Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik hoop zo dat ik in Nederland mag blijven, ik zie het weer positief in’

Laatste update:

Christian Gandu mag voorlopig in Nederland blijven daar de IND heeft laten weten opnieuw naar zijn zaak te gaan kijken. “Ik heb weer hoop. De toekomst ziet er weer helder uit”, zegt de 23-jarige oud-prof en huidig aanvaller van Magreb’90.

“Ik hoop zo dat ik in Nederland mag blijven. Ik zie de toekomst weer positief in. Het is geweldig dat zoveel mensen zich voor bij hebben ingezet”, verwijst Gandu in een interview met RTL Nieuws naar de steun die hij van onder anderen Wesley Sneijder en Willem van Hanegem kreeg. Gandu kwam op zijn negende vanuit Congo naar Nederland en had een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Omdat de IND vorig jaar niet wist waar hij was, zou hij nu na veertien jaar alsnog terug moeten.

Gandu had zich echter uitgeschreven omdat hij voor vier maanden naar Polen ging, om te voetballen voor respectievelijk Sosnowiec en Skra Czestochowa. Dat hij Nederland mogelijk uit moet, doet pijn. "Ik heb mijn hele bestaan opgebouwd in Nederland", zei hij afgelopen week. "Ik val niemand lastig en ben geen crimineel. In Congo ken ik niemand en ik heb daar geen familie. Hier heb ik mijn pleegouders, mijn vrienden en mijn vriendin."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk sorry hoor maar hij heeft al keer op keer nee gehoord Nederland moet eens stoppen met dit soort gevallen maar ter discussie te stellen.
Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd ik snap ook eel dat hij hier al lang is maar dat is zijn eigen schuld als hij na de eerste nee had vertrokken was dat zo'n 6 jaar geleden het geval geweest.
Dat bedoel ik met het continu ter discussie stellen.
Ben er niet eens echt op tegen als hij zou blijven.
Maar we moeten stoppen met dat gejank elk jaar worden duizenden uitgezet hier hoor ik niemand over.
En zodra er een keer weg moet en iedereen gaat weer eens huilen komt er weer zo'n achterlijk generaal pardon.

6 december 2015 om 20:47

Niemand wil de definitieve keuze maken, zeker niet als de publiciteit is opgezocht. Groot probleem in de huidige politiek.

6 december 2015 om 20:54

Eens maar dan moet er iemand met ballen komen want je kan er donder opzeggen dat hij nu mag blijven omdat er een paar huilen.
Wat ik echter noet begrijp is dat ik ergens gelezen heb dat hij voor oranje onder 15 heeft gespeeld.
Kan iemand me daar duidelijkheid over geven want dat lijkt me onmogelijk als je geen Nederlands paspoort hebt.
Iemand?

6 december 2015 om 20:55

Ik vind het anders wel raar dat hij in zijn jongere jaren voor nationale jeugdelftallen heeft kunnen spelen, maar uiteindelijk weer terug moet naar 'zijn' land. Ze kunnen zich beter bezig houden met de rotte appels.

6 december 2015 om 21:01

Ja ik ook maar wat ik zeg eeet niet of dat waar is.
Daarom zoek ik iemand die dut kan bevestigen of ontkrachten

6 december 2015 om 21:21

Zoals jij zegt 6 jaar geleden de eerste nee. Toen was hij 17-jaar en dus al 8 jaar in Nederland. Daar gaat het al fout. Na 8 jaar is iemand compleet ingeburgerd en kan je hem niet meer terugsturen.. tenminste zo zou het moeten zijn..

6 december 2015 om 21:26

Nee zou zo moeten zijn dat de personen die komen binnen een jaar weten waar ze aan toe zijn.
Doormiddel van screening naar criminele activiteiten van het zwaardere vorm. (moord-verkrachting- mishandeling)
Zoja direct nee.
Daarna kijken of hij echt een vluchteling is of gewoon een goudzoeker op zoek naar meer geld.
Echte vluchtelingen zijn welkom de rest direct weer weg.

6 december 2015 om 21:42

Ik las jou toon ook niet als iemand die een discussie aan wilt gaan. Maar wat de feiten zijn die er bekend is, dat Christian Gandu een verblijfsvergunning al had voor onbepaalde tijd. Misschien reageerde ik wel wat te vel, maar dat had meer met de feit te maken als je het artikel op vz las zie je dat heel jouw betoog gewoon niet meer klopte.

6 december 2015 om 21:54

Nee maar zoals ik zojuist zeg heb meerdere verhalen rondt deze jongen ge lezen ook 1 waarin stond dat hij al 6 afgewezen was.
Dus wat is waar.
Mijn betoog gaat ook over alle anderen die maar aan het lijntje worden gehouden.
Met snellere screening kun je de rotte appels eruit halen en sneller uitsluitsel geven.
En als ik het nu terug lees is het ook niet echt duidelijk misschien.

7 december 2015 om 05:16

Je doet nu alsof er geen complete geschiedenis of verhaal achter zit. Het gaat er toch ook om wat hij daar in congo te zoeken heeft, eigenlijk niks. Hier is alles wat emotionele waarde voor hem heeft dus natuurlijk wil hij dan niet weg. Vind het sowieso apart dat iemand die hier al 20
Jaar is nog uitgezet kan worden.

Het systeem is door en door verrot. Deze jongen procedeert al jaren, telkens met hetzelfde resultaat. Daardoor blijf je verbonden aan Nederland wat natuurlijk heel logisch is. Nu kan hij zelf doorprocederen bij een uitgeprocedeerde status. Uitzenden is onmenselijk. Een verblijfsstatus zou altijd binnen twee jaar definitief moeten zijn. Kinderen die zonder ouders binnenkomen moeten altijd voorrang krijgen, dat is althans mijn mening.

6 december 2015 om 20:54

Het is bizar dat zodra bijvoorbeeld Sneijder en van hanegem er iets van zeggen dat het weer herzien wordt.

Daarvoor keek de IND toch ook al?

Niets tegen die jongen overigens en ik vind dat echte vluchtelingen welkom zijn.... Maar waarom continu afwijzen en met media erbij ineens weeeer onderzoeken

6 december 2015 om 23:34

Dan bezwijken ze (wederom) onder de druk. En dat is iets wat de vluchtelingen over het algemeen ook weten en anders fluistert hun advocaat het ze wel in. Als je de zaak maar lang genoeg rekt dan komt er vanzelf een generaal pardon of een bekende Nederlander neemt het voor je op. Het is echt oneerlijk maar zo werkt het nu eenmaal wel. De 4000 die elk jaar écht weg moeten daar hoor je niemand over..

6 december 2015 om 20:55

Ben het met je eens dat dit natuurlijk weer zo'n tragisch langzame gang van zaken is.

6 december 2015 om 20:58

@jan1980: precies wat ik bedoel met het steeds weer ter discussie stellen van dit soort gevallen.
Laat ik duidelijk zijn dat echte oorlogs vluchtelingen welkom zijn na een screening op criminele activiteiten.
Mocht dat het geval zijn zijn ze naar mijn mening niet welkom zijn ze clean prima.
En net criminele activiteiten bedoel in moord - verkrachting en meerdere gevallen van inbraak of mishandeling.

Wanbeleid zorgt ervoor dat dit soort gevallen bestaan. Bij de eerste Nee moeten mensen gewoon uitgezet worden. Het is zielig als je het overkomt, maar heel veel andere mensen krijgen nooit deze aandacht. Persoonlijk denk ik dat een jongen als Gandu een prima knul is, die op het rechte pad zal blijven. Ik verwacht dat hij gewoon mag blijven. Maat hierna moet het echt afgelopen zijn met de besluiteloosheid van de politiek. Slappe zakken zijn het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren