Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz: ‘Heb tegen Overmars gezegd dat hij zich als een klootzak heeft gedragen’

Laatste update:

Peter Bosz denkt dat een vertrek van Marc Overmars bij Ajax voorkomen had kunnen worden. De huidig trainer van PSV en voormalig oefenmeester van de Amsterdammers laat weten dat hij de straf die Overmars van de KNVB en de FIFA heeft gekregen niet terecht vindt.

Bosz werd in 2016 door Overmars naar Ajax gehaald. De inmiddels zestigjarige trainer stond één seizoen voor de groep in Amsterdam. Bosz bereikte de finale van de Europa League, waarna hij naar Borussia Dortmund vertrok. Overmars werd in februari 2022 door Ajax aan de kant gezet vanwege grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwelijk personeel.

In een interview met het magazine HELDEN gaat Bosz op het gedwongen vertrek van Overmars bij Ajax in. “Marc is een vriend van mij. Wat hij heeft gedaan, is fout. Ik heb hem gezegd dat hij zich als een klootzak heeft gedragen”, geeft de huidige trainer van PSV aan.

Toch is Bosz van mening dat Ajax een vertrek van Overmars had kunnen voorkomen. “Als ik Ajax was, had ik het anders aangepakt. Ik had hem direct op non-actief gesteld, een onderzoek ingesteld en er daarna conclusies aan verbonden. Ik denk dat de situatie bij The Voice Of Holland een rol heeft gespeeld in hoe dit alles is gegaan. Maar het is helaas niet terug te draaien.”

In de ogen van Bosz is Overmars 'aan de schandpaal genageld'. “De prijs die hij en zijn familie hebben betaald is hoog. En nogmaals hij is zelf echt een klootzak geweest. Maar de straf die hij er nu nog bovenop heeft gekregen van de KNVB en de FIFA vind ik niet terecht", besluit Bosz.

Begin januari moest Overmars zijn werkzaamheden als technisch directeur van Royal Antwerp per direct neerleggen. De oud-aanvaller was in Nederland op dat moment al geschorst, maar de schorsing werd wereldwijd van kracht - en dus ook in België - op moment dat de FIFA de straf overnam.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) had Overmars op 16 november een schorsing van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk opgelegd. Overmars mag zijn functie als technisch directeur bij voetbalclub Antwerp na de overname van de schorsing door de FIFA in de tussentijd niet uitvoeren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben altijd wel benieuwd wat ze vd slachtoffers vinden.
Stel hij mocht blijven , hoe zien ze dat voor hun dan?

10 februari 2024 om 13:12





Er is 1 slachtoffer hier, de vrouw die de aanklacht heeft ingediend. Ik ben oprecht benieuwd hoe het met haar gaat eigenlijk, ik vind dat namelijk wel degelijk van belang in dit hele verhaal.

Ik krijg het gevoel dat ze er al(lang) overheen is en gewoon lekker haar ding doet met man en vrouw in het leven: wat alleen maar goed zou zijn en iedereen haar gunt lijkt mij.

Wij weten gewoon niet hoe eenzijdig het verhaal nou eigenlijk werkelijk was (natuurlijk, de 300 pagina''s aan berichten laat een behoorlijk eenzijdig beeld zien). Maar misschien was zij ook wel half verliefd op Marc. Who dafuq knows. Misschien vond ze de aandacht van een bekende pief als Marc eigenlijk ook wel nice, en was er toch wel wat 'verkeer' naar elkaar toe.

Ik vind het woord slachtoffer hier niet in verhouding staan met bijvoorbeeld The Voice waar meisjes (minderjarigen misschien zelfs?) fysiek zijn aangetast. En ja: Marc werd wel in die hele Voice periode meegenomen als schandpaal (en terecht vind ik).

Maar nogmaals: hoe gaat het met de betreffende vrouw? Ik krijg het vermoeden van: allang best wel goed. Het bleef namelijk bij digitaal contact, wat toch anders is dan fysiek... Ik vind het jammer dat we van die hoek niks horen of weten, dat voelt ergens te manipulatief.




10 februari 2024 om 13:16

Ik weet niet waar jij je aannames vandaan haalt, aangezien ze niet in de publiciteit is verschenen.

Ook een aanname: Wellicht was het wederzijdse contact beperkt geweest tot: "ik hoorde dat je ziek was, Karin. Hoe is het met je". Iets start meestal onschuldig; ik neem aan dat je niet niet met dickpics rondstrooit, zelfs een Overmars niet.

Je punt van fysiek kan ik wel zien, maar mentaal is er wellicht e.e.a. flink ingehakt vanwege de ongelijke hiã«rarchische relatie.

Ik kan echter wel begrijpen dat ze weg wil blijven uit de publiciteit.

10 februari 2024 om 13:20






Njfromvol: mentaal is er wellicht e.e.a. flink ingehakt

dit dus, een aanname van je. Natuurlijk zal zij zeggen dat dit zo is want ja ze moet ergens 'sterk staan', maar is het werkelijk zo en tot welk punt?
Het is gissen voor ons allemaal, voor jou en voor mij. Heeft ze therapie sessies moeten hebben om dit allemaal een plek te moeten geven? Of was alles eigenlijk al snel verwerkt? Was ze misschien er ook op uit om de relatie thuis bij Marc kapot te maken? Geen idee wat er allemaal (onbewust) meegespeeld kan hebben.

Laat duidelijk zijn: totale eigen schuld van Marc, ik heb 0 medelijden met hem wat dat betreft.

Maar: ik vind het ergens te manipulatief voelen allemaal, en natuurlijk bewust eenzijdig want welk baat heeft zij erbij om nu eventueel te benoemen dat het (heel) goed met haar gaat?

Jij mag het anders zien, even goeie forum-vrienden.







10 februari 2024 om 13:37

Ik gaf ook aan dat het aannames zijn -in opvolging van jouw bericht- en bij de door jou aangehaalde zin staat ook heel nadrukkelijk: "wellicht".

Ik vind dat je vriend Marc nog net even te veel buiten schot laat door je af te vragen of zij therapie sessies heeft moeten volgen, maar -o ironie- Marc al bij de eerste sessie was weggelopen.

Ik veroordeel de fout, maar fouten maken is menselijk. Ik vind het eigenlijk erger dat hij totaal geen berouw toont en zich in een slachtofferrol manoeuvreert,

10 februari 2024 om 13:42

Een foto van een piemel, dan ben je oprecht benieuwd hoe het met haar gaat na 2 jaar. Toets op Google "piemel" in, dat had Google nooit mogen tonen, want wat zullen er veel slachtoffers vallen na het zien van een piemel.

Een foto, maakt geen slachtoffers, maar eerder een verbazing. Gezien is gezien en dan gaat het leven verder.

Overmars heeft al meerdere keren aangegeven, dat er over en weer dingen na elkaar gestuurd werden. En ineens is ze een slachtoffer.

10 februari 2024 om 13:56

Wat betreft jouw eerste alinea; kan jij een reden bedenken waarom jouw Google voorbeeld wellicht een niet al te goede situationele vergelijking is? Moet toch haast wel? Iets met context ofzo?

10 februari 2024 om 14:19

@Fairplay 1Het gaat niet persè om die foto met betrekking tot de mentale gesteldheid van de betreffende persoon. Maar de hele situatie. 300 pagina's aan berichtjes lijkt erop te duiden dat dit al even aan de gang was. Mogelijk stalker achtig gedrag kan een hele zware impact hebben op iemand. Laat staan van iemand waarmee je werkt, en nota bene boven jouw werkt. Het zou niet raar zijn als zo iemand bijvoorbeeld maandenlang met angsten naar haar werk is gegaan. Een situatie die in potentie echt wel een mentale dreun kan zijn.Zelfs als zouden er berichten over en weer zijn gestuurd. Dan weten we nog niet zeker of dat zo is omdat ze dat graag wilde. Of omdat ze dacht dat ze het op die manier bijvoorbeeld op kon laten houden. Misschien was ze wel bang haar baan kwijt te raken. We weten het gewoon niet. Het zijn voornamelijk aannames die iedereen maakt. Maar hoe jij het nu omschrijft vind ik wel heel erg makkelijk gedacht

10 februari 2024 om 15:21

Angst voor wie...?Het waren wederzijdse berichten. De aandacht was wederzijds, maar omdat hij niet zijn vrouw verlaat, word ze ineens slachtoffer. Dit soort trucjes kennen we onderhand wel van vrouwen. En we weten inmiddels ook, dat sommige mannen dom zijn, als het gaat om vrouwelijk schoon. Overmars is gewoon een domme idioot en zij heeft alle recht om zich zo te gedragen en gebruik maken van de situatie.En voor dat mensen komen, als jouw dochter. Bla bla...dan delet;e je het en zeg je dat je er niet van gediend bent. Men reageert echt of zij is aangerand of hij haar heeft betast. Ik heb ook een familielid die vast zit, vanwege aanranding. Ik heb hem keer op keer gewaarschuwd, dat zij hem wat zal aan doen. Maar hij wilde niet luisteren, bleef maar haar domme spelletjes spelen. Ze wilde 15 duizend euro van hem lenen. Hij wilde niet en hij kende haar maar 2 maanden. Ze werd boos..., dus moest ze wat verzinnen. Dit is dus een meid, waarvoor je moet oppassen, nu zit ie vast door haar. Tja, zo vaak belde ze hem op om stoute spelletjes te komen spelen. Nu mag hij 18 maanden gaan zitten en raad hoeveel hij haar moet betalen. Yep €15.000, die ze 6 maanden daarvoor wilde lenen.Ook al leg je de rechter uit, dat zij hem altijd belde voor sex en of je nu berichten laat zien...als bewijs...ook al bevestigd zij het....je gaat zitten. En Miggi, als je dit al niet begrijp, dan ga ik het niet eens uitleggen. Ik hou me in iedergeval, bij mijn mening, wat ik ervan vind en zeker na 2 jaar.

10 februari 2024 om 16:27

Ik zou zeggen: loop eens bij een psychiater langs.

10 februari 2024 om 16:29

Ik vind het toch altijd verwonderlijk dat mensen zoals jij het niet snappen die context. Denk je dan bewust niet verder na of is het echt dat je het niet kan. Bizar. Geldt ook voor anekdotisch bewijs trouwens, maar goed.

10 februari 2024 om 17:05

@NJfromVOL Het is een eenzijdig verhaal geweest, waarin overmars al werd afgemaakt door de pers. Overmars zelf heeft aangegeven nooit het gevoel gehad dat het ongewenst was en dat zij ook berichtjes terugstuurde. Dit staat allemaal in het rapport.

Zolang wij niet weten wat zij heeft gereageerd en hoe haar berichtjes richting Overmars waren, kunnen we er ook niet blind vanuit gaan dat het ongewenst was. En ik begrijp ook wel waarom zij uit de publiciteit wilt blijven…

10 februari 2024 om 18:03

@fcvoetbal23

Ik weet niet zo goed wat ik van de achterhoede gevechten van Overmars moet geloven (eigenlijk weet ik het wel). Toen hij werd ondervraagd bij de commissie had hij (en zijn advocaat) alleen wat procedurele opmerking, niets over de inhoud.

Verder nog wat knip en plak proza van de Ajax website:
Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat een aantal vrouwen binnen Ajax is geconfronteerd met ongewenst gedrag. Dit varieert van foute grappen en denigrerende of kwetsende opmerkingen, tot een ongewenste arm om de schouder en ander opdringerig gedrag. Geen enkele vrouw heeft een klacht ingediend. Maar ze melden het wel, want het is duidelijk dat ze er last van hebben. Alle meldsters geven aan dat zij het moeilijk vinden ongewenst gedrag bij vertrouwenspersonen of binnen de organisatie aan de orde te stellen, omdat zij bang zijn voor repercussies.

Het onderzoek bevestigt ook de ernstige aard van het eerder gecommuniceerde grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Meerdere vrouwen hebben dit gemeld. Volledigheidshalve, het rapport maakt tevens melding van twee gevallen uit het verleden van andere betrokkenen, waartegen destijds maatregelen zijn genomen.

Ik weet waar ik mijn geld op zou moeten zetten.

10 februari 2024 om 15:02

Heel simpel hun hebben aangekaart dat de heer overmars te ver is gegaan en krijgt daarvoor zijn straf, deze zaak heeft Bosz zeer goed uitgelegd en ik had het niet anders kunnen verwoorden.

11 februari 2024 om 02:29

Welke slachtoffers? Indien je een foto ontvangt, dan ben je geen slachtoffer. Daarnaast indien je het woord slachtoffer wilt gebruiken, dan moet je het in enkelfout doen. Het was immers 1 persoon.

Tja Peter, het is je vriend, dus logisch dat je er een mening over hebt. Maar verder vind ik je mening eerlijk gezegd niet zo interessant. Ik hoor graag de meningen van de gezins- en familieleden en vrienden van de slachtoffers.

10 februari 2024 om 12:53

Jaa slachtoffers idd. Jezus man, de vent stuurt een dickpick, hij heeft niet iemand verkracht?

10 februari 2024 om 12:58

Ja en als je iemand een envelop stuurt met een kogel er in is er ook helemaal niks gebeurd. Ietsje verder denken over een "bericht"ontvangen mag wel hoor Valentijnloser.

10 februari 2024 om 12:59

Het was geen eenrichtingsverkeer.

10 februari 2024 om 13:02

Ben je dan alleen slachtoffer als je verkracht of vermoord wordt? Verbaal pesten, dus zonder fysiek contact, ben je dan niet slachtoffer? Op een andere manier in een situatie terecht komen die je niet wil, maar waar je ook niet makkelijk wat aan kan doen, ben je dan niet slachtoffer?
Altijd zo makkelijk, dat geroep van de zijkant.

10 februari 2024 om 13:27

Hier maakt het niet uit of het een richtingsverkeer was, het is het gevolg van machtsmisbruik. Als het je collega aan de overkant van je bureau is, zeg je sneller nee. Als vrouw in een mannenwereld en een hogere functie je benaderd en je bent blij met je baan, snap ik dat je meewerkt

10 februari 2024 om 13:55

Een dickpic met een kogel vergelijken, jij bent niet goed wijs.

10 februari 2024 om 12:55

Maar waar zijn ze precies slachtoffer van geweest, vraag ik me dan af. Daarmee ontken ik niet dat hij iets gedaan heeft maar ik heb nu al minstens 30 versies gehoord. Van foto's van zijn pielemans, tot stalking, tot staren, tot vrouwonvriendelijke opmerkingen. Objectief gezien is een straf op zijn plaats afhankelijk van wat hij gedaan heeft, maar ik word altijd zo moe van de 'wat als het jouw dochter/vrouw was'.

10 februari 2024 om 13:13

Van 300 eenzijdige foto’s en berichten in enkele jaren? Dat spreekt toch voor zich?

10 februari 2024 om 13:28

Maar dat is niet waarvoor hij door de mangel is gehaald publiekelijk toch? Plus eerst waren het 'meerdere vrouwen' en nu slechts eentje? Er is zoveel tegenstrijdige info geweest in de media dat ik het niet meer volg. Net kort de uitspraak doorgenomen, daarvoor dient hij zeker gestraft te worden. Maar een jaar vind ik wel fors voor grensoverschrijdend gedrag waar dus blijkbaar geen patroon voor is.

10 februari 2024 om 13:21

Slachtoffer. Natuurlijk niet goed voor wat hij heeft gedaan, maar was strafrechtelijk niet eens vervolgbaar. Alle consequenties zijn in mijn ogen zwaar buiten proportie.

10 februari 2024 om 14:08

Oo oo wat deugen we weer lekker zeg. Denk inderdaad dat de vrienden van de slachtoffers 2 jaar later nog in zak en as zitten vanwege een dickpick en een paar foute appjes. We kunnen ook wel weer lekker overdrijven met zijn allen zeg

De straf die hij nu heeft gekregen is gewoon een terechte consequentie. Dat hij als bekend persoon daarnaast meer in de spotlight staat dan de gemiddelde Nederlander betekent niet dat die straf er niet hoeft te komen. Daarnaast heb ik nog geen enkele vorm van spijt of zelfreflectie kunnen bespeuren bij Marc.

10 februari 2024 om 12:55

Helemaal eens, ik vind het zo raar dat publieke personen al gestraft zijn omdat ze publieke personen zijn. Gelijke monniken gelijke kappen zou het moeten zijn, maar we weten allemaal dat sommigen er over het algemeen lichter van af komen dan anderen, juist omdat ze publieke , machtige )of gedekt worden door machtige ) personen zijn.

10 februari 2024 om 12:59

The Oracle. Mwa , als je het over gelijke monniken / gelijke kappen hebt, denk je dan dat de straf die Overmars nu nog krijgt (jaar lang niet mogen werken in zijn vakgebied) eentje is die overal uitgesproken zou worden? Volgens mij zou bij veel bedrijven in geval van Overmars' situatie de persoon op non-actief worden gesteld als het onderzoek gaat lopen, de uitslag van het onderzoek in dit geval van Overmars zou zeker wel tot ontslag bij veel bedrijven hebben geleid verwacht ik zo (al heb ik het idee dat Overmars zelf snel zn handen ervanaf heeft getrokken en veel info vanuit 1 kant is gekomen), maar verwacht niet dat een werknemer in elk ander vakgebied dan niet meer bij een ander bedrijf zou kunnen solliciteren en werken in dit geval voor een bepaalde periode

10 februari 2024 om 13:11

Ik ben geen rechter, noch zeer bekend met het strafrecht, dus ik heb geen idee of Overmars zwaarder wordt gestraft dan anderen die precies hetzelfde hebben uitgehaald. Ik hoop alleen dat hij er niet lichter (of zwaarder) vanaf komt, omdat hij een publiek persoon is. Tevens is zelfs het strafrecht aan wijzigingen onderhevig heb ik begrepen en worden er steeds zwaardere straffen uitgedeeld.

10 februari 2024 om 13:20

Ik denk dat hij op persoonlijk gebied wellicht harder gestraft omdat het zoals gezegt een zogenoemde BN-er is. Werk gerelateerd is hij in eerste instantie ligt gestraft vergeleken met andere branches. Als ik dit in mijn sector flik kom ik nergens meer aan de bak omdat ik dan gewoonweg geen VOG meer kan overleggen.

10 februari 2024 om 15:56

The Oracle. Overmars is volgens het strafrecht helemaal niet gestraft , want hij is niet op strafrechtelijke gronden vervolgd. Er zijn alleen straffen opgelegd binnen de organisatie (ontslag bij Ajax) en bonden waar hij heeft gewerkt (Knvb en Fifa).

10 februari 2024 om 13:53

Precies Losblancos1999, geen enkele spijtbetuiging gehoord. Ja hij vindt het zo sneu voor zijn gezin, maar over het slachtoffer rept hij geen woord, terwijl het daar juist vooral over zou moeten gaan.

10 februari 2024 om 14:09

Misschien vindt hij ook wel dat zij geen slachtoffer is, omdat het in zijn ogen als tweewegflirt begon?

En dat ie daarom er zo laconiek over doet??

Ik weet het niet. Het lijkt me zo raar om out-of-the-blue te denken: kom, laat ik eens iemand een foto van mijn p** sturen. Maar hoe het echt gegaan is, dat is aan de buitenwereld niet bekend.

Marc toont niet echt berouw. Terwijl openlijk je excuses aanbieden eigenlijk de makkelijkste weg is. Blijft raar.

10 februari 2024 om 14:57

Nu hoor ik al een paar keer dat hij geen spijt heeft betuigd en dat irriteert. Zo werkt het helemaal niet en zou echt bizar zijn dat wij als buitenstaander daar een waardeoordeel aan hangen zeg. Sorry zeggen in de media is echt iets anders dan jezelf een hufter vinden en daar zoveel last van te hebben omdat je het niet zo zag en enorme spijt heeft.

Spijt betuigen is niet alleen voor de bühne. Dat geoordeel is echt bizar zeg. Net zoals de hiërarchie misbruiken voor hem maar ook tegen hem. Alsof een manager niet verliefd kan worden op zijn secretaresse of andersom.

Je verplaatsen in mensen is enorm moeilijk en vooral als je het gewoonweg niet weet. Hij verdient straf en heeft die gehad en hoop dat hij weet dat hij beter kan voorkomen.

10 februari 2024 om 16:04

Maar hoe weet jij dat hij het betreffende slachtoffer geen spijt heeft betuigt? Of moet het perse via de pers? Hij is gestraft en waarschijnlijk is alles uitgepraat en klaar. Die man hoeft niet eeuwig gestraft te worden (dat zal Jan modaal ook niet hebben in zo’n situatie).

Bosz brengt dit met best wat nuance. Dat respecteer ik wel.

Ik denk dat heel veel mensen er zo over denken. Ik vraag me af of die mevrouw die de foto of foto's kreeg dit heeft gewild.

10 februari 2024 om 13:48

Je kan hier eeuwig over piepen maar een polletje en je zal zien dat 80% van alle mannen het zo wel weer welletjes vinden. Het viel allemaal wel mee maar achterlijk genoeg om door het stof te moeten. Nu wel leuk geweest.

Er is geen straf 'bovenop' gekomen van de KNVB en Fifa. Dit is de straf op basis van het onderzoek. De enige straf dus.

“Bosz is van mening dat een vertrek van Overmars bij Ajax had kunnen voorkomen”. Dit was toch niet enkel een incident maar iets wat al langer speelde en ook bij meerdere vrouwen? Ik moet er niet aan denken dat zoiets bij mij op het werk gebeurd en er geen actie wordt ondernomen.

10 februari 2024 om 14:13

Hij is veroordeeld voor 1 vrouw en Overmars gaf zelf aan dat het niet eenrichtingsverkeer was (dat las ik in een artikel op VZ een paar dagen geleden).

Mijn vermoeden is dat zij wilde stoppen en hij lekker door ging. En met de hiërarchie ging hij daar dus de mist in.
En dan kun je inderdaad niet blijven werken.

10 februari 2024 om 15:00

Ik vind die hiërarchie motief erg zwak. Die kun je alleen spelen als daar misbruik van is gemaakt en dat was helemaal geen statement. Berichten waren ook helemaal niet eenzijdig maar de zwaartekracht lag wel degelijk bij Overmars. Daar stonden geen zaken in waarbij misbruik van hiërarchie is geconstateerd. De interview met de betreffende dame gaf ook dat niet aan behalve dat ze het beide echt anders hebben beleefd en deze dame niet hetzelfde gevoel had dan Overmans.

Straf terecht maar al die oordelen zijn wel extreem.

10 februari 2024 om 15:35

Er zijn wel degelijk meerdere vrouwen naar voren gestapt waaronder speelsters van het dames elftal. Hij zou iemand hebben betast op de massagetafel als een “grap” maar het werd niet zo ervaren door de speelster.

Ik begrijp dat ze in Ajax weer hard op zoek naar success zijn en ze er achteraf misschien wat spijt van hebben maar blijf het vreemd vinden dat er wordt gesuggereerd dat hij had kunnen blijven. Dit heeft niks met moraalridders te maken. Als de filiaalmanager van een Albert Heijn dick pics gaat lopen sturen dan zeg je toch ook niet dat hij had moeten blijven?

Ik denk ook dat Ajax dit anders had kunnen aanpakken en dat het schandaal bij 'the voice' van invloed was. Van der Sar had op dat moment de rust moeten bewaren en er misschien een nachtje over moeten slapen ipv uit emotie te reageren hier op.

Aan de schandpaal genageld worden is geen straf, alleen een gevolg van je eigen gedrag. De straf van de KNVB en FIFA is de enige straf. En die lijkt me prima. Overigens vind ik het onvermogen in te kunnen schatten dat je je lul niet moet rondsturen nog minder dom dan het onvermogen in te schatten wat je je vrouw en kinderen aan doet met dit gedrag. Dan ben je echt een totale loser en heb je dringend therapie nodig. Helaas was dat niets voor hem.

Ik heb een foto van iemand zijn pipi gekregen en nu ben slachtoffer. Natuurlijk erg onfatsoenlijk. Maar naar een zo'n appje kan je hem er op wijzen er niet van gediend te zijn. Komt er nog een dan blokkeer je hem. O dat durf ik niet want hij is mn baas. Sorry hoor de banen liggen voor het oprapen. Een melding bij de directie over zijn wangedrag was ook een optie geweest.

10 februari 2024 om 13:51

Nou dit dus !

10 februari 2024 om 14:07

Inderdaad, mensen zijn tegenwoordig allemaal graag en snel slachtoffer. Net of je er niet meer bijhoort als je een keer slachtoffer bent.

10 februari 2024 om 14:16

Hoewel ik vind dat zij inderdaad meteen met bewijslast (haar telefoon) naar HR had moeten stappen, maakt het feit natuurlijk niet minder erg

Het is begrijpelijk dat deze zaak veel emoties losmaakt, maar laten we de feiten niet uit het oog verliezen. Ja, het is ongepast en fout dat Marc Overmars foto's van zijn geslachtsdeel heeft gestuurd naar een vrouw. Echter, laten we niet vergeten dat de vrouw na de eerste foto al aan de bel had kunnen trekken in plaats van 300 pagina's aan gesprekken af te wachten. Ze kon hem ook blokkeren hè. Natuurlijk is het geen excuus voor Overmars' gedrag, maar laten we realistisch blijven en niet overdrijven.

Hoe het met de vrouw gaat of de familie? Even serieus nou, man. Hij heeft haar niet lichamelijk betast hè. Alsof de vrouw in kwestie nooit een geslachtsdeel heeft gezien in haar leven, alsof het een minderjarige is, alsof ze mentaal mishandeld is en grote trauma’s aan die foto’s heeft overgehouden? Nogmaals, ja het blijft fout om ongevraagd foto’s van je geslachtsdeel naar wie dan ook te sturen. Alleen doen de meeste hier dat ze echt verkracht is en mishandeld is etc. Stop met jullie hypocriete gedrag, man. Jullie hebben natuurlijk nooit wat fout gedaan in het leven, nooit. Iedereen is heilig hier.

Wat zullen vrouwen op Instagram of X of op welke app dan ook die ongevraagd dickpics toegestuurd krijgen ervan vinden? Zullen we ook maar even kijken hoe het met hun gaat en hun familie? Hij is al genoeg ten schande gebracht in de media. Denk je dat z’n familie hier niet onder lijdt?

Aan de schandpaal nagelen is tegenwoordig al een straf? Dus laten we dopinggebruikers en valspelers ook gewoon maar aan de schandpaal nagelen kunnen ze vervolgens weer door….

Manmanman, sommige mensen staan echt ver van de realiteit af zeg….

Als Overmars was gekomen deze zomer + Bosz + we hadden gewoon doorgegaan op de oude voet met aankopen doen in landen als Brazilië, Argentinë en Mexico dan had Ajax er hele anders voor gestaan. Ben ik 100% zeker van. Mislintat heeft zwaar slecht in gekocht en totaal de verkeerde trainer aangesteld.

De "beste" beschaving die er is toch het Westen. Dit zijn de normen en waarden waarmee men prijkt. Alles kan en alles mag zolang men maar zijn behoeften kan voldoen en genot kan hebben. Of dat nou met drugs of andere zaken zijn doet er niet toe. De elite zoals zij zich zien mogen meer dan het gewone volk of de tweede rangs burgers(onderdanen) zoals zij dat zien.

Dit is gewoon walgelijk om te lezen. Men die goed spreekt ten faveure van iemand omdat het een vriend van hem is. Daarom zal je nooit een harmonieuze samenleving kunnen bouwen. Men vreest enkel zijn eigen belang en om dat te beschermen zal hij alles doen. Doel heiligt immers de middelen.

10 februari 2024 om 16:31

Dat de elite meer mag dan het gewone volk is voorbehouden aan het westen? Uhm, nee?

Ach donderstaal op man! Wat een jank verhaal. Overmars en de mensen om hem heen zijn sinds deze incident alleen maar bezig om dickpik-Overmars te framen als slachtoffer.

Idiote acties hebben consequenties. Als je het allemaal zo kut vindt voor jezelf dan had je maar geen foto van kleine Overmarsje naar je werknemer moeten sturen.

Het is wel grensoverschrijdend en dus niet gewenst, maar in hoeverre is er sprake van een slachtoffer? Als je als man een foto ontvangt van een vrouwelijk geslachtsdeel, dan kun je dat mooi of onsmakelijk vinden maar dan ben je geen slachtoffer geworden van iets. Het zou gecorrigeerd moeten worden. Maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. Als je ziet in hoeveel organisaties ongewenste opmerkingen worden gemaakt naar of over vrouwen, dan moet de man als collectief leren zich beschaafd te gedragen.

Dan ben je wel vreselijk kortzichtig. Als je daar wegkijkt, is dat een vrijbrief voor anderen met een soortgelijke karaktertrek. Een straf was dan ook onvermijdelijk. Verder denk ik ook dat je het moet omdraaien... Mensen weten in wat voor tijd we leven en kunnen dus wel een inschatting maken hoe men reageert op dergelijk gedrag. Hebben anderen hem dan aan de schandpaal genageld of heeft hij dat zelf gedaan? Dat argument over zijn gezin; daar kan ik al helemaal niets mee. Alles wat zij te verduren hebben, mag Marc Overmars zichzelf aanrekenen.

En nee, dat wat Overmars gedaan heeft is bij lange na niet het ergste dat een mens kan doen, maar daar is de strafmaat ook niet naar. Men doet nu ook wel net alsof de man jaren de gevangenis in moet. Hij mag als multimiljonair een jaar lang niet in de voetbalwereld actief zijn. Nou, wat sneu... De strafmaat is naar mijn mening gewoon terecht. Die had ook zomaar een paar maanden achter tralies kunnen zitten als er officiele aangiftes bij het bewijs hadden gezeten. Zo slecht heeft de man het dus niet. Al de bijkomende problemen (prive) heeft hij zelf veroorzaakt. Dan moet je maar geen scheve schaats willen rijden bij mensen die er niet eens op zitten te wachten.

Heeft toch zelf dat fotootje genomen en doorgestuurd!
Hij was echt de perfecte man bij zijn cluppie maar de club moet door en ondanks dat de fans het graag anders zouden willen zien is dit gewoon een gepasseerd station.
Er staat straks echt wel weer iemand op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren