Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten, hij wordt de nieuwe Messi’

Laatste update:

Bayern München betaalde 37 miljoen euro voor Mario Götze, maar de 21-jarige middenvelder is bij der Rekordmeister niet bepaald uit de startblokken geschoten. In Zuid-Duitsland maakt men zich geen zorgen, want het is een blessure die Götze even remt in zijn ontwikkeling. Volgens Christoph Daum, ex-coach van onder meer VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen, kan Götze de beste ter wereld worden.

/

“Mario beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten. Hij zal de nieuwe Lionel Messi worden. Bayern zou niet zo veel geld betalen als ze er niet zeker van waren dat hij een grote speler wordt”, aldus Daum. De coach van Bursaspor ziet het huidige seizoen als een overgangsjaar voor Götze, die werd overgenomen van Borussia Dortmund.

“Hij heeft zich stormachtig ontwikkeld, maar zijn progressie is even gestopt door een blessure”, gaat Daum verder. “Dat is niet meer dan normaal. Dit seizoen gaat het om aanpassen en ik kan iedereen garanderen dat zijn grote doorbraak volgend seizoen komt.”

Mario Götze kan de beste speler ter wereld worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het wordt nog druk in de toekomst met al die nieuwe Messi's.

18 oktober 2013 om 17:44

Inderdaad, als ik de media mag geloven dan zouden er nu al 100 nieuwe Messi's zijn. Ook een hele rare vergelijking van dhr. Baum.

18 oktober 2013 om 20:40

Haha allemaal nieuwe Messi's komen eraan

18 oktober 2013 om 20:46

Daum heeft weer duidelijk een lijntje gesnoven.
Niemand zal ontkennen dat Götze een topper is, maar hij is zeker niet zo nadrukkelijk en beslissend aanwezig als Messi.

18 oktober 2013 om 21:50

Voor de BVB supporters was hij beter dan Messi. Hij is verschrikkelijk goed objectief bekeken, maar Messi opvolgen bestaat niet.
Dat is een once in life player, nooit was iemand beter, ook Götze idd niet. Nu niet, vroeger niet en nooit niet.
Messi kan zo een nieuw woord worden, het is een synoniem voor klasbak of oppermachtig als speler.
En idd als iemand een beetje beter is als middelmaat is het meteen een nieuwe Messi.
Wat dus ongmogelijk is gezien zijn buitenaardse kwaliteiten.

19 oktober 2013 om 08:17

Ook door de betere kennis, en betere begeleiding. alle computers en meet apparaten zijn dit soort talenten dagelijks, het klinkt misschien stom maar spelers als Götze zijn toch niet zo heel speciaal meer? als je ziet hoeveel spelers er dagelijks opstaan en talent hebben dan vraag ik me af of het echt talent is en niet gewoon de ontwikkeling van voetbal.

met Draxler, Götze, Reus, Bale, Wilshere, Özil, Walcott, Chamberlain, De Bruyne, Hazard, van Ginkel, Mata. als voorbeelden, ze worden steeds jonger. straks is de gemidelde leeftijd op het veld 19. duurt niet lang meer

dit is gewoon de evolutie van voetbal.

19 oktober 2013 om 12:41

Je hebt zeker een punt. De opleiding is zoveel beter als vroeger.
Vandaar dat er zoveel goede jonge spelers zijn.

Misschien dat Guardiola hem daarom niet in de basis zet?

18 oktober 2013 om 17:38

@ Lelijk,

Misschien een rare vraag, maar kan jij je reactie even onderbouwen?

Want het enigste wat ik zie staan in deze tekst, is dat Mario Götze nog niet echt goed is begonnen bij Bayern München. Ze hadden 37 miljoen voor hem betaald, maar door een blessure had hij al 'n deel gemist en daardoor heeft hij tot nu toe ook nog niet zo vaak meegespeeld.

Verder, zie ik, niets staan wat met jou reactie te maken heeft.

18 oktober 2013 om 17:54

Volgend seizoen pas? Hoe lang ligt die Mario gotze er wel niet uit dan? Wat voor blessure...

18 oktober 2013 om 18:08

Misschien een rare gedachte, maar kan het niet heel toevallig zo zijn dat Lelijk nogal sarcastisch was en erop doelt dat Guardiola geen tweede Messi wilt?

18 oktober 2013 om 18:35

Hij was geblesseerd van toen tegen Madrid in de halve finale. Kwam net terug en kreeg toen die doodschop van Ramires tegen Chelsea.

Hij is eindelijk weer fit en was gruwelijk met Duitsland afgelopen weekend.

Hoeveel nieuwe Messi's hebben we nu al gehad...
Niemand kan ontkennen dat Götze en fantastische speler is (kan worden) maar zo goed als Messi wordt een behoorlijke opgave.
Maargoed, wie weet. De bal is rond?

18 oktober 2013 om 17:35

De vergelijking mag er sowieso niet komen, want Gotze is meer een speler van de passes en inzicht.

18 oktober 2013 om 17:40

En Messi heeft geen inzicht.
Goe bezig..
Messi heeft zowat alles, kan scoren, dribbelen, assist geven, en het spel verdelen.
Zijn spel inzicht is gewoon fenomenaal.

18 oktober 2013 om 17:44

Serieus, want Messi heeft geen passes en inzicht? Pff. Laat maar, heb geen zin om verder te schrijven...

18 oktober 2013 om 17:47

Aha, Messi heeft ook gewoon fenomenale passes en zijn inzicht is ook van wereldklasse. Zet Messi op het middenvelder en hij zal de beste middenvelder zijn.

18 oktober 2013 om 17:49

Ja maar niet het inzicht die spelers als Ozil, Pirlo, Isco, Iniesta, Xavi, dat hebben. Is niet erg je kunt niet alles perfect bezitten.

18 oktober 2013 om 18:23

Donder alsjeblieft op jongen.
Messi is de afgelopen 3 seizoenen na Özil degene geweest met de meeste assists.
Messi heeft daarnaast de beste steekbal ter wereld, ja ook beter dan die van Xavi,iniesta en Özil.

Ben je in de war met Ronaldo?

18 oktober 2013 om 18:28

Fuck off man, de steekpass van fabregas en ozil zijn veeeeel beter dan die van Messi, Silva en Mata ken jij ook niet. Ga niet zo diep in zijn reet aub.

18 oktober 2013 om 18:28

Dat bedoeld hij ook, gotze is alleen passes en inzicht terwijl messi kan scoren dribbelen passes inzicht noem maar op. Al mag ik hem niet en barca maar voetballen kunnen ze zeker

18 oktober 2013 om 18:46

Messi heeft dus wel de beste steekpass ter wereld. In ieder geval top 3.

18 oktober 2013 om 20:20

@calma
Messi heeft een veel beter inzicht en handelingssnelheid (qua passing) dan al deze spelers bij elkaar. De steekpass van Messi is echt heel erg goed. Ik hoop dan ook vurig dat Messi over 5 jaar 1 linie naar achteren wordt geschoven om de cm positie in te vullen.

18 oktober 2013 om 21:54

Calma, jij hebt het niet jonge. Je volharding om gelijk te hebben wordt gewoon komisch...

Gotze de nieuwe Messi? De beste man moet het van inzicht hebben, en Gotze heeft echt geen dribbels die Messi wel bezit. Gotze moet het van zijn inzicht hebben. ik snap de vergelijking niet Gotze is een heel andere voetballer dan Messi.

18 oktober 2013 om 17:43

Ten eerste heeft Messi meer inzicht dan bijna wie dan ook (vandaar meeste assists afgelopen 5 jaar na Özil). Ten tweede is de vergelijking meer mvt beste voetballer van de wereld dan een exacte kopie qua stijl.

18 oktober 2013 om 17:44

Iniesta, Ozil, Isco, Xavi, Pirlo, nog wat een paar spelers die meer inzicht hebben dan Messi. Ik zeg niet dat Messi geen inzicht hebben.

18 oktober 2013 om 17:53

Meer assist na Ozil.Ozil heeft gewoon het beste inzicht in het spel.Niet zo compleet als messi maar zeker weten veel meer voetballend denkvermogen en inzicht in de ruimtes tussen de linies

18 oktober 2013 om 17:54

Messi heeft het beste inzicht van allemaal, gekoppeld aan de beste techniek maakt hem dat tot de beste speler ooit. Maar dat je niks van passing en inzicht begrijpt snap ik wel als je favoriete spreker Cristiano Ronaldo is.

18 oktober 2013 om 17:59

Messi heeft ook t meeste inzicht en overzicht want voor hij aan een dribbel begint kijkt ie nog rond en ook tijdens de dribbel kijkt hij nog een paar keer dus k weet niet waar je t vandaan haalt

18 oktober 2013 om 18:17

Indd, op volle snelheid het overzicht behouden is het moeilijkste dat er is, en dat kan Messi als de beste.
Vaak is hij nog met een dribbel bezig, en ineens geeft hij een geniale steekpass

18 oktober 2013 om 18:44

@ Tipi

Je ziet Messi altijd zelfs tijdens zijn dribbels op volle snelheid zijn hoofd naar links en rechts draaien om te kijken wie er mee is. Echt bizar is dat.

Ik denk dat dit zijn meest unieke eigenschap is. Op volle snelheid een dergelijk overzicht bewaren en een splijtende steekbal kunnen geven precies op de goede snelheid. Ik heb dat nog nooit iemand anders zien doen.

De meeste spelers doen dan hun hoofd over de bal en zien eigenlijk niets meer.

(neymar heeft trouwens ook vaak nog overzicht na een solo. Viel me vooral op op de Confederations Cup).

18 oktober 2013 om 20:04

Haha Isco meer inzicht als Messi? Isco is een goeie jongen, maar hij moet het veel meer van zijn techniek en aanvallende kwaliteiten hebben ipv zijn inzicht. Hij heeft wel inzicht, maar nog lang niet zo veel als Messi

18 oktober 2013 om 18:36

Ik zag de Duitse vlag voor dit topic en de eerste naam die bij mij te binnen schoot was Reus. Ik vind Gotze namelijk qua speelstijl een totaal andere voetballer dan Messi. Gotze heeft ook niet de verfijnde techniek die een echte nummer 10 wel heeft. Gotze is meer een moderne nummer 10; ongekend veel loopvermogen & scorend vermogen. Heeft daarnaast ook veel overzicht, maar heeft een degelijke steekpass. Qua spelvermaak verkies ik toch spelers als Isco/cazorla/mata etc boven de functionele klasse van Gotze. Reus daarentegen is wel een geweldenaar om naar te kijken. Ik zie Reus (samen met Robben) het dichtst bij de kwaliteiten van Messi komen, alleen is Messi veel completer. Wel in mijn ogen de drie beste dribbelaars die er rondlopen op deze wereld.

Hij kan zeker één van de betere in de wereld worden geweldig inzicht techniek echt een een speler van het allerhoogste niveau en nog zo jong. Maar naar het niveau van Messi? Dat lijkt me toch niet die is buitenaards en Götze is dat niet.

Hele rare vergelijking : Gotze is een Middenvelder en geen Aanvaller net als messi hoor .. Vergelijk hem dan Meteen met Zidane.

Maar Inderdaad Gotze is heel erg Sterk aan de bal Kan goeie passes Geven Heeft Veel Overzicht ik geniet bijna elke wedstrijd van hem .

18 oktober 2013 om 17:38

Messi is een 10/schaduw spits. is nooit echt in de punt te vinden, net als Ronaldo zwerven ze over het hele veld.

18 oktober 2013 om 19:39

Over het hele veld? Tikkeltje overdreven vind je niet?

ja woord heel lastig verhaal, alleen ronaldo zit er vlak onder derest ver vandaan

Gotze is overschat man. Hij mist fysiek om met top mee te kunnen.

18 oktober 2013 om 17:49

Nou neymar en walcott zeker wel man. Die hebben snelheid

18 oktober 2013 om 17:59

Gotze heeft geen atletisch lichaam en is niet snel. Bovendien kwakkeld hij met blessures

18 oktober 2013 om 17:38

Dat is natuurlijk een kulargument, Cazorla, Silva, Xavi, Iniesta en Messi zijn fysiek ook niet de sterkste maar dat zijn ook echt slechte voetballers allemaal. Oh wacht...

18 oktober 2013 om 17:46

Zet een intesta, xavi, Silva of Messi of gotze bij de graafschap dan heb je er niks aan. Zet je b.v. Een gullit of Touré bij de graafschap dan zullen zei het hele team dragen en even goed blijven spelen door hun goede fysiek en kracht. Die fysiek zwakke spelers hebben altijd goede spelers om hun heen nodig om een goed rendement te hebben. Mijn voorkeur gaat uit naar echte atleten, het is immers topsport wat ze doen.

18 oktober 2013 om 18:00

Messi is fysiek heel erg sterk gezien zijn lengte

18 oktober 2013 om 18:02

Bij 'De Graafschap' is wel een hele waardeloze argument.
Als je liever atleten wilt zien dan moet je naar atletiek kijken. Voetbal gaat niet enkel om fysiek, anders was voetbal ook niet zo populair.

18 oktober 2013 om 18:05

Nigel de jong is fysiek sterk voor zen lengte ja

18 oktober 2013 om 18:38

@ voetbalman

je doet je naam niet echt eer aan. Misschien beter vechtsportman ofzo?

18 oktober 2013 om 18:48

Ik denk niet dat Gullit De Graafschap kan dragen hoor.

18 oktober 2013 om 18:53

gullit in zijn goude jaren wel man, ik zeg het je.

18 oktober 2013 om 20:14

Een speler van 25 jaar geleden noemen, koppelen aan een degradatiekandidaat van de eredivisie en vervolgens vergelijken met Gotze...
En dan roepen: 'ik zeg het je'. Daar hebben we dus echt geen reet aan.

19 oktober 2013 om 08:01

Ik heb ook Touré nog opgenoemd hè. En de graafschap speelt in Jupiler. Dus aan die reactie hebben we ook niks.

18 oktober 2013 om 17:41

Net zoals Mata, Ozil, Iniesta, en Xavi zeker? Je hebt helemaal gelijk, deze jongen zal nooit de top halen. Zucht...

18 oktober 2013 om 17:43

Ja want je moet 2 meter lang zijn en 2 meter breed

18 oktober 2013 om 18:57

Wat een onzin.. Gotze niet fysiek sterk? in zijn eerste seizoen toen hij 18/19 jaar was speelde hij fantastisch, en niet te zeggen hoe goed hij het spel begreep met Lewandowski, Reus, Blaszczykowski en Gundogan.

18 oktober 2013 om 18:59

ja gotze niet fysiek sterk. geen snelheid en geen body.

18 oktober 2013 om 20:40

volgens mij volg jij dan Gotze pas sinds vorig seizoen, en nog wel in zijn blessure ''tijd'... Gotze heeft zeker wel body en in vorm is hij hartstikke balvast. En snelheid dat heeft wel voldoende, natuurlijk niet zo snel als een Reus, auba of kuba..

Ben ik niet mee eens, gaat zeker nog groeien maar hij word niet de beste van de wereld.. Zelf vind ik Draxler beter dan Gotze.

Goeie voetballer gotze maar messi was op ze 18e al beter dan gotze nu

18 oktober 2013 om 18:45

Volgens mij was Ronaldinho destijds de grote man bij Barcelona. Messi was 1 van de 11. Gotze was op zijn 18e wel de man bij een ontketend Dortmund. Ik zeg niet dat Gotze nu beter is of ooit beter zal worden, maar Messi hebben ze ook moeten brengen. Net zoals de meeste topvoetballers.

18 oktober 2013 om 21:20

Volgens mij waren Sahin en Kagawa de grote mannen 2/3 jaar geleden.

18 oktober 2013 om 21:58

Vergeet Barrios niet...

Hahah de nieuwe Messi houd alsjeblieft op. Gotze is veel meer middenvelder dan Messi is en hij is veel minder wendbaar. Verder heeft Messi meer overzicht en ga zo maar door. Nee nee ze moeten nu toch echt met hun beiden benen op de grond blijven daar in Duitsland

Een tussenjaar? Zou wel zonde zijn zeg... Bij Dortmund zou hij op dit moment de absolute ster zijn en om de Champions League strijden. Hij heeft zeker de potentie om tot de beste ter wereld gerekent te worden ooit.

Messi word een beetje onderschat vind ik.
Zijn niveau haal je niet zomaar. Dat is een klasse apart.

Ja inderdaad, nieuwe Messi dit, nieuwe Messi dat!
Word er onderhand een beetje ziek van al die domme vergelijkingen.
Götze was heel groot nieuws en hebben we eigenlijk nog niet gezien.
En de grootste aankoop van Real is ook nog niet op het veld beklonken.
We zien!

Wie is de nieuwe Jaap stam ?

18 oktober 2013 om 17:56

Mike van der Hoorn duidelijk.

18 oktober 2013 om 18:48

Bikkelhard en medogeloos. Dan kom ik uit bij Giorgio Chiellini.

Tja de nieuwe Messi... Ik zie het nou niet bepaald. Er is al een speler die op dezelfde positie speelt en al veel beter is: Isco. Veel groter talent dat Götze. Ook Thiago Alcantara is minstens gelijkwaardig aan hem.

18 oktober 2013 om 17:52

Isco is net zo'n groot talent hoor. Gotze was vorig seizoen de grote man bij een ploeg dat de finale haalde, terwijl Isco in zijn eentje Malaga naar de kwart finale trapte volgens mij. Thiago Alcsn

18 oktober 2013 om 17:54

Excuses, wat ik erbij wil toevoegen: Thiago Alcantara is ook een groot talent maar echt veel te wisselvallig. kwalitatief geweldig, maar veel te nonchalant. Al ben ik ervan overtuigd dat hij succesvol zal worden, helaas niet bij Barcelona dan.

18 oktober 2013 om 18:51

Isco is helemaal niet bepalend tot nu toe bij Real. Ik vond Gotze vorig jaar toch wel 2 klasse beter. Het nieuwe beleid bij Madrid is zoveel mogelijk spaanse talenten opkopen, terwijl ze sterren als Higuain (die beter is dan Morata) en Ozil (beste 10 ter wereld) voor een habbekrats laten gaan.

Het zou me ook niet verbazen dat Modric gaat vertrekken door de komst van Irramendi. Dit terwijl Modric in potentie veel beter is.

18 oktober 2013 om 21:45

Modric in potentie beter? Hij is 28 jaar oud en Illarramendi is 23 jaar oud.

Eerst zien dan geloven.
Goede speler. Maar daar zijn er wel meer van.

Als hij de nieuwe Messi was dan had de hele wereld dat al geweten. Messi had op zijn 21ste al veel meer gepresteerd. Gotze kan Messi nooit meer inhalen.

Als hij de nieuwe Messi was dan had de hele wereld dat al geweten. Messi had op zijn 21ste al veel meer gepresteerd. Gotze kan Messi nooit meer inhalen.

Dzagoev: De Russische Messi.
Gotze: De Duitse Messi.
Fode Fofana: Misschien de nieuwe Messi van Nederland (De tien-jarige talent uit mijn geboorteplaats )
Dan heb je nog enkele spelers die met Messi worden vergeleken. Binnenkort heb je allemaal Messi's op de veld staan.

18 oktober 2013 om 17:57

Fofana is een verdediger die word vergeleken met een jonge Kompany.

Niet helemaal dezelfde type als Messi, maar wel een prachtige aanvallende middenvelder die alles bezit wat een CAM moet bezitten. Duitsland heeft met hem goud in handen, ik hoop dat hij zich dit seizoen goed ontwikkelt en kan schitteren in Brazilië.

Hij wordt de nieuwe Messi, best wel knap om dat te beoordelen als hij niet in de basis staat.

18 oktober 2013 om 18:03

Is geblesseerd daarom staat ie niet in de basis misschien moet je eerst de tekst lezen

Ze zijn sowieso niet hetzelfde.
Wat zou de wereld dan saai zijn zeg

Als je al de nieuwe Messi genoemd moet worden, dan zal je nooit zijn niveau halen. Götze is wel een uitzonderlijk talent, maar als je al vergeleken moet worden met een nog actieve speler, dan ga je het echt niet halen.

Trouwens, de nieuwe ' x ' is altijd zo iets belachelijks. Robinho was ook de nieuwe Pélé, Messi de nieuwe Maradona. Nutteloos allemaal. Ze zullen hun eigen naam wel maken als ze werkelijk zo goed zijn.

18 oktober 2013 om 18:39

Messi de nieuwe Maradona komt toch aardig in de buurt...

19 oktober 2013 om 15:39

Ik vind Maradona toch eerder de oude Messi..

Messi was op zijn 18e al een fenomeen,
Gotze met zijn 21 moet dat nog worden.

Al heb ik daar wel vertrouwen in dat ie een groot speler wordt, maar je hebt maar een Messi!

Met alle respect voor mario, maar dan mag hij nu wel beginnen zijn stempel iederee week te drukken, volgens mij doet Messi dat bijna iedere week

En nog voor de zomer zei hij dat hij niet als Messi wil vergeleken worden maar meer als Ronaldo type. Als ik mij niet vergis van speler natuurlijk

Draxler vind ik een betere speler dan Götze.

Draxler-Reus-Götze

18 oktober 2013 om 18:53

sorry hoor Draxler beter dan Gotze? Gotze heeft veel meer bewezen en bereikt dan een Draxler.

18 oktober 2013 om 18:54

Duitsland blijft nog jaren aan de top met de huidige talenten. Reus/ozil/gotze. Dan hebben ze nog Hummels en Badstuber die nog niet zo oud zijn en nog jaren mee kunnen.

18 oktober 2013 om 19:48

Draxler is zeker een goede speler en zou goed in het bayern systeem passen meschien nog wel meer dan Gotze.

kwa spel vind ik Gotze echt totaal niet lijken op Messie. Een geweldige speler, ja dat wel... maar niet zo'n een als Messi.

Zou een leuke zijn voor weddenschappen en bookmakers. Wie wordt de nieuwe Messi;
A. Neymar B. Goetze of C. Immers

Lijkt me appels met peren vergelijken... Beide heren bezitten heel veel inzicht en een uitmuntende eindpass. Maar Messi heeft hiernaast nog zijn dribbels en koelbloedigheid voor de goal. En daarnaast spelen ze niet eens op dezelfde linie.

Ik snap de vergelijking met Messi niet. Als je de media moet vergelijken, is ieder speler die handig is met de bal de nieuwe Messi. Messi en Gotze zijn twee verschillende spelers.

18 oktober 2013 om 22:02

Het is inderdaad een echte Judas. Hij heeft alle BVB supporters bedrogen;

Snap niet dat mensen altijd probeere te vergelijken van spelers iedereen is uniq geen ene speler komt overeen met elkaar

Götze heeft meer kwaliteiten dan messi in huis.

19 oktober 2013 om 11:55

Het gaat bij voetbal dan ook om de kwaliteit op het veld en niet de kwaliteit in huis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren