Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Güler naar Ajax? Wedstrijdbezoek Nederlander zorgt voor speculatie in Turkije’

Laatste update:

Robin Veldman was woensdagavond aanwezig bij het bekerduel tussen Fenerbahçe en Sivasspor (3-0). De huidige assistent-trainer van Anderlecht werd in de afgelopen weken hevig gelinkt aan een overstap naar Ajax, waardoor diverse Turkse media erop los speculeren na het wedstrijdbezoek van Veldman. Woensdag kwam het Turkse medium Extra Futbol namelijk al met het gerucht dat de Amsterdammers toptalent Arda Güler gaan overnemen van de Turkse grootmacht. Door het bezoek van Veldman aan Istanboel neemt de speculatie toe.

Güler zou al langere tijd op de radar staan bij Ajax, maar ligt bij Fenerbahçe nog vast tot medio 2025. Fener zou zo’n twintig miljoen euro verlangen voor de achttienjarige middenvelder, die al twee interlands speelde voor Turkije. Of Ajax bereid is dat bedrag te betalen is onduidelijk. In de wandelgangen is ook nog sprake van een ontsnappingsclausule in het contract van Güler, die bij het niet halen van 1.500 speelminuten in de hoofdmacht van Fenerbahçe dit seizoen voor vijf miljoen euro zou mogen vertrekken. Momenteel staat de technisch vaardige linkspoot op 1.306 speelminuten, met nog twee competitiewedstrijden en de bekerfinale te gaan.

De vraag is nu om welke reden Veldman aanwezig was bij het bekerduel van Fenerbahçe. De Nederlander zou komende zomer de overstap maken naar Ajax, waar hij hoogstwaarschijnlijk aan de slag gaat in de jeugdopleiding van de club. Dat nieuws bracht Het Laatste Nieuws onlangs nadat Veldman werd gesignaleerd op sportpark De Toekomst. Aangezien Anderlecht al uitgespeeld is en vakantie heeft, kan het zijn dat Veldman al bezig is met zijn toekomstige werkgever. Echter zou hij ook namens Anderlecht in Istanboel kunnen zijn.

Güler, het vermeende Ajax-doelwit, staat in Turkije bekend als het grootste talent van zijn generatie. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op zo’n elf miljoen euro. De in Ankara geboren middenvelder debuteerde in augustus 2021 op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Fenerbahçe. Sindsdien kwam de aanvallende middenvelder tot 48 officiële wedstrijden voor Fener, waarin hij goed was voor negen doelpunten en tien assists. In zijn thuisland wordt Güler vaak vergeleken met Mesut Özil. Mocht Ajax concreet worden voor het toptalent, lijkt het erop dat de Amsterdammers de portemonnee flink moeten trekken.

Is Arda Güler een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen idee of hij een aanwinst voor Ajax zou zijn. Ik heb hem nog nooit zien spelen.

25 mei 2023 om 12:15

Ik volg het Turkse voetbal al jaren en ik moet zeggen, dit is een parel! Echt een prachtige goede voetballer en een aanwinst voor elke (sub) top team in Europa (dus Ajax ).

Zonder grap, dit is een waanzinnig goede speler voor zijn leeftijd.

200 minuten in een kleine 3 wedstrijden kan het verschil maken van 15 miljoen euro aan transfergelden? Apart dat ze bij Fener zo lang wachten om hem die minuten te laten maken. Een geïnteresseerde club zonder ethische waarden zou die jongen vragen om een blessure te veinzen voor een miljoen euro, om er onder de streep 14 miljoen euro aan over te houden.

25 mei 2023 om 11:54

Zijn vader en hij hebben een perfecte relatie met Fener, ze willen dat de club jackpot vangt voor hem dus die 5 mil kan je vergeten.

25 mei 2023 om 11:59

Van wat ik heb begrepen is dat zijn vader zelfs geen probleem gaat maken als hij die minuten niet haalt

25 mei 2023 om 13:28

Aan de ander kant ga je ook niet iemand opstellen alleen om te zorgen dat hij een hoge transfersom op gaat leveren.
En ook in deze fast van het seizoen waarin Fenerbahçe nog een, zij het kleine, kans maakt op de titel en in een beker finale zou je toch ook in eerste instantie voor het sportieve resultaat moeten gaan en niet alleen voor het financiele. Anders zou dat zou nu, richting het einde van het seizoen een factor kunnen zijn, bij het al dan niet opstellen of niet wisselen van een speler, maar zo ga je een seizoen niet in.

Zijn er wat Turkse voetbal volgers die wat meer over hem kunnen vertellen. Lees een aanvallende middenvelder, maar is het meer een werker en loper zoals Klaassen of meer een hele technische speler?

25 mei 2023 om 11:31

Van wat ik gelezen heb, schijnt dit een zeer technische speler te zijn. Die als ik het goed begreep ook vaak op de rechtervleugel speelt. Als ik zo de reacties las, zijn veel mensen echt zeer gecharmeerd van deze speler.
Dus ik ben benieuwd.

25 mei 2023 om 11:35

Vergelijkbaar met ozil. Dus technisch verfijnd en geen box to box

25 mei 2023 om 11:42

Supertechnisch wat hij elke wedstrijd laat zien. Slim en altijd op zoek naar voetballende oplossing. Heeft een club als Ajax nodig om zich verder te ontwikkelen op een hoger niveau. De club die hem op dit moment binnen haalt heeft goud in handen. 20 miljoen is een schijntje voor een speler als Güler. Door de vele interesses van Topclubs zou ik hem niet voor minder dan 30 a 40 miljoen laten gaan. Eindelijk vaste waarde in elftal, 18 jaar, aanvoerder en A International. Dus zo gek zou dat bedrag niet zijn.

25 mei 2023 om 11:42

dit is een speler met veel meer talent dan arda turan. het is geen blinde renpaard maar meer een speler met overzicht en een dodelijke eindpass. voor zijn leeftijd is hij heel technisch en kan hij op verschillende posities uit de voeten. ik vind het meer een speler die het verschil kan maken op de 10 positie bij ajax. hij zal net iets meer brengen dan berghuis op die positie en is nog natuurlijk erg jong dus voldoende ruimte voor ontwikkeling.

25 mei 2023 om 11:44

Hij is een 10 met een magische first touch. Als je hem ziet spelen, spat het talent ervan af. Op dit moment is hij het grootste Turkse talent. Hij is door Goal gekozen als een van de 9 grootste talenten ter wereld in zijn leeftijdscategorie. Hij kan spelers passeren alsof het niets is en speelt voor zijn leeftijd erg volwassen. Hij is nu fysiek veel sterker en verdedigt ook goed mee. Kortom, hij zou in Nederland gemakkelijk mee kunnen spelen.

25 mei 2023 om 11:45

Er staan wat filmpjes op Youtube, dus als je zelf wat van hem wil zien moet je daar eens kijken. Ik zie er een rechtsbuiten in die iets technischer en sneller is dan Berghuis. Wel apart dat een jeugdscout gaat kijken, als Veldman daar inderdaad namens Ajax is.

25 mei 2023 om 17:32

Ik ben een GS supporter maar deze jongen heeft naar mijn mening zoveel potentie in een stabiele en rustige omgeving. In Turkije zou hij het zomaar te hoog in zijn bol kunnen krijgen na enkele seizoenen.

Ik hoop voor hem persoonlijk dat die naar ajax gaat een een superster word. First touch overzicht technisch zo begaaft op zo’n jonge leeftijd. Het is geen harde werker of een zeer snelle speler maar meer een uitstekende nr10 die het spel dirigeert, spel snelheid en ritme kan beinvloeden.
Als ik FB was zou ik er minimaal 40miljoen voor vragen Ajax zou voor deze parel in de toekomst makkelijk 100-150miljoen kunnen vragen indien ze zijn talent eruit kunnen krijgen.

Zeer rustige jongen en nette jongen maar kan zo veranderen in een chaotische Turkse voetbalcultuur wat ook impact kan hebben op zijn voetbalkunsten. Ik ben zelf zeer gecharmeerd van deze jongen

Het zou mooi zijn als je ineens 75% korting krijgt op deze speler. Ik ken de speler verder niet. Iemand die wat meer over hem kan vertellen?

25 mei 2023 om 11:38

Een supertalent die uiteindelijk uitgroeit tot een wereldklasse speler. Technisch heel erg goed, erg veel inzicht maar fysiek niet zo sterk.... tenminste in Football Manager 2023.

25 mei 2023 om 18:06

Hij wint inmiddels heel veel duels, sommige wedstrijden wint hij zelfs de meeste duels. Dat hij fysiek niet sterk is, is inmiddels achterhaald.

Bijzonder dat de assistent van Anderlecht voor Guler op de tribune zit namens Ajax?

Hoe dan ook is die Güler een begenadigd technisch talent, dus dat zou zondermeer leuk zijn, als die volgend seizoen in de Eredivisie te bewonderen is. Alleen de vraag ludt natuurlijk wel, gaat Ajax 20 miljoen voor hem betalen??

25 mei 2023 om 11:46

Seizoen Anderlecht is voorbij en Veldman zal spoedig bij Ajax aan de slag gaan. Is al meerdere keren gespot op de Toekomst.

Voor 5 miljoen zou ik het overigens zeker doen. 20 miljoen is een groter risico, maar het is wel een heel groot talent. Wordt de Turkse Messi genoemd en ja ik weet het, ik weet het, die bijnamen zijn onzin. Het is meer op basis van zijn fysiek en spel. Is fysiek niet heel goed, maar technisch zeer verfijnd.

Geen idee natuurlijk waarom Veldman daar was (namens Anderlecht lijkt mij meest aannemelijk) maar had Ajax niet juist interesse in Ferdi? Voor rechtsback waar echt aankoop nodig voor is.

25 mei 2023 om 11:55

Graag een package deal. Kadioglu de nwe rechtsback, Guler de nwe creatieve 10. En dan Ziyech als vervanger van Kudus. Dan hebben we de selectie aardig op orde. Dan kunnen Kudus, Alvarez, Sanchez, Bassey en Tadic rustig vertrekken. Sarah Eddine terug.
Nu nog een trainer.

25 mei 2023 om 12:00

Denk dat deze speler juist optie is voor rechts. Kan daar ook uit de voeten. Als je ook Ziyech terughaalt blokeer je Concecao en deze speler.

En wie is trouwens "sarah Eddine terug.".. Eerste dame in eerste van Ajax 1

Ja, zou Salaheddine ook terughalen en Unuvar.

Heb je voor links Bergwijn, Godst, Unuvar (kan ook op 10).

Daramy of als back-up spits of verkopen.

Bassey zou ik houden. Nog een kans geven. Heb je LCV Hato, Bassey en Kaplan.

25 mei 2023 om 12:03

Ferdi gaat nergens naar toe; zijn vader heeft dat al gezegd, of het moet een deal zijn die niet te weigeren is

25 mei 2023 om 12:13

Idd Salah... Met Ziyech haal je klasse, een leider en ervaring terug. Unuvar zou ik uitlenen binnen de Eredivisie. Daramy snel verkopen, past niet bij Ajax. Voorin heb je dan Ziyech, Conceiçao, Brobbey, Rasmussen, Bergwijn, Godts en Axel dongen.
Bassey is een prima gozer, alleen harde voeten. Hato-Timber het centrum. Met Kaplan, Rensch, Gooijer evt Mbuymba erachter. Met Salah Eddine kun je ook alle kanten op. Op 4, op 5 en op 6. Ideaal zo'n speler!

25 mei 2023 om 12:37

Mensen die de naam Salah-Eddine noemen daarvan vraag ik me af of die hem dir seizoen wel gevolgd hebben. Heeft nauwelijks in de basis gestaan. Staat op linksback in de pikorde achter Smal en je zal geen enkele Twente supporter vinden die een andere keuze zou maken. Als middenvelder heeft hij ook nauwelijks gespeeld. Zerrouki, Sadilek, Vlap, Kjolo en zelfs de 36-jarige Brama komen eerder in aanmerking dan S-E. Hij kan natuurlijk echt wel goed voetballen, maar als je het bij Twente all niet red wat wil je er dan bij Ajax mee.

25 mei 2023 om 12:42

Korenaar

Zal ook niet terug komen voor middenveld maar als opkomende linksback. Beetje zoals Mazzroui speelde.
Daar heb je dit soort spelers voor nodig.

Ik ken hem ook niet. Laten we hopen dat Ajax voor komend seizoen goede aankopen haalt.

Voor 5 miljoen kan Anderlecht hem ook wel halen, dus misschien dat de assistent van Anderlecht er daarvoor was?

25 mei 2023 om 11:48

Schijnt zijn voorkeur voor Ajax al te hebben uitgesproken. En Veldman treedt spoedig weer in dienst bij Ajax.

Ik hoop echt dat Guler naar Ajax komt, geweldige speler voor op 10 of eventueel rechtsbuiten. 20 miljoen zou wel veel zijn maar dit is een speler die dat waard is en waar je onder normale omstandigheden (geen zware blessures etc.) dit er dubbel en dwars uit haalt. Hopelijk kan Ajax het met minder afdoen gezien die hardnekkige geruchten over de clausule van 5 miljoen. Blijft vooralsnog wel speculeren natuurlijk, heb ook geen idee in welke hoedanigheid Veldman daar zou zitten en waarom hij eventueel voor Ajax zou gaan scouten.

25 mei 2023 om 17:36

Ik denk dat zelfs 20miljoen een koopje is voor ajax. Aantal goede seizoenen draaien met ajax en jullie verkopen hem voor minimaal 100miljoen door aan de top deze jongen heeft meer talent in zijn linkerteen dan mening top50 voetballers alltime vraag is echter of het eruit gaat komen maar ajax is wel de juiste voetbalclub en cultuur voor hem denk ik

Güler gaat zijn clausule wel halen, met de wedstrijden die we voor ons hebben

Ik mag dan hopen dat die bekerfinale een verlenging kent... en elke elke helft 10 min blessuretijd.

Voor de genen die hem niet zo volgen. Hij is een zeer technische speler met veel rust aan de bal. Goed overzicht en durft een moeilijke pass te geven en denkt veel naar voren. Fysiek heeft hij wel stappen gezet, maar de duels schuwt hij nog wel eens. Pure snelheid heeft hij niet echt.

Ik zou het een hele goede aankoop vinden voor ajax. Hij is eigenlijk een 10, maar omdat Fener 442 speelt speelt hij op rechts. Maar hij is wel de speler die de lijnen uitzet vanaf die positie.

Voor 20 mln is hij nog best een koopje voor wat hij heeft laten zien en wat zeker nog komen gaat. Voor 5 mln voelt het bijna alsof je hem voor wat navelpluis hebt gekocht.

25 mei 2023 om 11:52

De wedstrijden van Hatayspor, en Gazientep tellen ook mee he voor die clausule

25 mei 2023 om 13:24

Oh daar was ik niet van op de hoogte. Dan is het sws 20 mil. Thx bro

Goede speler voor op 10, eindelijk Klaassen weg en Berghuis is gelukkig toch multi inzetbaar op de 8 en rechterkant. Weg met de lopende onzichtbare 10en bij Ajax. Ajax kennende scouten ze hem gewoon als rechtsbuiten natuurlijk.

hoezo lijkt het er op dat de amsterdammers dan flink de portemonnee moeten trekken? als hij die minuten niet maakt dan is het juist een koopje voor 5 miljoen toch?
geef die jongen extra tekengeld en zorg dat hij te "geblesseerd" is om te beginnen aan de eerst komende wedstrijd. kan hij zelfs mooi nog de bekerfinale spelen ook en dan overstappen

25 mei 2023 om 11:58

Die acties gaat Arda niet doen, komt uit onze jeugd en zijn vader heeft een perfecte relatie met Fener.

Arda en zijn vader eisen de jackpot voor Fener ( Kan ik heel erg waarderen ) en anders gaan ze niet. Hij kan kiezen tussen elke topclub in Europa dus wie niks wilt betalen krijgt ook niks.

25 mei 2023 om 14:45

Dan blijft hij maar lekker bij fener toch

26 mei 2023 om 00:40

Pure fb jeugd wil ik het niet noemen volgens mij is die ergens in 2019 van genclerbirligi overgenomen. Maar potentie voor superster verschrikkelijk veel talent spat er gewoon vanaf. Enige reden waarvoor ik af en toe fb opzet is voor deze jongen

Elke Turkse talent die een beetje kan ballen wordt in Turkije natuurlijk volledig opgehemeld, maar jongens, Arda is echt van een ander categorie, geen chauvinisme die dat kan breken.

Arda is naar mijn mening meest talentvolle voetballer die ooit in Turkije is geboren, die jongen is echt ongekend. Als een Turkse Nederlander zou ik het perfect vinden een stap naar Ajax, want die is over 2 jaar voor minimaal 100 miljoen weg. Als Fener supporter gaat dit heel erg pijn doen, ik krijg extra spanning als ik zie dat hij in de basis staat, hij is een genot om naar te kijken.

Het lijkt me trouwens sterk dat het Ajax gaat lukken, echt heel Europa wilt hem. Hij blijkt wel een ontzettend slimme jongen te zijn en ik heb gelezen dat hij Ajax voor zijn ontwikkeling wel wilt.

Ben benieuwd !! 20 miljoen is echt geen geld voor Arda, believe me.

25 mei 2023 om 11:57

Natuurlijk wil ik niet groot praten, maar ik denk dat hij niet weg gaat dit seizoen. Ali Koc is echt 24/7 bezig om hem op zijn gemak te laten voelen, en hij is goed bevriend met zijn ouders. Hij wilt ook volgend seizoen de team om hem laten bouwen

25 mei 2023 om 15:59

Meest talentvolle weet ik niet, Sergen was ook een uitzonderlijk talent alleen leefde hij niet als een top professional. Ik denk wel dat Arda talentvoller is dan zijn naamgenoot en als hij de juiste stappen zet kan hij hem ook qua carriere overtreffen. Een stap naar Ajax lijkt me in dat opzicht heel verstandig.

Wat een speler is dat zeg pfff, pure klasse!!!!
Echt een aanwinst voor de basis bij Ajax 1

Na zijn iconische naamgenoot is Arda Güler denk ik wel de meest talentvolle speler die ik heb gezien op de Turkse velden. Qua style een beetje vergelijkbaar met Özil, technisch heel verfijnd. De Turkse competitie heeft heel veel (top)talenten gehad die uiteindelijk weg zijn gerot in de lagere divisies, omdat ze de druk, roem en het grote Istanbul wat je echt kan opslokken niet konden hendelen. Arda is in dat opzicht heel bijzonder, buiten het veld is het echt een lief, verlegen schooljochie maar op het veld speelt hij als een vedette die oudere spelers aanstuurt. Als Fenerbahçe-supporter zie ik hem graag blijven maar als voetballiefhebber zou een stap naar Ajax een hele mooie zijn. En wat veel medesupporters hierboven al aangeven, die 5 miljoen kan je vergeten.

25 mei 2023 om 16:01

Ik hoop ook niet dat hij voor maar 5 miljoen vertrekt. We hebben bij een aantal Turkse talenten gezien dat een lage transfersom in hun nadeel werkt. De kopende club voelt zich dan niet verplicht om er het maximale uit te halen.

Heb het idee dat de scouting van Ajax meer gebaseerd is op de database van Football Manager.

Bassey, Sanchez, Brobbey, Grillitsch en zeker deze Guler zijn typische aankopen voor een ieder die veel FM speelt. Of dit een goede ontwikkeling is of toeval laat ik maar even in het midden.

25 mei 2023 om 12:50

of gewoon een realistische weergaven van het spel vwb de realiteit

25 mei 2023 om 18:43

Lucca is een topper gebleken, niet waar?

Als Trabzonspor fan kan ik zeggen dat Arda Güler het grootste talent is dat ik ooit in Turkije heb zien voetballen. Ook hoop ik voor hem dat hij zsm weggaat ui Turkije en dan inderdaad naar een topclub in Nederland, Dortmund, Sevilla, Napoli-achtige clubs waarna hij een grotere stap kan maken.

ik heb vanwege mijn leeftijd (40+) een hoop Turkse jonge voetballers gezien, Arda Guler is er een die in dat rijtje zeker ergens in de top 5 staat, geweldige techniek, passing, lef, inzicht, kortom een speler met heel veel potentie. Ajax zou voor zijn carriere zeker een goede tussenstap zijn en hoop ook als Amsterdammer stiekem dat hij voor Ajax gaat kiezen. Aan hem kan Ajax veel plezier beleven, niet alleen financieel, maar ook qua spel.

Nou, dan kan ie mooi twee jaar in Jong Ajax spelen neem ik aan? Net als die Portugees die is gekocht? Als hij er niet meteen staat niet kopen. Als het een supertalent is die er meteen staat wel natuurlijk. Maar nu even niet investeren voor de langere termijn ajb.

25 mei 2023 om 13:55

Dat lijkt me niet. Conceciao kostte maar 5 miljoen euro en deze jongen gaat waarschijnlijk 20 kosten. Die gaat niet eerst minuten maken in Jong. Daarnaast heeft deze Arda veel meer ervaring op het hogere niveau.

Al om al zou dit een super aankoop zijn. Zelfs als er 20 miljoen neergetikt moet worden.

25 mei 2023 om 14:17

Hij speelt elke week basis bij Fenerbahçe, en dan denk jij dat hij akkoord zou gaan om 2 jaar bij jong Ajax te spelen?? 😂😂😂En blijkbaar ben je niet op de hoogte, maar hij is een van de grootste talenten van zijn leeftijd categorie, UEFA Europa League Twitter had zelfs een tweet met wonderkid

Als Ajax hem koopt en hem laat rijpen in de KKD moet Arda dat echt niet accepteren. Het is of meteen basisselectie met oog op eerste 11 of niet weggaan bij Fener want hier speelt hij gewoon elke week. Berghuis speelt die trouwens zo uit de basis als dat nodig is.

Verder een geweldige voetballer, neemt corners, vrije trappen. Passeert mannetjes, geeft assists (die 9 vd 10 keer niet worden begrepen of worden verknald door medespelers). Schot moet wel wat beter maar daar is nog alle tijd en ruimte voor. Een pareltje en ik ben dr o zo trots op dat die van Fener komt!

Mooi om te zien dat Ajax de boodschap na een jaar lang een regen aan bespottelijke tegendoelpunten snapt en verdedigers binnenhaalt... Oh wacht...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren