Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haller mag vanwege torenhoog salaris komende zomer vertrekken bij Dortmund

Laatste update:

Sébastien Haller staat op de nominatie om te vertrekken bij Borussia Dortmund, zo blijkt uit informatie van Bild Sport. De Ivoriaanse spits is grootverdiener bij Dortmund en mag daarom uitkijken naar een nieuwe club.

Haller werd in de zomer van 2022 voor 31 miljoen euro overgenomen van Ajax. Bij de in Frankrijk geboren spits werd vlak na zijn overstap kanker geconstateerd, waardoor hij zijn debuut lang moest uitstellen.

Sinds zijn debuut in januari van 2023 wil het nog niet echt vlotten voor Haller. Hij kwam slechts 36 keer in actie voor BVB en wist 11 keer het net te vinden. Op de slotdag van het seizoen 2022/23 miste hij een belangrijke strafschop, waardoor Bayern München er met de titel vandoor kon gaan.

Haller verdient tien miljoen euro per jaar en mag daarom komende zomer uitkijken naar een nieuwe club. De 29-jarige aanvaller heeft zich afgelopen winter nog in de kijker gespeeld, daar hij de winnende goal maakte in de finale van de Afrika Cup (1-2 winst op Nigeria). Volgens Transfermarkt is Haller 18 miljoen euro waard.

Er zijn meer spelers van Dortmund die op de vertreklijst staan. Aanvoerder Emre Can is te wisselvallig bevonden door de clubleiding en mag deze zomer vertrekken en ook Salih Özcan en Youssoufa Moukoko gaan de deur in Dortmund vermoedelijk achter zich dichttrekken.

Eerstgenoemde twijfelt zelf of hij het niveau wel heeft en heeft al meerdere aanbiedingen uit Turkije op zak. Moukoko stond jarenlang bekend als het grootste talent van de club, maar het geduld van BVB is opgeraakt.

Tevens mag Ramy Bensebaini vertrekken. Hij is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Ian Maatsen en kon de staf van Dortmund sowieso al niet overtuigen. Mats Hummels stopt vermoedelijk na dit seizoen en ook Marco Reus lijkt bezig aan zijn laatste seizoen in het geel-zwart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties




Ik heb hem altijd vanaf dag 1 gesteund bij Ajax en heb echt menig discussies gehad met vrienden/collega's over Haller, maar ondanks z'n matige spel aan de bal, had hij wel enorm goeie statistieken qua goals en assists.

Mocht Brobbey in de zomer vertrekken naar bijv.united of een andere Europese topclub, zou ik als Ajax zijnde hem polsen voor een terugkeer. Dan heb je een goeie kapstok van het elftal.



22 maart 2024 om 12:37

Het is dan wel de vraag of Haller minimaal wil halveren in salaris. Maar misschien valt er iets te regelen met tekengeld.

22 maart 2024 om 12:54

Niks regelen met tekengeld, 4 miljoen of anders opkazen. Graag of niet.

22 maart 2024 om 13:23

maar als je geen transfersom hoeft te betalen dan kun je hem bijvoorbeeld bij een 3 jarig contract toch 4 miljoen en 9 miljoen tekengeld geven ? Dan nog moet hij een stap terug doen, maar dan heb je wel een spits die in Nederland heeft laten zien te kunnen scoren.

22 maart 2024 om 14:04

Denk je dat Dortmund hem gratis laat gaan?

22 maart 2024 om 13:18

Ook zie hem heel graag terug komen. Maar zijn Salaris van nu gaat Ajax never nooit betalen en de helft ook niet dus is het een droom en niet meer dan dat. Overigens heeft Ajax dat toen niet slim gedaan en hem voor veel te weinig verkocht terwijl die nog een langer contract had.

22 maart 2024 om 13:23

Met welk geld? Die jongen verdient meer dan 10 miljoen euro per jaar bij Dortmund en heeft nog een contract tot 2026. Ajax kan momenteel de helft nog niet eens ophoesten voor slechts 1 speler.

Die salarishuishouding van Dortmund is ook helemaal uit balans hoor. Ze zullen wel wat spelers slijten maar op Haller zal vermoedelijk een verlies gepakt moeten worden. Bovendien denk ik dat Turkse clubs geen fortuin voor Özcan gaan neertellen. Daarnaast vraag ik mij af wie dertiger Moukoko nog wil vastleggen. Totaal gehyped door opvallende prestaties in de jeugdteams van Borussia. Maar heeft werkelijk nog niets laten zien tussen de grote mannen.

22 maart 2024 om 12:37

Die Moukoko heeft idd nog geen deuk in een pakkie boter geschopt daar, maar krijgt ook weinig kansen volgens mij

22 maart 2024 om 13:34

Als je op trainingen en wedstrijden waar je minuten gegund krijgt niet veel laat zien dan snap ik dat je kansen afnemen. Waarop zijn marktwaarde gebaseerd is blijft een raadsel.

22 maart 2024 om 13:22

Haller raak je echt niet kwijt. Die verdient naar verluidt rond de 11 miljoen euro en heeft nog een contract tot 2026. Zelfs in Qatar, China of SA zijn ze niet zo gek om richting een dergelijk salaris te gaan voor zo'n kaliber speler, laat staan in Europa. Ik denk niet dat Haller minimaal 50 procent in wil gaan leveren om elders aan de slag te kunnen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Sule.

Altijd wel mooi dat spelers worden gelokt met een hoog salaris e.d., maar even moet je als speler zijnde weg omdat je teveel verdient.

22 maart 2024 om 13:19

Bij het salaris hoort wel een bepaald verwachtingspatroon. Overigens is het wel te gek voor woorden dat een speler als Haller rond de 11 miljoen euro per jaar krijgt. Er zijn topspelers die dat niet eens verdienen. Dortmund heeft nogal staan stuntelen in de afgelopen jaren. Dat salarishuis is veel te hoog voor de spelers die er rondlopen.

22 maart 2024 om 13:26

Tja, zo lang ze presteren hoeven ze niet te vertrekken natuurlijk. Na een tijdje wordt geacht dat ze het salaris blijkbaar niet waard zijn

22 maart 2024 om 13:37

Eens Rutger. Wat ik ook al dacht.
Alsof dat salaris zomaar is ontstaan en je als club geen idee hebt waar het vandaan komt.

En ja, er hoort een verachting bij, maar welke verwachting is het dan dat je iemand 10 miljoen p jaar geeft? Dikke onzin. Je wil m gewoon binnenhalen en hebt daarvoor gewoon heel bewust een groot financieel risico genomen.

22 maart 2024 om 13:58

Dus dit. Bij mijn eigen club moesten er ook spelers weg omdat zij 'teveel' zouden verdienen, maar oh wat worden zij nu gemist.

De voornaamste reden voor Haller om toen naar Dortmund te gaan, was zijn salarisvoorstel.

22 maart 2024 om 14:14

Dat vind ik te makkelijk, vooral dat voorbeeld. Dat ze nu gemist worden, maakt het niet dat er niet flink bezuinigd moest worden op de salarissen. Ajax had ook een uitpuilend salarishuis en de grootverdieners gingen richting de herfst van hun carriere. De fout was niet dat ze werden doorgeselecteerd. De fout was de manier waarop...

22 maart 2024 om 17:32

Maar als je bij de groten wil horen, moet je betalen. Dat was een bewuste keuze toch? Alleen als de resultaten tegenvallen en je het niet terug verdient, wordt hetzelfde salarishuis vaak uitgelegd als onverantwoord, maar eigenlijk was dat vaak daarvoor al.

De vraag is of Haller wel weg wilt. (Rond) 10M gaat hij natuurlijk nergens meer krijgen. Maar als hij ergens basis wilt staan moet hij wel inleveren natuurlijk.

Met Reus die weggaat besparen ze zo'n 8M, Hummels die misschien stopt weer 8M, Moukoko 3M en als je dan Haller (10) en Can (9) kan verkopen bespaar je meteen bijna 40M aan salaris.

Reacties dat het een goede spits voor Ajax is in 3,2,1.

1. Vaak genoeg gehoord dat hij niet goed genoeg kon meevoetballen waarom zou hij dan nu wel goed genoeg voor Ajax zijn.

2. Als Dortmund problemen heeft met zijn salaris waarom zou Ajax in de huidige situatie dan zijn salaris wel gaan betalen. Zelfs als hij inlevert is dat een probleem.

22 maart 2024 om 13:38

en punt 3?

22 maart 2024 om 14:03

Hij heeft toch al laten zien een goede spits te zijn, bij Ajax? Dat hele gedoe over een Ajax-spits..

er zullen er een hoop hier reageren dat Haller naar ajax moet gaan, maar heel realistisch is dat allemaal niet aangezien hij teveel verdient en ajax geen UCL gaat spelen, en dat zal hij wel ambieren. Bensebiani zie ik eerder als echte realistische versterking, dit is een erg goede linksback, karakter, en lijkt mij een speler die gewoon wilt gaan spelen. zijn salaris zal niet torenhoog zijn, en hij heeft bij borussia gladbach altijd laten zien hoe goed hij is.

ik kan mij genoeg clubs bedenken waar haller nog wel een meerwaarde kan zijn, mits hij salaris wil inleveren natuurlijk. Anders misschien een optie voor het verre buitenland (saudie arabie, qatar, uae).
Type spits die overal wel past, zij het als basis speler of als "supersub/stormram".

Zie hem niet zo snel naar nederland komen vanwege zijn salaris, ook al heeft hij waarschijnlijk mooie herinneringen aan ons land.

Ben benieuwd waar hij gaat belanden, terug naar engeland? middenmoot/onderkant van de PL of naar een subtop team in frankrijk of duitsland.

heeft bij zijn begin periode destijds in frankfurt het heel goed gedaan, ook bij west ham onder pellegrini werden zijn kwaliteiten goed gebruikt... toen moyes kwam ging het allemaal een stuk minder, mede doordat hij geen basisplek meer had.

Niets tegen Haller, maar het is natuurlijk wel van de zotte dat je zo'n speler rond de 10 miljoen euro per jaar gaat betalen. Haller is goed, maar zeker niet zo goed dat het zo'n salaris verantwoordt. Ze hebben daar bij Dortmund sowieso gigantisch lopen klungelen de afgelopen jaren...

Haller met een salaris van 11 miljoen, Sule met een salaris van 10 miljoen, Kobel 9 miljoen, Can 8 miljoen, een 34-jarige Reus verdient er nog steeds ruim 7 miljoen. Dat zijn gewoon flinke bedragen voor spelers die op Kobel na nooit echt overtuigd hebben op een hoog niveau. Uiteraard Reus wel, maar die zit al twee seizoenen in de herfst van z'n carriere.

22 maart 2024 om 13:35

Reus heeft zwaar overtuigd en zou zonder zn blessures een van de beste buitenspelers van deze tijd zijn geweest.
Maar ja idd, geen van die namen zou zoveel mogen verdienen, ook Kobel niet.
Dit zijn salarissen die topclubs betalen aan topspelers... Dortmund is geen topploeg, noch zijn dit topspelers.

22 maart 2024 om 14:12

Ik heb het dan ook niet over Reus in het algemeen, maar Reus de laatste jaren. Zijn laatste contractverlenging was volgens Transfermarkt in april 2023. Dat is gewoon idioot beleid, zo'n oude speler dat salaris nog bieden.

Zou hem graag weer bij Utrecht zien.
Hij woonde destijds vreselijk in Houten.
Heeft nu vast wel genoeg centjes voor een mooi huis aan het Wilhelminapark ofzo.

Leuke spits, maar wie geeft deze man 10 miljoen euro per jaar? Kom op zeg. Dat is hij toch never ever waard???

22 maart 2024 om 13:49

Dortmund geeft m dat. En daar hebben ze nu spijt van.

Klaarblijkelijk wil Borussia Dortmund het salarishuis wat gezonder maken. Onlangs werden de salarissen van de spelers bekendgemaakt in diverse media. De twee grootverdieners volgens de salarispyramide die rondging in de media zijn Niklas Süle en Gregor Kobel met beiden 10-11 miljoen. Kobel is nota bene een keeper en volgens Transfermarkt 40 miljoen waard. Één en één is twee zou ik zeggen, gewoon cashen voor Gregor Kobel. Niklas Süle kan niet voetballen maar schijnt volgens Transfermarkt toch 22 miljoen waard te zijn hetgeen ongelooflijk is als je ziet hoeveel vet de man rond zijn gezicht en buik meedraagt. Süle heeft dan ook de draaicirkel van een olietanker en zou zo snel mogelijk verkocht moeten worden nu hij mogelijk nog wat oplevert in pak hem beet de zandbak. Ik blijf het nog steeds jammer vinden dat Bosz uit bij Dortmund begon met Tillman als linksbuiten want Lozano met daarachter Dest had naar mijn mening een nachtmerrie kunnen zijn voor de logge Süle. Haller heeft het, mede door medische problemen niet helemaal waar kunnen maken bij Dortmund en zou naast het beperken van salariskosten nog wat transferinkomsten op kunnen leveren voor Dortmund. Overigens verdient Donyell Malen slechts 4-6 miljoen en dat zou zelfs Ajax nog bijna op kunnen brengen in de zoektocht naar een rechtsbuiten/spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren