Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hazard laat 8 dagen na afscheid nog even klasse zien: 6 assists, 1 goal

Laatste update:

Eden Hazard is het voetballen nog altijd niet verleerd. De 32-jarige aanvaller, die vorige week zijn carrière officieel beëindigde, produceerde woensdagavond tijdens een benefietwedstrijd voor zieke kinderen liefst zes assists en een goal. Zijn team stapte mede daardoor met een 11-2 overwinning van het veld.

Slechts uren nadat zijn broertje Kylian hem geadviseerd had te stoppen, kwam Hazard met de officiële bevestiging. Op 32-jarige leeftijd hing de Belg zijn schoenen aan de wilgen. "Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste moment stoppen", schreef Hazard op Instagram. "Na 16 jaar en meer dan 700 gespeelde wedstrijden heb ik besloten om mijn carrière als profvoetballer te beëindigen."

Dat deed Hazard drieënhalve maand nadat zijn contract bij Real Madrid was ontbonden. Daar was de vleugelspits vier jaar eerder met veel bombarie binnengekomen. Hazard kwam namens de Koninklijke echter tot slechts 76 wedstrijden, waarin hij 7 keer scoorde en 12 assists afleverde.
Vooral blessures speelden hem parten.

In het benefietduel in Calais liet Hazard echter zien nog steeds te kunnen voetballen. De 126-voudig Belgisch international strooide met assists en tekende zelf voor de 3-0. Saillant detail: de 6-0 kwam van de voet van Wilfried Mbappé, de vader van. Assistgever? Eden Hazard.

Hazard: 'Ik verloor het plezier op het veld'
Voorafgaand aan het duel vond er een groot persmoment plaats. Daarbij was Hazard vanzelfsprekend een van de meest populaire gasten. "Ik heb nog geen spijt van mijn beslissing", liet de ex-prof optekenen door aanwezige media. "Ik ben blij met hoe ik mijn dagen vul."

Hazard stelde het plezier verloren te zijn in het voetballen. "Dat was het geval op het einde bij Real Madrid. Zeker omdat ik niet meer speelde, maar ook op de training amuseerde ik me niet meer. Ik heb er lang over kunnen nadenken en had genoeg zaken naast het voetbal die me interesseerden. Dat maakte het wat eenvoudiger."

Een terugkeer in België is voor Hazard nooit aan de orde geweest. "Er waren veel geruchten rond mijn toekomst, maar er was nooit iets concreets. Ook niet met Union (Sint-Gillis, red.). Het was wel cool om mijn naam te zien opduiken bij verschillende clubs in België. Ik heb nooit voor een Belgische club gevoetbald, het zou wel een mooi verhaal geweest zijn om mijn carrière daar te beëindigen."

Hazard brak als zestienjarige door bij Lille OSC, om vervolgens voor Chelsea en Real Madrid uit te komen. In het shirt van the Blues beleefde hij zijn grootste successen. Hazard won er onder meer twee Premier League-titels, de FA Cup en tweemaal de Europa League. In het seizoen 2014/15 werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldenaar bij Chelsea. Tikte op zijn hoogtepunt naar mijn idee echt het niveau van Messi en Ronaldo aan. Alleen ergens komen blijkt makkelijker dan er te blijven. Zonde dat we relatief kort van hem hebben kunnen genieten.

Zijn grootste probleem bij Real was natuurlijk gewoon die enkel. Blijft zonde dat het zo “vroeg” is afgelopen met hem, maar uiteindelijk is dat ook allemaal maar hoe je het bekijkt. Uiteindelijk bijna 750 wedstrijden gespeeld in het profvoetbal (competitiewedstrijden + interlands). Meer dan 50 meer dan iemand als Robben, meer dan 50 meer dan Van Persie en ongeveer 40 meer dan Sneijder. Dus uiteindelijk valt het dan ook allemaal wel mee hoe “snel” zijn carrière er op zat. En om nog even te verduidelijken, ik vergelijk hun carrières an sich niet maar wel gewoon hun aantal carrière wedstrijden.

19 oktober 2023 om 10:28

Hazard heeft dan ook een betere carrière gehad dan alle 3 die je opnoemt maar dat mag je niet zeggen op een Nederlandse site

19 oktober 2023 om 10:31

Moeilijk te zeggen vind ik. Robben en Sneijder zijn vitaal geweest voor Champions league winnaars, iets wat bij Hazard toch ontbreekt.

Sowieso was dat totaal niet de strekking van mijn verhaal.

19 oktober 2023 om 11:52

Tuurlijk mag je dat wel zeggen op een Nederlandse site alleen moet het wel correct zijn.
Sneijder wordt in mijn ogen veel groter gemaakt dan dat die daadwerkelijk is. Heeft 1 werkelijk waar fantastisch seizoen gehad bij Inter met de Treble. Maar ook niet voor niets al ver voor zijn 30e naar Turkije gegaan en daar zowat 8 jaar gezeten.
Van Persie heeft gewoon 10 jaar in de top van de Premier League gespeeld, staat in de top 10 meeste goals ooit gemaakt in de PL 3 seizoenen topscoorder geweest en in mijn ogen juist altijd ondergewaardeerd geweest.
Robben heeft bijna 10 jaar lang bij het dominanste team uit de Bundesliga gespeeld en dat is het ook moeilijk om niet uit te blinken natuurlijk.

19 oktober 2023 om 11:56

Robben en Sneijder hadden destijds dan ook wel echt machtige teams om zich heen staan. Eto'o, Milito en Balotelli voor Sneijder en Robben met Ribery, Muller en Mandzukic. Hazard mocht het van Conte voorin in z'n uppie uitzoeken met Victor Moses. Het mag een wonder heten dat we 2 keer kampioen zijn geworden met die soms best matige elftallen die om Hazard heen stonden.

19 oktober 2023 om 13:58

Sead je mag alles zeggen, maar mogen we dan als kaaskoppen ook daarop reageren of is dat niet toegestaan en hebben we dan dikke nekken?
Ik vind het eerlijk gezegd wel een beetje vreemd om aantallen wedstrijden te vergelijken met alleen Nederlandse spelers. Komt provocatief over op een Nederlandse website als een Belg het zo specifiek benoemt. Maar hej, het boeit me ook te weinig om er echt wat van te vinden.

19 oktober 2023 om 14:04

Ik noem specifiek die spelers omdat ik van hen toch niet het gevoel heb, buiten Sneijder dan, dat er in Nederland het gevoel leeft dat die spelers korte carrières gehad hebben.

19 oktober 2023 om 14:09

Hoe heeft hij een betere carrière gehad dan Robben? Die heeft alles gewonnen en was de beste speler bij een finale wk en halve finale wk. hazard heeft maar enkele jaren een echt hoog niveau aangetikt

19 oktober 2023 om 14:19

Beter dan Sneijder kan ik inkomen maar Robben? Die heeft voor mij toch net wel wat meer gepresteerd. Bij Bayern was hij echt geweldig met als hoogtepunt de winst van de Champions League. In het nationale elftal voor mijn gevoel ook meer bereikt. Tijdens het WK in 2010 maar vooral in 2014 zijn we echt ver gekomen waarbij hij toch wel vaak het belangrijkst was.

In zijn Prime toch wel top 5 van de wereld, zeker weten

Toch ook zo'n speler die 'snel oud' is geworden na een relatief korte piek in de echte top. Ook al heeft hij nog aardig wat potjes gespeeld, o.a. interlands. Dat komt natuurlijk ook deels voort uit het feit dat België in die tijd al jarenlang een generatie van niks had en een 16 jarige Hazard al beter was dan het gros van de gearriveerde spelers op dat moment. Uiteindelijk toch nog bij best wat mooie clubs gezeten, maar toch jammer dat hij nooit in eigen land meer is gaan knallen na de topcompetities. Altijd wel tof als dat gebeurd.

19 oktober 2023 om 13:36

Hij was 17 jaar, 10 maanden en 12 dagen bij zijn debuut voor België en hij heeft 17 interlands gespeeld voor zijn 20e. Komt daar dus niet echt uit voort. Zeker aangezien hij ook gewoon talent van het jaar in Frankrijk werd in 2009 en 2010 (zijn debuut was in 2009).

19 oktober 2023 om 18:43

Heeft daar natuurlijk wel degelijk mee te maken. Hij is soort van het symbool van een periode waarin het Belgisch elftal na jaren amateurniveau ineens weer iets voor elkaar kreeg. Bovendien ook veel potjes gespeeld in competities die lang duren, met veel wedstrijden, ook Europees. Daar een speler als Robben, die in mijn ogen écht een klasse beter was dan Hazar hoor, zowat de helft van zijn carrière geblesseerd geweest is. Ben nooit geen grote fan van Hazard geweest hoor, neemt niet weg dat hij een schitterende carrière gehad heeft, die echter in mijn ogen wel al een aantal jaar voorbij is.

19 oktober 2023 om 19:03

Dat hij zoveel interlands gespeeld heeft, heeft niks te maken met debuteren op 16-jarige leeftijd (het was gewoon bijna 2 jaar later) omdat de rest zo slecht was. Hij speelde 17 interlands voor zijn twintig…

Het had er mee te maken dat hij een uitzonderlijk talent was dat voor zijn 21 al twee keer speler van het jaar was geworden in Frankrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren