Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hazard (32) zet punt achter carrière: ‘Je moet op juiste moment stoppen'

Laatste update:

Eden Hazard stopt per direct met voetballen, zo maakt de 32-jarige Belg bekend via zijn Instagram-account. De vleugelspeler zat sinds deze zomer zonder club nadat zijn contract bij Real Madrid werd verscheurd. Lange tijd was onzeker waar zijn toekomst lag, maar nu is dus duidelijk geworden dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

“Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste moment stoppen”, begint Hazard zijn verhaal op Instagram. “Na 16 jaar en meer dan 700 gespeelde wedstrijden heb ik besloten om mijn carrière als profvoetballer te beëindigen.”

“Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken. Ik heb op veel velden over de hele wereld gespeeld en plezier gehad”, aldus de 126-voudig international van België. “Tijdens mijn carrière heb ik het geluk gehad om geweldige managers, coaches en teamgenoten te ontmoeten. Iedereen bedankt voor deze geweldige tijden, ik zal jullie allemaal missen.”

“Ik wil ook de clubs waar ik voor gespeeld heb bedanken: LOSC Lille, Chelsea en Real Madrid. Ook het Belgische team bedankt voor de geweldige tijd”, vervolgt de rechtspoot. “Een speciaal bedankje voor mijn familie, mijn vrienden, mijn adviseurs en de mensen die dicht bij me stonden in goede en slechte tijden.”

“Tot slot wil ik jullie, mijn fans die me al die jaren gevolgd hebben, bedanken voor jullie aanmoedigingen overal waar ik gespeeld heb. Nu is het tijd om van mijn geliefden te genieten en nieuwe ervaringen op te doen. Tot snel buiten het veld mijn vrienden”, sluit Hazard af.

De buitenspeler brak door bij LOSC Lille en verkaste in de zomer van 2012 voor 35 miljoen euro naar Chelsea. Daar zou Hazard uitgroeien tot absolute wereldster. De Belg won zo’n beetje alles wat er te winnen valt in Engeland en was in 352 wedstrijden goed voor 110 doelpunten en 92 assists.

In 2019 ging zijn grote droom in vervulling toen Real Madrid 115 miljoen euro voor hem neerlegde. Zijn droom werd uiteindelijk een nachtmerrie, daar hij slechts 7 keer scoorde in 76 wedstrijden en steeds verder uit beeld verdween. Hazard kampte in Spanje regelmatig met blessures en deze zomer besloot de Koninklijke om afscheid van hem te nemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde. Had nog voor genoeg subtoppers van grote waarde kunnen zijn als hij eens heel zou kunnen blijven.

10 oktober 2023 om 11:16

Pfff wat een treurig einde

10 oktober 2023 om 11:20

Joh, heeft toch een prachtige carrière gehad. Hoeven we geen medelijden mee te hebben. Zijn lichaam werkt hem tegen en ook mentaal kan hij het niet meer opbrengen. Prima keuze om nu te stoppen. Hopelijk wordt hij vooral herinnerd om zijn bij Chelsea

10 oktober 2023 om 11:30

Hij kan eindelijk alles eten wat die wilt, hoeft die zich geen zorgen meer te maken in de zomer of die fit bij zijn club komt.

10 oktober 2023 om 11:40

Haha denk dat hij in record tempo Sneijder 2.0 zal worden

10 oktober 2023 om 12:41

En dat moet ie ook lekker doen. Heeft 16 jaar lang alleen maar bezig moeten zijn met fit blijven, dan mag je best genieten als dat niet meer hoeft.

10 oktober 2023 om 11:18

In mijn beleving deed hij bij Real al bijzonder weinig om heel en fit te blijven, dus weinig kans dat hij dat elders voor 10% van dat salaris zou doen toch?

10 oktober 2023 om 11:18

Hazard lijkt inmiddels zo'n 15/20KG aangekomen dus zal een lastig verhaal worden denk ik.

10 oktober 2023 om 11:19

Niet echt want Hazard heeft het fysiek niet meer om mee te doen in het professionele voetbal. Dit is de enige juiste beslissing en dat wist hij ook.

10 oktober 2023 om 20:10

Klopt maar daar moet je ook nog zin in hebben en als je bij real al bijna niks speelde door blessure leed kan je er beter een . Achter zetten dan door hobbelen bij een subtopper en als dat niet goed gaat al het gezeik krijgen. Snap hem goed dat hij er nu klaar mee is

Blijf het enorm zonde vinden dat het er bij Real niet uit is gekomen. Was bij Chelsea echt een geweldenaar.

Geweldige speler maar toch niet alles uit zijn carrière gehaald, eeuwig zonde. Had wel gedacht dat hij nog in België of bij Lille zou gaan spelen om zo te zorgen dat zijn carrière niet helemaal als een nachtkaars uitgaat.

10 oktober 2023 om 11:35

Dat er meer in zijn carriere zat is duidelijk, maar denl dat het meer kwam door de blessures dat het er niet meer uit kwam.

Jammer dat het op deze manier moet eindigen maar hij was al 3 jaar echt klaar. In zijn prime wel echt een fantastische speler!

Eden heeft natuurlijk ook het artikel op Voetbalzone vanochtend gelezen van zijn broer. Toen is die erachter gekomen dat stoppen ook een optie is.

Zonde maar was te verwachten. In zijn prime was hij wel wellicht de beste Belgische voetballer ooit.

Dit is beter! Wat heb ik van hem genoten in het Chelsea shirt. Ongeloofelijke kwaliteiten, het ga je goed Eden!

10 oktober 2023 om 11:20

Het WK 2018 was ook echt ongelofelijk goed van zijn kant.

10 oktober 2023 om 20:41

2018-19 was werkelijk 1 grote Hazard-show. Hij was de enige reden dat Chelsea nog derde werd.

Zat eraan te komen. Sinds 2019 was die eigenlijk al gestopt. Jammer dat het niet lukte maar ja dat lag ook wel aan hem zelf. Want als je niet eens nuttig kan zijn als wissel zegt dat veel. Bij Chelsea was het overigens een fenomeen hoor. Zijn dribbel was echt fenomenaal die zoveel verdedigers in de luren legde. Hopelijk geniet hij van zijn pensioen en de andere dingen die hij niet kon doen tijdens het voetbal.

10 oktober 2023 om 11:50

Lag vooral aan die enkelbreuk en complicaties.

10 oktober 2023 om 11:56

Ik vind dat veel te makkelijk om alles op blessures af te spelen. Zelfs toen hij 'fit' was, was die zelfs niet goed genoeg als wisselspeler. Dat zegt wel genoeg over Hazard. Alleen blessures de schuld geven vind ik makkelijk. Asensio had een ACL blessure en knokte zich wel terug en was nuttig als rotatiespeler...

10 oktober 2023 om 12:02

Je kent toch zijn enkelbreuk mag ik hopen als Real fan? Hij is daar nooit van herstelt, bleef pijn hebben, is meermaals geopereerd maar het is nooit 100% gelukt.

10 oktober 2023 om 12:06

Dus van Basten had ook nog van waarde moeten zijn na zijn blessure? Bij een dribbelaar is het nogal van belang dat je wendbaar en snel bent anders blijft er natuurlijk weinig van over als je geen man meer voorbij komt. Daarbij is iedere blessure anders.

10 oktober 2023 om 12:57

Toch heb ik bij Hazard het gevoel dat hij gewoon niet alles wou geven. Fysiek nooit in orde en zijn leefstijl ging niet voor eeuwig werken. Zeker niet als je ouder wordt.

Jeetje wat jammer, maar niet geheel onverwacht denk ik.. Ik denk niet dat we hem terug gaan zien als trainer of als pundit. Ik hoop het wel en ik hoop dat er voor hem een rol weggelegd ligt bij Chelsea!

Eden is de allerbeste die ik ooit live heb zien spelen, een van de meest getalenteerde voetballers van de afgelopen decennia en een absolute clublegende van Chelsea! Dat zijn lichaam hem zo in de steek laat is niet verwonderlijk maar wel enorm jammer! Hazard wordt steevast genoemd als het gaat om spelers die op trainen niet het maximale gaven en helaas heeft dat er waarschijnlijk nu voor gezorgd dat hij zijn carriere zo vroeg al moet stoppen!

Ik hoop dat iedereen zijn beste goals nog eens terug kijkt vandaag, Eden Hazard in zijn beste vorm was om te smullen en een ongekend fenomeen!

10 oktober 2023 om 11:45

Er staat een mooie video op yt, iets met Hazard - Chelsea’s god among men oid, die zit ik elk jaar weer eens vol nostalgie terug te kijken. Qua talent is de man gewoon ongeëvenaard, met iets meer training ipv Mario Kart had hij Ronaldo voorbij kunnen gaan. Vooral die goal tegen West Ham, dat is gewoon Messi niveau.

10 oktober 2023 om 12:11

Ronaldo voorbij kunnen gaan, dan hoop is dat je de braziliaanse bedoeld? Cr was in zijn manu tijd en begin real gewoon een betere dribbelaar dan Hazard, alle andere aspecten is Ronaldo ook 5 niveaus hoger. Laten we niet overdrijven.

10 oktober 2023 om 12:35

Haha excuus? Cristiano was vooral fan van onzinnige dubbele scharen en trucjes die hij bij Real dan ook heeft afgeleerd. Hazard heeft rond 2015 zelfs een tijdje een hoger dribbelpercentage dan Messi aangetikt en dat heeft Cristiano nimmer voor elkaar gekregen. Laten we dus niet overdrijven inderdaad.

10 oktober 2023 om 13:24

haha, onzinnige scharen. Dan heb je domweg niet gekeken. Hazard heeft nooit de absolute top (real madrid) aangekund, dus ga aub niet zeggen dat ie ook maar in de buurt kwam van Ronaldo.

10 oktober 2023 om 14:07

Vanwege zijn fysieke gesteldheid, niet vanwege zijn gebrek aan talent. Je kunt Hazard een heleboel verwijten, de reden dat hij het niet gehaald heeft bij Real heeft natuurlijk ook te maken met zijn gebrekkige manier van herstellen en trainen, maar het waren de blessures die hem parten speelden.

Volgens mij wordt er niets geks gezegd als er gezegd wordt dat Hazard een veel, veel meer getalenteerde voetballer was dan Ronaldo. Cristiano Ronaldo was de ultieme atleet, iemand die goed kon voetballen maar zichzelf door ongekende discipline en training naar absolute wereldtop geschoten heeft. Het is niet zo dat Ronaldo geen talent had, dat staat natuurlijk als een paal boven water, maar het lijkt mij net zo duidelijk dat Hazard veel meer getalenteerd was dan Ronaldo.

10 oktober 2023 om 14:07

Dat zeg ik ook niet, maar nu ga je woorden verdraaien om een punt te kunnen scoren. Als ik had gedacht dat Hazard even goed was geweest als Ronaldo in totaal, dan had ik hierboven toch niet gereageerd met 'anders had hij Ronaldo voorbij kunnen gaan?' Dat geeft aan dat dat nu dus niet gebeurd is. Maar dat Hazard een betere dribbelaar was in zijn piek is gewoon een statistisch feit, helemaal omdat Ronaldo destijds al de meer doelgerichte doelpuntenmachine was geworden bij Madrid.

10 oktober 2023 om 11:50

De meeste dribbelaars zijn geen trainingsbeesten dus ik denk niet dat dat er veel mee te maken heeft. Die spelen meer op intuïtie, en spiermassa of tactische opdrachten halen vaak juist die flexibiliteit naar beneden. Messi, Ronaldinho, R9 etc waren ook geen uitslovers qua trainingsarbeid. CR7 heeft heel zijn speelstijl omgegooid, maar dat is een uitzondering. Natuurlijk overdreef Hazard soms in vakanties door niet fit terug te keren, maar na die blessure was hij gewoon niet snel en wendbaar meer. Wel jammer dat hij in zijn top nooit uitblonk in de CL, maar toen had chelsea ook niet de meest attractieve trainers.

10 oktober 2023 om 14:13

Dat is wat mij betreft geen excuus. Dat Hazard nu al klaar is heeft helaas gewoon heel simpel te maken met zijn gebrek aan werklust op de training en dat is eeuwig zonde! Mede daardoor kan je carriere compleet van de rel raken als jij een flinke blessure oploopt en niet volledig inzet op je herstel, of je lichaam al zo hebt laten "gaan" dat het niet meer in staat is om te herstellen.

Het is eeuwig zonde dat Hazard in zijn twee beste jaren geen Champions League speelde, maar goed wellicht heeft het een wel iets met het ander te maken. Het is jammer dat Chelsea in die jaren enorm beperkt is door de eigen organisatie en structuur waardoor we altijd volledig afhankelijk zijn geweest van Hazard. Wie weet hoe zijn carriere verlopen zou zijn, of hoeveel meer succesvol hij geweest zou kunnen zijn als we in die periode niet constant van manager wisselden of ons technisch beleid uit lieten zetten door Michael Emenalo, de grootste nietsnut die ooit bij Chelsea gewerkt heeft...

Fantastische voetballer en na 700 wedstrijden en zoveel blessures een goed moment om te stoppen. Hoorde in zijn Chelsea tijd gewoon bij de PL zwaargewichten.

10 oktober 2023 om 11:56

En wellicht binnen afzienbare tijd bij de analisten ook

Wat een legende is het toch, blijf het zonde vinden dat zijn periode bij Real helemaal is mislukt,

Geniet van je pensioen Eden!!

Was fenomenaal goed bij Chelsea, maar ook daar af en toe al problemen door z'n mentaliteit. Al die blessures hielpen ook niet echt natuurlijk (zal ook wel verband hebben met elkaar). Echt zonde, hij had echt in de boeken kunnen gaan als een van de grootsten aller tijden.

In wat z'n beste jaren had moeten zijn had ik af en toe een artikel van hem nodig om me eraan te herinneren dat die nog voetbalde. Wat zonde zeg was op z'n piek bij chelsea zeker top 3. Had hem graag zien schitteren bij Real maar dat was vanaf dag 1 al een ramp helaas

Ben ik de enige die geen hoge hoed van deze dikzak heeft? Man was niet professioneel, verzaakte om te trainen bij Real/Lille. Had mee dat hij in de wedstrijd leuk kon dribbelen.

En iedereen die begint over het EK, deze jongen is niet de reden dat ze zover zijn gekomen.

10 oktober 2023 om 11:36

Agh denk niet dat veel mensen hier serieus op hoeven te reageren. Vanaf transfer naar Real heel erg hard naar beneden gegaan, maar was een fantastische speler bij Chelsea. Op dat moment de beste van de PL. Dus ik denk dat je de enige bent ja

10 oktober 2023 om 11:40

Felix, de beste van PL? Sorry hoor maar de beste van de PL was op dat moment Aguero samen met Yaya. Hoe kunnen mensen zo delusional zijn.

10 oktober 2023 om 11:52

Hoeft er geen Engelse woorden tegenaan te gooien om je statement te maken. Anders dan Aguero en Yaya Toure heeft Hazard wel de award voor beste speler PL gewonnen. Dus ja, beste van de PL is hij zeker geweest.

10 oktober 2023 om 11:53

Won nochtans meermaals de prijs voor beste speler in Engeland.

10 oktober 2023 om 13:35

Klopt en wat heeft hij daarna gepresteerd Marre?

10 oktober 2023 om 11:38

Dus je hebt ook geen hoge hoed op van R9, sneijder, Cruijff, Ronaldinho etc? Heeft in frankrijk en de PL geweldige jaren gehad. Na zijn blessures is het niets meer geworden helaas. Niemand weet of dat met trainen of pech te maken heeft gehad.

10 oktober 2023 om 11:42

Noem Hazard nooit in het rijtje R9 of Ronaldinho. Die waren 3 klasses beter dan die belg, er kwamen zelfs verhalen naar buiten dat hij bij Lille al dronken op het veld stond. Deze man had talent maar hij is zeker niet beter dan een Vinicius die nu in vorm is.

10 oktober 2023 om 11:46

Verkeerd gelezen denk ik, hij liet verdedigers voor dronken achter stond er waarschijnlijk. En vergelijk aub ( momenteel) Vini niet met Hazard.. die was 3 klassen beter dan die Braziliaan

10 oktober 2023 om 11:54

Sojermaine heeft wel degelijk gelijk, op zijn laatste dag bij Lille stond Hazard dronken op het veld en maakte hij een hattrick. Dat deden zelfs R9 en Dinho hem niet na.

10 oktober 2023 om 12:01

Ik vergelijk alleen hun speelstijl en motivatie als voetballers, allen veel te vroeg op hun retour. Verder stonden romario en Ronaldinho ook zeker niet altijd nuchter op het veld en mag vinicius de ballen oppompen.

10 oktober 2023 om 12:15

@sojermaine:

Hazard won 2015 de trofee voor beste speler in de PL dus hij is wel degelijk de beste van PL geweest (dat is gewoon objectief vast te stellen aangezien hij de prijs ervoor gewonnen heeft)

10 oktober 2023 om 12:28

Hazard was zeker wel een topper, vooral in 2018/2019. Dribbelen kon hij echt als de beste. Maar hij had er wel meer uit kunnen halen als die wat meer motivatie had.

Maar of hij ook beter was dan bijv Salah of Alexis, geen idee.

10 oktober 2023 om 12:35

Als je niet eens weet dat het een WK is dan vraag ik me af hoe serieus ik je opinie moet nemen.

10 oktober 2023 om 14:19

Sorry Lierse ik ben ook een mens dus ik kan ook fouten maken.

10 oktober 2023 om 14:55

Zelfs als je op dat WK doelt dan heb je nog een foute mening. Je kan niet ontkennen dat Hazard ongelofelijk belangrijk voor België toen. Veruit de beste speler als je het mij vraagt.

Hij is die aanslag van Meunier nooit meer te boven gekomen. Jammer dat het op deze manier af zal lopen want wat was het vaak genieten van hem.

De beste voetballer die ik live heb mogen aanschouwen. De dribbels van Eden waren uniek en brachten mij als fan intens geluk. Bedankt legende.
Messi moraalridders, opzouten svp. Dit is mijn mening.

Logische beslissing vanwege zijn blessuregevoeligheid.

Hoop dat hij verbonden blijft aan het voetbal, bijvoorbeeld als techniek trainer

Jammer van zijn passage bij Real Madrid maar het zat eraan te komen. Ultieme respect voor hem, kon echt genieten van zijn dribbels.

Had nooit bij Chelsea moeten vertrekken maar wanneer RM op de stoep staat dan is het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Heeft uiteindelijk gevoelsmatig toch niet alles uit z’n carrière gehaald maar dat komt puur door z’n laatste paar seizoenen. En omdat België als collectief toch best wel gefaald heeft, die hadden echt een paar prijzen gepakt moeten hebben, al is dat wat te simplistisch, dat snap ik. Maar wat een team hebben zij gehad.

De grootste wat als in de gescheidenis van Real Madrid. Wat als die niet geblesseerd raakte na de tackle van zijn landgenoot Meunier. We zullen het nooit weten. Had ook nooit het gevoel gehad bij Hazard dat die alles wou geven voor Real Madrid.

Bij Chelsea een fenomeen, bij Real Madrid een totale mislukking. Helaas. Zegt genoeg dat die er nu al mee kapt terwijl die nog vroeg in zijn dertig zit.

10 oktober 2023 om 12:28

Speelde natuurlijk ook al vanaf zijn 16de op het hoogste niveau (lille) en met een speelstijl die garant staat voor enkele schoppen per wedstrijd. Dus ik vind het zo gek nog niet dat hij er op zijn 32ste een punt achter zet.

Maar dat neemt niet weg dat zijn periode bij Real een totale sof was, en de oorzaak daarvan is grotendeels te zoeken bij Hazard zelf.

Dit artikel had ook geplaatst kunnen worden toen hij aankwam in Madrid... maar toen wist alleen Hazard het op dat moment nog haha. Met afstand grootste miskleun van Perez die dat zichzelf heel erg aan zal rekenen. Is toen ook anders gaan aankopen, meer hongerige jonge talentenen geen 'gearriveerde' spelers meer. En dat gaat stukken beter (zie Bellingham, Rodrygo, Vini, etc)

En nu lekker voetballen in een zaterdagelftal als speler/coach met een biertje na de wedstrijd.

Wat was hij een topper in zijn Chelsea tijd

Als, als, als... Als deze man niet zo veelvuldig geblesseerd was geweest, waar had zijn top dan gelegen?

Wat een mooie speler in zijn Chelsea tijd en vaak ook wel bij België. Jammer dat hij gestopt is, maar gezien de vele blessures wel begrijpelijk.

Toch mooi 8 prijzen gewonnen bij Real. Dus is hij best succesvol geweest bij de Koninklijke, Eden Hazard. Dat het hem goed mag gaan in zijn leven na het voetbal.

Het was al wel te verwachten dat hij ermee zou stoppen gezien zijn vele blessures. Verder was hij in zijn prime bij Chelsea echt een zeer goede speler. Wat bij betreft was hij op dat moment niet ver verwijderd van het "Messi en Ronaldo niveau".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren