Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hélène Hendriks sprak met Ajacied: ‘Hij vindt het spannend, is zenuwachtig’

Laatste update:

Anton Gaaei heeft geen sterke indruk achtergelaten in het Europa League-duel met Olympique Marseille (4-3), zo concluderen ze bij Vandaag Inside. De verdediger van Ajax zag er een paar keer ongelukkig uit en moet dat bekopen met een flinke lading kritiek.

Onder meer bij de 3-2 van Pierre-Emerick Aubameyang had Gaaei in de ogen van veel mensen meer kunnen doen. De spits van Marseille scoorde fraai met een omhaal, maar dat kwam mede doordat de Deense rechtsback van Ajax hem de nodige ruimte liet.

"Dit is een prachtige goal", aldus René van der Gijp. "Vaak hebben dit soort gasten nog wat flarden. Het is niet meer de Aubameyang van Dortmund, dat kun je ook niet verwachten, maar er blijft altijd nog wel wat over waardoor je wel kan zien dat hij wat kan. Dat was met Götze ook zo."

Hélène Hendriks vond Gaaei 'niet heel gelukkig' spelen. Wilfred Genee vindt de miljoenen die aan de Deen zijn gespendeerd 'zonde van het geld'. "Hij heeft best wel aardige wedstrijden gespeeld, maar dit keer was het niet veel. Ik denk echt dat het onzekerheid is. Ik heb hem toevallig gesproken zondag en dan merk je dat hij zenuwachtig is. Hij vindt het spannend."

"Dan moet je hem niet laten spelen", concludeert Van der Gijp. "Dan moet je hem in dit soort wedstrijden (tegen Marseille, red.) niet laten spelen. Dan kan je hem beter een paar keer inbrengen tegen RKC en rustig kijken en opbouwen."

Het is niet de eerste keer dat Gaaei het mikpunt is van kritiek. In de verloren Klassieker tegen Feyenoord maakte hij eveneens een slechte beurt door de bal zo in te leveren bij Santiago Gimenez. Het leidde ertoe dat toenmalig trainer Maurice Steijn hem na een half uur naar de kant haalde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond zelf die omhaal prachtig, maar gevaarlijk spel. Stel je voor dat iemand dit had gedaan op het middenveld, dan werd dat toch meteen een vrije trap? Althans dat denk ik.

Maar bij de goal uit de corner was hij vooral een toeschouwer, en deed hij niets om te voorkomen dat er kon worden gekopt.

2 december 2023 om 10:19

Gevaarlijk spel? Er was geen hoofd in de buurt. Gaaei kon er simpelweg niet bij en hoefde zijn hoofd ook niet in te trekken om een schop te voorkomen

2 december 2023 om 15:24

Kijk anders nog een keer. Been op 2 meter hoogte, hoofd op een halve meter, nietwaar?

Ik vind Gaaei eigenlijk met de week beter worden. Het is geen Ajax-materiaal, maar hij zou op termijn een prima back-up zijn. Ik denk dat hij de potentie heeft om op korte termijn een speler te worden als Pedersen, wat ik altijd een nuttige en onderschatte kracht vond. Van de aankopen kan je het volgende zeggen: Mikautadze (voorlopige flop), Forbs (dramatische counterspeler), Avila (gigantische flop), Medic (ondermaats met enige potentie als rotatiespeler), Akpom (oke, zesje), Van den Boomen (prima), Tahirovic (grote flop), Sosa (slecht tot nu toe, maar wel enige potentie), Sutao (oke, zesje), Ramaj (oke, zesje), Gaaei (ondermaats met enige potentie als rotatiespeler).

2 december 2023 om 09:06

Ramaj en Akpom wel een 7 toch? En inderdaad Gaaei valt me laatste weken ook enigszins mee bij Ajax. Tegen Marseille ook praar prima acties. Niet goed genoeg nog natuurlijk, maar toch.

2 december 2023 om 09:14

Kan je nagaan hoe laag de lat op dit moment ligt. Een back van Ajax die eigenlijk elke wedstrijd betrokken is bij een tegengoal omdat hij een paar Ajax heeft. Dit is gewoon Go Ahead materiaal.

2 december 2023 om 10:51

Tegen Marseille een paar prima acties? Ik kan er werkelijk geen een opnoemen. Gaaei kwam er regelmatig rechts door, maar de voorzet die hij in alle vrij lucht kon geven, was vaak van het 5e niveau engeland. Bij die 3-3 dacht Hlynsson ik doe het zelf wel.

Ook nog die zaadbal op Rensch die tot dat afgekeurde doelpunt leidde, gaf me weer hele erge Feyenoord-thuis vibes. Veel balverlies, en gewoon niet verdedigen. Gaaei was echt toppunt van slecht tegen Om.

2 december 2023 om 13:05

Ramaj krijgt qua meevoetballen een voldoende, maar waar hij voor gehaald is (ballen tegenhouden) kan hij nog niet erg bijzonder goed en dus nauwelijks een voldoende. Dan heb ik het niet eens over de blunder tegen Marseilla, maar wel over zijn matige optredens tegen onder andere PSV.

Maar het is beter dan Gorter.

2 december 2023 om 09:11

Akpom gewoon meer dan prima ramaj is onze beste keeper sosa is gewoon prima zelfde sutalo en thahrovic en gaaei die komen er wel en die andere zijn afwachten

2 december 2023 om 09:44

Wat ik me vooral eigenlijk een beetje afvraag is, of Gaaei momenteel beter is dan Sanchez? Als ik me niet vergis is hij verhuurd aan Porto en komt hij niet aan veel speeltijd toe. Wellicht een goedkope optie om hem terug te halen in de winter?

2 december 2023 om 13:34

Waarom terughalen, of je er nou Gaaei of Sanchez neerzet, het is allebei te weinig. Ga dan een góede back halen, middelmaat vervangen met middelmaat schiet niet op.

2 december 2023 om 10:07

Komt deels denk ik ook door de tegenstanders. Het is geen verdediger. Tegen zwakkere ploegen komt hij in zijn kracht maar tegen sterke tegenstanders komen zijn beperkingen bovendrijven. Hij is vast gescout na een paar aanvallende wedstrijden.

2 december 2023 om 10:08

Dit is wel bijzonder negatief, volgens mij is Akpom het beste plan B spits in lange tijden.
Wanneer was het voor het laatst dat je een spits kon inbrengen als invaller die altijd scoort? Ramaj is in potentie gewoon een top keeper en daar doet een blunder tegen Marseille niks aan af. Hij heeft eigenlijk alles wat je wilt van een moderne keeper en is nog erg jong, die komt er wel.

Ook Sutalo is zich op het moment aan het herpakken. De enige flop tot nog toe is Avila. Medic is/was altijd bedoelt als wisselspeler. Forbs kunnen we concluderen dat het geen rechtsbuiten is, die wordt gewoon verkeerd gebruikt. Mikau heb ik nu een keer 15 minuten in de spits gezien, veel te vroeg om daar over te oordelen.

2 december 2023 om 10:23

Brobbey, toen Haller er nog was

2 december 2023 om 10:58

Akpom kost twaalf miljoen, Sutalo kost meer dan 20. Ik mag hopen dat die iets kunnen.

En ik vind Ramaj in niks een potentiële topkeeper eerlijk gezegd. Zijn keeperswerk is daar te zwak voor.

2 december 2023 om 11:06

@lierse niemand in de verdediging van Ajax maakt niemand in de verdediging van Ajax beter. Er staan 5 spelers die allemaal baat hebben bij wat stabiliteit en een middenveld dat klusjes opknapt en aanvallers die mee terug verdedigen. Ramaj straalt nog enigszins rust uit maar kan het ook niet in z’n eentje.

2 december 2023 om 11:20



@inkemontana, Ja eens, en dat was toch een heerlijke luxe om te hebben? Over de bedragen die voor een Akpom betaald zijn kunnen we over twisten, maar het is een fijn wapen om te hebben (zeker omdat er vanaf de flank dit jaar amper gescoord wordt).

2 december 2023 om 10:55

@suarez 7
Sorry? Ik vond Gaaei samen met Tahirovic echt ver en veruit de slechtste van het veld tegen Om.
Doet bijna weer een cadeautje zoals tegen Feyenoord, alleen stond Auba 3 meter buitenspel, gelukkig voor hem.

Verder vind je opsomming zwaar kort door de bocht. Mikautadze die nog geen een volledige helft op zijn eigen positie heeft gespeeld, Forbs werd afgezien van tegen OM al bijna een maand niet gebruikt. Medic heeft misschien 4 wedstrijden gespeeld, waarvan echt wel een paar verdienstelijk. Sutalo heeft misschien 3 goede wedstrijden gespeeld. En Akpom doet het gewoon goed.

2 december 2023 om 12:31

@Krovikan, persoonlijk vond ik Sosa dus echt heel slecht gisteren, dat vond ik de slechtste van het veld. Vanaf die kant kwam ook gewoon het meeste gevaar omdat hij echt totaal niet kan verdedigen. Ideale back voor 5 achterop, maar niet voor 4 achterin. Gaaei was zeker niet goed, maar die vond ik niet de slechtste eigenlijk. Tahirovic vind ik ook zorgwekkend, die lijkt ook met de week slechter te worden, waar hij in het begin nog wel enige potentie liet zien naar mijn mening.
Forbs speelde ook niet zo slecht, bereidt gewoon een doelpunt mede voor en zorgt voor nog een grote kans voor Brobbey.

2 december 2023 om 11:38

Neem aan dat je Kristensen bedoelt ipv Pedersen.

Grotendeels eens met je voorlopige oordeel over de aankopen. Maar de algehele conclusie is dus gewoon dat we echt een dramatische transferperiode achter de rug hebben. Wat ben ik blij dat die idioot van een Mislintat weg is. Al was hij natuurlijk niet de enige verantwoordelijke voor dit beleid.

Gaaei kon niks aan de 3-2 doen. Hatto besluit in te stappen waardoor er iemand uit zijn rug ontsnapte. 1 instappen was niet nodig omdat er nog een middenvelder was die, die speler kon op vangen. 2 Hatto staat aan de verkeerde kant van zijn directe tegenstander die uiteindelijk uit zijn rug loopt.

Hatto is een jonge speler maar dit soort kleine verkeerde beslissingen maakt hij meerdere keren per wedstrijd die dan niet worden afgestraft.

De neergang van Ajax is m.i. deels te wijten aan het door zo genaamde Ajaxfans constant afbranden van de eigen spelers. Voorheen waren dat spelers als Blind, Klaassen etc. die geen goed konden doen. Tegenwoordig zijn dat vooral de aankopen van Misintat.. Vooral jonge spelers die voor veel jaren zijn vastgelegd..elk foutje wordt vastgelegd en uitvergroot. Of ze ook dingen wel goed doen speelt geen rol.

Ik heb donderdag wèl genoten van deze Ajaxploeg ! Van begin tot einde streden ze als een team ! Met een normale scheidsrechter hadden ze deze wedstrijd gewonnen.
Het verlies was niet te wijten aan slecht verdedigen maar aan twee dubieuze strafschoppen, Voor de twee goede tegengoals waren meer spelers aan te wijzen dan alleen Gaaei, maar een vaste zondebok is natuurlijk gemakkelijker.

Het positieve oordeel van Van het Schip kon me meer bekoren.. .

2 december 2023 om 12:03

Amen! Niets aan toe te voegen. Je ziet het goed, precies zoals het is. En ja ook ik heb spelers als blind neergehaald maar als ze een goede actie hadden dan zei ik het ook. Dat hoor je nu bij sommige spelers als gaaei nooit. Alleen de fouten worden uitvergroot.

Gaaei begon net elke week te groeien. Als een Hato fouten mag maken dan mag hij dat ook. Niemand hoor je over hoe Hato die gast makkelijk uit z’n rug laat lopen en dan als een mak schaap die gast ook nog laat voorzetten. Want ja 17 en eigen jeugd. Aankopen die jong zijn en ook fouten maken worden afgemaakt. Bij elk foutje is het miskoop en verkopen die gast en ga zo maar door. Maar bij goede actie hoor je niemand.

2 december 2023 om 12:27

Precies totaal geen nuance meer te vinden bij de fans, tot aan deze wedstrijd zat er een stijgende lijn in bij Gaaei en de veel geprezen Rensch kan de concurrentiestrijd niet eens winnen van hem. In een normaal Ajax krijgt deze jongen aanpassingstijd en begint hij vanaf de bank nu worden er ineens dingen verwacht die hij nog niet beheerst en ja dan gaat het fout.

Deze winter zou ik behalve Avila geen enkele aankoop laten vertrekken en de balans opmaken in de zomer onder een nieuwe trainer. Wat minder korte termijn beleid.

Volledig mee eens !
Gelukkig heeft de trainer ook vertrouwen en geduld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren