Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van de Beek is dringend nodig hier, hij kan naast Götze bepalend worden’

Laatste update:

Donny van de Beek kiest met Eintracht Frankfurt voor een nieuwe kans als voetballer. De van Manchester United afkomstige middenvelder komt bij een subtopper in de Bundesliga terecht, een club die tevens uitkomt in de tussenronde van de Conference League. Voetbalzone maakte in afwachting van zijn debuut voor Frankfurt een rondje langs mensen die Eintracht goed kennen en weten wat Van de Beek in Duitsland kan verwachten.

Door Rian Rosendaal

"Donny van de Beek is dringend nodig bij Eintracht", concludeert Christopher Michel, die de club op de voet volgt voor Sport1. "Want twee belangrijke spelers, Ellyes Skhiri en Farés Chaibi, zullen wekenlang ontbreken vanwege hun deelname aan de Afrika Cup. Bovendien beëindigt aanvoerder Sebastian Rode deze zomer zijn carrière en is hij momenteel niet fit. Eintracht heeft daarom dringend nieuwe spelers nodig centraal op het middenveld."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nieuwe kans
"In Frankfurt hebben veel spelers wiens carrières in het slop zaten de weg naar hun oude niveau gevonden. Eintracht huurt Van de Beek en heeft tevens de optie om hem voor nog geen 10 miljoen euro te kopen. Het gaat dus om een grote transfer uit de koker van sportief directeur Markus Krösche. Van de Beek moet er direct staan", geeft Michel mee aan de kersverse aanwinst. "Hij zou naast Mario Götze en Hugo Larsson een bepalend figuur kunnen worden op het middenveld van Eintracht."

Donny van de Beek gaat samenspelen met Mario Götze.

René van supportersplatform Eintracht Podcast verwacht dat Van de Beek in een warm bad terechtkomt in Frankfurt. "Wat hij kan verwachten is geweldige steun van de aanhang van Eintracht. Of het nu een thuis- of uitwedstrijd is, iedere wedstrijd is uitverkocht." Het Deutsche Bank Park van die Adler biedt plaats aan 56.500 bezoekers. Het gemiddelde toeschouwersaantal ligt dit seizoen op 56.157. Een flinke verbetering ten opzichte van de jaargang 2022/23, toen het gemiddelde in de thuishaven van Frankfurt nog op 50.102 lag. Wel moet worden aangemerkt dat Frankfurt de capaciteit van het stadion heeft uitgebreid.

Van de Beek gaat in Frankfurt deel uitmaken van een vrij jonge selectie. Volgens Transfermarkt ligt de gemiddelde leeftijd dit seizoen op 24,6 jaar. "Het is een jonge ploeg met het nodige toekomstperspectief. Al moet worden gezegd dat de seizoensstart niet geweldig was." Frankfurt bezet momenteel de achtste plaats in de Bundesliga, een plaats lager dan vorig seizoen, toen men als zevende eindigde. "Het kan nog steeds een goed seizoen worden, als de problemen wat betreft de spitspositie en centraal achterin spoedig worden opgelost."

Met Nagelsmann gewerkt
De geboren Nijkerkervener krijgt te maken met Dino Toppmöller, de 43-jarige coach die als speler een verleden heeft bij Eintracht. Zijn vader Klaus steeg met Bayer Leverkusen naar grote hoogten in het seizoen 2001/02. Het slotakkoord was echter dramatisch, want na het verspelen van de landstitel werden ook de finale van de beker en de Champions League verloren. "Dino is vooral bekend van zijn tijd bij het Luxemburgse Dudelange, waarmee hij in de Champions League speelde. En hij was assistent van Julian Nagelsmann bij Bayern. Ik mag hem wel. Hij geeft altijd eerlijk antwoord, is kritisch naar zichzelf en spelers krijgen kansen als ze zich bewijzen op de training."

Van de Beek krijgt te maken met de nog jonge trainer Dino Toppmöller.

Eintracht Podcast verwacht echter geen wonderen van Toppmöller junior in het nieuwe jaar. "Het elftal is simpelweg niet in balans. Eintracht mist een echte afmaker en er zijn maar drie centrumverdedigers van niveau. Tel daarbij op dat er ook maar twee verdedigende middenvelders zijn die kwaliteit toevoegen. In de eerste seizoenshelft werd bij het roteren, wat noodzakelijk was, heel duidelijk dat er kwaliteit ontbreekt. En met de tussenronde in de Conference League komen er alleen maar meer wedstrijden bij. Zonder een aanwinst in elke linie zal het een loodzware opdracht worden."

Frankfurt begint waarschijnlijk niet als favoriet aan het Europese tweeluik met Union Sint-Gillis, onlangs nog met 2-1 te sterk voor Liverpool. "Die zijn dominant in de Belgische competitie en zitten echt in een flow. Daar is Eintracht heel ver van verwijderd. Ik vertrouw erop dat de technische staf met een goed tactisch plan komt voor deze wedstrijden. Aan de andere kant betwijfel ik of de spelers dan een topprestatie zullen leveren, zeker ook gezien het feit dat drie of vier spelers in januari zullen deelnemen aan de Afrika Cup."

Freelance journalist Marius Epp, die werkt voor onder meer de Frankfurter Allgemeine, acht Toppmöller in staat om met Eintracht te zegevieren tegen Union. "Zijn manier van werken lijkt sterk op die van Nagelsmann, zijn oude baas. Toppmöller staat voor snel, verticaal en aanvallend voetbal. Daar zou Van de Beek van kunnen profiteren." Epp ziet de Europa League-winnaar van 2022 ook zeer wisselvallig presteren. "Goede wedstrijden worden afgewisseld met slechte wedstrijden. Aan het einde van de eerste seizoenshelft ging het wel steeds beter en Eintracht gaat als nummer zes in de Bundesliga de winterstop in."

Eintracht heeft hondstrouwe fans die de club door dik en dun steunen.

Hondstrouwe fans
Zoals bij alle clubs het geval is, beleeft ook Eintracht goede en slechte tijden. Aan de steun van de supporters zal het volgens Epp in ieder geval niet liggen. "Eintracht heeft een van de grootste en meest loyale supportersgroepen in Duitsland. In de laatste vijf jaar heeft de club een ware transformatie doorgemaakt. Van middenmoter naar een ploeg die steevast in de top zes eindigt. Eintracht wist daarnaast de DFP-Pokal en de Europa League te winnen en heeft dus laten zien dat men in staat is om prijzen te veroveren."

Zie jij Donny van de Beek slagen bij Eintracht Frankfurt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima transfer voor hem, Frankfurt is een prachtige club met leuke spelers. Het Waldstadion is ook echt prachtig gerenoveerd en ik denk een van de beste supportersgroepen van Duitsland.

1 januari 2024 om 13:27

De acties die ze deden voor Europese wedstrijden dat seizoen waarin ze de EL wonnen waren echt ongelofelijk.

Samen met sommige clubs in Spanje (Betis, Sevilla, Athletic club) heeft Duitsland echt veruit de beste supportersbeleving in Europa vind ik zelf.

2 januari 2024 om 11:25

Mijn collega is groot fan, gaat naar iedere wedstrijd. Mooie club idd.

Maar als ik zo lees halen ze hem primair als centrale middenvelder, zal zich moeten gaan richten op 8 achter Gotze. Ik vind hem daar niet geweldig in, zijn kracht ligt imo echt om als lopende 10 te spelen, en ook anderen te coachen hoe te lopen. En daarmee beweging en verrassing in spel te brengen. Daarvoor is cruciaal dat hij in en rond de 16 van de tegenstander speelt.

Als hij een 10 en nog 2 spitsen voor hem heeft, zal hij meer moeten aansluiten en dan pass moeten geven, dat is niet echt zijn kracht imo. Is meer iets wat 'hij ook wel kan'.

2 januari 2024 om 13:55

Deze keuze had hij in het begin al moeten maken na ajax dan had hij veel meer gespeeld nu moeten we maar zien of hij nog zijn oude niveau kan halen? Geld is niet altijd de juiste keuze

2 januari 2024 om 17:58

Van de Beek pakt 7 miljoen per jaar bij Man United. Met die transfer heeft hij zich dus financieel vrijgespeeld en nog wel meer dan dat. Natuurlijk voor je "voetbal carriere" wellicht niet ideaal om weinig speeltijd te hebben maar al met al heeft Donny niets te klagen.

Als Frankfurt geen favoriet is tegen Union St-Gillis, dan is het toch wel dramatisch gesteld lijkt me?

De verbetering in het aantal toeschouwers is met name omdat ze bij Frankfurt het stadion hebben uitgebreid VZ. Dat schets toch een heel ander beeld van het aantal toeschouwers als je zo'n feit weglaat. Daargelaten ben ik enthousiast over de komst van Van de Beek. Zeker zonder de twee Afrikaanse middenvelders is dit een welkome versterking

Iedereen kijkt neer op Van de Beek, maar ik geloof zeker dat als hij 1/2 seizoenen weet te knallen, dat hij zo naar een top 3 club kan gaan in Duitsland. Aangezien hij nooit van snelheid heeft moeten hebben, kan hij makkelijk tot zijn 33-35e voetballen. Prima nog jaren voor de boeg. Frenkie is ander verhaal, die heeft wel snelheid en wendbaarheid nodig. Daar zul je wel zien dat als hij ouder wordt, hij anders moet spelen en slimmer, want van snelheid kan hij op een gegeven moment geen gebruik van maken. Dat was het mooie aan spelers zoals Van Persie, Bergkamp. Die konden altijd goed spelen, omdat ze slimmer waren maar niet perse sneller. Bij een Robben merk je wel meteen dat als snelheid afneemt, dat zijn kwaliteiten ook afneemt. Bij Ronaldo zag je dat ook en dat heeft ertoe geleid dat hij uit Europa vertrok. Ik ben erg gecharmeerd van Van de Beek. Iemand met 3 longen en alle vuile werk opknapt. Eentje die perfect naast Frenkie kan fungeren in Oranje, die ook sterk is in de 16 en assisten kan geven. Ik zie wel een Duitse type speler in hem. Eentje die altijd een 7 scoort, en onopvallend speelt. Gravenberch op 10 of een Kluivert dan heb je wel een gevaarlijke middenveld. Xavi Simons op 10 vind ik nog te matig. Ik zie liever in hem meer een vleugelspeler die vrije rol moet krijgen.

1 januari 2024 om 19:08

Met andere woorden, als je geen snelheid hebt, kun je dat ook niet verliezen.

1 januari 2024 om 23:46

Ik snap de positiviteit niet rond van de Beek. Je hebt hem 1,5 jaar niet zien spelen. Hoe kan je dan nu zeggen dat hij een toevoeging is. Laat hem eerst maar eens minuten maken en kunnen we hem daarna beoordelen.

2 januari 2024 om 05:09

Alles dat van Ajax komt krijgt voordeel van de twijfel hier op voetbal zone.. dat moet je nu toch wel weten.

Vd Beek is gewoon een hele modale voetballer die mee heeft kunnen liften op het hoge niveau dat Ajax toen als team haalde. Hij is nooit een sterkhouder of iets geweest en Frankfurt is een mooie club dat bij zijn niveau past

2 januari 2024 om 09:05

Wanneer werd Robben kwalitatief minder dan? Die was zelfs op het einde met grote afstand de beste speler in Oranje en nam Oranje zelfs in zijn allerlaatste wedstrijd bij de hand. Ik vind het verder ook nogal een onsamenhangend betoog. Overigens is snelheid op elke positie en in iedere rol handig.

Van De Beek, Justin Kluivert, allemaal 1 pot nat. Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Redelijke spelers voor Nederlandse topclubs (of een soortgelijk niveau), maar voor Oranje-begrippen pure middelmaat. Van De Beek mislukte niet enkel bij Manchester omdat hij niet in z'n kracht kon spelen. Hij kan het niveau ook simpelweg niet aan en ontwikkelt zich ook nauwelijks.

2 januari 2024 om 10:55

Zelfde geldt voor Ronaldo was tot zijn 35ste gewoon nog top niveau. Is nu bijna 39 en speelt nog steeds prof voetbal.

2 januari 2024 om 21:34

Gelukkig doet United het wel velen malen beter zonder Van de Beek

3 januari 2024 om 01:52

Van de Beek is that you? Dit is al de zoveelste post in aantal weken dat jij hem omhoog loopt te praten, wedden dat hij/jij weer mislukt daar.

4 januari 2024 om 21:29

@erodinho - Dat is toch gewoon een gigantische dooddoener? Je kunt het namelijk ook anders stellen: Van De Beek komt niet eens mee in het slechtste United van de afgelopen 30 jaar. Alsof dit United beter wordt met Van De Beek in de basis...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren