Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het vuurtje is gewoon gedoofd, dat merkte ik in deze paar weken'

Laatste update:

Bart van Brakel heeft besloten om zijn voetbalschoenen alsnog op te bergen. De middenvelder nam na het afgelopen seizoen afscheid van SC Cambuur en tekende een contract bij FC Oss, maar heeft na een paar weken al besloten om te vertrekken. Oss maakt op de website van de club bekend dat Van Brakel in zijn eerste weken bij zijn nieuwe club 'tot de ontdekking is gekomen dat het leven als betaald voetballer echt niet meer binnen zijn ambitie past'.

De 27-jarige middenvelder gaat zich richten op een maatschappelijke carrière. "Ik had en heb een groot vertrouwen in deze club en haar visie en denkwijze", legt hij uit. "Helaas merk ik dat de jonge jongens meer ambitie hebben dan ik. Dan loop ik ze uiteindelijk meer in de weg en voldoe ik niet aan de doelstelling om jonge spelers beter te maken. Het vuurtje is gewoon gedoofd, dat merkte ik in deze paar weken. En dat terwijl de club me direct enorm beviel in al haar facetten."

Van Brakel begon zijn profloopbaan bij NEC en speelde vier competitieduels in de Eredivisie voor de Nijmegenaren, voordat hij in de Jupiler League aan de slag ging bij FC Eindhoven (drie seizoenen) en FC Den Bosch (twee seizoenen). Vorig jaar kwam Van Brakel uit voor Cambuur, waarvoor hij nog acht competitieduels in de Eredivisie speelde. Voor Oss kwam hij niet in actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat van Brakel stopt deze man had Fc Oss naar een hoger niveau kunnen brengen. Ik wens Bartje veel succes met zijn nieuwe carriere.

Op de eerste plaats al erg jammer dat hij na een stage geen contract had getekend die hij wel aangeboden kreeg bij ons. Daarom vond ik het zo opmerkelijk dat hij vervolgens een contract tekende bij FC Oss. Toch wel knap dat je die keuze voor jezelf kan maken en tevreden kan zijn met je carrière.

10 september 2014 om 18:59

Bij Oss zit Peter Bijvelds. Die kent hij (goed) uit de tijd dat beiden bij FC Den Bosch zaten. Die heeft hem omgepraat.

Het leven van een profvoetballer lijkt zo mooi omdat iedereen meteen denkt aan miljoenen verdienen en in grote stadions spelen. Voor de vele voetballers in de marge ziet het leven er echter heel anders uit. Als je, zoals zo veel spelers in de JL, minder betaald krijgt dan iemand met een gewone baan, ga je je wel afvragen of het al die moeite en stress waard is.
Deze jongen heeft zijn eigen conclusie getrokken.

10 september 2014 om 19:33

alsof je bij een andere baan minder stress hebt... je hoeft als voetballer in ieder geval lang geen 40 uur te werken. maar als hij bij een andere baan beter kan verdienen of het werk leuker vind geef ik hem groot gelijk. was een leuke JL speler maar meer ook niet. deed het altijd goed bij Den Bosch.

10 september 2014 om 20:04

Mwah, ook in de JL krijg je echt wel een salaris waar je wel van kan leven. En die gasten spelen toch nog regelmatig voor vierduizend man publiek. Dat is toch prachtig. Medelijden hebben die gasten echt niet nodig. Maar als zo'n liever kiest voor een maatschappelijke carrière moet hij dat vooral doen uiteraard.

Ken deze hele vent niet, maar respect voor zijn beslissing. Wil jonge jongens niet in de weg lopen en dat juich ik toe wanneer oudere spelers niet 100% gemotiveerd zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren