Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eden Hazard: ‘Cristiano Ronaldo is niet beter dan ik, alleen Lionel Messi’

Laatste update:

Eden Hazard vindt niet dat Cristiano Ronaldo 'intrinsiek' een betere voetballer is dan hij, zo laat de Belg weten in gesprek met L’Équipe. Volgens de voormalig aanvaller van onder meer Real Madrid en Chelsea was hij zelf, na Lionel Messi, voetballend de beste speler. In een interview met France Football geeft Hazard verder aan dat hij een burn-out zou hebben gehad als hij had geleefd als Cristiano Ronaldo.

“Individueel is Messi de enige speler die meer kwaliteiten had, dan ikzelf”, benadrukt Hazard in gesprek met het Franse dagblad. “Hij is de allergrootste speler die onze sport heeft voortgebracht.”

“Het was altijd onmogelijk om hem van de bal te zetten, om überhaupt aan de bal te komen. Cristiano is veel groter dan ik, maar als je het pure voetbal ontleedt, denk ik oprecht niet dat hij beter was. Integendeel. Misschien was alleen Neymar dat”, aldus de Belg.

Hazard kwam het laatst uit voor Real Madrid en zette in oktober 2023 een punt achter zijn profcarrière. Hij erkent in gesprek met France Football dat hij niet wilde en kon leven voor het voetbal, omdat hij dan depressief zou worden.

“Voor mij is voetbal altijd hetzelfde geweest: plezier. Zowel in vriendschappelijke wedstrijden als in een halve finale van een WK. Dat is mijn identiteit. Maar leven zoals Ronaldo zou niks voor mij zijn geweest.”

“Na een wedstrijd een uur in een ijskoud bad? No way. Laat mij met rust. Ik ga wel met mijn vrienden naar huis, we leggen een kaartje, we drinken een biertje. Ik speelde twee uur met mijn zonen in de tuin. Dat was mijn recuperatie. Als ik zoals Cristiano was geweest, dan zou ik een burn-out hebben gekregen.”

“Oké, ik was misschien lui”, besluit Hazard. “Ik ging niet elke drie dagen naar de gym, ik lag geen drie uur op de massagetafel. En toch heb ik het verschil gemaakt. Ik trainde elke dag. Maar ik gaf zoveel in wedstrijden en incasseerde zoveel trappen dat mijn lichaam het niet aankan om de hele week op volle toeren te draaien.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mensen zullen dit weer nie snappen, maar als hij zegt op puur voetbalgebied was ik beter dan Ronaldo, dan geloof ik hem wel. Ronaldo is natuurlijk veel beter in zn gehe omdat hij een betere atleet is en mede door zijn kopkracht veel meer heeft betekend in het voetbal dan Hazard.

5 februari 2024 om 18:51

Mensen zullen het zeker niet snappen. Ronaldo was sneller, technischer, beter kopper, betere strap, veel meer inzicht, kon omgaan met druk, was een leider, speelde goed in alle compities, verbrak alle records. En dan ga je hem vergelijken met kleine Harzaartje. De grootste mislukte transfer ooit. Belachelijk. Hoe durft hij dit te zeggen?

5 februari 2024 om 19:13

Technischer en een betere trap? Wat is dit voor grap?

5 februari 2024 om 19:58

Ronaldo geen betere trap? Ronaldo zijn linkerbeen is beter dan Hazard zijn rechter.

5 februari 2024 om 20:06

Ik vraag mij serieus af welke 52 hebben deze reactie gelike. Geen wonder dat Ronaldo zelf is in gaan geloven dat hij bij de beste voetballers ooit hoort.
Ronaldo is snel zonder de bal. zonder doelpunten kun je hem net zo goed als wissel laten. Stelt weinig tot niets voor. Zijn techniek, trap en inzicht zijn echt van amateurs niveau. De slechtste vrijtrap nemer ooit van Juventus.
Ronaldo heeft wel een sterker mentaliteit en veel meer luck gehad dan Hazard.

5 februari 2024 om 20:23

Ga je schamen zeg dat Ronaldo zonder de bal niks was haha. Mensen verkijken zich zo erg op Ronaldo die 34 jaar was bij Juventus. Bizar wat er tegenwoordig wordt neer gepraat over Ronaldo. De kerel had misschien wel de allerbeste rivaliteit met Messi de afgelopen decennia. Dat is niet omdat hij niks met de bal kon. Echt gênant voor woorden dat er dit soort onzin uit mensen komen….

5 februari 2024 om 20:38

Je praat en praat maar je zegt eigenlijk niets lol. Ronaldo zonder te scoren scoort bijna nooit een voldoende. Wanneer zag je hem echt een medespeler wegsturen door een steekpas? De beste voetballer bij Real was Modric. Ja de gast op jouw afbeelding was de maestro van Real.

5 februari 2024 om 20:46

Cr7 heeft gewoon de meeste assist in de CL en staat ook ergens in de top van La Liga (degene voor hem hebben veel meer wedstrijden). Dus hij droeg duidelijk niet alleen bij door te scoren...

5 februari 2024 om 20:47

Moet je beter leren lezen lmao. Dat je al zegt dat Ronaldo zonder scoren nooit een voldoende heeft gescoord zegt genoeg over jouw kennis. Zo praten over Ronaldo is echt bizar. Alsof het een matige speler is zoals jij over hem praat. Ronaldo tussen 2008-2014 was een hele complete speler. Die kon echt wel alles met de bal…

5 februari 2024 om 20:49

Deze vent blijft maar onzin braken zeg. Ronaldo heeft de meeste assists in de CL aller tijden. Ennuh, dat jij Modric de beste voetballer VIND maakt het niet automatisch gelijk waar. Genoeg voetbalfans zullen prime Marcelo, Di Maria, Ozil, Benzema de betere voetballer vinden. Je bent kritisch op Ronaldo vanwege z'n gebrek aan steekpasses...om vervolgens middenvelder (!) Modric te noemen met jaarlijks een handjevol assists oftewel: nauwelijks steekpasses. Je afkeer naar Ronaldo is overigens vrij absurd

5 februari 2024 om 20:56

Ben jij echt een Modric fan of vond je gewoon een mooie plaatje lol
Ronaldo is nooit een speler geweest die kansen (voor zichzelf of medespelers) creëert. Een balletje breed houden, terugkaatsen. Het is toch geen nieuws dat zonder te scoren hij weinig voorstelde? Daarom is hij geobsedeerd voor doelpunten maken.

5 februari 2024 om 21:03

Ik heb over steekpasses idd en niet assists. Assists zijn soms lachwekkende statistieken. Een mislukte poging wordt ook wel eens als assist geteld. Een steekpass tussen verdedigers doet Modric wekelijks.
Noem eens iets wat Ronaldo met de bal doet beter dan Modric?

Over onzin gesproken, er is nooit iemand die zei dat een prime Marcelo, Di Maria, Ozil, de beste waren.

5 februari 2024 om 21:10

Prime Marcelo was in voetballend opzicht aanzienlijk beter dan je idool Modric. Di Maria deed niks onder, en Ozil heeft in een paar seizoenen meer assists dan Modric in 10 jaar. Beiden middenvelders, dus dat zegt ook wel wat natuurlijk. Benzema is technisch toch echt wel beter dan Modric, zowel qua balhandeling, (ongekende) aanname, kleine ruimtes, qua passes zijn ze wel gelijkwaardig. Als je trouwens passes zo belangrijk vind dan heb ik slecht nieuws, aangezien Toni Kroos in elk opzicht betere cijfers heeft op pass gebied, lange afstand, accuracy, gecreëerde kansen etc. Maar goed, iemand die Ronaldo wegzet als amateur is nauwelijks serieus te nemen. Blijkt dat zelfs op maandagavond sommige stevig aan de borrel zitten.

5 februari 2024 om 22:03

Daar is hij niet het type speler voor. Bij madrid was het een spits en een spits moet killen. Bij united gaf hij die passes wel, omdat hij toen als links buiten speelde. Ronaldo zonder bal loopt diep en trekt spelers met zich mee, waardoor andere ruimte krijgen. Dat kunnen weinig spelers zeggen zonder bal. Als je geen erkening hebt voor die man, moet je echt stoppen met voetbal kijken. Die man had alles, schot afstand als penalty dodelijk, koppend een van de beste ooit, 2 benig, technisch vooral united tijd, loopvermogen, snelheid en laten we zeker niet beginnen over zijn looplijnen etc.

5 februari 2024 om 18:52

Daar klopt niks van , heb je ronaldo niet gezien voor 2014. Voor zijn blessure, toen was het een hele technische linksbuiten. Veel vaardiger dan hazard.

5 februari 2024 om 19:02

Vind het toch altijd maar raar hoor, dat mensen doen alsof Ronaldo een speler was zonder talent, die puur en alleen op basis van discipline en door te trainen is geworden wat hij was. Ronaldo was van nature al een super getalenteerde voetballer, een klasse apart, misschien niet zo goed als Messi, maar zeker wel een andere klasse nog dan Hazard

5 februari 2024 om 19:08

Het mooiste voorbeeld is de bekerfinale tegen Arsenal in 2005 geloof ik, waarin hij het gehele elftal doldraaide. Alles op pure techniek en snelheid, het lijkt een beetje een trend om Ronaldo als de doelpuntenmachine en trainingsbeest te zien. Cristiano was altijd een voetballer puur sang en behoort met zijn techniek alleen al tot de allergrootste ooit.

5 februari 2024 om 19:14

Schei een partij uit. Hij had natuurlijk een meer dan prima techniek, anders zit je niet zo lang op zo'n hoog niveau. Maar als je het gaat vergelijken met de technische van Xavi, Iniesta, Zidane, Cruijff, Bergkamp, etc. dan komt ie daar echt niet bij in de buurt.

5 februari 2024 om 20:14

Haha ik zou de match terug kijken als ik je was lol
Het nog mooier voorbeeld is tegen Chelsea toen hij struikelde over zijn eigen acties.

5 februari 2024 om 20:51

Een bijna 20 jarige carrière van een legende definiëren op basis van 1 matige wedstrijd. "Hahaha, mooi man"

5 februari 2024 om 21:05

Was het maar een match lol zoek maar op Ronaldo fail en je vindt tientallen matches. Vanaf mislukte voorzetters tot en met ballen in de bovenste ringen haha

5 februari 2024 om 21:17

Zucht. Je zakt echt door elke denkbare ondergrens. Heb zelf vrij weinig met Ronaldo, über narcistische zelfbaffer, maar het is en blijft een legendarische aanvaller. Dát ontkennen is jezelf voor schut zetten. Wat je op vrij komische wijze aan het doen bent

6 februari 2024 om 18:34

Maar we vergelijken hem niet ook met hun.maar hij is wel een beter speler dan hazard ooit eerst is geweest

5 februari 2024 om 19:12

Kijk even naar oude beelden van Ronaldo. Toen hij 18 was. Als buitenspeler draaide hij iedereen dol.

5 februari 2024 om 20:18

Dat zijn fans helemaal terug moeten gaan naar toen hij 18 was zegt toch al genoeg.

5 februari 2024 om 19:14

Mensen zullen dit inderdaad niet begrijpen. Zeker niet die mensen de Ronaldo van Sporting hebben gezien, die van United. Ronaldo was die voetballer die Hazard heel zijn leven was, een dribbelaar die vanaf de flank zijn tegenstanders op zoekt en kapot speelt. Echter genoot Ronaldo meer van het doelpunten maken en beslissend zijn en veranderde hij zijn manier van denken en voetballen.

Ronaldo is echt niet die ‘beperkte’ doelpuntenmaker die jongen was ooit eens die rasechte straatvoetballer.

5 februari 2024 om 19:29

Sporting/United Ronaldo was helemaal niet de speler die Hazard heel zijn leven was. Hazard was creatiever. Bij Chelsea was hij onder andere de spelmaker.

5 februari 2024 om 20:32

Ik durf te wedden dat jij Ronaldo niet bij Sporting gezien lol. Ronaldo speelde maar een seizoen bij de eerste team. En bij Sporting was zelfs Quaresma meer getalenteerd en veel beter (op zijn 17de zat al in de eerste).
Bij United waren zijn acties lachwekkend en zagen er geforceerd uit. Struikelde vaak op zijn acties. Daarom werd hij uitlachen door eigen publiek in Bernabeu.

Hazard was een leuke voetballer maar meer dan dat heeft hij nooit gepresteerd. Ik denk dat die wel een burnout heeft gehad die m naar het hoofd gestegen is.

5 februari 2024 om 19:07

Hazard was natuurlijk veel meer dan een ‘leuke voetballer’, aangezien hij zowel in PL als Ligue 1 speler van het jaar werd, op het WK ‘18 misschien wel de beste speler was, bij Chelsea jaren lang een bepalende speler was en tevens bij de betere PL spelers gedurende jaren.

Joe Cole was een aardige voetballer. Hazard was echt wel een topper in zijn tijd bij Chelsea.

Geeft eigenlijk meer aan dat hij dus niet zo gemotiveerd en leeft voor het voetbal als dat Ronaldo dat doet. Hij praat zichzelf hier juist erg naar beneden. Geeft bovendien ook toe dat hij lui was, dus ja. Als je niet zoveel traint, tja dan wordt het ook lastig.

5 februari 2024 om 18:57

Hij geeft aan hoe vele voetballers leven. Niet iedereen is gemaakt om nooit een chocolaatje te pakken.. niet iedereen kan leven als Ronaldo deed. En 90% leeft ook gewoon zoals Hazard. En van die 10% die leeft zoals Ronaldo, horen we niks van, want die bereiken niet de dingen die Ronaldo heeft bereikt.

Puur voetballend heeft hij het over, en daar heeft ie waarschijnlijk ook gelijk in. Overall is Ronaldo uiteraard een veel betere speler/professional. Maar mensen zijn altijd zo geagiteerd als spelers roepen dat ze voetballend beter zijn dan een ander…

Ik kan je het wel uitleggen man man man wat was hij slecht in ze periode bij Real Madrid met alle respect die heeft nul kom nul ingebracht in het team. De tijd bij Chelsea had ie zeker een goede periode maar om gelijk te vergelijken met Ronaldo is wel een paar stappen te ver. Daarnaast heeft Ronaldo iets teweeg gebracht samen met Messi die tijden zullen we nooit meer krijgen met alle respect, Ronaldo is een en al prof en als hazard zich had aangepast aant het prof leven had ie het zeker verder geschopt dan nu. Want hij stopt niet omdat het kon hij stopt omdat geen team meer in hem gelooft.

Hazard was echt wel een hele leuke voetballer maar is niet eens beter dan een Salah of Alexis in zijn prime wat mij betreft. Laat staan in de buurt van Ronaldo.

5 februari 2024 om 19:10

‘Niet eens beter dan een Salah…’ Lees je wel wat je schrijft?(Salah is toch absolute wereldtop?) Daarnaast was Hazard gedurende 7 jaar een van de beste spelers in PL en werd hij speler van het jaar.

Tuurlijk is het geen CR7 of Messi maar Hazard was echt wel een topper in zijn Chelsea periode.

5 februari 2024 om 19:40

Volgens mij weet je niet precies wat ik bedoel.

Hazard zegt hij de beste is achter Messi? Dan ben je dus nummer 2 achter Messi. Hij is niet eens beter dan spelers zoals Salah. En zelfs salah staat op ruime achterstand van Ronaldo. Dat is niks ten nadele van Salah die ik juist complimenten geef door hem hoger in te schatten dan Hazard. Dat hazard een topper is ontkent helemaal niemand.

5 februari 2024 om 19:45

Ok, het was de manier waarop je schreef ‘ was niet eens beter dan een Salah’ dat nogal negatief overkwam.

Voorts is Hazard natuurlijk minder dan CR7 maar wel beter dan de meeste comments die je hier leest want op basis daarvan speelde Hazard blijkbaar op niveau van de zondagsklasse…

6 februari 2024 om 09:37

Ja misschien heb ik het verkeerd verwoord maar dat was niet zo bedoeld. Klopt Hazard was zeker geweldig maar de meeste herinneren hem nu meer aan zijn laatste jaren bij real dan in zijn prime bij chelsea

6 februari 2024 om 10:10

Salah heeft meer bereikt maar Hazard was de betere technische voetballer. Beetje a la Messi en Ronaldinho.

6 februari 2024 om 16:51

Alleen een Chelsea fan zou dit zeggen. Mischien op dribbels na is Salah in elk opzicht de betere voetballer vergeleken met Hazard. Is Hazard ooit en topscorer èn top assister van de PL geweest?

5 februari 2024 om 20:39

Zelfs neymar is beter 🥱

6 februari 2024 om 09:34

Als iemand overschat is dan was het Neymar wel

5 februari 2024 om 20:54

Niet eens beter dan Alexis, man je clubvoorkeur schijnt wel heel erg door.

6 februari 2024 om 09:36

Ah sorry ik wist niet dat mensen geen andere mening of voorkeur mochten hebben



Haha hij moet dronken zijn geweest bij dit interview… het niveau van Ronaldo bij Manchester united alleen al …. Hazard voor je bij Ronaldo uitkomt alleen al een salah is vele malen beter dan jij .. leuk die 2 goede jaren bij Chelsea maar voor de rest niks bijzonders. Afgelopen wk leek hij wel een zwaarbeladen tractor. En bij real Madrid letterlijk nooit het niveau kunnen bijbenen in de wedstrijden dat hij meedeed. Staat letterlijk op nummer 1 als het gaat om miskopen .

Ik ben absoluut geen Cristiano Ronaldo fanboy, verre van ik vind bijvoorbeeld een Zidane, Messi beter dan hem als voetballer. Maar Eden Hazard? Nah.. men moet niet vergeten wat voor rasechte flankspeler Cristiano Ronaldo was in zijn begin periode bij Sporting en United.

Ik hoop echt dat Hazard dit met een flinke knipoog heeft gezegd, want anders moet hij echt even zijn mond gaan spoelen. Daar sta je dan met al je intrinsieke talent, de grootste miskoop in de geschiedenis van het voetbal, gestopt met 32 jaar, maar eigenlijk al voetballer af sinds 2020 terwijl dat zijn beste jaren hadden moeten zijn. Ik snap dat Ronaldo tegenwoordig geen spectaculaire speler meer is om naar te kijken, maar de jonge Ronaldo van United en zijn beginperiode in Madrid was ook aan de bal een absoluut fenomeen die net zo makkelijk spelers kon passeren. Bijzonder weinig zelfreflectie van Hazard, ik zou mij juist schamen dat ik met zoveel talent niet alles uit mijn carrière heb gehaald.

5 februari 2024 om 19:34

In de rest van het interview toont hij juist wel veel zelfreflectie, hij geeft gewoon eerlijk toe dat hij vaak geen zin had in trainingen en voetbal voor hem altijd een spel is geweest. Ook over zijn beginperiode bij Real is hij gewoon eerlijk dat hij het in de voorbereiding volledig verkeerd had aangepakt en hij zich teveel had laten gaan in die zomer.

Ben het wel met je eens dat het een rare uitspraak is van Hazard over Ronaldo, volgens mij onderschat hij wel het talent van Ronaldo heel sterk. Al heeft Hazard wel een punt dat puur op talent hij 1 van de beste van zijn generatie was, al zou ik op basis daarvan Ronaldo, Messi en Neymar nog boven hem zetten.

Het waren 2 totaal verschillende voetballers, maar op basis van aangeboren talent lijkt het mij inderdaad meer dan duidelijk dat Hazard veel meer begaafd was dan Ronaldo. Ik vind het vooral heel erg jammer dat Hazard dat stukje instelling niet van Ronaldo heeft afgekeken, bij Chelsea zijn er de meest "lollige" verhalen bekend dat in een straal van 2 kilometer iedere burgertent rondom Cobham betaald werd door Chelsea om Hazard geen burgers te voeren.

Gelukkig zegt Hazard zelf ook in het interview: als je het over de hele carriere bekijkt kan hij natuurlijk niet aan Ronaldo tippen, maar op basis van aangeboren talent was hij zeker een veel meer natuurlijke voetballer. Ronaldo is een topatleet, maar wat mij betreft is hij zelden echt de "beste" geweest.

5 februari 2024 om 19:16

‘Aangeboren talent’ alsjeblieft zo een Hachim Mastour of Adel Taarabt hadden misschien ook qua aangeboren talent meer talent dan Messi en weet ik veel wie, uiteindelijk boeit dat 0,0% Ronaldo is als voetballer ook gewoon beter dan Hazard. Wat kon Hazard? Zijn tegenstanders dribbelen? Nou alsof Ronaldo dat niet deed bij Manchester United lol.

5 februari 2024 om 19:19

Laat ons wel eerlijk wezen: qua talent heeft alleen Messi meer ‘aangeboren’ talent dan CR7. Mensen lijken wel te denken dat CR7 enkel en alleen ‘hard werken’ is en vergeten dat hij ook ridicuul getalenteerd is.

Net zoals Messi zogezegd niet hard werkt ( maar wel al 20 jaar aan de absolute top staat)

5 februari 2024 om 19:32

Dat is toch ook wat Hazard zegt? Over de hele carriere genomen heeft Ronaldo er veel meer uitgesleept, maar volgens Hazard was hij zeker niet de mindere als het gaat om aangeboren talent en ik denk dat daar zeker wat in zit.

Hazard was veel meer dan een simpele dribbelaar en dat weet je zelf ook wel. Ik begrijp niet zo goed waar de lange tenen vandaan komen. Het is toch niet zo erg om toe te geven dat Ronaldo niet het meest aangeboren talent had maar er wel het meest uitgesleept heeft? Hij heeft natuurlijk meer aangeboren talent dan een speler als Wout Brama en volgens mij zegt niemand dat hij zonder zijn inzet in de KKD gespeeld zou hebben, maar dat er voetballers rondlopen die van zichzelf meer talent hadden dan Ronaldo staat toch wel vast?

5 februari 2024 om 20:14

Youri, wat is aangeboren talent dan? Volgens mij zag je bij Ronaldo juist aangeboren talent. Of denk je dat iemand tot de beste ter wereld kan horen wanneer hij hard traint?

Wat bedoel je met aangeboren talent? Ronaldo is duidelijk, naast het atletische, geboren met een ongelofelijk gevoel voor de bal. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt om het frivole voor het afmaken in te wisselen. Maar je gaat mij niet wijs maken dat je zo ver komt met een iets bovengemiddeld talent.

5 februari 2024 om 20:33

Het is toch niet zwart/wit? Niet geen talent, beetje talent, heel veel talent? Ronaldo is een enorm getalenteerde voetballer, maar er zijn voetballers die nog even een schepje meer talent hadden en hebben. Hazard was zo iemand, hij kon alles met een bal, ook zijn visie en gevoel voor ruimte als het gaat om passen waren van absolute wereldklasse.

Het frivole van Ronaldo was overigens ook weer een stukje atletiek, gezien zijn frivole vooral bestond uit heel hard op iemand afrennen en dan 16 scharen doen in 3,5 seconden. Heel knap, maar weer iets wat goed trainbaar is toch?

6 februari 2024 om 10:12

De lange tenen komen natuurlijk van Madrid fans, die spreken terecht over hun grootste miskoop ooit nu. En dan gaan doen alsof ze daarvoor wekelijks Chelsea keken. Lekker hypocriet haha

5 februari 2024 om 19:20

Hou toch op man het is niet eens Close. Mensen vergelijken altijd de Ronaldo na ze knie blessure. Ronaldo ze talent is zo onderschat. Ik hoor deze onzin ook altijd dat mensen zeggen dat Neymar meer talent heeft wat een zelfoverschatting… helemaal van deze clown wat letterlijk een schande was voor Real Madrid.

5 februari 2024 om 20:45

Schei toch uit met je knie blessure, alsof die toen niet meer kon bewegen, stop eens met excuses zoeken. Hij had een knieblessure maar jij doet alsof dit zijn carrière veranderd heeft, het enige wat er is gebeurd is dat hij ervoor heeft gekozen om doelpunten te gaan maken als hoofddoel, toen hij wist dat Messi op een ander level zat kwa beheersing van alle voetbal aspecten.

5 februari 2024 om 20:54

Neymar heeft mijn inziens ook meer talent dan CR7. Waarom zou dat onzin zijn? Staat los van het feit dat CR7 veel meer gepresteerd heeft en uit zijn carrière heeft gehaald.

Maar als ik naar techniek en dribbels kijk (ik schaar dat het meest onder de noemer talent), kan ik niet tot een andere conclusie komen dan dat ik Neymar daarin beter vond dan CR7.

En nee nogmaals: ik zeg niet dat Neymar meer heeft laten zien, gepresteerd of bewezen heeft. Want dat is overduidelijk niet zo.

5 februari 2024 om 21:02





Eric ben je al over de 6-0 heen? Ik dacht dat je zei dat het allemaal dicht bij elkaar lag? Wat een lachwekkende gozer ben je...





5 februari 2024 om 21:03

Maar voor een aanvaller zijn afmaken (schot techniek) en koppen (positionering) ook doorslaggevende talenten. En in dat opzicht is Neymar natuurlijk een grap vergeleken met Ronaldo. Heb Neymar in de CL ko fases echt gênante missers zien maken, 1 op 1, van dichtbij nota bene. Om maar iets te noemen. Dan heb je dus vrij weinig aan die dribbels als je op cruciale momenten faalt. Technisch gezien kan ik idd ook wel een lading spelers opnoemen die puur in voetballend opzicht beter waren dan Ronaldo, die vooral einde van z'n carrière als primaire afmaker fungeerde. Edit: maar het is nou niet zo dat in puur technisch opzicht Neymar onbetwist nr2 is na Messi. Ook daar zijn de meningen over verdeeld

5 februari 2024 om 22:00

Sinds wanneer moet een vleugelspeler kunnen koppen? Het is een winger geen centrumspits. Schot techniek is Neymar een grap vergeleken met Ronaldo? Omdat je puur naar meer doelpunten kijkt? Vergelijk beide hun vrije trappen even met elkaar. Of vergelijk de steekpasses van die 2 even met elkaar. Als je dan nog beweerd dat Neymar een grap is vergeleken met CR7, dan ben jij de grap hier.Over je laatste zin ben ik het met je eens. Maar voor mij komt na Messi, Neymar wel onbetwist op de 2e plek als ik puur in technisch opzicht beredeneer.

5 februari 2024 om 22:36

Haha tuurlijk. We hebben hier op vz 2 mensen die een messi of Neymar letterlijk aanbidden .. Eric en jij .. algemeen bekend . Totaal niet serieus te nemen en eerder te grappig voor woorden … Neymar is zeker een grap .. letterlijk maar dan ook letterlijk niks laten zien voor zowel Brazilië , psg en nu al hilal. Neymar is een circus clown met veel geld. Zakken gevuld bij psg waar hij meestal in dec of jan weer de rest van het seizoen moest laten schieten door een blessure om vervolgens feestend gespot te worden in Brazilië … nu weer hetzelfde liedje bij El hilal. Geld ook voor de WK’s voor Brazilië. Heeft zich op dat seizoen barca nergens kunnen onderscheiden. Doe je gekleurde bril eens af .. een hazard of Neymar komen zelfs achter een salah die al jaren knalt bij een Liverpool en zich onderscheid. Ronaldo mag je niet eens met ze vergelijken. Geweldig bij united waar hij prachtige dingen liet zien als het om techniek ging zelfs nu op z n 39 ste laat hij meer zien dan een Neymar

5 februari 2024 om 22:37

@Joga. Sinds wanneer moet een pure afmaker/killer kunnen dribbelen? Of steekpasses (!) geven? Als je dat opeens een vereiste vind dan ben jij idd een grap. Met schot techniek bedoel ik uiteraard afmaken, wat ik ik daarom ook overduidelijk aanhaal in mijn voorbeeld van Neymar's gênante missers in de ko wedstrijden. Selectief alleen kijken naar dribbels en passes alsof afmaken niet net zo belangrijk is. Alsof afmaken geen technisch vernuft vergt. Beetje vreemde manier van redeneren heb je, want dribbels en passes zijn niet het hele technische palet. Ronaldo heeft technisch onmogelijke goals gescoord waar Neymar alleen van kan dromen, in grote wedstrijden toch een tikkeltje belangrijker dan dribbels en nutteloze trucjes. Puur in technisch opzicht vind ik Neymar niet de nr2 na Messi. Mischien dribbels uitgezonderd kan ik op elk facet (aanname, passes, positionering, wereldgoals etc) wel een speler noemen die beter is dan Neymar

6 februari 2024 om 10:41



Khabib,

Ik aanbid Neymar totaal niet. Ik geef ook letterlijk aan dat Neymar niet meer heeft gepresteerd en bewezen dan Cristiano Ronaldo. Ik geef alleen aan dat ik puur op balbehandeling, dribbelen en techniek, ik Neymar de betere speler vind. En daar valt zeker wat voor te zeggen. Dus je hele relaas kun je ook rechtstreeks de prullenbak in gooien, het is niet relevant. Ik zeg nergens dat Neymar boven CR7 staat.

Anfield,
Dus Ronaldo is eigenlijk meer een pure afmaker toch? en was ooit een vleugelflitser. Neymar was ooit een vleugelflitser en is de laatste jaren veel meer als 10 gaan spelen.


Afmaken is voor mij veel minder een technisch aspect dan zaken als balbehandeling, aannames en dribbelen inderdaad.

Ronaldo kan ook dromen van solo's van Neymar of waar hij in de kleine ruimte 3/4 man dolt en afmaakt: wat is je punt?

Heb jij het nou over nutteloze trucjes? CR7 die zo vaak duizenden overstapjes deed alsof hij een stroomshock kreeg met een taser, om vervolgens geen milimeter verder voorbij zijn tegenstander te komen. Of wat te denken van een schaar willen uitvoeren, maar totaal geen controle heeft waardoor die schaar faliekant mislukt en de bal over de zijlijn rolt? Maak jezelf aub niet belachelijk hier.

Hier een lijstje met spelers die een betere balbehandeling en voetbalgogme hebben/hadden dan Ronaldo imo. Je moet er alleen wel tegen kunnen he? Ik laat Neymar en Hazard bewust eruit, ik merk dat die namen frustraties bij je opwekken.

Iniesta, Modric, Ozil, Xavi, Benzema, Di Maria, Salah en Busquets.

6 februari 2024 om 13:30

Snap niet zo goed waarom je doet alsof eenvoudig begrijpend lezen te moeilijk voor je is? Ik zeg letterlijk "ik kan een hele lading spelers opnoemen die voetballend/technisch gezien beter waren dan CR7" waarop jij doodleuk datzelfde punt... tegen mij probeert te gebruiken. Hoe dan? Ronaldo is een pure afmaker, dan praat je over schot techniek, timing, positioning èn aanname uiteraard. Dat jij dribbels en balbehandeling als dé graadmeter van technisch vernuft beschouwd, maakt het nog niet gelijk de feitelijke waarheid. Neymar kon beter dribbelen, leuk, win je geen CL mee, Ronaldo was de betere topschutter, daar win je wèl grote prijzen mee. Dat jij fan bent van Neymar is vrij evident, maar nu doen alsof Ronaldo een koekenbakker was die "alleen kon scoren" en afmaken is niet zo indrukwekkend vergeleken met dribbels etc is jezelf toch wel belachelijk maken hoor. Eens met je lijstje hoor, zou er ook een Thiago, Marcelo, Gundogan, Silva, Mahrez, Verrati aan toe kunnen voegen.

7 februari 2024 om 10:56



Als je het eens bent met mijn lijstje dan ben je het er dus ook mee eens dat Neymar easy aan dat lijstje toegevoegd kan worden en dan bevestig je toch alleen maar mijn punt?

Talent als in: puur aan de bal en skills met de bal. Als de omstandigheden het moeilijkst zijn (kleine ruimte met enorm veel tegenstanders om je heen).

Dat is hetgeen waarin ik Neymar hoger aanschrijf dan CR7.

CR7 heeft een statuur waar Neymar onmogelijk tegen kan opboksen. Maar als je eenvoudig begrijpend kon lezen, had je dit in mijn eerste reactie al kunnen ontleden. Beetje zonde dit.

Neymar heeft in 2015 de CL gewonnen met zijn dribbels o.a. en was medetopscorer van die editie. Dus je stelling (dat je met beter dribbelen een CL kan winnen) is feitelijk onjuist.

Santos: 142 wedstrijden, 73 doelpunten en 37 assists.
FC Barcelona: 186 wedstrijden, 105 doelpunten en 76 assists.
PSG: 173 wedstrijden, 118 doelpunten en 77 assists.
Nationaal elftal: 128 wedstrijden, 79 doelpunten (topscorer aller tijden geworden) en 59 assists.

Los van Messi en Ronaldo ben ik benieuwd wie er aan dergelijke stats komen de laatste 10/15 jaar. Echte pure spitsen buiten beschouwing gelaten.




Ik ga helemaal kapot 😂 Je bent niet eens een 1 procent van Cristiano… volgens mij heeft ie nooit 2008 Ronaldo gezien. Wat een zelfoverschatting

Hazard is altijd een van mijn favoriete spelers ooit geweest en dat is ie nog steeds, ook na het rampscenario dat ie bij Madrid was. Dit interview lezen gaf me echter plaatsvervangende schaamte. Het is duidelijk dat Hazard nooit voor het voetbal als topsport heeft geleefd en dat het zijn hobby was waar hij toevallig veel geld mee kon verdienen. Dat is uiteraard aan hem om te beslissen en niets mis mee. Toch jammer dat hij de geschiedenis in gaat als onder andere de grootste floptransfer ooit gemaakt.

In de eerste zes seizoenen van United was Cristiano echt een ras voetballer, die de Premier League kapot speelde. Twee keer speler van het jaar geworden in de Premier League. Enige verschil is dat hij niet die hele verfijnde techniek had, dan bijvoorbeeld Messi, Zidane of Iniesta.

Maar dat heeft hij helemaal naar een ander niveau getilt, door zijn mentaliteit. Hazard was echt een wereld speler bij Chelsea, maar nooit kwam hij in de buurt van Ronaldo.

5 februari 2024 om 20:02

Mensen doen zijn techniek beneden omdat hij veel atletischer is dan allen. Zijn techniek is weergaloos. Hij kan elk onderdeel van zijn lichaam perfect functioneel gebruiken, jaar in, jaar uit. Wat bedoel je dan met techniek?

5 februari 2024 om 20:08

Bal plakken aan je voet plus het gedeelte visie. Op dat soort aspecten komt Ronaldo tekort in vergelijking met een Messi, Zidane, Bergkamp of Iniesta.

5 februari 2024 om 20:19

Ronaldo heeft geen visie? Kijk z'n assists er maar eens op na?

Korte dribbel is niet het enige wat techniek omvat.

Voetballen is niet alleen maar dribbelen jongen. Zelfs vini heeft de afgelopen 2 seizoen meer g/a dan hazard ooit in zijn leven heeft gehad in een seizoen.

5 februari 2024 om 19:42

En voetballen is niet alleen g/a.

5 februari 2024 om 19:57

Uiteraard niet, maar daar win je wel wedstrijden mee dus mag je toch wel verwachten van een aanvaller.

5 februari 2024 om 20:05

@D.codta9CFC Dus blijkbaar had dat dribbelen niet al teveel nut he🤪.

6 februari 2024 om 10:13

Dan had heel Ronaldinho ook niet zo veel nut, die is nooit bij een Messi in de buurt gekomen qua g/a en toch weet iedereen die voetbal kent dat Dinho een betere voetballer was dan Messi.

6 februari 2024 om 13:20

Betere trukendoos, die tot op de dag van vandaag nog viral gaat online, maar betere voetballer? Neuh, miljoenen objectieve voetbalfans wereldwijd zullen het oneens zijn met jouw opinie

6 februari 2024 om 00:42

Precies. Het is idd niet alleen dribbelen. Daarom is Menphis Depay beter bij Oranje dan Johan Cruyff, Van Basten, Gullit, Robben en allemaal. Want tja, hij heeft meer gescoord....oh, wacht even.
Zie je hoe belachelijk zulke statistieken klinken?

Totaal niet mee eens. Ronaldo was ook al geweldig bij United. Won daar 3x de Premier League achter elkaar en werd ook twee keer verkozen tot speler van het jaar. Ronaldo was iemand die de hele PL kapot speelde. Ook bij Real was hij immens aan de bal. Vooral tussen 2009 en 2014. Hazard was leuk in de PL maar in de CL vond ik hem bijvoorbeeld altijd tegenvallen als het moest. En dat hij niet voor de sport leefde wisten we wel maar dat het zo erg was bij Real had ik ook nooit voorspelt. Hazard heeft in 4 seizoenen letterlijk geen hoogtepunt. En dat voor iemand die 140 miljoen heeft gekost en 20 miljoen per jaar aan salaris verdiende. Hij gaat helaas als grootste miskoop aller tijden de geschiedenisboeken in…

Hazard mag nog niet eens Ronaldo zijn linker schoen strikken.

Hij heeft twee jaar gehad waarin Hazar echt te top van de wereld was! Maar zijn werk ethiek, zijn werklust en blessures hebben heel veel roet in het eten gegooid..

Messi en Neymar zijn aan de bal wel een klasse apart. Dan heb ik het puur over balbehandeling, dribbelen en alle facetten die je kan scharen onder techniek. Van echte vleugelflitsers hebben ze zich ook ontwikkeld tot skills van de ouderwetse nummer 10: inzicht en het vermogen hebben om anderen met 1 pass vrij voor een keeper te zetten.Uiteraard zit er tussen Messi en Neymar een heel groot verschil. Maar puur aan de bal en gogme ben ik het eens met de stelling van Hazard. Behalve dat hij zichzelf beterVond dan CR7. Daar klopt vrijwel niets van.

Hazard moet gewoon burgers gaan eten ipv dit soort uitspraken. Voor de mensen die Ronaldo niet technisch vinden en alleen maar een doelpunten machine. Die man is zeker wel technisch, heel technisch zelfs. Alleen hij is zo intelligent genoeg om in te zien dat je daar weinig individuele prijzen mee wint. Wie winnen de gouden ballen? Doelpuntenmakers. Wie komen in de record boeken? Doelpuntenmakers. Kijk maar naar een technische speler als Neymar. Wie zal hem nog kennen over 30 jaar? Geloof mij als messi niet zo veel zou scoren en assist geven, dan hadden wij hem niet meer dan een leuke voetballer gevonden.

Heeft dus wel zelfreflectie. Te lui om boven z'n talent uit te stijgen. Cristiano deed dat wel. Messi heeft ie wel gelijk in. Die staat on top.

Geen hond die Hazard ook maar zal overwegen bij het noemen van de 25 beste spelers van de afgelopen 25 jaar. Werkelijk geen hond. Dat zegt voldoende denk ik.

In een ploeg met Cristiano Ronaldo kan jij alleen maar zijn vervanger zijn..
Een grote flop ben jij Eden, over een paar jaar zal niemand meer jou herinneren.
Maar Ronaldo is en zal altijd legend blijven 🔥

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren