Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het morele kompas is zoek bij Ajax, men voelt zich daar verheven boven de rest’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waarom Ajax Marc Overmars na zijn ontslag twee keer heeft gepolst voor een terugkeer bij de Amsterdammers. De voormalig technisch directeur onthulde onlangs tegenover de NOS dat Leen Meijaard, toentertijd voorzitter van de Raad van Commissarissen, en Danny Blind contact met hem hadden gezocht om hem te vragen of hij het zag zitten om opnieuw aan de slag te gaan bij Ajax.

"Ik ben enorm verbaasd dat het überhaupt gebeurt, maar daarnaast ook nog eens zo snel", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De eerste keer was al vier weken nadat hij wegens grensoverschrijdend gedrag ontslagen werd door Ajax, de tweede keer volgde kort na het ontslag van Sven Mislintat.

“Het morele kompas is toch al eventjes zoek in Amsterdam”, stelt Van Hooijdonk. “Er zijn meerdere zaken geweest. De coronavlucht, de Promes-situatie en volgens mij vergeet ik er dan misschien nog één of twee. Men voelt zich daar toch verheven boven anderen. Dat vind ik kwalijk."

Onderzoeksjournalist Guido van Gorp sprak uitvoerig met Overmars om een reconstructie te maken over het ontslag van de directeur bij Ajax. “Ik zat tegenover hem in Epe. Je zag gewoon: dit is een hele boze man”, legt Van Gorp uit in het voetbalpraatprogramma van de NOS. “Hij is enorm verbitterd over wat er bij Ajax is gebeurd. Hij voelt zich buiten de club geduwd door de toenmalige RvC.”

“Dat hij vervolgens is teruggevraagd door diezelfde RvC, zit hem enorm onder de huid”, vervolgt Van Gorp, die de boosheid van Overmars niet helemaal begrijpt. “Hij wijst heel erg naar anderen, maar je zou het ook om kunnen draaien. Deze hele affaire is natuurlijk begonnen bij Marc Overmars. Als hij niet die appjes had gestuurd, als hij zich niet op een bepaalde manier had gedragen op de werkvloer van Ajax als leidinggevende, dan hadden wij hier nu niet over hem gesproken. Dan was hij waarschijnlijk nog technisch directeur van Ajax geweest.”

Overmars is tot november 2024 geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag en hij mag geen enkele functie bekleden in het Nederlandse voetbal. Vorige maand nam de FIFA deze straf over, waardoor hij voorlopig ook niet meer actief mag zijn in Antwerpen.

"Ik ben geschorst omdat ik naar één vrouwelijke collega grensoverschrijdende berichten heb gestuurd”, liet Overmars in een statement weten. “Dat het app-verkeer wederzijds was, doet niets af aan het feit dat ik dat nooit had mogen doen. Het is dom geweest. En ik vind het heel erg voor mijn vrouw Chantal, mijn twee kinderen en mijn familie die door mijn fout een verschrikkelijke tijd hebben doorgemaakt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pierre komt erg goed uit zijn woorden, met name als het over Steijn of Ajax gaat kan die heel fel reageren. Ik denk dat Pierre lekker moet gaan golfen

5 februari 2024 om 07:26

Kritiek op je clubje? Dat mag ook niet inderdaad. Was zelf ook even vergeten dat ajax zich natuurlijk ver boven de rest verheven voelt. Sorry!

5 februari 2024 om 07:33

Als het vooral eenrichtingsverkeer is, vind ik het persoonlijk ook wel wat vreemd zoals bij Pierre en mag je daar wel wat van vinden imo, voor/tegen welke club het ook is.

5 februari 2024 om 07:42

Wel opmerkelijk, toen het over Steijn ging was iedereen het met Pierre eens. Nu gaat het over de held Overmars en is Pierre ineens onredelijk en te kritisch

5 februari 2024 om 08:06

Nope. Dit begripen heel veel mensen ook prima. Maar dat je bij een voetbalclub liever kritiek geeft/hoort op/over een slechte heel tijdelijke trainer dan op een succesvolle td (tevens jarenlang Ajacied) is niet mensvreemd lijkt me. Wacht, supportersvreemd is een beter woord. Dat snap jij ook wel Burdy.

5 februari 2024 om 08:07

Nee ik haat Ajax nog net niet, dus daar heeft het niets mee te maken

5 februari 2024 om 08:12

Toegevoegd: ik vind de mens Pierre een rancuneus persoon. Dat heeft ie al heel vaak laten blijken. Bovendien blijkt dat het dus dan altijd indirect over het gevoel van Pierre te gaan en niet over iets objectiefs. Dus luister ik überhaupt niet graag naar hem. Waar ie het dan ook over heeft.

5 februari 2024 om 08:41

Pierre slaat hier de spijker op z'n kop. Dickpicks sturen, coke handelen, je vriendin in elkaar slaan; het kan en mag allemaal zonder consequenties in Amsterdam. Maar de gemiddelde Ajacied heeft z'n enorme plaat voor z'n ketel dat het erover in discussie gaan compleet onmogelijk is.

5 februari 2024 om 08:50

@Gakpo,

Overmars heeft een straf gekregen voor het sturen van de dick picks naar 1 persoon. En die straf zit hij uit. Geheel terecht dat die straf er is.

Na het uitzitten van zijn straf moet hij gewoon weer werkzaam kunnen zijn.

En nee ik hoef hem niet bij Ajax, niet vanwege dit verhaal maar omdat ik niet geloof dat het nog een keertje zo een succesvolle TD zal zijn.

Promes en Coke handelen/neef neer steken, ik snap niet echt wat Ajax daar iets aan kan of had kunnen doen…?

5 februari 2024 om 08:59

Promes werd destijds met man en macht verdedigd door oa Ten Hag en heel wat supporters. Dat terwijl al vrij snel duidelijk was dat er iets mis was met die jongen.

Dat gezegd hebbende kun je zulke dingen bij een inkomende transfer niet altijd inschatten. Maar het valt mij wel op dat er bij Ajax wel wat personeel is geweest met een steekje los.

5 februari 2024 om 09:03

@GluubsterTJ,

Ten Hag heeft met Promes gezeten en die heeft face to face gezworen er niets mee te maken te hebben en dat het niet waar was.

Dan ben je als werkgever in eerste instantie verplicht om je personeel het voordeel van de twijfel te geven in mijn ogen.

5 februari 2024 om 09:09

Een RvC lid dat al weg is, een RvC lid dat informeel polst.
Promes waar Ajax buiten staat, niets mee te maken heeft.

Kritiek mag maar als er weinig basis is voor de man die onlangs zelf nog geschorst was wegens beschuldigingen jegens de trainer van Ajax waar hij geen enkel bewijs voor bleek te hebben, dan is het beter niks te zeggen.

5 februari 2024 om 09:18

Bergkamp:

Dat is waar, goed punt. Daarentegen zag ik van Promes voor zijn Ajax-tijd af en toe al sociale media filmpjes waarbij je al wel vraagtekens bij die jongen kunt stellen, dat bedoel ik meer.

5 februari 2024 om 09:20

Promes zei letterlijk niks gedaan te hebben dus hoe oordeel je hem zonder bewijs op dat moment ? Dan moet de club 0 vertrouwen uitspreken obv een beschuldiging.
Dat het achteraf onzin was had men dus niet verwacht.

5 februari 2024 om 09:22

Op basis van privé filmpjes hoor je meer dan de helft van de voetballers in twijfel te nemen. Zeker als ze mekaar online steunen alsof het prima is

5 februari 2024 om 09:35

@gakpo, wat een kinderachtige reactie. Net zoals Pierre met de zijne in studio voetbal. Natuurlijk mag je kritiek op Ajax hebben, maar kan iemand mij aub uitleggen wat Ajax eraan kan doen dat Promes in z'n vrije tijd z'n neef neersteekt of coke handelt? En als Promes dan letterlijk tegen Ajax zegt dat hij over het steekincident onschuldig is, moet Ajax dan zelf de rechercheur gaan spelen en alles onderzoeken? Of is het dan logischer dat een eigen werknemer verdedigt wordt? Overigens heeft Ajax toen in mijn ogen goed gehandeld door die jongen in de volgende transferwindow zsm te verkopen.

5 februari 2024 om 09:39

Gluubster, Promes werd op dat moment verdacht van. Hij was nog niet veroordeeld en in Nederland ben je onschuldig totdat anders wordt bewezen.

Maar jij had liever gezien dat hij gecanceld zou worden, trial by media en met pek en veren het land uit? Behoorlijk woke voor een Feyenoorder. Of heeft dat meer te maken met de club in kwestie?

5 februari 2024 om 09:44

Lee: hmm fair enough touche. Moet ook toegeven dat ik niet alle ins en outs omtrent de Promes-saga weet, dus wellicht wat voor m'n beurt gesproken. Laat ik dan anders zeggen: Ajax heeft afgelopen jaren niet altijd geluk qua ethiek als het aankomt op personeel😜.

5 februari 2024 om 09:53

@gluubstertj

Omtrent Promes, je kan hem als persoon niet leuk vinden, hij was een succesvolle Nederlands international die bij Ajax zeker goed presteerde met Ziyech. Hij werd verdacht van een strafbaar feit, ze zijn met hem in gesprek gegaan en na glasharde ontkenning vanaf zijn kant hebben ze hem het voordeel van de twijfel gegeven.

In mijn ogen het enige logische dat je kan doen op dat moment.

Naarmate er meer duidelijk is geworden heeft Ajax wel degelijk meer actie ondernomen, Promes niet meer verdedigend en hem de deur gewezen.

Ook in deze opstelling het enige logische dat je kan doen op dat moment.

5 februari 2024 om 10:36

Wtf is dit dan ook voor bullshit man. Wat haal jij en Pierre er allemaal bij? Je vriendin in elkaar slaan? Coke handelen? Wat heeft dat met Ajax te maken? Marc is de fout in gegaan tijdens zijn periode bij Ajax maar zodra Ajax er lucht van kreeg hebben ze opgetreden. Dit is gewoon ordinair schoppen wat jij en Pierre doet. Te triest voor woorden. Die 2 incidenten staan los van Ajax en hebben al helemaal niks met het verheven boven de rest voelen te maken.

5 februari 2024 om 10:45

Oh ja hoor Gluubster tuurlijk jongen. Ajax had meteen na een paar Instagram posts Promes meteen moeten ontslaan. Wat zeg je nou precies? Want je heb al weer lopen schoppen maar je komt met helemaal niks. Wat een niveau hier.

5 februari 2024 om 11:07

@gluubstertj,

Er zijn wel meer voetballers met filmpjes waarvan ik denk moet je dat nou doen. Er is echter wel een verschil of ik daarna kijk met mijn eigen morele kompas of dat het een werkgever is.

Wanneer een werknemer niet open is, kun je daar weinig mee tot er bewijs is.

5 februari 2024 om 11:27

Het OM heeft toentertijd gewoon met Ajax het bewijs gedeeld zoals het er lag. Ajax wist dondersgoed dat Promes schuldig zou worden bevonden, waarom denk je dat ze hem anders zsm een enkeltje Rusland gaven? Als je in staat bent je neef neer te steken en coke te handelen durf je ook wel tegen Erik TH te liegen.Over Overmans; als je oprecht na 4 weken wordt teruggevraagd en je wordt boos "want je weet niet wat je Overmans z'n familie hebt aangedaan", hoef ik hopelijk weinig te zeggen. De beste man en Ajax hebben helemaal niks geleerd hiervan en zowel de supporters als de club laten die vrouwen genadeloos zitten. Ik ben helemaal klaar met die woke gemeenschap maar als je je lul niet in je broek kam houden richting collega's heb je niks te zoeken bij een BVO.

5 februari 2024 om 11:54

@gakpo zo'n lange comment posten maar dan nog niet met een antwoord komen. Wat heeft Ajax dus precies fout gedaan mbt Promes? Als je als BVO nog 13 miljoen aan een speler kunt verdienen, die plots beschikt over een slecht imago, ben je als club toch goed bezig om zo'n speler te verkopen? Of denk je dat PSV zo'n speler met de brabantse gemoedelijkheid verdedigd had? Misschien even je blinde haat brilletje naar Ajax afzetten, zou je goed doen.

5 februari 2024 om 11:55

Dus iedereen die ooit een dickpick heeft gestuurd wat niet aangenaam ontvangen is (terwijl er iets al langer speelde) moet maar thuis in een hoekje gaan zitten huilen of wat.

5 februari 2024 om 12:09

Hoe zit ‘t met Pierre z’n eigen morele kompas eigenlijk? Liegen over vermeend verdienen aan transfers door Steijn, schuift aan bij de NPO, zou ie het rapport van vorige week gelezen hebben? Beetje goedkoop om dan bij de NPO Ajax de maat nemen, niet? Denk dat ie beter z’n mond had kunnen houden.

5 februari 2024 om 12:21

@SilverFront, als je vanuit het OM signalen krijgt dat een speler wel degelijk schuldig is, mag ik hopen dat je z'n jongen gewoon op non actief zet.

5 februari 2024 om 12:51

@rkc82,

Dan heb je niet goed opgelet waar dit over gaat.
Dit gaat over machtsmisbruik, ongewenste seksuele activiteiten.

Het onderzoek spreekt voor zich. En dat richt zich alleen op de vrouw die naar voren is gestapt. Er zijn er ook anderen die bijvoorbeeld wel anoniem tegen een krant zich hebben geuit. Het probleem is dus breder dan dat.

Hij kan in ieder geval niet terug naar Ajax

5 februari 2024 om 13:16

@gakpo
Over wie heb je het? Over Theo Lucius, Jan Kromkamp of Jeroen Zoet?

5 februari 2024 om 15:51

@rkc82
Stel dat jij een directie functie zitten, je bent heel goed in je werk, word overal gerespecteerd en je stuurt 300 seksueel getinte berichten naar vrouwelijk personeel. Uiteindelijk word je gepakt en word je na onderzoek ook bestraft. Dan kun je zeker thuis in een hoekje gaan zitten huilen, maar ik vind toch als man zijnde (en misschien ook wel vrouw) dat je je verantwoordelijkheid moet pakken. Dan ga je zorgen dat zoiets nooit meer gaat gebeuren en je gaat er echt aan werken. Vervolgens kun je wel weer in de voetballerij gaan werken, maar nooit meer bij de club waar het is gebeurd. Het is toch debiel tov die vrouwen die er nog werken dat Overmars weer terug zou kunnen keren. Ik zou in dit geval voor mezelf, uit respect voor de vrouwen binnen de club en ook zeker voor mijn familie bij een andere club met wellicht wat lagere normen en waarden gaan werken.

5 februari 2024 om 16:58

@gakpo
Ik dacht dat Vertessen nog gewoon voor PSV gespeeld had na de dickpicks die hij rondstuurde naar meisjes?
Of wordt het alleen (en terecht) veroordeeld als iemand uit het kamp van Ajax over de schreef gaat?

5 februari 2024 om 07:30

Ik vind hem niet goed uit zijn woorden komen, vrij veel na-apen met die oude zaken, maar over Overmars klopt volledig. Ajax had dit nooit moeten doen, en ben blij dat van Praag er ook stellig op reageert dat het in zijn tijd niet zal gebeuren dat Overmars terug komt. Ook al was Overmars nog zo goed, hij is een grens over gegaan met n moet daarvoor een tijd op de blaren zitten.

5 februari 2024 om 07:46

Hij gaf toe foto’s gestuurd te hebben van zijn geslacht. Het schijnt 300 stuks met tekst . Ik zou zo iemand nooit meer bij mijn clubje willen hebben. Hij heeft therapie willen doen maar snel af gehaakt. Dan geef hij toch toe dat hij fout zat.

5 februari 2024 om 08:35

We kennen nog steeds de context niet.. die vrouw heeft ook gewoon terug geappt. Dat getal 300 zegt helemaal niks. Dat hij uiteindelijk verder ging/wilde gaan en meer wilde dan zij, dat lijkt wel een feit. Hij had beter moeten weten maar heeft volgens mij niks strafbaars gedaan en is niet veroordeeld. Ja door de grote massa inmiddels wel.. ik zit ook weleens fout in een discussie met mijn vrouw. Sorry zeggen en door.

5 februari 2024 om 08:39

Sorry maar als je dit schrijft moet je echt even de conclusies uit het rapport lezen. In je reactie staan meerdere onwaarheden: 'commercieel directeur Overmars stapte begin februari per direct op bij Ajax omdat hij volgens de club ‘gedurende een langere periode’ grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s verstuurde, waaronder ongevraagde dickpics'. Ik zie overal dat het gedrag van Overmars immens wordt geminimaliseerd, terwijl het rapport dat niet onderschrijft.

5 februari 2024 om 08:51

@KutRob

Het rapport en de uitspraak spreken specifiek over 1 persoon alsnontvanger. Het word niet geminimaliseerd, dat is letterlijk de uitspraak.

5 februari 2024 om 08:56

Een discussie met je vrouw is inderdaad exact hetzelfde als naar een vreemde dame foto's van je slurf sturen. Goede vergelijking man.

5 februari 2024 om 09:00

@gluubster het was dus blijkbaar geen vreemde dame aangezien het app verkeer wederzijds was. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar wat zij heeft gestuurd, want hoe weten wij 100% zeker dat het eenzijdig was?

Overige verhalen waren anoniem en konden niet geverifieerd worden. Werden in de media als feiten gebruikt maar puntje bij paaltje werd dit door niemand bevestigd. Ben nu wel benieuwd naar het volledige verhaal van overmars zelf.

5 februari 2024 om 09:06

Het rapport en uitspraak bevestigen ook dat er meerdere slachtoffers zijn, die uit angst voor represailles geen klacht willen indienen. Dit snap ik, gezien bijvoorbeeld de onvoorwaardelijke steun voor Overmars vanuit de harde kern van Ajax. Er wordt wel onderschreven dat er meerdere slachtoffers zijn, maar dat om tot een oordeel te komen het bewijs van 1 meldster voldoende was. Daarnaast quote ik letterlijk uit het rapport van Ajax, en alsnog zeg je dat die tekst niet klopt?

5 februari 2024 om 09:06

@FCVoetbal

Ook het rapport spreekt van eenzijdige berichtenstroom, daarom is Overmars ook gestraft.

Ook bespreekt het rapport specifiek dat het om 1 ontvanger gaat.

5 februari 2024 om 09:08

@KutRob91

Heb je het rapport wel gelezen? er staat specifiek dat het om 1 meldster gaat die ook nog specifiek heeft aangegeven niet verder te willen vervolgen.

Stop aub met onzin verkondigen..

5 februari 2024 om 09:11

Het was geen vreemde dame. Ze hebben een hele tijd geappt, waarna Overmars er in doorsloeg nadat mevrouw (vermoedelijk) niet meer wilde.

5 februari 2024 om 09:14

"het Nederlandse onderzoek bevestigt de ernstige aard van het gedrag van Overmars. 'meerdere vrouwen hebben dit gemeld', klinkt het in een statement van Ajax. Daarin staat dat geen enkele vrouw klacht heeft ingediend tegen Overmars. 'maar ze melden het wel, want het is duidelijk dat ze er last van hebben. Alle meldsters geven ook aan dat ze het moeilijk vinden ongewenst gedrag bij vertrouwenspersonen of in de organisatie aan de orde te stellen, omdat ze bang zijn voor repercussies.'"

5 februari 2024 om 09:17

@KutRob

Overmars is bij het ISR veroordeeld op basis van 1 meldster die ook weigerde te vervolgen.

Alle overige anonieme meldingen konden geenszins geverifieerd worden en zijn daarmee dan ook niet mee genomen in de uitspraak en/of straf.

5 februari 2024 om 09:22

Oh het was geen vreemde dame maar ze kende elkaar bij naam? Dan is het natuurlijk volstrekt normaal om zulke foto's te sturen...

De vergelijking met je eigen vrouw is een tenenkrommende, omdat zij waarschijnlijk een foto van je slurf WEL kan waarderen.

De mate en manier waarop men hier soms verdedigd in clubbelang neemt een beetje enge vormen aan hier op vz.

5 februari 2024 om 09:36

@D-Bergkamp Ajax heeft letterlijk zelf verklaart dat ze van meerdere vrouwen meldingen van overschrijdend gedrag binnen hebben. Dat statement van Ajax kun je hierboven letterlijk teruglezen. Met die kennis in de hand hebben leden van de directie Overmars meermaals proberen terug te halen. Op basis daarvan kan ik wel onderschrijven dat het morele kompas van Ajax compleet weg is.

5 februari 2024 om 09:38

@kutrob91

Lees het rapport van het ISR maar, en dan met name:

7.17: hier word uitvoerig besproken dat er op basis van 1 meldster welke bekend is en door beide partijen en het ISR erkend word vervolgd gaat worden.
7.18: hier word door Overmars aangekaart dat het gedrag wederzijds was, waar in het ISR duidelijk concludeert dat dit eenzijdig was.

In 7.21, 7.22 en 7.23 worden overige anoniemen meldingen besproken en ontvankelijk verklaard. Deze meldingen zijn stuk voor stuk niet te verifieren omdat de dames in kwestie onbekend zijn. Er geen hoor/weder hoor is, er geen duidelijke strafbare feiten zijn genoteerd of gemeld.

7.24: Tussenconclusie: Het voorgaande leidt tot de tussenconclusie dat in beginsel alleen de melding van meldster verder
inhoudelijk kan worden beoordeeld.

5 februari 2024 om 10:06

@gluubstertj

Nog even voorop gezet: ik hoef Overmars niet terug bij Ajax, dus dit heeft niets met club voorkeur of dergelijke te maken. Laat ik dat even de wereld uit helpen.

Er staat in het rapport van het ISR ook duidelijk vermeld (bij punt 7.18) dat het eenzijdige contact pas eenzijdig is geworden tijdens het (langdurige) gesprek. In het begin was het nog wederzijds en wederkerig.

Dit praat het sturen van ongepaste dingen zeker niet goed, laten we dat ook duidelijk maken. Maar het ondersteund wel het verhaal van Overmars dat er zeker sprake was van wederzijds contact (in den beginne) Dat hij uiteindelijk (veel te) ver is gegaan en niet heeft ingezien dat er op een gegeven moment geen interesse meer was. Dat is waarvoor hij gestraft word.

Het is niet alsof Overmars in het wilde weg naar vreemde vrouwen dick picks heeft gestuurd. Hij heeft dit gestuurd na een periode van wederzijds contact dat toen eenzijdig is geworden.

Nuance verschil, maar wel heel belangrijk.

5 februari 2024 om 11:32

@D-Bergkamp,

Daar is inderdaad dit rapport op gebaseerd. De nuance is dat dit rapport in gaat op vrouwen die zich gemeld hebben met bewijs. Er zijn ook meerdere vrouwen die niet aan het onderzoek hebben meegewerkt. Daar liggen verschillende redenen aan ten grondslag.

Wat voor mij overeind blijft is dat hij zich heeft misdragen en misbruik heeft gemaakt van zijn positie en zich weinig berouwvol heeft getoond en ook weinig eigenaarschap heeft getoond.

Dat maakt voor mij dat hij niet bij Ajax kan terugkeren. Vanwege bovenstaande en ik ook niet geloof dat hij nog een keer zo succesvol kan zijn. Ook na zijn vertrek kwamen wel dingen naar buiten dat veel in zijn hoofd en telefoon zat, maar van een directeur mag je iets meer verwachten vind ik

5 februari 2024 om 13:42

@ajaxglobal

Wederom incorrect:

De meldster waar de straf op gebaseerd is heeft zichzelf ook niet gemeld en wilde zelf ook niet verder mee werken aan het onderzoek. Ook dit staat specifiek vermeld in het rapport.

Overmars heeft zelf toegegeven dat er lang contact met die vrouw is geweest en op basis van zijn eigen verklaring heeft hij ene straf gekregen. Had Overmars deze verklaring niet afgelegd had hij waarschijnlijk zonder straf weg gelopen. Aangezien de vrouw in kwestie in geen geval verder mee wilde werken aan het onderzoek of verder wilde gaan.

Het ISR heeft de verklaring van Overmars gecombineerd met de melding bij de vertrouwens persoon van Ajax en op basis daarvan Overmars gestraft.

Feitelijk gezien heeft geen enkele vrouw mee gewerkt aan het onderzoek, alleen was deze verklaring van Marc Overmars zelf te controleren en te verifieren en daarmee de enige bruikbare stukken.

Voor alle overige anonieme meldingen is er totaal gebrek aan bewijs.

5 februari 2024 om 16:34



Of men stopt een keer met het sneeuwvlokjesgedrag. De man heeft niemand betast of wat dan ook. Ben je werkelijk ziek in je hoofd wanneer je foto's stuurt of heeft hij zich laten opwinden door uitdagend gedrag van medewerkers. Het is natuurlijk dom en niet professioneel maar hij is genoeg gestraft en dergelijk gedrag wordt nu in hetzelfde straatje geschaard als betasting en dergelijke. Het blijft bijzonder dat er nooit het gedrag van de vrouw ter discussies wordt gesteld tijdens zulke incidenten.

5 februari 2024 om 19:16

@d-bergkamp,

Door je hoofd in het zand te steken is het probleem niet ineens weg.

Uit artikel op ad.nl

,,Het onderzoek bevestigt ook de ernstige aard van het eerder gecommuniceerde grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Meerdere vrouwen hebben dit gemeld. Volledigheidshalve: het rapport maakt tevens melding van twee gevallen uit het verleden van andere betrokkenen, waartegen destijds maatregelen zijn genomen.”

Dit geeft een ander beeld dan je doet. Zelfs al was het 1 vrouw dan was het nog teveel om terug te keren.

5 februari 2024 om 19:17

@d-bergkamp



Door je hoofd in het zand te steken is het probleem niet ineens weg.

Uit artikel op ad.nl

,,Het onderzoek bevestigt ook de ernstige aard van het eerder gecommuniceerde grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Meerdere vrouwen hebben dit gemeld. Volledigheidshalve: het rapport maakt tevens melding van twee gevallen uit het verleden van andere betrokkenen, waartegen destijds maatregelen zijn genomen.”

Dit geeft een ander beeld dan je doet. Zelfs al was het 1 vrouw dan was het nog teveel om terug te keren

5 februari 2024 om 08:11

Overmars is nooit officieel aangeklaagd en de vrouwen die zijn doelwit waren hebben zich ook niet uitgesproken als een getraumatiseerd slachtoffer. Alleen als een doelwit van Overmars vieze grapjes.

5 februari 2024 om 08:48

Ach, zijn we blij dat Pierre in ieder geval een fantastisch moreel kompas heeft waarmee hij iedereen de juiste weg kan wijzen. En als iemand die boven alle twijfel verheven is kan Pierre dit soort zaken goed duiden.
Wie zonder zonde is werpende eerste steen.
Het is walgelijk wat Overmars gedaan heeft, maar het is ook walgelijk hoe velen onwetend allerhande theoriën over het gebeurde rond spuien zonder enige feitelijke onderbouwing. Zie de reacties van de vele onderzoekers hieronder die precies weten hoe het gegaan is. Knap hoor.

5 februari 2024 om 09:06

Helemaal eens! Ben benieuwd of hij ook zo naar zijn eigen functioneren kijkt met oog op zijn tijdelijke 'schorsing'

Hij haalt er nu allemaal dingen bij die niet vergelijkbaar zijn en helemaal daar niet over gaan. Ik snap niet dat hij nog op de buis is uberhaupt, iedereen vind dit een nare man!!

5 februari 2024 om 11:03

Ook erg makkelijk om Promes erbij te halen, alsof ze bij Ajax konden weten dat hij bij grootschalige drugssmokkel betrokken was.

Wat mij nog het meest stoort is de slachtofferrol van Overmars. Zijn vrouw, kinderen en familie hebben een verschrikkelijke tijd doorgemaakt. Geen woord over de vrouwen die slachtoffer zijn geworden van zijn walgelijke gedrag. Overmars is letterlijk en figuurlijk een vies mannetje dat zichzelf erg zielig vindt.

5 februari 2024 om 07:31

Lees de laatste alinea

5 februari 2024 om 07:57

Het is opvallend dat Marc nu opeens inhoudelijk weerwoord heeft, maar voor de commissie zich beperkte tot procedurele reacties.

5 februari 2024 om 08:13

Wil hem ook zeker niet verdedigen, het is een lafaard dat hij nu pas aangeeft hoe erg het voor zijn naasten moet zijn geweest, maar neemt nog steeds niet in de mond hoe erg het is voor de vrouwen die hij lastig viel en die hier nu wekelijks weer mee geconfronteerd worden via het nieuws

5 februari 2024 om 08:18

Ik geloof best dat zijn gezin een zware tijd heeft gehad, maar -idd- ik lees niets van empathie jegens anderen.

5 februari 2024 om 08:18

Vind je dat opvallend? Vrij logisch dat hij niet actief meewerkt aan zijn eigen "veroordeling". Netjes is het niet, verre van. Het had Overmars nog enigszins gesierd als hij gewoon openheid had gegeven. Maar ik denk dat er maar weinig mensen dat zouden doen.

5 februari 2024 om 09:00

Hij hoeft niet mee te werken aan zijn eigen veroordeling (loopt er nog een zaak dan?). Maar je kan ook in hele algemene bewoordingen wat zeggen. Hij heeft in ieder geval toegegeven aan één persoon plaatjes te hebben gestuurd. Behalve 'dat had ik niet moeten doen (want dat koste me mijn baan rn was niet leuk voor mijn gezin)' hoor je helemaal niks. Niks over dat hij aan zichzelf werkt of heeft gewerkt, niks in de richting van het slachtoffer. Want het was wederzijds. Niet meewerken aan je veroordeling is één ding, maar ik zie vooral iemand die vindt dat hij helemaal niks verkeerd heeft gedaan, behalve gesnapt worden. Hoe moet je dit anders interpreteren?

Sterker nog, hij vindt zichzelf en zijn naasten vooral zielig en slachtoffer. En hoewel ze dat best zo zullen voelen, is het wel heel bijzonder en brutaal om dat zo uit te spreken zónder ook maar enig kritiek op je eigen gedrag te hebben. Wow, echt wow...

5 februari 2024 om 09:09

Wat heeft die dame dan gestuurd? Want zoals Overmars aangeeft, kwam er ook van haar kant wat. Is die dame er ook voor gestraft.

5 februari 2024 om 09:12

Nijogeth,

300 pagina's aan eenzijdige berichten en foto's. Misschien moet je de dader niet geloven maar de onafhankelijke partij die onderzoek gedaan heeft.

5 februari 2024 om 09:24

@weef, ik reageerde op NJ die zich afvroeg waarom Overmars voor de commissie geen openheid gaf. Toen was er wel sprake van een zaak.

Voor de rest zou het Overmars sieren dat hij in ieder geval met de dame in kwestie eruit komt. Of en hoe hij dat doet is aan hem. Maar je hebt gelijk dat Overmars erg vanuit de slachtofferrol lijkt te praten.

Of hij aan zichzelf moet werken lijkt me logisch, maar dat moet hij zelf weten. Of hij dat nu wel of niet doet maakt mij weinig uit. Dat hij er met de dame in kwestie uit probeert te komen (wat dat dan ook inhoudt) vind ik vele malen belangrijker.

5 februari 2024 om 09:28

De dame in kwestie heeft een dick pic ontvangen, misschien wel meerdere. Niet leuk en onprofessioneel als het niet wederzijds was, maar die is inmiddels al lang overgegaan tot de orde van de dag mag ik hopen. De gevolgen voor Overmars waren vele malen ingrijpender. Dus ja, hij en zijn naasten zijn ook de grootste slachtoffers in deze zaak.

5 februari 2024 om 09:38

Nou dat is wel erg krot door de bocht. Mede door deze zaak heb ik met enkele vrouwen gesproken die ook van hun leidinggevende of anderen dit soort foto's hebben ontvangen. Dat maakt schijnbaar toch best veel indruk en 1 gaf aan er best veel last van te hebben. Ik zeg schijnbaar omdat ik het me ook niet kon voorstellen. Dus om nou te stellen dat die dame gewoon doorgaat, dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn.

5 februari 2024 om 09:51

Dan ben je geen slachtoffer maar de veroorzaker. Dit zijn gewoon de consequenties van zijn eigen daden. Had hij maar beter moeten nadenken. Slachtoffer.. hou toch op man.

5 februari 2024 om 09:52

@Rochus: Hij moet zeker zelf weten of hij aan zichzelf gaat werken en/of berouw toont voor zijn gedrag. Hij is niemand iets verplicht, maar zouden dat niet de minimale eisen moeten zijn voordat hij weer in aanmerking zou komen voor een functie bij Ajax? (of welke club dan ook?). En dan hoeft hij echt niet te gaan kruipen ofzo. Cursusje volgen, openlijk berouw tonen en uitspreken dat je er alles aan gaat doen om dit nooit meer te laten gebeuren. Zelfs dat is teveel voor hem.

5 februari 2024 om 09:58

@Bruine Kevin: Volgens die redenatie is een kinderverkrachter die de doodstraf krijgt ook het grootste slachtoffer, want de dood is ingrijpender. Wat een zeldzame onzin zeg. Het grote verschil is dat de gevolgen die hij ervaart de oorzaak zijn van zijn eigen gedrag.

5 februari 2024 om 10:12

@weef, wat er voor nodig is om terug te keren zal voor iedereen anders zijn. Ik vind dat Ajax haar organisatie anders moet inrichten om dit te voorkomen (maar dat staat los van ene terugkomst), de dame(s) die het aanging moeten achter de beslissing staan, de organisatie moet erachter staan. Maar met een hulpverleningstraject o.i.d voor Overmars heb ik weinig op. Als iemand niet wil veranderen dan verander je hem niet. Dus het moet van Overmars zelf komen. Dan heb ik liever dat je de organisatie aanpast zodat het niet eer kan voorkomen (voor zover dat mogelijk is) dan dat Overmars een traject voor de buhne doorloopt. Want laten we eerlijk zijn. Als hij die cursus doet, openlijk sorry zegt ga jij hem dan geloven?

5 februari 2024 om 10:34

@Rochus: Inmiddels zou dat inderdaad lastig te geloven zijn. En ook helemaal met je eens dat een organisatie ook een grote verantwoordelijkheid heeft dat zoiets (zo lang) kan gebeuren, dus voor een structurele oplossing moet je ook vooral daar kijken. Helaas blijkt het in de praktijk toch vaak lastig. Hoe je het ook inricht blijft het toch vaak aantrekkelijker om elkaar een beetje de hand boven het hoofd te houden en zaken onder het tapijt te schuiven.

5 februari 2024 om 11:25

@Rochus
Met mijn opmerking bedoelde ik dat hij in tweede instantie schoon schip had kunnen maken.
Nu een beetje zonder weerwoord blaten over tweezijdigheid komt zwak, maar voor wereldvreemd en ongepast over.

5 februari 2024 om 08:22

Hij is nooit veroordeeld en behalve beschuldigingen, is er nooit bewijs getoond. Volgens mij leven we nog steeds in een land waar je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen wordt. Marc zegt dat hij met een vrouw heeft geappt. En dat ze elkaar berichten stuurden. Dus hij is op basis van beschuldigingen de laan uitgestuurd. Stel dat er gelogen is door die vrouwen (wat ook regelmatig voorkomt - een vriendin van me werkt bij de politie en meer dan de helft van alle aangiften wegens sexuele vergrijpen blijkt vals). Laten we daarom vooral oordelen over wat er bewezen is en niet over wat "gezegd" wordt.

5 februari 2024 om 08:30

Volgens mij mag iedereen blij zijn dat de bewijsstukken achter slot en grendel liggen.

Wat is er bewezen? 300 pagina’s aan eenzijdige berichten en foto’s.

Hij mag ook blij zijn dat hij niet is aangeklaagd. Anders was de kans groot dat hij daar ook een straf van zou krijgen.

5 februari 2024 om 09:20

Ik denk dat Arsenal890 goed verwoord heeft.

Daarnaast geeft hij toch zelf toe, dat hij 1 persoon wel grensoverschrijdend gedrag vertoonde.

Enige, als Ajax zijnde had je dit intern moet behandelen. Ene kant denk ik, digitale berichtjes tja ene kan het makkelijker aan de kant zetten dan de andere. Lastige situatie, ik denk dat het hele sfeer ook met Voice etc dit meer en meer heeft geraakt.

5 februari 2024 om 09:45

@arsenal890

Overmars is aangeklaagd en veroordeeld door het ISR. De Fifa heeft de straf overgenomen.

Waarom wil je iemand tweemaal aanklagen voor hetzelfde feit? Dat kan geeneens.

5 februari 2024 om 09:56

Speedy, dat is niet strafrechtelijk he? Hij had ook veroordeeld kunnen worden, dan komt hij er dus nog goed mee weg.

5 februari 2024 om 10:02

@arsenal890

Niet (helemaal) correct. In het begin was het contact volgens de uitspraak/conclusie van het ISR niet eenzijdig. Dit is gedurende de periode eenzijdig en ongewenst geworden:

7.18: Uit de omstandigheid dat meldster zich tot [werknemer 1] heeft gewend kan worden opgemaakt dat er van vrijwilligheid en wederkerigheid geen sprake (meer) was en zij het gedrag van [beklaagde] grensoverschrijdend vond.

Voornamelijk het stukje: (meer) was
Is in dit opzicht heel belangrijk en word ook besproken. In den beginnen van het contact was het contact wederzijds en niet eenzijdig. Dit is gedurende de periode eenzijdig geworden.

5 februari 2024 om 10:19

@arsenal890

Strafrechtelijk vervolgt worden voor online stalking waarbij er geen enkele sprake is van fysieke belaging?

Ken jij uberhaupt een dergelijke zaak waarin vervolging heeft plaatsgevonden?

Waarom zouden er voor Overmars andere regels moeten gelden dan voor de rest van nederland?

5 februari 2024 om 10:58

Speedy,

Dit is gewoon digitaal potloodventen. Vrouwen die vaak dat soort foto's ontvangen doen natuurlijk geen aangifte. Maar het kan natuurlijk wel.

5 februari 2024 om 11:09

Er vind zelden vervolging plaats als het alleen een digitale foto is die naar een meerderjarige gestuurd is. En al helemaal niet als er al een tuchtcollege zich erover gebogen heeft en er zelfs een beroepsverbod voor een jaar uitgevaardigd is.

Dus waarom er voor Overmars andere regels zouden moeten gelden als voor andere Nederlanders?

5 februari 2024 om 12:06

Omdat ie voor Ajax is denk ik. Zou het anders ook niet weten waarom je voor het sturen van een dickpick en bestraft voor word niet verder mag met je leven.

5 februari 2024 om 13:49

Het betreft niet 300 pagina's aan eenzijdige berichten en foto's. Dat is en feit. Het betreft 300 pagina's. Waarvan een gedeelte ook eenzijdig is. Daarnaast zie je in je eigen chat niet dat je berichten hebt verwijderd. Dit is ook niet onderzocht, want de makers van de app werken hier niet aan mee, tenzij er een verzoek van een rechter ligt.

5 februari 2024 om 09:13

Er is een WhatsApp contact geweest met 1 vrouw die naar geluiden zelf het contact ook in stand hield daarbij is inderdaad een foto gestuurd van het geslachtsdeel. Dat stuur je ook niet als iemand stuurt goeiemorgen of hoe gaat het en dan zo’n foto. Er is wel degelijk wederzijds geflirt geweest. Dat je dan op een moment besluit een foto van Overmars junior te sturen ja niet netjes …

5 februari 2024 om 09:54

Dit verzin je echt helemaal zelf. Het rapport van het ISR zegt toch echt iets heel anders. 300 pagina's aan eenzijdige berichten.

5 februari 2024 om 09:59

@badmeerkoet

Ook incorrect, het rapport van het ISR beschrijft specifiek dat er op een bepaald moment geen sprake van wederkerigheid meer was.

Punt 7.18 uit het rapport:
Uit de omstandigheid dat meldster zich tot [werknemer 1] heeft gewend kan worden opgemaakt dat er van vrijwilligheid en wederkerigheid geen sprake (meer) was en zij het gedrag van [beklaagde] grensoverschrijdend vond.

Het ISR concludeert dat er in den beginnen wel sprake was van relatief wederzijds contact, dat dit op den duur eenzijdig is geworden.

5 februari 2024 om 09:56

@master 1

Over de slachtoffer rol van Overmars ben ik het roerend met je eens, hij mag iets meer naar voren komen en zijn eigen fouten toegeven. Je begint je post heel goed.

Dat hij zijn vrouw en kinderen benoemt, tja die hebben een rot tijd gehad. Hoeveel media hebben er wel niet bij hun voor de deur gestaan en ongepaste vragen gesteld?

Tegelijkertijd rep jij over meerdere vrouwen: dit is feitelijk onjuist
Het rapport van ISR spreekt duidelijk over 1 bewezen melding, er word ook specifiek besproken dat alle potentiele overige meldingen op geen enkele manier geverififeerd kunnen worden op basis van personen, strafbare feiten of daadwerkelijke meldingen.
Hier word je post al feitelijk onjuist en een stuk minder.

En als laatste: dat je Overmars een vies mannetje vind mag. Alleen is het zonde aan je post.

5 februari 2024 om 10:55

Beste @D-Bergkamp, ben het vaak met je eens, maar vind in dit geval dat je wel erg blijft hangen in het rapport van ISR en de feitelijkheid dat het maar om een dame is gegaan. Dat zal een bewezen feit zijn, maar kom op, waar rook is is vuur. Op deze manier ga jij Taghi niet verantwoordelijk houden voor de moord op Peter R. de Vries; het is namelijk niet bewezen, hoewel iedereen weet dat het wel zo is...

Onderzoeksjournalisten van het NRC hebben het verhaal over grensoverschrijdend gedrag van Overmars na een gedegen onderzoek naar buiten gebracht. Ze spraken hierbij elf (en niet een) vrouw(en) die bij Ajax werken of werkten. (Uit het NRC van toen Dat kostte veel moeite, vertelt Pinedo (1 v.d. 3 onderzoeksjournalisten). "ajax staat erom bekend dat het de luiken gesloten houdt. Het is not done om met journalisten te praten en binnen de organisatie voelt het uit angst voor consequenties denk ik heel eng om dingen over de meerderheid te zeggen. Zij hebben de absolute macht."

Op Linkedin werden vrouwen opgezocht die voor Ajax werken of hebben gewerkt. Zij kregen vervolgens een belletje van Pinedo. "het was een heel precair proces. Je moet snel ter zake komen en tegelijkertijd empathisch zijn. Dat was niet makkelijk. Maar het lukte wel vaak door het maatschappelijk belang te benadrukken en te zeggen dat we de vrouwen koste wat kost zouden beschermen door hun verhaal anoniem te laten doen."

'angst door de telefoon'
Pinedo 'kreeg de indruk' dat het probleem veel breder was dan alleen de seksuele intimidatie van Overmars. "ik hoorde vaak de angst door de telefoon. Dat was best zwaar. We merkten al snel dat er sprake was van een cultuur, waarin vrouwen seksistisch werden benaderd. En ze werden niet altijd serieus genomen."

Van der Poll spreekt van een 'doorgesijpelde kleedkamercultuur'. "wie voetbalt, kent de grappen die er worden gemaakt. Dat sijpelt soms door naar andere plekken in het bedrijf, waardoor de grenzen vervagen. Een voetbalclub is geen gewoon bedrijf."

Mij kwam ooit het verhaal ter ore van een studente die op het parkeerdek van Ajax als weekendbaantje op wedstrijddagen de Vip's naar het parkeervak mocht dirigeren. Nadat ze grensoverschrijdend was aangesproken door Overmars en aangaf dat ze daar niet van gediend was, riposteerde Overmars: "en als dit naar buiten komt, wie denk je dat ze dan gaan geloven? Jou of mij...?"
Ik was er niet bij dus zolang degene die dit overkwam zich niet officieel meldt, is het geen feit. Echter dit soort verhalen waren er legio bij Ajax en de spil hierin was telkens Overmars. Zonder feiten geen veroordeling, maar van mij hoeft hij echt niet meer terug te komen.

Ben Ajaxfan en geen liefhebber van Van Hooijdonk. Maar in het licht van bovenstaande wijst het er toch echt wel op dat van Hooijdonk geen rare dingen zegt als hij praat over dat morele kompas bij mijn cluppie.

5 februari 2024 om 13:48

@gerriesplinter

Als we mensen gaan veroordelen om anonieme geruchten die in geen enkel opzicht te staven of te verifieren zijn, waar gaan we dan heen met zijn allen? De onderzoeksjournalisten van het NRC zijn ook alleen maar op zoek naar headlines en niet naar feiten.

Dus laten we de feiten op een rijtje zetten:
- Er zijn nooit officiele klachten binnen gekomen bij het OVJ omtrnet Overmars
- De OVJ zelf heeft een onderzoek ingesteld en niets relevants gevonden voor een strafzaak
- Het ISR heeft een onafhankelijk rapport opgesteld, en buiten 1 meldster, niemand kunnen vinden welke de anonieme klachten wilde staven.
De meldsters konden hier volledig met hun naam overal buiten blijven bij een persoonlijk onderzoek van het Internationaal sport recht. Niemand is naar voren gekomen.
- Overmars is gestraft op basis van zijn eigen verklaring, aangezien de enige meldster de zaak niet voort wilde zetten en niet heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Gaan we nu nog echt volhouden dat Overmars echt meerdere vrouwen heeft lastig gevallen op basis van een onderzoek van NRC journalisten die kranten moeten verkopen? Of gaan we onafhankelijke rechtspraak instanties geloven die onafhankelijk onderzoek doen?

Ik kies persoonlijk voor het laatste... Wat doe jij?

5 februari 2024 om 14:51

Ik zie u gepassioneerd reageren op dit onderwerp. Dat u fan bent van Overmars en dat hij niet gerechtelijk is vervolgd maakt deze hele situatie niet ineens normaal. Een foto van je geslachtsdeel sturen naar een medewerker is toch ten alle tijden fout.
- Er zijn nooit officiele klachten binnen gekomen bij het OVJ omtrnet Overmars
Dat mensen geen aanklacht indienen betekent niet dat iets niet gebeurd kan zijn.
- De OVJ zelf heeft een onderzoek ingesteld en niets relevants gevonden voor een strafzaak
Dat iets niet strafbaar is betekent niet dat het normaal is in een werkrelatie tussen een directeur en anderen in het veld.
- Het ISR heeft een onafhankelijk rapport opgesteld, en buiten 1 meldster, niemand kunnen vinden welke de anonieme klachten wilde staven.
De meldsters konden hier volledig met hun naam overal buiten blijven bij een persoonlijk onderzoek van het Internationaal sport recht. Niemand is naar voren gekomen.
1 meldster is er al 1 te veel. Dat anderen niet naar voren zijn gekomen zou bijvoorbeeld ook met het trial by media te maken kunnen hebben en dat zij het gevoel hadden dat hij al genoeg was gestraft.
- Overmars is gestraft op basis van zijn eigen verklaring, aangezien de enige meldster de zaak niet voort wilde zetten en niet heeft meegewerkt aan het onderzoek.
Dat is dan mooi dom van hem.
Gaan we nu nog echt volhouden dat Overmars echt meerdere vrouwen heeft lastig gevallen op basis van een onderzoek van NRC journalisten die kranten moeten verkopen? Of gaan we onafhankelijke rechtspraak instanties geloven die onafhankelijk onderzoek doen?
- Als het NRC het fout zou hebben had Overmars of Ajax daar allang een punt van gemaakt. NRC publiceert niet zomaar iets.

5 februari 2024 om 16:47

Shit man, dat heb ik me nooit gerealiseerd.... dat het NRC geen gedegen journalistiek onderzoek doet maar dit hele verhaal naar buiten heeft gebracht omdat ze krantjes wil verkopen.

Maar dan is Overmars dus volledig onterecht weggestuurd!

Wel gek dat hij naar aanleiding van jouw opsomming hierboven en de duimzuigerij van het NRC niet onmiddelljk een zaak tegen hen heeft aangespannen voor laster en het besmeuren van zijn goede naam, of tegen zijn werkgever Ajax; het was immers allemaal onterecht.
En hij is dus enkel gestraft omdat hij zelf iets heeft verklaard.

De man is dus gewoon schandalig behandeld.
Ik wil natuurlijk niet tegen onafhankeljke rechtspraak en instanties ingaan, dus eh..laat hem maar terugkomen dan (pffff)


5 februari 2024 om 16:36

En Overmars is geen slachtoffer? Weet je dat heel zeker of hebben de vrouwen wellicht Overmars uit de tent gelokt? Ik neem aan dat jij er niet bij was.

5 februari 2024 om 19:59

Hij is misschien slachtoffer van zijn eigen daden. Hij is echter vooral dader. Een directeur die foto’s van zijn piemel naar vrouwelijke (ondergeschikte) collega’s stuurt, is fout, ook als er sprake zou zijn van uitlokking.

Het staat natuurlijk als paal boven water dat Marc hier de kwalijke is. Hij zou zich toch niet aan de indruk moeten onttrekken dat die appjes niet kunnen. Hij mag sowieso in zijn handjes knijpen dat de straf maar tot november is.

5 februari 2024 om 07:32

Maar wat vind jij dan wel een gepaste straf?

Let op: het betreft 2 richtings app verkeer met 1 dame en jij bent niet zijn vrouw.

5 februari 2024 om 07:37

Waar haal jij vandaan dat het 2 richtingsverkeer is? Het rapport was vrij duidelijk: eenzijdig app verkeer. Je verzint dit gewoon zelf omdat je het schijnbaar niet kan hebben dat arme Overmars iets heeft gedaan wat alle perken te buiten gaat.

5 februari 2024 om 07:37

Jij bent in t bezit van de 300 pagina’s appverkeer? Die schorsing krijgt hij echt niet hij overspel.

5 februari 2024 om 07:40

@badmeerkoetLaatste alinea van het artikel. Wel lezen hè. Begon als 2 richting appverkeer. Dus ergens along the way kreeg die mevrouw koudwatervrees ofzo? En nee, ik praat niks goed. Ik ben echter wel van mening dat een straf in verhouding moet staan met een overtreding. @enrique: die schorsing krijgt ie namens machtsmisbruik. Hij was leidinggevende, die vrouw zei op een punt: stop, maar hij ging nog effe door.

5 februari 2024 om 07:46

Met die appjes heeft Marc blijkbaar een zenuw geraakt. Of beschuldig jij deze vrouw van een ander motief? Best lullig. Zulke appjes moet niemand pikken.

5 februari 2024 om 07:52

Ik beschuldig niemand en ik vind dat Overmars had moeten stoppen op het moment dat deze vrouw zei te willen stoppen (of er helemaal niet aan beginnen, maar dat is meer een previe aangelegenheid voor hem). ik wil weten wat jij een gepaste straf vindt op basis van de gegevens die er nu liggen. En dat is dus niet: Overmars stuurt vieze foto’s over de app naar random vrouwen die bij Ajax werken.

Nou?

5 februari 2024 om 07:55

300 pagina’s aan eenzijdige berichten en foto’s. Nou moet je niet de schuld bij de vrouwen leggen.

5 februari 2024 om 08:00

Of dat je Marc nu op zijn woord moet geloven…

5 februari 2024 om 08:00

Die schorsing krijgt hij omdat hij dit deed als directeur met een ondergeschikte. Als hij dit had gedaan met een vrouw die niet bij Ajax had gewerkt dan was er niks gebeurt.

5 februari 2024 om 08:16

@dnsdkr wat houdt 2 richting verkeer in? Misschien zijn er eerst 5 berichtjes heen en weer gestuurd die heel oppvervlakkig waren of alleen over werk en is de vrouw afgehaakt zodra Marc er iets meer van begon te maken. Twee richting app verkeer hoeft niet te betekenen dat de vrouw in het begin wel is meegegaan in de sexuele avances van Marc.

5 februari 2024 om 08:32

Die schorsing krijgt hij omdat hij meer dan 300 pagina’s aan foto’s en berichten heeft gestuurd. Grensoverschrijdend en eenzijdig. Elke medewerker zou dan ontslagen worden.

5 februari 2024 om 08:57

Daders geven vaak genoeg aan dat er in hun hoofd aanleiding was voor hun daad.

Helaas voor hun wordt dat zelden ondersteund met bewijs , wat leid tot een bepaalde strafmaat….
Was het daadwerkelijk 2 richtingsverkeer dan was er niks met hem gebeurd.

5 februari 2024 om 12:10

Niet als de dame aangeeft er geen onderzoek hoeft te komen

5 februari 2024 om 08:52

Hoezo mag hij in zijn handjes knijpen? Hij mag een jaar niet werken is toch best een straf voor zoiets. Er zijn mensen die inbreken en hun slachtoffers invalide slaan en er nog milder mee weg komen. We moeten nu ook niet doen alsof hij iemand vermoord heeft.

5 februari 2024 om 08:56

Hij mag gewoon werken hoor. Bepaalde functies mag hij niet uitvoeren, maar enorm veel gewoon wel.

5 februari 2024 om 08:59

Hij mag werken.
Niet in een voetbal gerelateerde functie, maar volgens mij zijn er genoeg andere type banen op de wereld….

Tsjah, maar om nou de mening van een Feyenoorder waarde toe te gaan kennen inzake Ajax.... Next. Moet Pierre niet nog even met Steijn om tafel, nu we het toch over fatsoen hebben. Pierre?

5 februari 2024 om 07:57

Tsjah als dat jouw argument is..ongeacht waar Pierre tegen een bal getrapt heeft, maakt hij hier wel degelijk een punt. Iemand na 4 weken gelijk terugvragen is een grote middelvinger naar alle vrouwen binnen Ajax die dickpicks van hem hebben gekregen. Bij elk ander bedrijf zal een Directeur die dickpicks verstuurd direct worden ontslagen en nooit meer teruggevraagd worden. Bij Ajax vragen ze hem al na 4 weken terug zonder een onderzoek af te wachten. Blijkbaar worden alle etische normen opzij geschoven als er wat paniek in de tent is of het sportief minder gaat. Hoe zou jij het vinden als jouw moeder, vrouw of dochter een dickpick zou ontvangen van haar Directeur?

5 februari 2024 om 08:43

@andres13,

Ik zou het dan vooral dom vinden dat ze daar geen melding van maken...

5 februari 2024 om 11:55

Goed staaltje ‘victim blaiming’.

Wellicht is het de droombaan van een van die dames om bij Ajax te werken. Of betreft het een 1-verdiener die niet zomaar haar baan kwijt kan raken ivm vaste lasten, of is ze gewoon bang voor het gezeik gezien Overmars ‘veel belangrijker is’ dan zij zelf.

Allemaal hele gedegen redenen om niet direct een melding te maken.

Blijf het bijzonder vinden dat we in deze tijd een situatie als deze proberen om te draaien en de schuld bij iemand anders leggen.
Maar ja, iedereen zo z’n eigen normen en waarden !

5 februari 2024 om 12:26

Mwa, hij heeft toch gewoon een punt? Daar moet je het merk Ajax wellicht niet op aankijken, maar er valt zeker wel iets te zeggen over de bestuurders van de afgelopen jaren. Er is wel erg veel gebeurd met verschillende spelers en bestuursleden. Van Overmars tot een wegkijkende Van Der Sar en van Onana die in bescherming werd genomen tot een Promes die nog door de voorkeur mocht vertrekken. Dan weet je wel dat er iets goed mis zit. Dat kun je niet enkel afdoen als domme pech.

Over Overmars is iedereen heel duidelijk terwijl het bewijs er is voor 1 aanklacht. Welke ook nog eens met wederzijds goed bevinden is begonnen maar daarna om wat voor reden. (Dreigend ontslag, partner dus het ontdekt, etc) grensoverschrijdend is gezien.
Dat hij daarvoor een straf is heel goed maar iedereen verdient een 2e kans .

Mathijs van Nieuwkerk heeft vele malen ergere dingen gedaan en begint bij RtTL gewoon opnieuw en daar hoor je niemand over.
Daarnaast Pierre gedraagt zich nu als de moraalridder maar ik denk dat van Persie daar heel anders overdenkt. Misschien als Pierre nu terug kijkt naar die periode komt hij er achter dat hijzelf wellicht ook grensoverschrijdend gedrag heeft getoond tegen een jeugd speler van Feyenoord die doorbrak in het eerste elftal.

5 februari 2024 om 07:56

Volgens mij ben je vergeten dat Overmars 4 weken erna alweer aan de slag is geweest. En wat snap je niet aan 300 pagina’s aan eenzijdige berichten en foto’s? De duidelijke nadruk op eenzijdig?

5 februari 2024 om 08:06

Toch blijft het vreemd dat Overmars zegt dat het tweezijdig is. Hij is door de mensen die dat rapport hebben gemaakt niet eens gehoord. Hij is nu in beroep gegaan dus effe afwachten waar Overmars mee komt.

5 februari 2024 om 08:13

Onjuist, hij is wel meegenomen in het rapport. Heeft de kans gehad om alles te laten zien.

Wie geloof je eerder, overmars of een objectieve partij?

5 februari 2024 om 08:17

Dat is hij wel degelijk. Hij is niet gehoord bij het onderzoek dat namens Ajax plaats vond.

5 februari 2024 om 08:53


'Kapitale fouten gemaakt in onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Overmars'
27-11-2023 21:46 Laatste update: 22:41
265

Er zijn 'kapitale' fouten gemaakt in het externe onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars bij Ajax. Dat laat Frank Neervoort, woordvoerder van Overmars, weten aan De Telegraaf. Er zou geen hoor en wederhoor zijn toegepast.

Artikel verder na advertentie


"Het feit dat Marc Overmars op geen enkele wijze in het onderzoek is gekend, is zeer onzorgvuldig. Het minste dat je mag verwachten, is hoor en wederhoor", aldus Neervoort in gesprek met De Telegraaf. De tuchtcommissie van het ISR schorste Overmars twee weken terug voor twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. De straf geldt alleen voor Nederland, en is niet van invloed op zijn werkzaamheden bij Royal Antwerp.

5 februari 2024 om 09:01

''in september beantwoordden Overmars en zijn advocaat schriftelijke vragen die gesteld werden door het onderzoeksteam. "wat we hebben gezegd, is vertrouwelijk. Wij proberen onze volledige medewerking te verlenen aan dit onderzoek", zegt de woordvoerder van Overmars.''

5 februari 2024 om 09:02

Niks vreemd aan.

Daders geven vaker wel dan niet aan dat er een aanleiding was voor hun daad, ook al wordt het niet ondersteund met bewijs.

Je zal zelden een dader vinden die openlijk aangeeft zelf geheel verantwoordelijk te zijn voor hun daad…..

5 februari 2024 om 08:02

En overmars is na nog geen twee maanden in Antwerpen beginnen werken. Dus wat is je nu punt? Overmars is opnieuw mogen beginnen, die heeft een tweede kans gehad.

Je voorbeeld van Van Nieuwkerk slaat op niet veel want die is bij een andere zender begonnen. Die is niet na 4 weken opnieuw benaderd door zijn voormalige werknemer.

5 februari 2024 om 09:34

@lierse1997

Overmars heeft geen tweede kans gehad bij dezelfde werknemer zoals Pierre na zijn schorsing wegens het maken van ernstige beschuldigingen zonder enig bewijs na zijn schorsing doodleuk voor dezelfde werkgever verder ging.

Daarnaast is Overmars na zijn ontslag nu ook internationaal geschorst, dus heeft hij zijn werkzaamheden voor Antwerp nu ook moeten staken totdat de schorsing voorbij is.

5 februari 2024 om 12:33

Je kunt de actie van Van Hooijdonk toch nauwelijks vergelijken met de actie van Overmars of met een weer andere lading Van Nieuwkerk. Drie totaal verschillende gevallen met drie verschillende consequenties. De laatste twee kwamen (te) snel weer aan de bak door opportunistische partijen en die krijgen dan logischerwijs veel kritiek.

5 februari 2024 om 12:36

zoveel kritiek dat RTL nieuwkerk nog even wat langer van de buis houdt. afhankelijk van wat waar is van de nieuwe beschuldigingen kan die verplichte rust periode nog veel meer verlengd worden

5 februari 2024 om 08:09

Matthijs van Nieuwkerk is dan ook een dusdanig matige voetballer dat voetbalzone er terecht niet over schrijft.
Kap eens met het steeds verwijzen naar iemand anders. Van Nieuwkerk heeft de strontbak ook al over zich heen gehad

5 februari 2024 om 08:21

Geen idee of je naast voetbalzone nog andere sites voor nieuws gebruikt. Maar er is afgelopen week wel degelijk heel veel over Nieuwkerk gesproken. Er zijn zelfs statements gemaakt of de hele publieke omroep maar niet moet worden afgeschaft.

5 februari 2024 om 12:30

Daar hoor je niemand over? De zender RTL krijgt hevige kritiek en door die kritiek is men weer verder gaan vissen, waardoor inmiddels ook naar buiten is gekomen dat meneer het niet schuwde ook fysiek geweld te gebruiken. Je kunt absoluut niet zeggen dat je niets hoort over Van Nieuwkerk. Dan sta je er echt heel subjectief in.

Verder verdient iedereen inderdaad een tweede kans, maar buiten een al dan niet verplicht vertrek bij Ajax waren al z'n consequenties vooral emotioneel en zelf aangericht. Pas nu komt er een straf waardoor hij over een jaar naar die tweede kans kan gaan kijken. Dat z'n familie erachter komt is geen straf, maar een simpele consequentie.

Dat hele interview met Overmars geeft toch precies aan waarom je hem niet terug zou moeten willen? Die kerel heeft precies nul schuldbesef of wroeging. Tenenkrommend.

Overmars heeft zijn straf gehad. Waarom iemand geen 2e kans geven? Piere mocht zelf ook weer terug op de tv nadat hij na een hoop kansloze uitspraken zijn excuses aanbood.

5 februari 2024 om 08:04

Omdat de mensen die slachtoffer zijn er nog steeds werken. Je gooit gewoon een bom onder je personeelsbestand. Want naast de slachtoffers zullen er genoeg mensen de kant van de slachtoffers kiezen. Als je intern echt gezeik wil dan moet je hem terughalen. Dan heb je nog de gehele morele kwestie... daar zeg ik het volgende over: het zou maar je vrouw, moeder, dochter of vriendin zijn die dit overkomt op haar werk, ik ben benieuwd hoe je dan reageert. Als laatst heb je dan de externe situatie, waarin Ajax compleet zal worden afgemaakt door de media, zullen de aandeelhouders ook niet heel chill vinden.

5 februari 2024 om 08:56

@La-Decima,

Dat de media ze kapot maakt, zal ze weinig uitmaken, dat word toch bij elk klein dingetje al gedaan.
Daarbij als ze de keuze maken om hem terug te vragen, dan zullen ze echt wel het nodige hebben overwogen.
Misschien contact met de vrouwen in kwestie gehad en deze mogelijkheid besproken?
Of misschien vinden ze de komst van Marc belangrijker dan het aanblijven van deze vrouwen in kwestie ?!

5 februari 2024 om 14:34

Hangt er vanaf denk ik. Want hierdoor kunnen sponsoren ook bedenken van laat maar. Er kunnen best, zeker op lange termijn, commerciële gevolgen aan zitten. Volgens mij kun je daarnaast echt niet zomaar die vrouwen en iedere tegenstander eruit sturen (met het verstoren van de interne bedrijfsprocessen en wegvallen van kennis, plus het effect dat het zou hebben op aantrekken van nieuwe mensen). Zou ook een goed signaal zijn naar je interne mensen. Zolang je presteerd mag je van allerlei gedragsnormen overtreden. Verder hoop ik dat ze, toen ze hebben gedacht aan een terugkeur dit wel met de slachtoffers hebben besproken, maar het zou niet het eerste grote bedrijf zijn waar andere belangen belangrijker zijn. Nu werk ik zelf in de maatschappelijke sector en onderwijs en is ethiek en groepscohesie ontzettend belangrijk. Daarnaast zou ik mijn baan verliezen als ik hetzelfde zou doen bij de studenten die ik begeleid. Mocht Ajax hem echt kunnen overhalen zou ik in één keer mijn respect voor de club verliezen omdat ik dit een heel verkeerd signaal vind naar de maatschappij.

Pfff kom op zeg als je die reacties leest hier van de leden. Zou je vrouw of zus maar zijn die bij Ajax in dienst was en werd lastig gevallen door Overmars man man man. Overmars is een viespeuk en zeker geen slachtoffer.

5 februari 2024 om 07:46

Het zegt letterlijk alles over degenen die jij aankaart. Allemaal kleine Overmarsjes. De ellende die hij heeft veroorzaakt wordt weggepoetst met een loze kreet uit de laatste alinea, maar hij vond zich te goed om zelfs maar 1 therapiesessie uit te zingen. Oftewel: geef mijn slachtoffers nog een trap na, ik heb geen hulp nodig.

Mag iemand nog een kans krijgen.

5 februari 2024 om 08:36

Niemand zegt dat hij geen kans meer moet krijgen. Waar mensen moeite mee hebben is dat het wederom aanstellen van Overmars binnen dezelfde voetbalorganisatie een zeer slecht teken is voor een instelling die toch ook een maatschappelijke rol vertolkt.

5 februari 2024 om 09:36

Precies, je zou toch ook een voetbalanalist die op publieke TV beschuldigingen uit zonder enig bewijs na het uitzitten van zijn schorsing niet in hetzelfde programma op de Nationale Omroep Stichting willen zien die een zeer belangrijke maatschappelijke rol vertolkt?

Daar was en is Pierre goed in. Inkoppertjes. Het is tijd dat Ajax een keuze maakt. Wanneer het echt openheid van zaken geeft over de gehele situatie die zich heeft afgespeeld. Kan me niet voorstellen dat als het echt zo erg was je iemand nog een baan aanbied. Wellicht een aparte werkconstructie van thuiswerken met een nokia 8810.

De verontwaardiging in de reacties hier zo heerlijk ironisch

Mensen die dit veroordelen zouden brandschoon moeten zijn. Maar dat is anno 2024 heel moeilijk. Elke organisatie (kijk maar naar de media wereld) kent zijn hedendaagse schandalen. Veel daarvan zijn enorm (kijk hoe Qatar het WK kreeg toegespeeld)Ik denk dat er heel veel (met name hoog geplaatste)mensen iets op hun kerfstok hebben. Met name in de richting van Corruptie en machtsmisbruik. Bij mij komt dan de vraag op : Natuurlijk is het fout wat Overmars gedaan maar we zijn er als de kippen bij om hem te veroordelen terwijl er niemand (ook niet Pierre) brandschoon is !

Haal deze man terug joh. Iedereen HAAT Ajax letterlijk. Je hoorde Sosa ook al is er net en zegt 80 van het land wil Ajax zien verliezen. Haal Overmars terug en knal de Eredivisie (en Europa) weer aan gort. Zoals hij zelf zegt: het was wederzijds en maar 1 vrouw. Iedereen maakt fouten, maar dit gaat veel te ver. Bring back Overmars. Je ziet ook aan Affelay en Hooijdonk dat ze doodsbang zijn dat Ajax straks weer dominant is. Eindelijk staan PSV en Feyenoord boven Ajax. Tuurlijk willen ze niet dat hij terug komt. Tuurlijk zeiken ze Henderson af. Ook echt een grap dat ze een Psver en Feyenoorder de analyse op AJAX-PSV laten doen. Heel objectief gesprek krijg je dan zoals we zagen.

5 februari 2024 om 09:25

Het is allemaal een groot complot. Iedereen is tegen Ajax. Hoe durven ze? Dat rapport van 300 pagina's ongevraagde appjes/dickpicks moeten we maar even in de prullenbak gooien

5 februari 2024 om 10:05

Iedereen is ook tegen Ajax. Dat zie je toch?

5 februari 2024 om 10:44

Een complot is meestal geheim, dat een groot deel van de niet Ajacieden genieten van de misère bij ons kan je toch gewoon toegeven en is weinig geheim aan? Wanneer PSV geen kampioen werd ondanks dat PSV zich jaren lang bijna vrijwillig uit liet schakelen in Europa om zich te richten op de competitie kon ik er ook van genieten... Zo werkt het.

Ajax doet het toch nooit goed dus ik snap zijn gedachten gang door hem terug te halen, het is niet alsof er meer of minder haat van komt... Maar of het goed is voor de club, er spelen natuurlijk meer belangen mee dan alleen zijn werkzaamheden (wat vinden sponsoren, sfeer op de werkvloer etc.).

5 februari 2024 om 09:26

Ze moeten van der Vaart daar zetten voor objectieve analyses/gesprekken.

5 februari 2024 om 10:05

Nou als je een Feyenoord en PSV fan aan tafel zet moet je idd eigenlijk ook een Ajax fan aan tafel zetten. Dit leek nergens naar.

Wb Overmars is dit wel heel kwalijk, stellen dat men zich ver boven de rest verheven voelt is weer de oude Pierre zoals we hem kennen.

Ik lees overal, zelfs in het statement van Overmars dat er maar één meldster is, terwijl dit in het rapport van Ajax staat: Volgens Ajax heeft geen enkele vrouw een klacht ingediend. ,,Maar ze melden het wel, want het is duidelijk dat ze er last van hebben. Alle meldsters geven aan dat zij het moeilijk vinden ongewenst gedrag bij vertrouwenspersonen of binnen de organisatie aan de orde te stellen, omdat zij bang zijn voor repercussies.”

Het morele kompas…. Toen duidelijk werd wat overmars geflikt heeft gooide Ajax hem publiekelijk voor de bus en maakte het duidelijk dat er geen plaats was voor sexuele intimidatie het werd niet geprobeerd om het onder het tapijt te schuiven zoals in de politiek bij D66 wel werd geprobeerd.. daarna is er een functionaris die hem polst voor terugkeer handelde die namens heel Ajax? Moreel kompas… onzin vertellen over iemand en diegene echt beschadigen nadat je al heel lang bezig bent om zijn succes te ontkennen omdat hij jou zoontje niet opstelde… moreel kompas… bij een organisatie zeggen waar het morele kompas al helemaal zoek is en ze zelf van Nieuwkerk terug wilde halen waar de klachten van heel het personeel kwamen en de presentator die dat niet aanhaalt sorry hoor.

Ik heb me gisteren enorm lopen te ergeren aan pierre.

Over dat stukje van het morele kompas en overmars heeft die wel een punt, maar men haalt continue de promes casus aan. Hier heeft ajax geen rol in. Ik meen zelfs ergens te hebben gelezen dat het OM/politie aan ajax heeft gevraagd om te doen alsof er niks aan de hand was zodat ze het onderzoek goed konden uitvoeren.

Daarnaast is hij nogal hyprociet, want hij vind het natuurlijk geen ramp als hij het einde van de maand netjes zijn geld krijgt van een organisatie waar het morele kompas nooit aanwezig is geweest.

Tot slot sloeg hij met zijn analyse over hendersom compleet de plank mis, maar dat is een discussie voor een ander topic

Elk mens maakt fouten in z'n leven. Overmars heeft z'n straf nu wel gehad. Terughalen want het is verder goede bestuurder en Pierre van Hooijdonk neem ik nooit serieus.

3x is scheepsrecht, ga lekker op vakantie Marc, en snel weer naar Amsterdam in november

Van Hooijdonk die het heeft over een gebrek aan een moreel kompas, het moet toch echt niet gekker worden.

Als die info over dat interview klopt, heb ik direct een stuk minder respect voor Overmars. Riekt een beetje naar narcisme, een soort slachtoffer spelen en de boel minimaliseren. En nog boos zijn ook? Wat een naar ventje.

Dan kun je nog zo goed zijn in je werk, dat betekent voor mij weinig als je zo in elkaar steekt

Ajax had hem moeten schorsen destijds en zoeken naar andere oplossing. Er was destijds heel snel gehandeld.

5 februari 2024 om 09:33

Hij is zelf opgestapt.

5 februari 2024 om 09:39

Nee hij is niet zelf opgestapt. Hij is niet voor niets verbolgen ove het feit dat de RvC hem eruit gewerkt heeft.

Staat notabene in het interview:

“Hij is enorm verbitterd over wat er bij Ajax is gebeurd. Hij voelt zich buiten de club geduwd door de toenmalige Rvc.”

5 februari 2024 om 10:19

Hij kan prima dat gevoel hebben maar hij is toch echt zelf opgestapt

5 februari 2024 om 10:27

Zo werkt dat niet. Er vind overleg plaats, de werknemer krijgt te horen dat hij ontslagen gaat worden tenzijn hij zelf opstapt. Dit was noodzakelijk omdat er net een dikke bonus uitbetaald werd die Ajax terug wilde hebben.

Zo loste men dat op. Overmars eruit en Ajax hoefde de bonus niet uit te keren.

Om dan net te doen of Overmars vrijwillig vertrokken is, tja.

Wat een schandelijke aflevering heb ik gisteren zitten kijken. Het leek verdomme wel de club kantine van PSV en Feyenoord. Wat een ordinair stukje journalistiek. Gluipert Pierre stond alweer te springen om z’n gal te spugen en Affelay liet ook weer z’n vieze kant van vroeger zien. Wat is PSV geweldig en Ajax kut hè Ibi? Bah bah bah. Dingen verzinnen als verheven boven de rest voelen omdat een speler zich met drugs bezighoud buiten de club. Of een speler die z’n vriendin thuis in elkaar slaat. Heeft ook niks met Ajax te maken. Wat zijn de mensen op tv toch een stel viezeriken. Had het gewoon over de topper gehad. Die overigens erg vermakelijk was maar nee hoor. Ze moeten het over randzaken hebben die los van Ajax staan. En dan nog Pierre z’n zielige gelul over Henderson. Echt zo raar dat tv een dood platform begint te worden.



Mensen onterecht en zomaar beschuldigen van financiã«le malversaties , waar valt dat onder pierre?
Ik kan nooit begrip opbrengen voor mensen die zelf geen moreel kompas hebben, maar anderen hierover de maat wil nemen. Kan niet en mag niet
Daarom Pierre zou ik mij afzijdig houden van dit soort uitspraken en gedachtes en alleen over het spel,
het spel voetbal praten

Allemaal angst dat Overmars ooit weer terug zal keren. Op voetbalzone zie je er een aantal heel overspannen reageren en dat is in medialand niet anders. Gewoon schijt hebben aan dat opgeblazen gedoe. Dat meisje die Overmars heeft lopen appen vind ik net zo erg als Marc zelf. Ze had niet hoeven reageren maar ze vond het maar wat spannend allemaal.

Overmars heeft echt de karakteristieken van een narcist. Het draait om hem en wat het met hem heeft gedaan. Nul over wat het met de slachtoffers heeft gedaan en het feit dat hij er voor heeft gezorgd dat het geen veilige werkomgeving voor hen was. Hij is de gene die zijn gezin heeft geschaad door als vader en getrouwde man ongevraagd foto’s van zijn geslachtsdeel te delen.

Neutrale en objectieve journalistiek is toch al heel ver te zoeken bij die hele NPO. Opdoeken die boel. Wij hoeven toch niet te betalen voor al die onzin, Sodom& Gomorra??

Oh, de ironie om een ander onterechte morele verhevenheid te verwijten terwijl je bij de NOS op de NPO zit. Dan ben je wel blind hoor.

Vind het goed dat er zoveel kritiek is op Overmars, ook vanuit de leden van VZ. Het is aan ons, de mensen, om te laten zien dat we bepaalde dingen als maatschappij niet accepteren. Ook Matthijs van Nieuwkerk die bijna bij RTL aan de slag ging? Lijkt toch dat witte heteromannen sneller een tweede kans krijgen dan de rest vanuit het bedrijfsleven. Dus maar al te goed dat we het gelijktrekken voor iedereen. Bepaald gedrag is niet OK. Wie je ook bent.

Ik blijf maar niet begrijpen waarom die van Hooydonk zoveel ruimte krijgt om zijn haat naar bepaalde mensen/clubs te blijven uiten. Die gast moet het nodig hebben over het morele kompas van anderen. Misschien moet hij eens een dagje meelopen met zijn ex clubgenoot Mario Been.

Als die lekker lang op de blaren heeft gezeten , lekker naar psv gaan die overmars. Zal niet meer terug keren naar Ajax denk ik zo maar. Wel een groot verlies voor ieder Ajacied. PSV weet wel raad met die bal x ajacieden.

Is gebrek aan voetbalkennis dat Ajax Overmars terug wil halen? Dan zou je kunnen denken dat ze zich boven de andere clubs verheven voelen. Je ziet het sinds hij weg is is het steeds slechter gegaan. Ze kunnen het niet hebben dat ze door hun arrogantie niet in staat zijn PSV. Feyenoord en Az boven hun te dulden. Ze zijn eindelijk eens gedwongen om pas op de plaats te maken.

5 februari 2024 om 23:49

Jaloers much? Ajax heeft met her goed beleid NL voetbal weer op de kaart gezet en daar hebben alle andere clubs van weten te profiteren. Wat minder die anti-bril op en wat meer realisme en dankbaarheid zou op z’n plek zijn. Maar ja, supporters, rivaliteit en blinde haat. Een fantastische cocktail.

Ach ach ach.. Pierre, Pierre, Pierre.. Een knap staatje virtue signaling zoals zovelen dat doen, over tal van onderwerpen. Velen doen het op fora of op Social Media. Pierre doet het zoals zoveel van z’n publieke collega’s op Mainstream Media platformen zoals de tv en radio. Vaak zijn deze virtue signalers zo hypocriet als maar zijn kan maar dat is een ander verhaal. Gaan we deze zure Pierre echt een podium blijven geven? Ik reageer nu zelf op een artikel over z’n relaas dus ik ben bang van wel. Ach ja, ergens ook wel vermakelijk zulke figuren.

Altijd weer die publiciteitsgeile van Hooijdonk. Enige terughoudendheid is op zijn plaats. Het continu willen scoren is misschien leuk voor een programma maar breekt het ook af. Overmars wordt als aambeeld gebruikt omdat het zo lekker bekt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren