Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay junior smelt weg bij Ajacied: ‘Alles aan hem is mooi’

Laatste update:

Hans Kraay junior heeft zondag bij Goedemorgen Eredivisie een lans gebroken voor Mika Godts. Het talent van Ajax was vrijdagavond op fraaie wijze trefzeker in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-1) en had daarmee een belangrijk aandeel in het gelijkspel tegen de Brabanders.

Godts hoeft in de hoofdmacht van Ajax nog niet op veel speeltijd te rekenen dit seizoen, maar laat bij het beloftenteam zien nadrukkelijk aan de poort te rammelen. Vrijdagavond zorgde hij halverwege de eerste helft voor de openingstreffer tegen NAC Breda.

De Belg begon zijn solo iets over de middellijn, om vervolgens een aantal NAC-spelers voorbij te dribbelen en raak te schieten in de korte hoek. "Ik ben echt groot fan van Mika Godts", begint Hans Kraay zijn lofzang. "Die goal is dra-ma-tisch verdedigd door NAC, maar laten we het positief houden."

"Alles aan Godts is mooi. Als je hem op het strand ziet lopen zonder bal, denk je: dat is een voetballer. Hij straalt alles uit. Ik ben een enorme fan van hem. Die komt er wel aan", gaat Hans Kraay verder.

Godts kwam dit seizoen in de Eredivisie tot dusver drie keer in actie in de hoofdmacht, zij het telkens als invaller. Hij deed onder meer een half uur mee in de uitwedstrijd tegen PSV. Ook op bezoek bij Brighton & Hove Albion mocht hij het een half uur laten zien.

De pas achttienjarige flankspeler weet wat er van hem verwacht wordt. "Als ik hier op de flank de bal krijg, moet ik vrijuit de een-tegen-een aangaan", zei hij eerder dit seizoen tegen Ajax Life. "De trainers verwachten ook dat ik die acties maak. Dat is fijn."

De goal van Godts bleek niet voldoende voor de overwinning voor Jong Ajax. In de tweede helft moest de ploeg van trainer Dave Vos de gelijkmaker slikken van Aime Omgba. Jong Ajax beleeft een uiterst teleurstellend seizoen en staat zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Verdient Mika Godts een serieuze kans in het eerste van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeker een speler met veel potentie. Speelt met een een bepaalde flair die veel oude grootheden ook hebben gehad bij ajax. Wij gaan het zien hoe hij zich ontwikkelt. Hoop voor de toekomst.

12 november 2023 om 11:55

Dat Godts niet meer speeltijd krijgt is een gotspe

13 november 2023 om 10:47

Gemiste kans op een woordgrap dit.

Godts is een ouderwetse rasvoetballer in mijn ogen. Zoek graag z’n mannetje op en blijft het ook gewoon proberen als het niet lukt. Ik hoop dat hij meer minuten gaat maken en dat hij dit kan koppelen aan rendement

Met Kraay pas ik altijd wel op wat betreft zijn uitspraken. Maar wat Godts betreft, heeft hij zeker een punt. Die jongen heeft zeker potentie. Heeft nog een lange weg te gaan om steevast naar Ajax 1 te gaan en in de basis te komen, maar de kwaliteiten zijn aanwezig. Hoop niet dat er met Godts hetzelfde gebeurd als een paar jaar terug met Dennis Johnsen. Kwam toen over van SC Heerenveen, die hem op hun beurt weer weg hadden gehaald bij Rosenborg BK. Johnsen was heel goed in Jong Ajax en maakte verschillende mooie goals en acties.

Kraay riep toen iets in de trend van dat deze jongen de beste buitenspeler van heel Ajax was op dat moment (hadden toen ook o.a. Neres, Kluivert, Younes, Ziyech en ook nog Lang en Cerny rondlopen die op de vleugels speelden of konden spelen) en helaas heeft Johnsen eigenlijk nooit wat gepresteerd. Keerde terug op huurbasis bij SC Heerenveen waar hij geen potten kon breken en daarna verhuurd geweest aan Zwolle waar hij niet best was.

Speelt nu overigens bij Venezia. Doet het daar prima, maar heeft wel een ontzettend laag rendement. In de Serie A had hij het toen 2 seizoenen terug moeilijk en zweefde hij tussen bank en basis, in de Serie B wel gewoon vaste basisspeler al voetbalt hij daar leuk mee en meer niet. Maar hij speelt wel bij een prachtige club in een prachtige stad, en eigenlijk ook wel op een best wel degelijk niveau. Alleen niet op het niveau dat Kraay hem toentertijd toedichtte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren