Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik kon de transfersom niet geloven, zoiets kan echt alleen in Engeland’

Laatste update:

Leicester City brak in de transferperiode zijn transferrecord door dik tien miljoen euro te betalen voor de komst van Leonardo Ulloa. De 28-jarige aanvaller kwam over van Brighton & Hove Albion en moet zijn nieuwe werkgever aan lijfsbehoud in de Premier League helpen. Ulloa was verbaasd dat Leicester zoveel geld voor hem wilde betalen.

/

Brighton wilde de Argentijn niet laten gaan, maar gaf zich na vijf biedingen van Leicester uiteindelijk toch gewonnen. “Ik wilde graag in de Premier League spelen. Ik sprak met Brighton en gaf aan dat ik wilde vertrekken. Het was een vreemde situatie, want ik kwam van een club uit de Championship en er werd enorm veel geld voor mij betaald.”

“Ik kwam niet eens van een Premier League-club, maar in Engeland gaat het blijkbaar zo. En zo gaat het nergens anders op de wereld”, glimlacht Ulloa in gesprek met Sky Sports. “Als een speler goed presteert, maakt het clubs hier niet uit hoeveel ze kunnen uitgeven. Ze willen de transfer gewoon afronden. Ik kon niet geloven toen ik hoorde hoeveel ik waard bleek te zijn.”

Is Leonardo Ulloa tien miljoen euro waard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gebeurt idd alleen daaro. Werkelijk absurd. De mensen die daar zo veel waard zijn hebben over het algemeen niet de basistechniek van een willekeurige eredivisie speler. Maarja..marktmechanisme noemen ze dat

13 september 2014 om 08:14

Ja, want techniek is de enige vereiste om een goede voetballer te zijn.

Die willekeurige Eredivisie speler kan wel niet mee in de PL. Dit omdat er naast techniek nog andere dingen belangrijk zijn.

De prijs van een goed of een dienst, wordt nooit bepaald door de waarde, wel door wat de mensen er voor willen betalen. Altijd.

13 september 2014 om 09:19

Dat is het mensen dus 'waard', en dus praat je over een bepaalde waarde van een product..

13 september 2014 om 09:36

Suarez, eriksen, Vlaar, Dembele........

13 september 2014 om 09:36

Johnnyengl,

Een iphone is ook zijn 600 euro niet waard. De productie van dat ding kost 2 keer niks. En je hebt vergelijkbare modellen van concurrenten die stukken goedkoper zijn.

Maar Apple doet wat elk bedrijf doet: winsten maximaliseren. Zij hebben er kundige mensen rondlopen die zeer goed kunnen becijferen wat de winst voor het bedrijf zou zijn wanneer die iphone 100, 300, 600 of 2000 euro zou kosten.

Met de prijs die Apple gebruikt, maken zij gewoon het meeste winst. Maar dat bedrag heeft niks met de waarde van het toestel te maken. Maar zoals je zelf zegt, is dat wél de waarde die een significant deel van de mensheid er aan wil toekennen.

Het is met de handel in mensen niet echt veel anders. Clubs worden geleid door mensen en die zijn niet rationeel, maar juist heel emotioneel. En daarom betalen ze al eens te veel voor een bepaalde mens.

13 september 2014 om 09:38

Winkelier,

Die willekeurige Eredivisie speler heeft dan ook hun niveau.

Wat een sterke competitie heeft die Eredivisie toch. Raar dat ze maar op de 9de plek staan in de Uefa country listing.

13 september 2014 om 10:11

@iedereen komt: Natuurlijk wordt de prijs van goederen bepaald door wat de gek ervoor geeft, dat jij het niet waard vindt dat je een bepaalde prijs betaalt voor een product of dienst doet niets af aan de waardevan het desbetreffende product. Je haalt nu namelijk de begrippen waarde en kostprijs door elkaar. Hoewel de kostprijs van een iphone inderdaad laag is zit de waarde hem in de patenten, ontwikkelde technologie en het feit dat mensen simpelweg zon ding willen hebben waardoor de waarde ervan inderdaad 600 euro wordt, want dat krijg je ervoor op de markt. Dat jij iets wat tegen lagere kosten wordt geproduceerd zulk een bedrag niet waard is, doet niks af aan de waarde van het product, spijt me zeer. Een goed voorbeeld is kunst: De nachtwacht is in jouw theorie maar een paar honderd euro waard, namelijk de waarde in hout, doek en verf. Zijn daadwerkelijke waarde is echter wat iemand er nu voor zou betalen. Als je het veilt levert t miljarden op, en dat is de waarde van het schilderij. Waar jij het over hebt is intrinsieke waarde, slechts de kosten van t materiaal.

OT: Het blijft belachelijk natuurlijk. Ik heb deze jongen nooit zien spelen dus kan daar niet over oordelen maar volgens mij betalen Engelse clubs elkaar ook de hoofdprijs zodat ze geld en spelers in de eigen competities houden.

13 september 2014 om 12:02

Faberge,

Maar dat is het hem net. Als je kunst herleidt naar zijn werkelijke kostprijs, dan is dat meestal niks waard. Maar kunst heeft een emotionele waarde, waardoor de prijs flink de hoogte in kan gaan.

Dat werkt ook voor die iphone. Ook daar komt vooral emotie kijken bij het koopgedrag. Mensen zijn geen computers, die binair denken. Mocht dat wel zo zijn, dan zou niemand een iphone kopen. Dit omdat er gelijkwaardig (en zelfs beter) materiaal te vinden is, dat toch goedkoper is.

En ook die emotie komt kijken bij het aankopen van voetballers. Daar wordt niet echt rationeel over nagedacht, dat is één en al emotie. Puur rationeel bekeken kan je heus wel een betere speler vinden, die jonger is en minder kost. En toch pakken ze Leonardo Ulloa.

De meeste beslissingen die een mens in zijn leven maakt zijn niet rationeel. Bijna alles is emo. Wel gieten we er een rationeel sausje over, o.a. om het goed te praten en vooral om een gevoel van controle te behouden.

13 september 2014 om 12:41

@ iedereen komt. Ik werk voor Coca-Cola. Wij als bedrijf geven een waarde aan ons product (wat vinden wij het waard en wat vind de consument het waard). We verkopen het product aan bv albert heijn superunie McDonald's enz. Deze bedrijven geven we een adviesprijs mee om het product aan de consument te verkopen. Een fles Coca-Cola is kwa productie net zo duur om te maken dan een fles river of highway cola van de aldi. Maar omdat de consument er toch 1.78 voor WIL betalen is het dat ook waard! Kostprijs en waarde moet je apart zien.

13 september 2014 om 13:32

puskas,

Waardebeoordeling is meer dan alleen de verkoopprijs.

Kijk, in blind proeven komen er andere cola's dikwijls beter uit dan de deze van uw bedrijf. De mensen geven die cola meer punten, dus puur rationeel bekeken is die meer waard.

Maar uw bedrijf is een meester in het bespelen van emoties. Zij verkopen in publiciteit zelden het product, wel een ervaring, een gevoel. Geniaal gewoon.

Ze doen dat zelfs zo goed, dat ze mensen emotioneel kunnen beïnvloeden om een, rationeel bekeken, inferieur product te kopen én er nog meer voor te betalen ook. Heb ik veel respect voor. Echt.

Nog tien miljoen euro erbij, en je had welbeck xp!
Echt een gekke bedragen daarzo in engeland. Vooral als je kijkt hoeveel soton betaalde voor shane long!

Ross Mccormack daar betaalde fulham 12M euro voor. Vorig jaar topscorer van Championship......

12 september 2014 om 23:47

Ja en fulham is zelf ook nog is gedegradeerd lol. Dus een championship club die 12mil betaalt. Gaat nergens meer over in deze wereld

12 september 2014 om 23:51

Als je het kan betalen waarom niet? Dat Nederland domme uitgaves heeft, die alleen maar oude spelers aantrekken en het geld nutteloos gebruiken. Ze hebben paar fantastische inkomsten gehad en denk zelfs dat de laatste plek van de PL wint van heel Eredivisie behalve Ajax en Psv. Vind het beetje Championshipniveau de Nederlandse competitie.

13 september 2014 om 02:22

Daarom komen die goede en dure aankopen niet naar Nederland. Denk na. In london alleen al woont 8 miljoen mensen. De helft van nederland ongeveer. Wat denk je.. Hoeveel geld en marketing daar zit. Plus dat voetbal volksport nummer 1 is.

13 september 2014 om 09:12

Het klopt dat er veel geld zit in London, maar dat heeft er niks mee te maken. Nederlandse clubs haalde paar jaar geleden liever oude spelers dan jonge talenten die ze kunnen laten doorgroeien tot absolute top en heb ook me twijfels aan de scouts van Nederland als je Salcido, Manolev, Mendez haalt dan ben je niet goed bezig. Suarez en Ibrahimovic daarin tegen waren fantastische aankopen. Je moet gericht met je geld omgaan en daar heb ik me twijfels bij. Daarbij moet je gewoon toegeven dat Eredivisie Championshipniveau is. Misschien kan de beste spelers van de top 3 een stap maken naar de Premier League, maar de rest gaat gewoon naar Championship. Immers Verhoek stonden in belangstelling van Championship league clubs en La Parra is ook daar naar toe gegaan. Pelle, Blind en Tadic konden de stap wel maken naar de PL

10 miljoen voor een volstrekt onbekende Argentijnse spits van 28 jaar uit de tweede divisie van Engeland, die nergens op niveau iets heeft bewezen, is natuurlijk veel geld. Hij was reserve in Argentinie en daarna uitsluitend gespeeld bij kleinere clubs in Spanje en Engeland. Zeker omdat we het ook nog eens hebben over een buitenlander, dus de Britse strafkorting voor thuisspelers is ook niet echt aanwezig.

13 september 2014 om 06:43

Hij scoorde wel aardig vlot, en hij is dan ook nog eens meer een buitenspeler als ik Fifa mag geloven.

Gaat echt te ver dit.. dan zijn balotelli en welbeck echt koopjes.

Ik vind dat mensen makkelijk oordelen om te zeggen dat hij dat niet waard is, want ze hebben hem nooit zien spelen. Hij heeft er al 2 inleggen in 3 wedstrijden, denk dat hij het wel goed gaat doen bij Leicester. Het gebeurd inderdaad vaker in Engeland kijk maar naar Carroll, Shane Long, Lukaku.

13 september 2014 om 00:09

Lukaku vind ik een dom voorbeed. Lukaku is nog jong en hij gaat dat bedrag helemaal rechtvaardigen. Engelse voetballers die 1 goed jaar hebben kosten direct 40 miljoen. Maar zijn er mss maar 18 waard.

En shaw ik moet het nog maar zien hetzelfde voor de andere.

Maar lukaku die gaat he maken

13 september 2014 om 00:18

Beetje overtuigend over Lukaku? Lukaku heeft het vorig seizoen prima gedaan bij Everton en bij West Bromich Albion, maar dat zijn subtopper en middenmoter. Ik denk dat ze als ze hem verkopen niet veel winst maken en misschien zelfs verlies. Vind hem beetje overschat en heeft ook niks laten zien bij het Belgische nationale elftal. Wanneer het niet draait vind die zichzelf goed voor de bank zag je ook op het WK toen die gewisseld werd voor Divock Origi, daar denk ik wel dat hij een topspeler kan worden.

13 september 2014 om 00:29

Lukaku en Shaw zijn home-grown waarbij het helemaal veranderd. Shaw is daar in tegen ook nog is Engels waarbij prijzen ook enorm stijgen in Premiere Leugeu. Lallana, Carroll hetzelfde verhaal

13 september 2014 om 06:45

Heeft het Belgisch elftal wel naar het WK van Brazilië geschoten met zijn 2 doelpunten is op het WK zelf ook beslissend geweest. Het is dus overdreven om te zeggen dat hij niets heeft laten zien.

In Engeland wordt nu eenmaal veel betaald als ze binnen de eigen grenzen shoppen. Ik heb deze jongen paar x zien spelen en denk dat hij er zeker 10-15 gaat maken dit seizoen. Het is een beetje type pelle maar dan wat feller en explosiever

En hij moet dan even duur zijn als een Pelle. Absurde bedragen voor middelmatige spelers daar in Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren