Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik probeerde Ziyech deze kant op te halen en hij had hierheen willen rennen’

Laatste update:

Het had niet veel gescheeld, of Hakim Ziyech was in de zomer van 2018 naar AS Roma vertrokken. Medhi Benatia zegt in gesprek met Sportweek, het magazine van de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport, dat de aanvallende middenvelder annex buitenspeler naar de Italiaanse hoofdstad ‘had willen komen rennen’. Het was uiteindelijk AS Roma-preses James Pallotta die een streep zette door de overgang van Ziyech naar Italië.

“Ik heb geprobeerd hem naar AS Roma te halen en hij had hierheen willen rennen”, geeft Benatia te kennen. De 33-jarige verdediger, die in het verleden voor onder meer AS Roma en Juventus speelde en tegenwoordig in dienst is van het Qatarese Al-Duhail, kent Ziyech van de nationale ploeg van Marokko. “Ik sprak met Francesco Totti en Edin Dzeko, ik vertelde ze dat dit de man was die ze wilden hebben. Als directeur deed Francesco alles wat hij kon om de deal tot stand te brengen, maar Pallotta vond het een excessieve uitgave en het is er nooit van gekomen.”

Ziyech vertelde eerder dat er sprake was van een persoonlijk akkoord met AS Roma, maar dat de clubs er niet uitkwamen en dat technisch directeur Monchi niks meer van zich liet horen. Later was ook Sevilla in de markt voor de aanvallende middenvelder annex buitenspeler. Uiteindelijk kwam het deze zomer pas van een vertrek bij Ajax, toen Chelsea veertig miljoen euro voor hem neertelde. Ziyech heeft bij de Engelse topclub zijn handtekening gezet onder een tot medio 2025 lopend contract.

Benatia laat tevens zijn licht schijnen over landgenoot Achraf Hakimi, die deze zomer door Internazionale werd overgenomen van Real Madrid. “Hij is waarschijnlijk een kroonjuweel in deze generatie Marokkaanse spelers. Op dit moment behoort hij al tot de vijf beste wing-backs van Europa en binnen een aantal jaar gaat hij de strijd aan met Trent Alexander-Arnold voor de eerste plaats op dit lijstje. Ik heb hem verteld dat Italië de beste keuze was die hij kon maken. Iedereen wilde hem hebben, van Paris Saint-Germain tot Bayern München. Maar in Italië kan hij een completere speler worden.”

Had jij Hakim Ziyech bij AS Roma willen zien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm geen woord over Monchi, terwijl Ziyech daar zelf wel een afkeer jegens heeft, getuige zijn reactie toen Monchi hem naar Sevilla wilde halen. Uiteindelijk meer dan goed dat dit niet door is gegaan. Voor Ajax, maar ook zeker voor Ziyech. Heeft zich daarna nog een stuk meer Europees kunnen tonen.

15 augustus 2020 om 13:03

Ik neem aan dat Ziyech zijn persoonlijke akkoord destijds had afgesloten met Monchi. Nadat Pallotta de stekker uit de deal had getrokken, heeft Monchi (volgens Ziyech) geen contact meer opgenomen. Zo lees ik het, wanneer ik beide verhalen samenvoeg.

Als Romanista had ik Hakim heel graag bij m’n Italiaanse voorkeursclub gezien maar ik ben blij dat hij bij Ajax is gebleven. Ik ben er van overtuigd dat dit voor Hakim ook het beste is gebleken.

Vond het ook altijd zulke onzin van al die vz kenners hier die zeiden dat Ziyech Ajax alleen wilde verlaten voor de absolute top, als Roma wilde betalen dan was deze deal gewoon doorgegaan..

15 augustus 2020 om 12:53

Roma kwam na een heel alecht jaar waarin ook het bus incident met Ziyech plaatsvond. Toen wilde Ziyech het liefst zsm weg. Na het CL jaar was iedereen inclusief Ziyech 180 graden gedraaid en waren zijn eisen voor een nieuwe club een stuk hoger.

15 augustus 2020 om 14:06

Niemand had het over de absolute top, wel over een ploeg die hem dolgraag wilde en waar hij een goed gevoel bij had.

15 augustus 2020 om 14:47

Als Roma hem niet kan betalen is het toch ook geen absolute top? Vervolgens was het Ajax van Frenkie en Matthijs wel een paar klasses beter dan Roma de afgelopen jaren.

15 augustus 2020 om 14:58

Paar klasses beter overdrijf niet man,in 2018 behaalde roma ook de halve finale van de cl,Leipzig,Monaco,Schalke,roma hebben allemaal de halve finale afgelopen jaren behaald,maar als ajax dat 1x doet,denken heel veel supporters meteen dat ze structureel een topclub zijn...

Fijn dat dat niet door gegaan is. Mooie CL momenten hadden we dan moeten missen en hij zelf ook.

Roma is een prachtige club maar wel eentje zoals Feyenoord. Veel ambitie maar het komt er zelden uit.
Ziyech moet eigenlijk blij zijn, dst ie daar niet naartoe is gegaan.
Chelsea is gewoon een niveau hoger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren