Hoogstandje van Hadouir helpt NAC op moeilijke avond aan drie punten

NAC Breda heeft de achterban zaterdag een leuk slot van 2013 bezorgd. In een wedstrijd die niet altijd even goed en vermakelijk was knokte het zich na rust naar een 1-0 overwinning op SC Cambuur-Leeuwarden. Na een serie zware wedstrijden tegen enkele topclubs lukte het dankzij een vrije schop van Anouar Hadouir de promovendus klein te krijgen. Zodoende werd het jaar positief beëindigd. Cambuur kan het jaar eindigen als nummer laatst, als NEC wint van FC Groningen.

/

NAC verloor dit seizoen de eerste twee wedstrijden in Breda, maar bleef in de zes navolgende thuisduels ongeslagen. Nebojsa Gudelj wijzigde zijn team echter behoorlijk voor de strijd tegen SC Cambuur en dat kwam het spel van NAC niet ten goede. Na een kwartier zonder echte hoogtepunten, waarin de bezoekers uit Leeuwarden de controle hadden, kopte Gill Swerts na een vrije schop over en was het eerste gevaar gesticht. Even later schoot Jordy Buijs met een halve omhaal naast.

NAC creëerde nog twee mogelijkheden voor de helftwissel, maar Mats Seuntjens schoot in vrijstaande positie over het doel van Leonard Nienhuis en Rydell Poepon mikte een poging recht op de Cambuur-keeper. Bij rust daalde er dan ook een fluitconcert neer op de spelers vanaf de tribunes in het Rat Verlegh Stadion. In de tweede helft bleef NAC het gewoon proberen en het creëerde ook wel kansen, maar de bal wilde er keer op keer niet in: niet via Poepon en niet via Seuntjens.

Twintig minuten voor het slot kwam de beste mogelijkheid voor de bezoekers. Na voorbereidend werk van Jody Lukoki kreeg Bart van Brakel de bal en hij haalde met links uit, maar trof slechts het zijnet. Aan de overkant mocht NAC kort daarop aanleggen voor een vrije trap en daaruit viel eindelijk de 1-0. Hadouir liet Nienhuis kansloos en schoot heerlijk binnen. Cambuur had geen passend antwoord op de treffer, al kopte Tim Gilissen nog wel een bal van Mart Dijkstra van de doellijn.

Klimt SC Cambuur in de tweede seizoenshelft weg uit de gevarenzone?