Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerlijke beelden: bloedfanatieke Douglas vraagt wissel aan door Nijhuis

Laatste update:

Douglas Franco Texeira, kortweg Douglas, toonde vrijdagavond tijdens het afscheidsduel van Wout Brama in Enschede aan dat hij nog altijd bloedfanatiek is. De 35-jarige verdediger, die momenteel speelt voor amateurclub sc Barbaros in Hengelo, keek met gefronste wenkbrauwen toe toen scheidsrechter Bas Nijhuis de bal op stip legde na zijn overtreding op Ricky van Wolfswinkel. Brama bepaalde de eindstand vanaf elf meter op 2-2, maar Douglas was niet blij met het besluit van Nijhuis en vroeg zelfs een wissel aan.

In de Grolsch Veste speelde het kampioensteam van het seizoen 2009/10 tegen Brama’s All Stars. In dat team speelden allemaal voetballers waar Brama door de jaren heen mee heeft samengespeeld. Daarom deden ook Ricky van Wolfswinkel, Michel Vlap en Robin Pröpper mee namens het All Stars-team. Verder bestond de ploeg uit onder meer Willem Janssen, Karim El Ahmadi, Eljero Elia en Bram van Polen. Brama’s All Stars werden gecoached door Fred Rutten, Rini Coolen en Jan van Staa. Aan de andere kant stonden Steve McClaren en Ten Hag aan het roer. Zij leidden vrijdagavond de kampioensploeg van 2010, met onder meer Douglas, Bryan Ruiz en Theo Janssen. Er waren 23.000 bezoekers aanwezig bij de wedstrijd.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Orlando Engelaar maakte de 1-0 namens Brama’s All Stars, waarna Ruiz een fraaie pass van Janssen met de hak afmaakte. Het kampioensteam van Twente kwam vervolgens via Nacer Chadli zelfs op voorsprong: 1-2. Toen kwam het bewuste moment waar Douglas zich boos om maakte. De Braziliaan gaf Van Wolfswinkel buiten het zestienmetergebied een zetje, waarna Nijhuis de bal op de stip legde om Brama de 2-2 te laten scoren. Dat lukte, maar Douglas was niet blij met de actie van de arbiter. De verdediger vroeg een wissel aan, maar speelde het duel uiteindelijk wel uit.

Standbeeld
FC Twente maakte vrijdag bekend dat Brama net als Blaise N’Kufo en Sander Boschker binnenkort een bronzen standbeeld voor de ingang krijgt. De voormalig middenvelder voelt zich vereerd, maar richtte zich in zijn speech vooral op een oud-teamgenoot die vanwege zijn vroege overlijden niet aanwezig was in de Grolsch Veste. “Het was een eer om vandaag mijn laatste momenten op het veld met jullie te delen. Heel erg bedankt voor jullie komst. Tegelijkertijd zijn mijn gedachten bij Cheick Tioté. Hij is ons helaas veel te vroeg ontvallen, maar had hier vandaag natuurlijk bij ons moeten staan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijn dat hij er deze keer voor koos om de scheidsrechter niet aan te vallen, Ruud Bossen slaapt er nog slecht van denk ik.

9 september 2023 om 11:40

Had ie het maar gedaan, kwamen we wellicht een keer van Nijhuisje af.

Hoe in hemelsnaam kun je hier een penalty voor geven? Douglas duwt de speler een meter of 2 buiten de 16 meter....

9 september 2023 om 11:52

Dat is toch heel simpel. In 18 jaar profvoetbal heeft Brama geloof ik 8 doelpunten gemaakt. In zijn afscheidswedstrijd moest hij natuurlijk scoren. Dat lukt dan alleen van de penalty stip. Aangezien Blom en Nijhuis nauwelijks hoefden te fluiten in deze wedstrijd was dit de enige manier om een strafschop te geven. Buiten Douglas en jij had er niet een van de toeschouwers of de Grolsch Veste moeite met deze penalty . Het was een fantastisch feest waarbij de wedstrijd volkomen bijzaak was. Prachtig om al die iconen weer te zien en de oude strijdliederen weer te horen.

Haha die Douglas, inderdaad nog bloedfanatiek. Jammer dat hij nooit echt zijn belofte heeft kunnen waarmaken, ben ook benieuwd naar de reden. Omdat hij echt alles had, om een topverdediger te worden.

9 september 2023 om 11:42

Hij had inderdaad alles om een topverdediger te worden op een paar goed werkende hersenen ná.. laat nou dat de reden zijn.

9 september 2023 om 13:12

Birambi thanks voor je reactie, maar als ik de reactie van Jansen Joenite zie is het ietswat genuanceerder.

9 september 2023 om 11:50

Dat is een treurig verhaal. Douglas was omgeven door louche zaakwaarnemers en anderen die van zijn naïviteit gebruik hebben gemaakt. Hij was een laatbloeier en kreeg niet van jongs af aan de begeleiding die menig jeugdspeler nu heeft. Het verhaal heeft eens in TC Tubantia gestaan nadat hij te laat terugkeerde van zomerreces met tekenen van marteling. Hij had geen invloed op zijn eigen carrière en beslissingen en was de speelbal van een aantal personen uit het criminele circuit.

9 september 2023 om 11:56

Marteling?

9 september 2023 om 12:06

Zoals me herinner iets van wonden en striemen op ongewone plekken waar Douglas niet op in wilde gaan. Ik kan het artikel helaas niet terugvinden (is denk ik van >5 jaar geleden)

Heel eerlijk: het was ook buiten de 16. Voor de lol of niet, je wilt altijd winnen.

9 september 2023 om 11:47

Nee niet altijd. Dit soort potjes niet. Dit soort potjes zijn gewoon voor de lol als vrienden onder elkaar.

9 september 2023 om 11:57

Sorry dat ik het zeg, maar wanneer je denkt dat een dergelijke wedstrijd om winnen gaat dan snap je er weinig van. Het gaat om het weerzien met oud-spelers die van heinde en verre kwamen voor een heel gewaardeerde ex-collega. Er zaten ruim 25.000 toeschouwers die er 3 uur lang een gigantisch feest van hebben gemaakt. Een feest voor Wout, maar ook voor al die spelers die elkaar soms ruim 10 jaar niet meer hadden gezien. Winnen of verliezen interesseerde niemand.

Wat een schitterende avond, een douglas die amper passeer baar was, een Ruiz met een prachtige goal.
Prachtig om al die voetballers van weleer terug te zien in het afscheid van Wout Brama. Theo Jansen die nog steeds strooit met crosspasses.

9 september 2023 om 11:29

Ik waande me ook ff terug in de succesvolle jaren. Wat prachtig

9 september 2023 om 12:23

Ik had destijds goede hoop op naturalisatie van Douglas. Want het NL elftal kon hem toen goed gebruiken. Nu hebben we daar een luxeprobleem, en zou de Douglas van toen waarschijnlijk niet in aanmerking komen.Desalniettemin was dat Twente echt een team, met ook individuele toppers als Jansen en Ruiz!

9 september 2023 om 12:26

Douglas is ook genaturaliseerd. Ook om destijds kans op Oranje te maken. Lang vervlogen tijden 😏

Kan me nog de tijd herinneren dat het een nationale discussie was of Douglas genaturaliseerd moest worden zodat hij voor Oranje kon uitkomen. Uiteindelijk heeft hij zijn belofte niet helemaal ingelost.

9 september 2023 om 11:51

Sterker nog, hij is gewoon Nederlander geworden(paspoort) maar nooit opgeroepen. Best pijnlijk, maar achteraf logisch. Heeft nergens gepresenteerd buiten fc Twente

Net zoals de afscheidswedstrijd van Sander Boschker, was dit ook een geweldige voetbal komedie voor de liefhebber.
Erg amusant om naar te kijken, ook de trainersbank was over nagedacht.

Mooi om te zien dat Brama aandacht heeft voor Tiote. Veel te vroeg overleden inderdaad. Douglas had ik zo graag in Oranje gezien toen. Helaas werkte de KNVB en/of de overheid hem tegen.

Totaal geen Twente-fan, maar je krijgt wel een warm gevoel wanneer je terugdenkt aan dat legendarische team dat destijds kampioen werd. Nou, ik wel tenminste. Het is daaorm fijn dat ze daar weer even in de schijnwerpers staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren