Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het waren afschuwelijke beslissingen, hij moet een opticien bezoeken'

Laatste update:
/

Harry Redknapp was woensdag woest na de 1-2 thuisnederlaag tegen West Bromwich Albion. De coach van hekkensluiter Queens Park Rangers hekelde de manier waarop de 0-2 van WBA tot stand kwam en nam geen blad voor de mond. Chris Foy floot 'afschuwelijk' en de assistent-grensrechter Harry Lennard doet er goed aan 'om snel een opticiën te bezoeken', stelde Redknapp. Mogelijk wacht de coach een schorsing, daar het niet de eerste keer is dat hij kritiek uit op een dienstdoende arbiter.

De 0-2 van WBA kwam op naam van QPR-keeper Robert Green, die in de doelmond duidelijk werd gehinderd door Marc-Antoine Fortuné en het leer zodoende in zijn eigen doel werkte. Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg geen strafschop toen Liam Ridgewell van WBA een duidelijke handsbal maakte. "Het waren afschuwelijke beslissingen. De scheidsrechter zat totaal mis", benadrukte Redknapp.

/

"Ik vroeg aan de assistent-scheidsrechter hoe het mogelijk was dat hij de handsbal van Ridgewell niet had waargenomen", vervolgt Redknapp. "Het was de meest duidelijke handsbal ooit. Het enige wat hij kon uitkramen was: 'het was donker daar in de hoek. Ik kon het niet zien'. Wellicht moet hij snel een opticien bezoeken. De tweede goal van WBA was bovendien een overduidelijke overtreding."

"Ik haat het als managers over beslissingen klagen. Dat maakt geen deel uit van mijn leven, ik doe het hooguit een keer per jaar. Maar vandaag (woensdag, red.) was het wel heel erg armetierig. Twee vitale beslissingen zijn zo doorslaggevend geweest voor ons. We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar het lukte ons maar niet. Er was geen verschil in klasse tussen de nummer zes en nummer twintig, ik zag het in ieder geval niet."

"Hoe kan een keeper de bal pakken als hij door een tegenstander over de doellijn wordt geduwd?", vroeg Redknapp zich af bij het tweede tegendoelpunt. "Iemand zei dat de keeper sterker moet zijn en zijn tegenstander weg moet duwen, maar dat is dan weer een strafschop. Fortuné had niet de intentie om de bal te spelen. Helaas heeft WBA de punten, dankzij twee schandalige beslissingen." Een jaar geleden had Redknapp het al aan de stok met Foy, na een 2-1 nederlaag van Tottenham Hotspur bij Stoke City. "Hij genoot er zichtbaar van dat hij ons niets gunde", zei hij toen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals ze op de BBC al terecht zeiden: Green stond al achter de doellijn nog voordat Fortune überhaupt in de buurt was. Hij had gewoon veel slimmer positie moeten kiezen.

27 december 2012 om 11:32

Tja, als we wat Shearer zegt ook al serieus moeten nemen....de Spelregel is dat een keeper in zijn doelgebied niet gehinderd mag worden. Green stond niet goed, maar werd vervolgens weggeduwd door Fortuné. En dat mag, nogmaals, gewoonweg niet. Of jij en Shearer, Lawro en de rest nou vinden dat het wel mag, is verder van geen enkel belang. En ook wat betreft de handsball had 'arry gelijk. Chris Foy is een bijzonder slechte scheidsrechter en daarmee helaas geen uitzondering in Engeland.

27 december 2012 om 11:58

Niet alleen Foy veel Engelse scheidsrechters zijn slecht.

Redknapp heeft in beide gevallen gelijk.

Green stond niet achter de lijn, maar werd door Fortuné achter de lijn geduwd. En volgens mij mag je een keeper in zijn vijfmetergebied helemaal niet aanraken, laat staat duwen! Wel raar dat Green de bal niet wegsloeg, maar in zijn goal trok....

En die handsbal had de scheidsrechter ook moeten zien.

Nu zal Redknapp wel geschorst worden, maar misschien moeten de bonden bij zo'n voorvallen zich ook even verplaatsen in z'n trainer en onder welke druk hij staat.

27 december 2012 om 13:31

Kijk de beelden nog eens na.

Green stapt zelf achter de lijn Fortune doet niet anders dan zijn plek houden.
Enorme fout van Green die niet goed positie kiest.

Fortune duwt Green niet.

Spelregeltechnisch zijn keepers beschermd idd maar ze mogen een keeper wel aanraken hoor.
Fortune hoeft niet aan de kant te gaan. Hij bleef staan en Green zat fout.

Het was opzeker een 100% strafschop met de handsbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren