Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gustavo Hamer gaat alsnog de Premier League in; kassa rinkelt bij PEC

Laatste update:

Gustavo Hamer heeft zijn overstap van Coventry City naar Sheffield United afgerond. De voormalig middenvelder van PEC Zwolle tekent voor vier jaar bij de promovendus. Daarmee gaat Hamer alsnog Premier League-voetbal spelen, nadat hij in mei promotie misliep door met Coventry de finale van de Championship play-offs te verliezen van Luton Town. In Zwolle zullen ze ook blij zijn met de transfer, daar de club een deel van de transfersom kan bijschrijven.

Zaterdag kan Hamer al zijn debuut maken voor Sheffield. The Blades nemen het dan in eigen huis op tegen Crystal Palace. "Ongelofelijk. Spelen voor Sheffield United, ik kan het nog steeds niet geloven", zegt Hamer op de clubkanalen. "Toch is het nu echt zo." Sheffield maakt naar verluidt ruim zeventien miljoen euro over. De middenvelder heeft voor vier jaar getekend op Bramall Lane en gaat spelen met rugnummer 8.

PEC zal ook blij zijn met de transfer. Volgens RTV Oost hebben de Zwollenaren namelijk een doorverkooppercentage bedongen bij de verkoop van Hamer aan Coventry. Dit percentage ligt volgens de omroep tussen de vijftien en twintig procent, wat zou betekenen dat PEC minimaal 2,5 miljoen euro kan bijschrijven.

Hamer maakte in de zomer van 2020 de overstap van Zwolle naar Coventry. De voormalig Feyenoorder had op dat moment twee verdienstelijke seizoenen in de Eredivisie achter de rug. Daarna speelde de in Brazilië geboren middenvelder drie voetbaljaargangen in de Championship. In totaal speelde Hamer 132 wedstrijden voor Coventry, waarin hij goed was voor 19 doelpunten en 24 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zo dat is een flink bedrag voor PEC.

12 augustus 2023 om 12:08

Heerlijk meegenomen inderdaad, zeker gezien de toch nog steeds dramatische financiële positie.

12 augustus 2023 om 12:58

Staat pec er dusdanig slecht voor ja? Heb ik mij namelijk niet in verdiept. Komt dat door slecht beleid en/of de degradatie van ruim een jaar geleden?

12 augustus 2023 om 16:09

Een combinatie van beiden.

12 augustus 2023 om 17:31

465.000 voor feyenoord

Wat een mooie stap is dit. Premier League spelen kon eigenlijk niet uitblijven na afgelopen seizoen. Draaide een heel sterk seizoen bij Coventry en stond met zijn spel aan de basis van de mooie resultaten die de ploeg boekte. Heel benieuwd hoe Hamer zich gaat handhaven op dit niveau.

Wel een linke overstap. Sheffield heeft echt een enorm zwakke selectie. Hun sterkhouders Berge (burnley) en Ndiaye (marseille) waren al vertrokken, dus Hamer is waarschijnlijk de opvolger van eerstgenoemde. Maar zelfs met die twee zal Sheffield het lastig krijgen. Ze moeten echt een Forest move gaan pullen om te overleven in de Premier League. Want naast Hamer, Souza (oud-PSV target), Traore en Trusty moeten er op elk linie minimaal 2 of 3 spelers erbij komen. Voor Hamer is het dan hopen dat die dan niet gelijk degradeert naar de Championship.

Leuke transfer voor Hamer. Vorig seizoen beetje gevolgd met Coventry en daar deed hij het goed.
Maar 17 miljoen lees ik nu is ook wel overdreven. Die Engelse clubs blijven maar over betalen.

12 augustus 2023 om 12:38

Ik betwijfel het of je Coventry ook maar een beetje hebt gevolgd afgelopen seizoen. Ik heb vrijwel iedere wedstrijd gezien waarvan meerdere wedstrijden in het stadion. Hamer was een van de dragende spelers en draaide een topseizoen. Als daar dan 15 miljoen pond voor betaald wordt is dat niet overdreven. Competitiegenoot Leeds United en PL-club Burnley waren bereid eenzelfde bod neer te leggen. Dit is gewoon wat de markt voor dergelijke voetballers doet. Hamer zou jij de top 3 in de Eredivisie nu gewoon een basisspeler zijn op het middenveld.

Een club als Sheffield dat 17 miljoen betaalt voor Hamer. Het wordt steeds gekker!

12 augustus 2023 om 12:10

Zo gek is het toch niet? Ze krijgen 170 miljoen pond volgens mij bij promotie naar de PL. Daarnaast betaal je nu voor een gemiddelde sterspeler in de Championship zo’n bedrag. Ze hebben tevens 13,9 miljoen en 17 miljoen gekregen voor Berge en Ndiaye. Hamer heeft het echt ontzettend goed gedaan en hij was een van de redenen waarom coventry (samen met gyokeres, inmiddels speler van sporting) in de play-offs belandde voor promotie naar de PL.

12 augustus 2023 om 12:56

Vond je hem dan niet sterk spelen afgelopen seizoen?

Feyenoord krijgt dan toch ook nog een klein deel, wegens een opleidingsvergoeding?

12 augustus 2023 om 12:13

Yes dat klopt. Feyenoord krijgt een opleidingsvergoeding, maar dat zal niet gigantisch veel zijn denk ik. PEC is de grote winnaar van deze transfer.

12 augustus 2023 om 12:44

5 procent volgens mij, dus dat zal rond de 8 ton liggen.

12 augustus 2023 om 13:36

Dat is toch alweer bijna een Trauner/aursnes/wieffer!

Dat is een flink bedrag voor Zwolle, dat maakt al die miskopen van de afgelopen jaren wel weer goed dan. Vond het destijds jammer dat die bij Feyenoord niet meer kansen kreeg, maar ik denk dat deze omweg juist goed was voor zijn ontwikkeling.

Mooie en verdiende transfer voor Hamer! Heeft 3 seizoenen in de Championship gespeeld en ziet dit dan beloond worden met een fraaie transfer naar het hoogste niveau in Engeland. Is je gegund kerel!

Mooi voor PEC! Blij dat meerdere kleinere ED clubs vaker cashen. Van de week ookal Volendam met van der Ven. Door blijven gaan met de doorverkooppercentages zou ik zeggen. Dan komt er langzaam meer beweging in het geheel om ook de kleinere clubs meer finaciele mogelijkheden te bieden.

Dat is mooi voor PEC. Wat was hij slecht toen hij daar speelde! En er dan nog zoveel aan over houden uiteindelijk, toch knap!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren