. De sporthal biedt doorgaans onderdak voor minivoetbal-, basketbal- en gymnastiekclubs, maar zal door de ravage een tijdlang niet gebruikt kunnen worden.

Op beelden van de brandweer in Luik is goed te zien dat de ravage enorm is. In de gevel zit een groot gat waardoor de auto naar binnen is gekomen. Binnen in de zaal liggen scherven van de auto en stukken van het scorebord. Het ongeval gebeurde donderdag aan de oevers van de Maas, in de buurt van Flémalle. De Franstalige krant La Dernière Heure schrijft dat het voertuig – een zwarte Mercedes – volgens ooggetuigen ruim boven de maximale toegestane snelheid van 90 kilometer per uur reed, sommigen spreken zelfs over 200 kilometer per uur.

Leuven laat in een eerste reactie weten geschrokken te zijn van het ongeluk. "Hij is niet in levensgevaar", bevestigt de club. "Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval. We wachten op verdere informatie over de precieze omstandigheden van het ongeval alvorens verder te reageren. We wensen Sofian alvast veel beterschap." Kiyine heeft naar verluidt meerdere breuken opgelopen. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen exact zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Bizar hahaha. Wat een beelden

31 maart 2023 om 10:10

Zijn carrière neemt een behoorlijke vlucht.. gelukkig was de kindercrash niet meer in de zaal aanwezig

31 maart 2023 om 11:28

Unique stunt bonus. Reward $5000

31 maart 2023 om 11:53

Zo te zien, is het een zaalvoetballer!

31 maart 2023 om 12:21

Legendarisch !!!! 🤣🤣🤣

8.6 voor de landing, prima uitvoering!

Hahaha euh gek die vliegt wel xd

Sofian neemt vleugelspeler wel erg letterlijk..

31 maart 2023 om 16:25

Hij had beter vliegende keep kunnen zijn!

Wat een gek. Gelukkig voor hem en vooral de kinderen die aanwezig waren is het goed afgelopen. Een rijverbod voor altijd zou hier zeker gepast zijn

31 maart 2023 om 10:54

Voor altijd is wel heel overdreven he, uiteindelijk dien je na een tijdje ook een tweede kans. Daarnaast geloof ik niet dat hij dit zal herhalen, hij heeft de dood in de ogen aangekeken. 10 jaar is meer dan voldoende.

31 maart 2023 om 11:22

@Strandje Larse vindt je?
Hij zal je kind maar in die hal doodrijden, dan denk je er wel anders over.
Ben het eens met Kieftenbeld gewoon voor altijd

31 maart 2023 om 11:41

Gelukkig wordt ons rechtsysteem niet geleid door emoties Mitch. Volledig eens met Strandje

31 maart 2023 om 11:42

Nou rijden deed hij op een gegeven moment niet meer..

31 maart 2023 om 12:04

@Grasnaaier dit heeft niets met emoties te maken.
Is toch een feit dat deze persoon iemand dood had kunnen rijden

31 maart 2023 om 12:14

En mensen die daadwerkelijk iemand vermoorden komen ook weer op vrije voeten te staan. Dus wil je meten met 2 maten?

31 maart 2023 om 12:21

Heeft wel met emoties te maken. Jij bedenkt nu straffen op basis van je emotie, en niet op het rechtssysteem.

31 maart 2023 om 12:22

Je weet ook niet wat namelijk ervoor allemaal gebeurd is. Dus je kan moeilijk zeggen wat voor straf hij moet

31 maart 2023 om 12:36

Mitch; iedereen die achter het stuur van een auto stapt kan iemand dood rijden. Zullen we iedereen maar een rijverbod geven dan?

31 maart 2023 om 12:58

Voordat we gelijk oordelen/veroordelen is het handig dat eerst de feiten op tafel komen. Dat hij te hard reed is tr zien op de beelden. Wat de oorzaak is geweest van te hard rijden, dat weet nog niemand. Kan somaar zijn dat hij onwel is geworden if er was een mankement aan zijn auto.

31 maart 2023 om 12:58

Het is vooral een feit dat ie niemand geraakt heeft.

31 maart 2023 om 14:44

Wat een non argument @mitch.
In jouw redenatie kan je iedereen met alles levenslang geven. Als mijn kind was te komen overlijden zou ik in emoties reageren, echter zou ik ook beseffen dat we in een rechtstaat leven en dat de dader minimaal 3 jaar mag brommen om zijn les te leren. Krijg ik dan mijn kind terug? Nee. Krijg ik ook niet met levenslang. Tot ons dood zullen wij allemaal fouten maken en daar van leren. Gelukkig maar overigens

31 maart 2023 om 15:41

Je ziet het ook aan de reacties hier: geen slachtoffers dus we maken allemaal grappen (vrij goede grappen zelfs haha). Rai Vloet rijdt te hard en veroorzaakt een ongeluk met dodelijke gevolgen en we vinden het allemaal een -piep-. Precies wat jij zegt Kieftenbeld: wat een gek en hij heeft veel geluk gehad. Maar het blijft een -piep-.

Dat ziet er echt wel heel heftig uit! Gelukkig zijn de kinderen ongedeerd. Hopelijk valt het bij Kiyine ook mee. Het zal je maar gebeuren zeg... Komt er in één keer een auto de sporthal ingevlogen.

Hij leek mij iets harder te rijden dan de andere mensen op die weg... Gelukkig voor hem lijkt ie er goed vanaf te zijn gekomen en is er geen collateral damage.

31 maart 2023 om 10:14

Ja dat idee heb ik ook. Roekeloos rijgedrag waar hij nu hopelijk wel een les uittrekt. Genoeg voorbeelden van mensen die zo hun leven verkloten.

31 maart 2023 om 10:15

De rest reed gewoon heel langzaam denk ik... Maar serieus wat breng je anderen in gevaar zeg door je met zo'n snelheidsverschil door (en over?) het verkeer te bewegen..

31 maart 2023 om 10:18

Om zo'n vlucht te maken moet ie minstens 150-200 km per uur hebben gereden. Dat lukt je niet met 100 km per uur en een auto van pak m beet 2000 kg.

31 maart 2023 om 11:11

Geruchten gaan dat hij de nieuwe Sport uitvoering van de Mercedes had dus de snelheid wilde uittesten. Alleen nam hij Sport iets te serieus…

31 maart 2023 om 11:21

Mercedes a45 amg zo te zien.

31 maart 2023 om 22:51

Volgens Belgische media werd zijn snelheid op 200 km/u geschat. Zelfs als hij vlak voor de rotonde alsnog is gaan remmen moet het ongeveer 170 nog zijn geweest schat ik.

31 maart 2023 om 10:57

Dat zeker. Maar waarschijnlijk remde de rest ook af voor de rotonde en reden daar ook niet met 90 per uur. Maar dat is maar een gokje.

31 maart 2023 om 12:47

Vanochtend op het nieuws gaven ze aan dat hij daar 200km/h reed...

Gelukkig dat er geen kinderen gewond zijn geraakt. Aan de beelden te zien hield hij zich volgens mij ook niet aan de aanbevolen snelheid. Mocht dit kloppen dan heb ik hier weinig medelijden mee. Hoop natuurlijk wel dat ie het overleefd.

Zoiets zie je alleen in films... Maniakaal hoe hard hij rijdt overigens. Wat een geluk voor alle ouders van de kinderen in die sporthal dat zij net weg waren uit die hal.

Veel te hard, voor hetzelfde geld rijd ie een gezin aan.

hij luisterde naar R. Kelly - I believe I can fly

31 maart 2023 om 10:42

Lol moest wel lachen om deze opmerking.

Verder wat een gek! Rijdbewijs afpakken. Gevaar dit

31 maart 2023 om 11:36

hopelijk volgt hij r kelly dan ook qua straf, lekker de bak in + rijbewijs voor altijd afpakken.
wat een gek joh. als je zo debiel rijdt dan verdien je niks anders dan lekker in de gevangenis zitten.

Misschien keer op de vleugels proberen.

Zeker te veel GTA gespeeld.

gelukkig niks anders geraakt dan de sporthal, en ja verder eigen schuld dikke bult.

Vooral lekker hard blijven rijden met die dikke bakken en denken dat je het allemaal onder controle hebt. Mazzel dat hij het zelf overleeft en er niemand in die hal was.

Dat stomme gescheur, je ziet het ook zo vaak in de bebouwde kom, komen als een gek langs je rijden en een paar tellen later sta je gewoon naast ze bij het stoplicht.
Hoop dat hij gauw opknapt en een vette boete en ontzegging krijgt

31 maart 2023 om 12:22

"hoop dat hij gauw opknapt en een vette boete en ontzegging krijgt"

Een boete? Sluit hem maar een tijdje op, zodra hij daar fysiek toe in staat is. Voor hetzelfde geld had hij een aantal kinderen geplet in die sporthal.

Het feit dat hier (nog) niemand is overleden is een wonder boven wonder. Hopelijk gaat het goed met die jongen, maar wat gaat er dan om in je bovenkamer om zó krankzinnig hard te rijden.

Ga lekker hard scheuren over de weg zou ik zeggen pffff. Gelukkig geen kinderen gewond of erger.

Waren teveel vleugelspelers zodoende heeft ie nu basisplaats

Klinkt misschien hard, maar ik kan echt totaal geen enkel medelijden met deze idioot hebben. Mensen moeten eens beseffen dat ze in een potentieel moordwapen stappen. Daar moet je zorgvuldig mee om gaan. Als je een geladen wapen in je hand gedrukt krijgt ga je daar ook niet ongecontroleerd mee lopen zwaaien lijkt mij.

Wat mij betreft stapt iemand die zo rijdt nooit meer achter het stuur. Je moet je toch niet voorstellen dat er in die sporthal kinderen/mensen aan het sporten waren en er een auto door de gevel komt zetten. Dan waren daar wellicht enkele doden gevallen.

31 maart 2023 om 22:56

Er was een groep meisjes aan het basketballen, maar gelukkig aan de andere kant van de zaal.

Ik dacht, huh hoe komt dat gat zo hoog, voor ik het filmpje zag. Wtf echt, wat een, uhm, is daar een netjes woord voor?

Geen medelijden mee, moet je je maar niet debiel gedragen.

Mankement aan zijn auto ofzo? Hij reed wel heel veel harder dan de rest? Of gewoon roekeloos gedrag?
Gelukkig geen onschuldige slachtoffers verder!

31 maart 2023 om 10:51

Eerder mankement achter het stuur denk ik.

31 maart 2023 om 16:51

Mankement in zijn hoofd ja.

Volgens Stef Willems van Vias verkeersinstituut in België waarom veel profvoetballers betrokken zijn bij verkeersongevallen is het een combinatie van jonge mannen (wat op zich al een risico is) met veel geld en dus de luxe hebben op dure sportwagens te kopen en veel vrije tijd.

Wat voor meerwaarde heeft het om aan te geven welke nationaliteiten iemand heeft?

31 maart 2023 om 11:14

Zoek er gelijk niets achter joh, anders had er ook gewoon gestaan: die over de Nederlandse nationaliteit beschikt als hij in Nederland was geboren of lutjebroek.

31 maart 2023 om 11:15

Wat is de meerwaarde om je er over op te winden of zulke vragen te stellen? Had je dat ook gedaan als er stond dat hij ook de Nederlandse of Poolse of Italiaanse nationaliteit heeft? Ik denk namelijk van niet.

31 maart 2023 om 11:42

Dat gebeurt wel vaker bij nieuwsartikelen.
Mensen willen graag weten uit welke hoek de dader of verdachte komt.
Door het meteen te plaatsen gaan mensen niet speculeren.
Wij bij het OM vermelden ook de nationaliteit van de verdachte, media en het CBS nemen het dan vaak over.
CBS gebruikt het voor de statistieken over criminaliteit.

31 maart 2023 om 13:01

Zullen we dat afspreken om het bij positieve berichten ook niet meer te doen?

31 maart 2023 om 16:53

Het is een profvoetballer. In het profvoetbal zijn er allerlei nationaliteiten. Bij grote gebeurtenissen buiten het voetbal worden er toch ook altijd nationaliteiten vermeld?

Natuurlijke selectie blijft een prachtig fenomeen. Alles lost zich vanzelf op

Kan ook alleen in België, dat er 90 gereden mag worden op een weg met rotondes.

31 maart 2023 om 13:33

Hier in Nederland zijn er toch ook tal van wegen waar je 80 mag waar rotondes liggen? Die 10 km/u verschil in maximumsnelheid laat je echt niet ineens op 4 meter hoogte de wand van een sporthal doorboren hoor, dat komt gewoon omdat je achterlijk hard rijdt. Aankomende rotondes worden (zowel in Nederland als in Belgie) netjes d.m.v. verkeersborden aangegeven ook natuurlijk.

31 maart 2023 om 16:57

Als je 90 mag rijden ga je ook geen 200km/u rijden. Bovendien is zijn er op die weg voldoende verkeersborden.

Een getuige die 80km/u reed verklaarde dat hij links werd ingehaald aan "zotte" snelheid en helemaal niet afremde.

WTF? By far het meest bizarre ongeluk dat ik ooit heb gezien! Gelukkig geen gewonden in die sporthal.

Wat een varken. Mag hopen dat hij royaal mag dokken voor de schade die hij gemaakt heeft en nooit meer achter een stuur mag kruipen. Godzijdank heeft hij niemand anders verwond.

31 maart 2023 om 11:24

Samcro

Je hebt gelijk, het maakt niet uit welke nationaliteit heeft. Denk wel dat we allemaal eens zijn dat dit een malloot is!
En als club zou je gewoon - uiteraard na onderzoek - gelijk afscheid moeten nemen van deze gek.

Hallo Voetbalzone, het ongeval vond plaats in Flémalle bij Luik, niet in Leuven zoals aangegeven in het stuk.

En de winnaar van Stef Stuntpiloot is ...

Ongeval was in regio Luik, niet Leuven.

Hahah, dat is toch bizar? Dit lijkt eerder een stunt vanuit een film zeg, wat een vlucht

Weer een met een veels te kort lontje. Achja, hoort erbij tegenwoordig in deze opgefokte samenleving. Triest hoor.

Ah jo, gratis reclame voor hun hoofdsponsor STAR-casino. Iedereen kan nu vanuit de gymzaal naar de sterren kijken.

Gelukkig zijn er geen slachtoffers.
Zie hem vliegen,
Precies zoals in Hollywood

Die jongen heeft enorme mazzel

Het klopt niet helemaal. Deze voetballer die bij OH Leuven speelt crashte in de buurt van Luik en niet in Leuven zoals in het artikel staat.

Heb zelf in Leuven gestudeerd en deze sporthal zei mij dan ook niks.

Ontopic: echt bizar, wat een beelden. Gelukkig zijn er geen andere mensen gewond geraakt. Had echt verkeerd kunnen aflopen.

Dat die zichzelf naar de klote wilt rijden prima, maar het risico wat er had kunnen gebeuren is onverantwoord. Rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven. Wat een malloot. En sluit hem ook maar een tijdje op.

Biem, wat een hit. Neem deze jongen zijn vliegbrevet af, vliegen kan die niet.

Leuven ligt ten oosten van Brussel en niet bij Luik waar volgens VZ het ongeluk gebeurde.

31 maart 2023 om 14:43

Maar het ongeval is gebeurd in Flemalle, wat onder de rook van Luik ligt. Niet in Leuven, de speler is alleen in dienst van OH Leuven.

Dat ze hem maar vervolgen voor poging tot doodslag. Op het moment dat de auto naar binnen vloog waren in die zaal kinderen een warming-up aan het doen, enkele minuten later zouden een paar van hen op de reservebank hebben gezeten waar de auto op is geland. En dan mag het nog zo'n bizar ongeluk zijn, de enige aanleiding waardoor het gebeurd is, is het idiote rijgedrag (veel te hard rijden + niet opletten) van Kiyine.

Als dit je rijstijl is,dan lijkt het mij beter dat ze je rijbewijs innemen. En wat een geluk dat die kinderen er niet waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren