Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gijp komt op voor vertrokken Ajax-verdediger: ‘Vier klassen beter dan Sutalo’

Laatste update:

Ajax heeft Perr Schuurs te snel afgeschreven, zo concludeert René van der Gijp vrijdagavond in Vandaag Inside. De 24-jarige verdediger vertrok in de zomer van 2022 voor 9,4 miljoen euro naar Torino, maar had volgens de analist in de Johan Cruijff ArenA momenteel van grote waarde kunnen zijn.

Na een gesprek over de uitgefloten Kenneth Taylor komt Schuurs plotseling ter sprake. “Weet je wat ik nooit begrepen heb bij Ajax? Dat vond ik altijd een goede speler, die van Fortuna Sittard. Die voorstopper”, doelt Gijp op Schuurs, die zijn jeugdopleiding genoot bij de Limburgse club.

“Als die jongen één foutje maakte, werd dat altijd direct gezegd”, herinnert Van der Gijp zich. “Weet je hoeveel fouten die Sutalo al gemaakt heeft? Die heeft al 84 fouten gemaakt! Die fouten heeft onze Perr Schuurs niet gemaakt, hè? Perr Schuurs was vier klassen beter dan Sutalo.”

Wanneer presentator Wilfred Genee opmerkt dat men in Italië enthousiast is over Schuurs, nuanceert Johan Derksen die uitspraak direct. “Daar zijn ze ook enthousiast over die (Sam, red.) Beukema. Als je één beperkte voetballer moet opnoemen, is dat Beukema! Als hij de bal heeft, dan struikelt hij direct.”

Van der Gijp vindt het jammer dat Schuurs bij Ajax ten onder ging aan de kritiek. “Ik vond altijd al dat men in Nederland overdreven negatief was over Schuurs. Dat was eigenlijk niet op zijn plaats.”

Schuurs stond tussen 2018 en 2022 onder contract bij Ajax, dat destijds 2 miljoen euro overmaakte naar Fortuna Sittard voor zijn diensten. In Amsterdam speelde de rechtspoot 95 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 4 assists. Met Ajax won Schuurs alle Nederlandse prijzen.

Bij Torino is Schuurs al sinds dag één een belangrijke speler in Stadio Olimpico Grande Torino, waar hij nog tot medio 2026 vastligt, met de optie voor nog een seizoen. Volgens Transfermarkt is zijn marktwaarde inmiddels gestegen naar liefst 25 miljoen euro. Schuurs speelde tot dusver 43 officiële wedstrijden namens Torino. Daarin wist de centrumverdediger twee keer te scoren en hetzelfde aantal assists af te leveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij wilde die zelf weg omdat er toen betere mensen in het centrum stonden. Ajax heeft hem nooit afgeschreven zover ik weet hoor.

24 februari 2024 om 08:24

Lekker makkelijk lullen nu we vier jaar verder zijn! Behalve Brobbey is iedereen matig bij Ajax. Het is een collectief falen. Moet ik wel zeggen dat je iets meer mag verwachten van iemand die minstens 21 mio kost.

24 februari 2024 om 08:27

Ja hij had De Ligt en Timber voor zich. Daarom speelde hij 2e viool en koos hij zelf voor vertrek. Volgens mij was Ajax wel tevreden over hem

24 februari 2024 om 08:30

Schuurs had bij zijn speelminuten ook wel vrij schlemielige momenten weet ik nog, maar die staan in schril contrast met wat Sutalo iedere pot laat zien.

24 februari 2024 om 08:29

Precies. Daarbij was Perr Schuurs met veel ruimte in de rug ook geen held. Ze spelen bij Torino een heel ander spel dan Ajax wil spelen, alleen zoals afgelopen donderdag had je Schuurs erg goed kunnen gebruiken. En nu is de man 25 miljoen waard en dus sowieso niet echt een optie om weer zo de portemonnee te trekken voor een verdediger die geen prototype Ajaxverdediger is.

Ik merk wel dat langzamer maar zeker het besef bij de mensen komt dat Sutalo niets bij Ajax te zoeken heeft. Hij beã¯nvloedt werkelijk waar iedere wedstrijd op een negatieve manier en dan is het niet zo dat je hem nog even tot de zomer moet laten staan, want dat kost je tot nu toe al een voorronde CL plek en misschien straks wel een überhaupt Europese plek. Van 't Schip moet eens dat megabedrag dat er voor Sutalo betaald is uit zijn hoofd zetten en de verdediging anders gaan construeren waardoor en Kaplan en Hato kunnen spelen. Wordt het niet tijd dat Medic nog een kans krijgt? Want waarom zou Sutalo op zo ontzettend veel speeltijd het continu mogen verprutsen?

24 februari 2024 om 08:49

Waarom zou je niet is Hato gaan banken? Die is pas een bron van onrust. Maar ja, die is eigen jeugd dus heilig

24 februari 2024 om 09:52

Allereerst gaat dit topic over Sutalo, die naast onrust brengt neit kan verdedigen en niet kan opbouwen. Daarnaast: omdat ik Hato met een stabiele verdediger naast zich wil zien en hij eigen jeugd is, je daar in moet investeren en dus het best logisch is als je op je 17e grillig bent.

Maar ik weet exact waarom niet-Ajacieden Hato willen laten banken.

24 februari 2024 om 10:14

Waarom willen alleen niet-Ajacieden Hato laten banken? Er zijn ook genoeg Ajacieden die hem de laatste tijd matig vinden spelen.

Natuurlijk heeft deze jongen als 17 jarige eigen jeugd speler meer krediet. Maar je kunt toch niet ontkennen dat hij al weken slecht speelt. Als Ajax er bovenop wil komen dan moeten ze ook Hato eens durven wisselen. Daar wordt hij ook helemaal niet minder van. En Ajax ook niet.

Het is logisch dat deze knaap een mindere periode heeft want jeugdspelers zijn grillig en wisselvallig. Normaliter krijgen ze dan wat rust en worden ze in de luwte gehouden. Op deze manier wordt er roofbouw op deze jongen gepleegd en misschien zelfs wel (mentale) schade aangericht door hem juist in dit team te lang laten staan.

24 februari 2024 om 11:31

Dan zal ik als Ajacied maar gaan antwoorden. Hato veroorzaakt heel veel goals. Meer dan Sutalo.

24 februari 2024 om 19:23

Dit topic gaat over Schuurs kerel. Niet over Stutalo, die gebruikt Gijp als vergelijkingsmateriaal.

En als niet- Ajaxied wil ik Hato ook laten banken, zijn vervanger zal sowieso slechter zijn. Of zet hem linksback, speelt hij ook niet op zijn sterkst. Hoe dan ook; een Ajax zonder Hato is duidelijk een zwakker Ajax.

24 februari 2024 om 09:32

Timber brak door en je zag gelijk het verschil met Schuurs. Timber stond opzijn positie en was beter.

Tuurlijk een Sutalo is drama.
Echter wat wij hier in NL verkeerd doen tov Italië is het beoordelen van de kwaliteiten van verdedigers.

Het lijkt soms alsof analysten verwachten van een verdediger dat ze ook nog eens 20 assists per seizoen geven, terwijl hun voornaamste taak is om geen tegengoals te krijgen. Daar worden ze op beoordeeld in andere landen.

Het is niet voor niets dat verdedigers als Botman, Beukema en Schuurs het in andere landen top doen, waar ze in NL vaak belachelijk gemaakt worden.

24 februari 2024 om 07:44

En doordat ze tegenwoordig ook voetballende verdedigers willen en de langere spelers vaak wat logger ogen/zijn heb je totaal geen body/fysiek meer achterin.
Dan blijft men het maar gek vinden dat er zo weinig gescoord word uit standaard situaties... Niet zo gek als je in de andere competities kijkt zijn de CV allemaal rond de 1.90m en een stuk sterker.

Persoonlijk vind ik dat dit echt moet veranderen waarom heb je anders een controleur/spelverdeler op het middenveld. Die CV's moeten gewoon bij hem de bal in leveren.
Zelfde als die Ramaj schiet hem in de kruising en die keep komt er nooit bij. Leuke keeper net als die Lamprou maar hij is gewoon te klein naar mate je verder komt in Europa.

24 februari 2024 om 07:49

Wat een onzin. Ramaj is net zo lang, volgens mij zelfs iets langer dan Onana.

24 februari 2024 om 07:49

Muah het is wel fijn als je ook tenminste 1 opbouwend sterke cv hebt en lengte maakt nog geen goede kopper. Beelen en Boscagli (behoort bij de beste koppers van Europa). zijn hier goede voorbeelden van. Ook het duo de Ligt/blind natuurlijk bij Ajax.

24 februari 2024 om 08:45

Wat een flauwekul. Sowieso zijn er zat grote CV's die prima kunnen voetballen, maar de CV's in grote competities zijn echt niet veel groter dan in de eredivisie. Uitzondering is misschien PSV dat relatief kleine CV's heeft, maar laten die nou juist heel goed doen en relatief veel scoren uit corners.

Wel is het zo dat in het buitenland bij CV's verdedigende kwaliteiten meer worden geroemd dan voetballende kwaliteiten. Maar dan is Schuurs weer een slecht voorbeeld, want die kreeg vooral kritiek bij Ajax omdat hij verdedigend steken liet vallen. Aan de bal was het prima.

24 februari 2024 om 14:28



Ja dat Ramaj verhaal is een beetje onzin, heb het toevallig afgelopen week opgezocht omdat Valentijn ook al met dat verhaal kwam. Een willekeurig online lijstje met topkeepers had alleen Courtois met 2.00 meter, Donnaruma met 1.96 en de Gea en neuer met 1.93 als echt langer (en dan vind ik 4 cm niet eens een gigantisch verschil) dan Ramaj met zijn 1.89. Keepers als Ederson, Allison becker, Oblak, Onana, Ter Stegen en Maignan zijn allemaal dezelfde lengte. Dan zijn er vast nog wel top keepers die niet op het lijstje stonden maar dit zijn al genoeg voorbeelden om onderuit te halen dat een topkeeper langer moet zijn dan Ramaj.

Daarnaast vind ik lengte sowieso niet alles zeggend want als je een nek hebt die een paar centimeter langer is maakt je geen betere keeper. Dan is arm lengte en sprongkracht belangrijker en dat kan je niet uit deze cijfers halen.

24 februari 2024 om 07:58

Ik vond bijvoorbeeld die Bassey ook niet veel minder dan Sutalo, Bassey had tenminste nog enige drive en snelheid. Had ook niet misstaan als linksback, als je ziet hoe die Martha en Sosa staan te stunten op die linksback positie. Maar goed, als je 20m kan krijgen voor Bassey moet je het altijd pakken, maar om dan weer meer uit te geven voor een Sutalo die eigenlijk niet veel beter is?

24 februari 2024 om 09:15

Hier sla je de plank toch wel redelijk mis wat betreft analisten verwachten en wat Schuurs goed kan. Juist dat voetballende gedeelte was goed verzorgd bij hem. Waar hij moeite mee had en wat ook meer dan eens fout ging was de enorme ruimte waarin hij moest verdedigen. Bij Torino spelen ze met 3 centrale verdedigers en een stuk lager op het veld dan dat Ajax deed. Kortom flink wat minder ruimte om te verdedigen en dus speelt hij veel meer in zn kracht.

24 februari 2024 om 09:24

Ik vind dat verdedigen met ruimte in rug ook wat gechargeerd. Als je kijkt hoeveel wedstrijden die met blind centraal moest staan… atalanta uit bijvoorbeeld… Tsja dan moet je soort Usain Bolt zijn om dat te compenseren tegen die spitsen van weleer.

24 februari 2024 om 11:40

Mogen analisten de kwaliteiten van verdedigers wel beoordelen als ze al 29 van de 33 wedstrijden tegendoelpunten hebben gehad bijv.?

24 februari 2024 om 13:29

Misschien doen die het top omdat ze dan dichter op de goal spelen en niet zoals bij Ajax (normaal gesproken) met bij een hele helft ruimte in je rug. Maar goed dit seizoen lijkt me een perfect moment om de verdedigers juist te beoordelen doordat er zoveel tegendoelpunten komen en dus is je hele betoog niet echt relevant in deze situatie betreffende Sutalo.

Ik geloof dat Ajax hem nooit echt afgeschreven heeft, maar hij wilde zelf weg omdat hij te weinig speelde. Ik vond het begrijpelijk dat hij weg wilde maar inderdaad zonde voor Ajax. Schuur had de pech dat hij eerst Mathijs de Ligt voor zich had en dat later de ontwikkeling van Timber hem inhaalde, schuurs zou een goede zijn voor Ajax , maar nu veel te duur geworden

24 februari 2024 om 07:35

Je had natuurlijk wel prima met Timber en Schuurs samen kunnen spelen. Body/fysiek van Per en het voetballende van Timber. Volgens mij is Schuurs ook nog een keer links. Prima balans voor een verdedigend centrum.
Denk dat schuurs een beetje stagneerde door het gebrek aan speeltijd ook.

Al is 9mlj wel een prima prijs voor hem , daar kan je niks van zeggen.
Toch missen ze hem nu wel heel erg. (Achteraf makkelijk praten natuurlijk)

Blijft wel dat Per een betere kans had verdiend zeker op basis van zijn leeftijd en wat hij al bereikt had. Die jongen was ook al heel ver op zijn 18e en daarna bij Ajax helaas meer op de bank beland.

24 februari 2024 om 07:40

Schuurs is rechts. Timber was beter dan hem. En Ajax had toen Bassey gehaald als opvolger van Martinez. Spelen volgens mij het liefst met een linker en rechtsbenige verdediger

Als je het gaat vergelijken met Sutalo, was Bassey zelf een paar klassen beter. Had Atouba zelf nog op zijn plek gezet.

Had en als, hij is nooit afgeschreven maar wilde zelf weg.
Ja zou er nu mooi beter staan dan een Sutalo maar dat is verleden tijd

Was door Ajax niet afgeschreven lees ik in de comment hierboven, wilde zelf weg.
Dat geloof ik wel, maar ik kan me herinneren dat grote aantallen vz Ajax fans er niet rouwig om waren omdat hij -kansen genoeg heeft gehad- en hij -niet het materiaal is waar Ajax in de toekomt wat aan heeft-.

Dus ja…achteraf is mooi wonen.

24 februari 2024 om 14:20

Tegenover De Ligt en Timber was Schuurs gewoon minder. Dat daarna de club in elkaar is gestort en we nu met de Kroatische bambi achterin spelen neemt niet weg dat Schuurs op dat moment net-niet was, bij Ajax. Wat gewoon heel duidelijk was, was dat het een fysiek sterke verdediger was die waarschijnlijk bij een andere club wel goed zou kunnen passen. Inderdaad achteraf makkelijk praten als we hem nu terug willen, maar beter dan Sutalo is hij 100%

Hier heeft Gijp zeker een punt. Schuurs maakte fouten welke enorm werden uitgelicht. Jammer, want de potentie is en was er wel alleen kwam dit met het aantal kansjes wat hij bij Ajax heeft gekregen niet helemaal eruit. Mooi om te zien dat hij het bij Torino zo goed doet, zelfs Inter heeft zijn interesse voor hem al kenbaar gemaakt afgelopen zomer. Helaas raakte hij kort hierna geblesseerd. Wellicht kan hij in de komende jaren de stap nog maken om uiteindelijk net als een Botman een constante factor in de Premier League te worden.

Lekkere vergelijking ook. Bij Torino verdedig je met 10 man op eigen helft. Bij Ajax speel je met 40 meter in je rug. Plus wanneer Schuurs speelde stond hij met net even wat andere spelers in de verdediging en een andere 6 voor zich

24 februari 2024 om 12:16

Dat hebben we inderdaad gezien tegen Bodo, dat aanvallende spel.

24 februari 2024 om 13:32

Nee maar Schuurs speelt nu ook niet bij Ajax en bij Sutalo weet je nu dus al dat hij niet met ruimte in zijn rug om kan gaan en niet met zijn kont in de 16 hangen. Kortom genoeg redenen om te klagen dat een Schuurs niets minder is dan Sutalo, zeker niet voor het bedrag waarvoor hij kwam is het gewoon echt een drama speler gebleken.

Dat zei ik al meteen. Ajax had Schuurs nooit moeten laten gaan. Dat was echt een koopje voor 2 miljoen euro. Nu heeft Ajax 2 x 20+ miljoen euro uitgegeven aan Bassey en Sutalo.

24 februari 2024 om 10:21

Inderdaad. Maar de tendens is toch om het vooral geen miskopen te noemen, wanneer Ajax er ook 20+ miljoen voor terugkrijgt. Wat natuurlijk onzin is, want je hebt er weer een sportief jaar mee vergooid waarin je ook geen team hebt opgebouwd.

schei toch uit, als er iemand een heksenjacht achter zich aan had vanuit de media was het Perr wel. Taylortje mag niet aangepakt worden maar elke ander speler die aangekocht is dat is geen probleem om die in elk mogelijk programma of andere media af te branden.

24 februari 2024 om 10:23

Dat meen ik me ook te herinneren. Het was een tijd dat Ajax boven alles uit stak en als het niet liep, dan was het de schuld van Schuurs, daarvoor van Veldman, vorig jaar Bassey en dit jaar iedereen behalve Brobbey ;p

De meeste voorgangers van Josip waren beter. Het voorbeeld van Perr is, is dat hij bij Ajax perse de speelwijze moest hanteren zoals Ajax dat graag ziet: veel aan de bal, en keurig de opbouw verzorgen. Hier was hij gewoon niet goed genoeg in. Zie hem nu bij Torino. Een ander team met een andere speelwijze. Dat ligt hem veel beter en zo zie je hem plots ontwikkelen.

Precies het probleem: Ajax wil hoger kijken en moet daarom risico’s nemen. Idee is dat spelers nog een spring in ontwikkeling maken maar dat is moeilijk te voorspellen

Gijp zelf voorop, die schreef elke verdediger van Ajax zo'n beetje af. Remember Botman. Schuurs idem. Gijp heeft boter op zijn hoofd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren